Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.) | Michalovce – Senica 2:1 (kon.) | Prešov – Trnava 0:2 (kon.)
Nitra – Podbrezová 1:0 (kon.) | Žilina – Trenčín 5:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:2 (0:1)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 16.09.2017, 19:00 • Futbalový štadion NTC Poprad • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá 1. FC Tatran Prešov a FC Spartak Trnava. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00.

    Cez víkend opäť pokračuje aj Fortuna liga. Na programe je už 8. kolo našej najvyššej futbalovej súťaže. V tomto prenose zavítame na Futbalový štadion NTC Poprad, kde má Prešov svoj dočasný stánok a privítam tam Trnavu.

    1. FC Tatran Prešov:
    Domáci futbalisti budú v tejto sezóne podľa všetkých bojovať o záchranu. Momentálne im po 7 zápasoch patrí 8 bodov za 2 výhry a 2 remízy a nachádzajú sa tak zatiaľ na 8. mieste. S každým zápasom sa im však darí lepšie, čo dokázali aj v poslednom kole, keď remizovali v Dunajskej Strede 0:0! Cez týždeň mal Prešov povinnosti aj v pohári a zrodil sa prekvapivý výsledok, pretože prehral na pôde treťoligistu z Dubnice 1:3 a s pohárom sa tak musel rozlúčiť.

    FC Spartak Trnava:
    Hosťujúce mužstvo naopak patrí medzi mužstvá, ktoré by mohli zabojovať o titul. Zatiaľ sa táto prognóza aj naplňuje, po 7 zápasoch patrí Spartaku 15 bodov za 5 výhier. Začiatok mala Trnava vynikajúci, potom prišli však 2 prehry so Slovanom a Žilinou, ale v poslednom kole po výsledku 2:1 doma pripravila Nitru o jej neporaziteľnosť. Aj Spartak mal v týždni pohárové povinnosti, ľahko si poradil na pôde Svätého Petra a uštedril mu debakel 8:1.

    Favorit:
    Papierové predpoklady a postavenie v tabuľke do tejto úlohy stavajú Trnavu, ale uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Sedlák, Katona (C), Dzurík – Černák, Streňo, Miliutin, Adekunle – Więzik, Udeh

    Náhradníci: Ferenc – Petko, Dupkala, Keresteš, Micherda, Lenárt, Hovančík

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Pehlivan, Hladík, Vlasko – Sloboda, Brigant, Čonka, Godál (C) – Jirka, Egho

    Náhradníci: Chudý – S. Lukić Lukić, Čeredničenko, Yilmaz, Tóth, Oravec, A. Lovás

    Rozhodca: Michal Smolák – Michal Tomčík, Ján Pozor – Marek Mastiš
     
    Príjemný futbalový večer pri Fortuna lige prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami 1. FC Tatran Prešov a FC Spartak Trnava už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Michal Smolák – Michal Tomčík, Ján Pozor – Marek Mastiš. NTC Poprad je už pripravený za začiatok zápasu, čaká sa už len na príchod oboch mužstiev a rozhodcov zápasu. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajeme príjemný športový zážitok, z pozície komentátora Vám ho prinesie Miroslav Revaj.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, vypočujeme si štátnu hymnu a zápas sa už môže začať!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa už snažia preniknúť na útočnú polovičku.
     
    2
    Do rýchleho protiútoku vyrazili po zisku lopty hostia z Trnavy, ale na útočnej polovičke napokon faulovali a tak je pri lopte už opäť domáce mužstvo.
     
    3
    K lopte sa už znova dostávajú hostia, Spartak sa snaží o prienik na útočnú polovičku. Úvod zápasu je však opatrný z oboch strán, uvidíme, kedy príde nejaká prvá zaujímavá situácia.
     
    4
    Spartak napokon prenikol na útočnú polovičku, ale nepresná prihrávka zo strany hostí doputovala iba za postrannú čiaru. Odkopávať od svojej brány bude brankár Talian.
     
    5
    Momentálne sú pri lopte opäť hostia a hľadajú cestu na útočnú polovičku. Spartak je v úvode zápase aktívnejším celkom, to sa však očakávalo. Zatiaľ sa však hostia do zakončenia nedostali.
     
