Přerov – HK MD Šumperk 4:1 (kon.) | HC Plzeň – Třemošná 12:2 (kon.) | Č. Budějovice – Havlíčkův Brod 2:8 (kon.)
Žďár n/S – Jihlava 3:5 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:1 (kon.) | Slavia – PZ Kladno 1:2 (po pr.)
Kladno – Ústí n/L 7:6 (3:0 po s.n.) | Chomutov – K. Vary 5:1 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 8:2 (kon.)
Vítkovice – Zlín 7:2 (kon.) | Vsetín – Poruba 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 6:3 (kon.)
Třinec – Technika Brno 6:1 (kon.) | Havířov – Warriors Brno 11:1 (kon.) | Kometa Brno – Letňany 0:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
5:1 (2:0, 0:0, 3:1)
HC Energie Karlovy Vary
Sobota 16.09.2017, 12:00 • SD ARÉNA • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 3. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. Mladší dorost Chomutova vyzve ve 12:00 vrstevníky Karlových Varů. Piráti vyhráli obě utkání, Energetici jen jedno. Jak tomu bude po dnešním utkání?
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Mladí Piráti mají za sebou dvě venkovní střetnutí, které oba výrazně vyhráli. Nejdříve srazili Kladno 8:2, naposledy debakl 9:2 schytal celek z Třemošné. Nejproduktivnějšími hráči Chomutova jsou Michal Gut (4+4) a Josef Koláček (4+3).
     
    HC ENERGIE KARLOVY VARY

    Energetici zvítězili v prvním kole, taktéž na venkovní půdě. Pražskou Slavii zdolali 5:3. Na venkovní úspěch ovšem navázat nedokázali a naposledy padli s Kladnem 1:4. Nejvíce bodů nasbíral prozatím Alexandr Remeš, který se blýskl jednou brankou a čtyřmi asistencemi.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Šilhan (Šatný) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Matějka, Birhanzl, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.

    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Charvát) – Pohanka, Bedna, Krutina, Kosina, Vogel, Hohl, Prošek – Remeš, Bílek, Matoušek, Mareček, Rymon, Korčmaroš, Vondráček, März, Kala.

    Rozhodčí: Plachý – Kurtin, Beneš..
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a utkání třetího kola co nevidět začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Josef Koláček se dostával po levé straně do útoku, následná přihrávka před branku mu ovšem nevyšla a puk je mimo útočné pásmo.
     
    00:55
    Delší dobu se bojuje o kotouč za brankou chomutovského brankáře. Uvidíme, komu se nakonec povede vydolovat neposednou gumu.
     
    01:42
    Alexandr Remeš se otáčel kolem branky a pokoušel se trefit branku. Puk hokejkou ale neusměrnil za záda pozorného Šilhana.
     
    02:01
    Michael Prokeš dostal přihrávku mezi kruhy, kde byl osamocen. Následně zakončoval, ale připraveného Jana Bednáře nepřekonal.
     
    02:58
    Od modré čáry nahazoval hostující Jan Kosina. Jeho nahazovaný kotouč ovšem tečovaný nebyl, a tak skončil jen vedle branky Vojtěcha Šilhana.
     
    04:00
    Hraje se aktivně nahoru a dolů, oba celky se snaží dostat do nějaké šance, zatím ovšem žádná nepřišla. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    04:44
    Z levé strany zakončoval karlovarský David Matoušek, jenž zakončoval. Jeho pokus skončil vysoko nad brankou. Stejný hráč se následně dostával do šance, ale byl odstaven.
     
    05:27
    Individuální akci svého celku zakončoval obránce Vladislav Pohanka. Ten puk nahazoval na branku Šilhana, který puk ukryl v lapačce a hru přerušil.
     
    05:55
    Alexandr Remeš v další akci svého celku. Pokoušel se projít do zakončení, ale přes bránící hráče Chomutova se mu to nakonec nepovedlo.
     
    06:59
    Domácí se podél pravého mantinelu dostávali do pásma, ale díky špatnému pohybu Stanislava Vrhela se píská ofsajd.
     