    6
    Prešov založil rýchly protiútok, Černák spracoval výbornú prihrávku, zakončil spoza 16-tky, jeho pokus niekto z hostí ešte tečoval a tak domáci získavajú prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    7
    Rohový kop napokon hostia bez problémov ubránili, dopredu to tak už teraz môže vyskúšať Spartak. Prešov sa tak vracia späť na svoju polovičku.
     
    8
    Opäť sa však podarilo domácim futbalistom založiť rýchly protiútok, ale nepresná prihrávka skončila len u brankára Vantrubu a tak brankár hostí môže založiť útočnú akciu svojho tímu.
     
    9
    Erik Jirka sa dostal k lopte na pravej strane, následne sa snažil odcentrovať do pokutového územia domácich, ale obrana jeho pokus tečovala na rohový kop. Jirka si tak už stavia loptu k rohovej zástavke.
     
    10
    Domáci však takisto bez problémov ubránili rohový kop a získavajú už loptu na svoje kopačky. Do kombinácie sa zapája aj brankár Talian, Prešov sa nikam neponáhľa.
     
    11
    Spartak zakladal rýchly útočný výpad, po pravej strane to znova skúšal Jirka, ale lopta od jeho kopačky smeruje iba za postrannú čiaru. Prešov tak získava aut na svojej polovičke.
     
    12
    Pri lopte je však už opäť Trnava a snaží sa o prienik na útočnú polovičku. Zatiaľ však domáci úspešne bránia stred poľa a čakajú na situácia, z ktorých môžu ísť do rýchlych protiútokov.
     
    13
    Hra je teraz prerušená, v strede poľa sa zrazil Egho s domácim futbalistom a obaja ostávajú ležať na trávniku. Oba tímy si tak môžu na chvíľu vydýchnuť, potom príde priamy kop Spartaka.
     
    14
    Priamy kop hostí napokon rozohral Vlasko, jeho center do pokutového územia však úspešný nebol a bude to len odkop od brány domácich. Talian sa tak takýmto spôsobom znova zapojí do hry.
     
    15
    Úvod zápasu je zatiaľ vyrovnaný z oboch strán, možno mierne aktívnejší sú hostia, ale domáci futbalisti zakladajú nebezpečné protiútoky. Uvidíme, kedy príde aj nejaká zaujímavejšia príležitosť.
     
    16
    Najlepší strelec domácich Černák ostáva ležať na trávniku a je už v opatere lekárov. Domáci futbalista odchádza za postrannú čiaru a zatiaľ nevieme, či bude v hre pokračovať.
     
    17
    V hre sa pokračuje ďalej, pri lopte sú hostia a podarilo sa im už preniknúť aj na útočnú polovičku. Prešov sa tak teraz bude musieť brániť. Černák napokon je v poriadku a je už na ihrisku.
     
    18
    Spartak napokon na útočnej polovičke nič nevymyslela a pri lopte je už Prešov. Domáci sa snažia postupnou kombináciu preniknúť smerom dopredu. Hostia sa tak sťahujú späť.
     
    20
    Sledovali sme útočné výpady na oboch stranách, zatiaľ stále čakáme na prvú zaujímavejšiu príležitosť. Obra hry je však celkom vyrovnaný, domáci zatiaľ držia krok s favoritom tohto zápasu.
     
    21
    Trnava dala gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu! Spartak sa dostal na útočnú polovičku, z ľavej strany prišiel center do pokutového územia domácich, Prešov odvrátil loptu do bezpečia, následne sa však k nej dostal ERIK JIRKA a krásnou strelou otvára skóre tohto zápasu – 0:1!
     
    22
    Hostia tak strieľajú dôležitý prvý gól a dostávajú sa do lepšej situácie. Za Spratakom prišli do Popradu aj početná skupinka fanúšikov a dávajú o sebe nahlas najavo.
     
    23
    Dnes veľmi aktívny Jirka opäť utekal za dlhou loptou po pravej strane, loptu však nestihol a Talian bude odkopávať od svojej brány. Uvidíme, či sa domácim podarí ešte v prvom polčase tento stav zvrátiť.
     
    24
    Prešov je momentálne pri lopte ale kombinuje na svojej polovičke. Hostia sa tak sťahujú späť na svoju polovičku. Domáci sa snažia postupne preniknúť na útočnú polovičku.
     
    26
    Veľká šanca domácich! Domáci prenikli na útočnú polovičku, prišiel center do pokutového územia hostí, následne mal pred sebou Černák odkrytú časť brány, ale loptu nedokázal ideálne trafiť!
     