    07:27
    Od modré čáry zakončoval nahazovaným kotoučem chomutovský Stanislav Vrhel, který nijak nepřekvapil Jana Bednáře v brance. Vhazování před ním.
     
    08:02
    Do rychlého útoku se dostali domácí. Ondřej Čech přihrával na pravé křídlo Králíčkovi, jenž zakončoval. Slabá střela ale v brance neskončila.
     
    08:37
    Michal Gut dostával dlouhou přihrávku za obranu, kterou ovšem nedokázal zachytit. Pokračovat se tak bude vhazováním před brankou Šilhana.
     
    08:50
    Následoval rychlý útok vedený Tobiášem Holkou, který se ale dostal do ofsajdové pozice. Vhazovat se tak bude ve střední třetině.
     
    09:08
    O střelecký pokus se pokoušel také Nikolas Mareček. Jeho svižná rána ovšem nenadělal Vojtěchu Šilhanovi větší problémy. Hru ovšem přerušil.
     
    09:48
    Po průjezdu Štefančíka se ke kotouči dostával Stanislav Vrhel. Zblízka ovšem trefil připravený beton Jana Bednáře!
     
    09:53
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Vladislav Pohanka – 2 min., podražení).
     
    10:27
    Piráti právě vstřelili branku!
    První výhoda končí první brankou v utkání! JOSEF KOLÁČEK se dostal u levého kruhu k puku a svižnou střelou vymetl přesně pravý roh branky Jana Bednáře! Asistence: Marcel Štefančík.
     
    10:59
    Z mezikruží se dostal ke kotouči Ondřej Príhoda, který hned zakončoval. Jeho rána byla ovšem ztečována nad branku karlovarského brankáře.
     
    11:20
    Do individuální akce se prodral chomutovský Ondřej Čech. Ten projel až před branku, kde nadvakrát zakončoval. Ani jeden pokus ovšem za zády Bednáře neskončil!
     
    12:07
    Michal Gut se dostával do další akce, od pravého kruhu po ledě zakončoval na zadní tyčku. Brankáře Jana Bednáře ovšem ani nyní nedokázal překonat.
     
    13:14
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Vrhel – 2 min., hákování).
     
    13:41
    Karlovarští kombinovali, ale pásmo nakonec ztratili. Musí se tedy pro puk vracet do střední třetiny.
     
    13:45
    Alexandr Remeš následně dostal přihrávku na pravý kruh, odkud promptně zakončoval. Jeho dělovka ale skončila jen těsně nad břevnem.
     
    14:26
    Do zakončení v brankovišti se dostali hosté. Vítek Benda zakončoval v těžké pozici, ale Vojtěcha Šilhana svým pokusem nepřekonal!
     
    15:00
    Ondřej Čech vybojoval kotouč a servíroval jej pro Michala Guta. Ten v dobré pozici ovšem nastřelil jen prsa připraveného Bednáře.
     
    15:10
    Velkou šanci měl na druhé straně Benjamin Vondráček. Před sebou měl poloodkrytou branku, ale do střely mu padl obětavý chomutovský hráč!
     
    15:14
    Domácí v plném počtu.
     
    15:51
    Po přihrávce Michala Guta zakončoval zblízka Tobiáš Holka. V tváří tvář brankáři neuspěl, který následně vyrazil i střelecký pokus od modré čáry.
     
    16:56
    Následně se Piráti pokoušeli osvobodit z tlaku, ale kotouč poslali jen na zakázané uvolnění. Pokračovat se tak bude vhazováním před brankou Šilhana.
     
    18:02
    Po aktivní hře domácích v útočném pásmu se ke střele dostával Filip Birhanzl. Jan Bednář ovšem pokus chomutovského obránce viděl a zasáhl betony.
     
    18:41
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (David Matoušek – 2 min., podražení).
     
    18:49
    Kombinace domácích byla ovšem rychle ukončena a jeden z karlovarských hráčů poslal kotouč až za branku Vojtěcha Šilhana.
     
    19:31
    Stále se Pirátům nedaří dostat se do útočné třetiny a vidíme kombinační hru za brankou domácího celku. Dočkáme se ještě něčeho?
     