    27
    Domáci to tak s vyrovnaním myslia vážne, za krátku dobu sa Prešov opäť dostal pred bránu svojho dnešného súpera, ale Černákovi táto strela vôbec nesadla.
     
    28
    V pokutovom území hostí padol na zem Adekunle, ale penalta sa nepíska. Michal Smolák ukazuje jasne, aby domáci futbalista pokračoval v hre a neskúšal na neho takéto finty.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Roland Černák (1. FC Tatran Prešov).
     
    31
    Trnava zahrávala zaujímavý priamy kop, Jirka centroval do pokutového územia domácich, na zadnej tyči sa dostal do zakončenia Egho, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    32
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti a snažia sa preniknúť na útočnú polovičku. Spartak teraz dobre bráni svoje územie a svojho súpera do ničoho nepúšťa.
     
    33
    Aj naďalej sú pri lopte futbalisti Prešova, ale nedarí sa im preniknúť do útoku. Domáci sú teraz aktívny, ale ťažko sa dostávajú na útočnú polovičku. Uvidíme, či príde do konca prvého polčasu ešte niečo zaujímavé.
     
    34
    Hra je opäť prerušená, opäť sa zranil jeden z domácich futbalistov a tak je privolaný tím lekárov. Oba tímy sa tak zatiaľ môžu občerstviť a nazbierať ešte sily na záver prvého polčasu.
     
    35
    Spartak teraz podnikol rýchly útočný výpad na polovičku svojho súpera a obrana Tatrana odvracia loptu na rohový kop. Hostia tak ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    36
    Rohový kop napokon domáci ubránili bez problémov a Tatran už skúša ísť do rýchleho protiútoku.
     
    37
    Prešov napokon prenikol až pred bránu hostí, ale tam loptu stratili a do rýchleho útoku išiel Spartak. Napokon sa však Jirka ocitol v ofsajde a tak lopta ide naspäť k domácim.
     
    38
    Trnava však založila ďalší útok a po faule získava znova zaujímavý priamy kop. Prešov sa tak bude musieť brániť ďalšej situácii, toto je na priamu strelu na bránu.
     
    39
    Aj sa tak stalo! Jirka to skúsil priamo na bránu domácich, jeho strela napokon skončila na brvne prešovskej brány! Domáci tak teraz mali veľké šťastie.
     
    40
    Dostali sme sa už do záverečnej časti prvého polčasu, pri lopte sú momentálne hostia a nemajú sa kam ponáhľať. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá príležitosť.
     
    41
    Opäť sa hosťujúci Jirka ocitol v ofsajde. Domáci tak získavajú loptu na svojej polovičke a môžu skúsiť založiť útočný výpad. Prešov nie je tak odovzdaným súperom ako sa zrejme čakalo, ale hostia stále vyhrávajú o 1 gól.
     
    43
    Prešov sa teraz držal na útočnej polovičke, ale domácim futbalistom sa nepodarilo nič vymyslieť a tak sa k lopte dostáva Trnava. Spartak už vyráža do útoku.
     
    44
    V pokutovom území domácich sa snažil presadiť Brigant, ale jeho zakončenie bolo nepresné a bránu Prešova neohrozilo. Do konca prvého polčasu ostáva len chvíľa, zrejme sa ešte bude niečo nadstavovať.
     
    45
    Napokon sa nadstavuje ešte 1 minúta!
     
    45+1
    Hostia zahrávali z pravej strany priamy kop, domáci ešte odvracajú loptu na rohový kop. Spartak sa tak v závere dostáva do tlaku.
     
    45+2
    Rohový kop domáci ubránili a loptu dostali do bezpečia. To je už z prvého polčasu všetko.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli zaujímavý a celkom vyrovnaný zápas. Napokon sa však Trnave podarilo v 21. minúte zásluhou Jirku dostať sa do vedenia o jeden gól. Za domácich mohol potom vyrovnať Černák, ale v dobrej pozícii netrafil bránu. Spartak kopal ešte priamy kop a Jirka trafil brvno. Po prvom polčase je tak stav 0:1, ale Prešov hrá veľmi dobre a tak to hostia nebudú mať v druhom polčase vôbec ľahké.

    Uvidíme, čo nám teda ponúkne druhé dejstvo tohto zápasu.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia z Trnavy. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v zostave.
     
    47
    Na útočnú polovičku sa po zisku lopty snažili preniknúť domáci futbalisti, ale nepresná prihrávka skončila iba u obrancov Spartaka.
     
    48
    Prešov je však už opäť pri lopte a snaží sa postupne preniknúť na polovičku svojho dnešného súpera. Więzik však teraz fauloval a tak je snaha domáceho tímu prerušená.
     
    49
    Trnava sa dostala až na útočnú polovičku a po faule získala zaujímavý priamy kop. Nakrátko ho rozohral Vlasko, loptu poslal na Jirku, jeho zakončenie spoza 16-tky len tesne minula bránu domácich.
     
    50
    Opäť sú teraz pri lopte hostia, domáci sa tak musia brániť a Trnava získava cenné sekundy na útočnej polovičke. Prešov sa však snaží o vysoké napádanie.
     
    51
    Po rýchlom protiútoku domácich sa do zakončenia dostal Černák, jeho šikovná strela bola tečovaná nad bránu hostí a Prešov tak získava rohový kop.
     
    52
    Aj po rohovom kope prišlo zakončenie na bránu Trnavy, ale táto hlavička Udeha bola nepresná a bude to len odkop, o ktorý sa postará brankár Vantruba.
     
    53
    Więzik šprintoval na dlhú prihrávku pred pokutové územie hostí, Vantruba včas vybehol zo svojej brány a loptu upratal do bezpečia. Prešov hrá aj naďalej aktívne, ale zatiaľ sa mu nepodarilo skórovať.
     
    54
    Prešov si aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, ale domáci sú dnes stále v útoku taký bezzubý, chýba tomu potrebná iskra. Domáci však ešte majú nejaký ten čas, aby to dokázali zmeniť.
     
    55
    Trnava získala loptu a presunula sa na útočnú polovičku, obrana domácich však zblokovala zakončenie od Briganta a tak je pri lopte opäť Tatran.
     
    56
    Dobre zapracovala aj obrana hostí, pred pokutovým územím si dobre postrážila Więzik a tak sa domáci útočník do zakončenia nedostal.
     
    57
    Pri lopte sú však opäť domáci futbalisti, zatiaľ však kombinujú iba po stred ihriska. Spartak teraz dobre bráni svoje územie.
     
    58
    Tatranu sa ale nevydaril prienik na útočnú polovičku, domáci loptu stratili a tak do rýchleho protiútoku ide Trnava.
     
    59
    Domáci si však túto situáciu postrážili, hostia sa prezentovali iba nepresnou prihrávkou a tak Prešov získava aut na svojej polovičke.
     
    61
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub Więzik, prichádza Martin Dupkala.
     
    62
    Prešov to má však stále ťažké presadiť sa v útoku, hostia úspešne bránia svoje územie a domácich v druhom polčase do ničoho nepúšťajú. Navyše sa domáci musia mať na pozore pri brejkoch Trnavy.
     
    63
    Domácim futbalistom sa teraz podarilo preniknúť na útočnú polovičku a po faule získava Prešov priamy kop. Trnava sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    64
    Priamy kop napokon rozohral Dupkala, ale Udeh nedokázal v pokutovom území hosti zakončiť a tak sa k lopte dostáva Spartak.
     
    65
    Trnava sa teraz usadila na útočnej polovičke, rozbieha svoju kombináciu a domáci sa tak teraz musia brániť.
     
    66
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Tomáš Sedlák, prichádza Dávid Keresteš.
     
    67
    Útoky sa teraz striedajú na oboch stranách, obe obrany však pracujú výborne a tak žiadne zaujímavé situácie nevidíme. Trnava však aj naďalej vyhráva o jeden gól a nachádza sa tak v lepšej pozícii.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Tomáš Brigant, prichádza Kubilay Yilmaz.
     
    69
    Na útočnú polovičku sa teraz dostávajú hostia, ale snažia sa tam kombináciou čo najdlhšie udržať. Prešov sa vysokým napádaním snaží vybojovať loptu na svoje kopačky.
     
    71
    Trnava sa dlho držala na útočnej polovičke, ale napokon nič zaujímavého nevymyslela a pri lopte je už Prešov. Domácim sa však teraz nedarí v prechode do útočnej fázy.
     
    72
    Spartak zachytil nepresnú prihrávku domácich a znova preniká na útočnú polovičku. Obrana domácich si však dala na ľavej strane pozor a nenechala Vlaska odcentrovať do pokutového územia.
     