    19:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nakonec je tu ještě jedna branka domácích! Stanislav Vrhel posunul kotouč na MICHALA GUTA, jenž se dostal podél pravého mantinelu až před branku a k levé tyči překonal Jana Bednáře! Asistence: Stanislav Vrhel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, kterou ovládli Piráti gólově i opticky. První branku vstřelil v přesilové hře Josef Koláček, který vymetl pravou šibenici. Druhou branku v početní výhodě poté přidal Michal Gut, který zakončil individuální akci přesným zakončením.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Piráti zachybovali a Benjamin Vondráček postupoval po levé straně na branku. Nakonec ale přes bránící hráče neprošel.
     
    21:10
    Koláček unikal s Gutem.Druhý jmenovaný dával prvnímu střelci utkání puk do prázdné branky, ale ten byl lehce ztečován, a tak ke střeleckému pokusu nedošlo.
     
    22:10
    Následně se Piráti dostali do pásma a vybojovali si vhazování v útočné třetině.
     
    22:33
    Hosté se dostali před branku, kde ale nezakončili. Následoval protiútok Filipa Králíčka, který nahozeným na branku vybojoval vhazování.
     
    23:23
    Domácí kombinovali za brankou, kde ale nic nevymysleli. Jejich tlak ovšem pokračuje.
     
    24:05
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jan Korčmaroš – 2 min., hrubost).
     
    24:27
    Puk zpoza branky posílal do brankoviště Michal Gut. Tomu se sice povedlo překvapit Jana Bednáře, branku na 3:0 ovšem vstřelit nedokázal.
     
    24:50
    Puk na levý kruh dostal Filip Birhanzl, který udělal dva kroky a zakončoval. Jana Bednáře v brance ale nepřekonal!
     
    25:08
    Následně mezi kruhy střílel Stanislav Vrhel, kterému se ale brankáře Bednáře překonat nepovedlo. Hostující brankář předvedl zákrok vestou.
     
    26:05
    Hosté v plném počtu.
     
    26:27
    Ve velké šanci Benjamin Vondráček! Hostující útočník postupoval osamocen na branku Vojtěcha Šilhana, kterého střelou ovšem nepřekonal!
     
    26:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Petrásek – 2 min., podražení).
     
    26:59
    Od modré čáry zakončoval hostující Vladislav Pohanka, který ovšem nahazovaným kotoučem branku nedokázal trefit.
     
    27:32
    Následně se Energetici pokoušeli dostat do útoku, ale přihrávka za obranu nevyšla a píská se icing. Vhazovat se tak bude před Janem Bednářem.
     
    28:28
    Kombinace hostí byla šperkována přihrávkou na Dominika Rymona, který mohl zakončovat. Kotouč se mu ovšem nepovedlo zpracovat.
     
    28:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jan Kosina – 2 min., faul kolenem).
     
    28:46
    Domácí v plném počtu.
     
    29:04
    Domácí kombinovali, přihrávka na modrou čáru byla ovšem ztečována a kotouč skončil až ve střední třetině. Pokračovat se bude z této pozice.
     
    29:40
    Energetikům se ovšem následně povedlo několikrát vyhodit, a tak se jim zatím daří pohodově přežívat přesilovou hru domácího celku.
     
    30:04
    Štěstí pokoušel nahozením od modré čáry Josef Koláček, který svým pokusem trefil jen lapačku připraveného Jana Bednáře.
     
    30:35
    Hosté v plném počtu.
     
    31:02
    Puk před branku dostával od levého mantinelu Ondřej Príhoda. Zakončoval zblízka, ale i jeho pokus byl zneškodněn brankářem Bednářem,
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Gut – 2 min., držení protihráče).
     
    32:15
    Hostům se nepovedlo prostřelit bránící hráče Chomutova, ti následně vyhodili kotouč až za branku Jana Bednáře.
     
    32:58
    Josef Koláček ujel do útočné třetiny a mohl udeřit ve vlastním oslabení. Jeho střela z levé strany byla ovšem Bednářem sražena nad branku.
     
    33:27
    Vladislav Pohanka to v přesilovce následně zkoušel po ledě, ale brankáře Šilhana nepřekonal. Chomutovského brankáře trefil jen do připravených betonů.
     