    73
    Konečne sa domáci dostávajú na útočnú polovičku, hostia sa tak musia rýchlo vrátiť späť na svoje územie a vypomôcť obrane. Prešovu sa už začína čas pomaličky krátiť.
     
    74
    Trnava zatiaľ odvracia všetky lopty do bezpečia, Prešov získava autové vhadzovanie na útočnej polovičke. Spartak sa tak musí brániť naďalej.
     
    75
    Domáci napokon v tesnej blízkosti brány hostí faulovali a tak už majú loptu na svojich kopačkách futbalisti Spartaka Trnava. Hostia zatiaľ zvládajú druhú polčas a domácich do ničoho nepúšťajú.
     
    76
    Streňo centroval do pokutového územia hostí, následne zo strany domácich prišla iba nepresná strela z voleja a tak Vantruba zasahovať nemusel.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Vlasko, prichádza Matej Oravec.
     
    78
    Veľká šanca Prešova! V pokutovom území hostí sa do zakončenia dostal domáci Udeh, výborným zákrokom sa však prezentoval brankár Vantruba a tak zachránil hostí od inkasovaného gólu.
     
    79
    Loptu držia na svojich kopačkách hostia, snažia sa kombinovať na svojej polovičke. Prešov okamžite napáda ich rozohrávku.
     
    80
    Spartak sa postupne presúva na útočnú polovičku a tak sa domáci musia teraz brániť. Do konca zápasu už veľa času neostáva, Prešov stále vyhráva o jeden gól.
     
    81
    Aj naďalej držia loptu hostia, domáci sa tak zatiaľ nemôžu dostať do záverečného tlaku. Uvidíme, či príde do konca zápasu ešte niečo zaujímavé.
     
    82
    Hostia teraz navyše získali priamy kop v tesnej blízkosti domácej brány, Jirkov center obrana domáceho tímu odvracia na rohový kop. Trnava tak naďalej ostáva v útoku.
     
    83
    Prešov bez problémov ubránil rohový kop, získava loptu na svoje kopačky a vyráža do rýchleho protiútoku. Trnava sa tak sťahuje späť na svoju polovičku.
     
    84
    Domáci už aj viacej riskujú a útočia vo väčšom počte. Otvárajú sa tak zadné vrátka, Trnava sa však momentálne bráni na svojej polovičke.
     
    85
    Dnešné stretnutie sleduje 1079 divákov.
     
    86
    Trnava dala gól!

    Zrejme je už definitívne rozhodnuté! Prešov už hral vabank, do otvorenej obrany vpadli futbalisti Spartaka, pred bránu domácich dostal výbornú prihrávku ERIK JIRKA a hosťujúci futbalista dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 0:2!
     
    87
    Prešov mal dnes šance na skórovanie, ale nepodarilo sa domácim napokon streliť gól a tak Trnava smeruje za troma bodmi z tohto zápasu.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Marvin Egho, prichádza Andrej Lovás.
     
    89
    Do konca riadneho hracieho času už veľa času neostáva, uvidíme, koľko ešte nadstaví hlavný rozhodca.
     
    90
    Michal Smolák napokon nadstavuje ešte 1 minútu!
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Aj v druhom polčase sme sledovali vyrovnané stretnutie, domácim sa však nepodarilo nijak výrazne sa v útoku presadiť a v druhom polčase mali len jednu šancu, ale Vantruba svoje mužstvo podržal. Mužom zápasu je dnes Erik Jirka, ktorý dal oba góly Trnavy a tak si Spartak domov odváža tri body.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok neskorého večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:51:10)

    Miroslav Revaj

    Branky: 21. Jirka, 86. Jirka

    Karty:   29. Černák (PRE)


    FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Sedlák (66. Keresteš), Katona (C), Dzurík – Černák, Streňo, Miliutin, Adekunle – Więzik (61. Dupkala), Udeh.
    Náhradníci: Ferenc – Petko, Dupkala, Keresteš, Micherda, Lenárt, Hovančík.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Pehlivan, Hladík, Vlasko (77. Oravec) – Sloboda, Brigant (68. Yilmaz), Čonka, Godál (C) – Jirka, Egho (88. A. Lovás).
    Náhradníci: Chudý – S. Lukić Lukić, Čeredničenko, Yilmaz, Tóth, Oravec, A. Lovás.

    Rozhodčí: Michal Smolák – Michal Tomčík, Ján Pozor – Marek Mastiš

    Diváci: 1079
    thejrc.org