    33:58
    Domácí v plném počtu.
     
    34:16
    März a Korčmaroš unikali sami na Šilhana a mohli snížit. Jan Korčmaroš zakončoval, ale do střely mu sáhl bránící Tomáš Holec, jenž akci přerušil.
     
    35:03
    Hosté se pokoušeli projít do zakončení, ale úspěšní nebyli. Píská se icing a pokračovat se bude vhazováním po pravici karlovarského brankáře.
     
    35:14
    A zakázané uvolnění se píská i po dalších jedenácti sekundách. Vhazování před Janem Bednářem se tak bude opakovat.
     
    35:44
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš März – 2 min., držení protihráče).
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (David Prošek – 2 min., hrubost).
     
    36:01
    Tobiáš Holka dostal přihrávku mezi kruhy a rychle zakončoval. Svým pokusem ovšem trefil připravené betony Jana Bednáře!
     
    37:08
    Dlouhé kombinaci domácích nakonec ukončil střeleckým pokusem David Petrásek. Z vrcholu pravého kruhu ovšem trefil lapačku připraveného Bednáře.
     
    37:35
    Stanislav Vrhel dostával přihrávku před branku, kde se kotouč od jeho brusle dostal do protipohybu brankáře. Nakonec puk skončil jen na tyči!
     
    37:44
    Hosté v plném počtu.
     
    38:01
    Následně si Michal Gut vybojoval kotouč a od pravého mantinelu si najel mezi kruhy. Jeho následný pokus ale skončil jen vedle branky Bednáře.
     
    38:47
    Od modré čáry nahazoval Tomáš Holec. Jan Bednář ovšem kotouč viděl a puk ukryl ve své rukavici. Pokračovat se bude vhazováním po jeho pravici.
     
    39:11
    Dobrá šance domácích! Michal Gut dostal přihrávku před branku od Ondřeje Čecha a bekhendem zakončoval. Jana Bednáře nepřekonal on ani následný závar.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce. Piráti stále vedou o dvě branky a i ve druhé části byli aktivní, branka ovšem nepadla. Třetí třetina utkání začne přibližně ve 13:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Michal Gut zachytil kotouč a postupoval do zakončení. Střelou po ledě ovšem Jana Bednáře nepřekvapil.
     
    41:05
    Piráti právě vstřelili branku!
    Geniální přihrávka Marcela Štefančíka. Ten zpoza branky našel volného STANISLAVA VRHELA, jenž se trefil do odkryté části branky! Asistence: Marcel Štefančík.
     
    42:01
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je ovšem hned sníženo! David Prošek nahazoval od modré čáry do brankoviště, kde se dokázal nejlépe zorientovat JAN KORČMAROŠ, kterému se povedlo vstřelit první branku Energie. Asistence: David Prošek.
     
    42:22
    Sám před brankou se objevil Josef Koláček, který zakončoval z otočky. Jan Bednář ovšem skvěle zareagoval a kotouč vyrazil nad branku!
     
    43:05
    Další únik zakončoval Michal Gut, jehož rána skončila těsně nad brankou. Chomutovský hokejista zakončoval z vrcholu levého kruhu.
     
    44:14
    Hra byla přerušena kvůli Stanislav Vrhel, který zůstal ležet na ledové ploše. Vypadá to, že ale chomutovský hokejista bude v pořádku.
     
    44:14
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (David Prošek – 2 min., faul loktem).
     
    44:52
    Delší dobu domácí kombinovali, Jan Matějka následně ztratil pásmo a musí se pro kotouč vracet až do středu ledové plochy.
     
    45:08
    Josef Koláček se následně dostal po levé straně až před branku, kde na pravé tyči vyzval ke skórování Štefančíka. Ten ale před odkrytou brankou netrefil ideálně kotouč.
     
    46:14
    Hosté v plném počtu.
     
    46:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stanislav Vrhel – 2 min., podražení).
     
    47:21
    David Matoušek se odhodlal ke střele, která ale skončila na bránícím hráči. Piráti se následně osvobodili vyhozením až za branku Jana Bednáře,
     
    48:11
    Piráti právě vstřelili branku!
    A Piráti se prosadili v oslabení! JOSEFU KOLÁČKOVI sice nepovedlo napoprvé překonat Jana Bednáře, zpoza branky ovšem trefil beton brankáře, od nějž se puk dostal do branky. Asistence: Filip Birhanzl.
     
    48:43
    Domácí v plném počtu.
     
    49:33
    Energetici jsou aktivní v útočném pásmu, do zakončení se ovšem hosté moc nedostávají. Uvidíme, jak tomu bude v následujících momentech,
     
    50:40
    Hra pokračuje spíše ve středu ledové plochy a šance ubývají. O vítězi utkání je téměř rozhodnuto.
     
    51:11
    Josef Koláček se dostal do úniku, vstříc hattricku ovšem trefil lapačku připraveného Bednáře. Celá akce ale byla ukončena kvůli ofsajdu
     
    51:38
    Velký závar před hostující brankou. Josef Koláček se nadvakrát neprosadil, puk ovšem vypadl k Michalu Gutovi, který střílel do odkryté branky. Nakonec ale trefil padajícího obětavého obránce.
     
    52:21
    Puk zpoza branky dostal do brankoviště Stanislav Vrhel. Tam se pokoušel prosadit Marcel Štefančík, který se ale zblízka nedokázal prosadit.
     
    53:11
    Následoval další závar před Janem Bednářem. Michael Prokeš byl v šanci, ale nadvakrát se mu nepovedlo protlačit kotouč za záda parádně chytajícího Bednáře.
     
    53:57
    Štěstí pokoušel Michal Gut, který se dostal z pravého úhlu do zakončení. Svižným pokusem ale připraveného Bednáře nedokázal překvapit.
     
    54:28
    Na druhé straně to zkoušel od modré čáry David Prošek, kterému se jeho pokusem ovšem nepovedlo trefit ani branku.
     
    55:49
    Domácí jsou stále směrem dopředu aktivní, žádné střelecké pokusy v posledních sekundách ovšem nepřicházejí.
     
    56:18
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tomáš Bílek – 2 min., hákování).
     
    56:39
    Stanislav Vrhel se dostal na levém kruhu k puku a hned jej dával do odkryté branky Michalu Gutovi. Ten hned zakončoval, ale rychle přesouvajícího se Bednáře nepřekonal!
     
    57:09
    Nyní si oba hráči role vyměnili. Michal Gut přihrál zpoza branky na Stanislava Vrhela, který ve vyložené šanci trefil jen beton Jana Bednáře!
     
    57:33
    Následná kombinace byla zakončena po střele Marcela Štefančíka. Pokus chomutovského útočníka byl nakonec sražen do ochranné sítě.
     
    57:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nakonec je přesilovka využita – 5:1! Střela Josefa Koláčka od modré čáry byla brankářem vyražena před sebe, kde se dokázal prosadit TOBIÁŠ HOLKA! Asistence: Josef Koláček a Tomáš Holec.
     
    59:01
    Utkání se již jen dohrává. Piráti zvládnou i třetí klání v extralize a budou i po tomto utkání neporaženi.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce! Piráti ve třetí třetině přidali další tři branky a do výsledku ani moc nezasáhla branka Energie, kterou vstřelil Jan Korčmaroš. Za domácí se v závěrečné periodě prosadili Vrhel, Koláček a Holka.
     
    Díky za pozornost a u mládežnického hokeje zase někdy napočtěnou! (14:08:25)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 11. Koláček (Štefančík), 20. Gut (Vrhel), 42. Vrhel (Štefančík), 49. Koláček (Birhanzl), 58. Holka (Koláček, Holec) – 43. Korčmaroš (Prošek)


    Piráti Chomutov: Šilhan (Šatný) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Matějka, Birhanzl, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Gut, Vrhel.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Charvát) – Pohanka, Bedna, Krutina, Kosina, Vogel, Hohl, Prošek – Remeš, Bílek, Matoušek, Mareček, Rymon, Korčmaroš, Vondráček, März, Kala.

    Rozhodčí: Plachý – Kurtin, Beneš.
    thejrc.org