Jablonec – Jihlava 5:0 (kon.) | Slavia – Sparta 2:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:0 (0:0)
AC Sparta Praha
Neděle 17.09.2017, 18:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • HET liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Ještě jednou dobrý den z Edenu! Vítám vás u živého textového přenosu, společně budeme sledovat 288. derby pražských es.
     
    SK Slavia Praha
    Sešívaní vstoupili do letošního ročníku české nejvyšší soutěže s cílem obhájit loňský titul, úvod jim však úplně ideálně nevyšel. Doma jsou slávisté sice stoprocentní, ve venkovních zápasech však Šilhavého svěřenci uhráli jen samé remízy a na vedoucí Plzeň ztrácejí z druhého místa šest bodů. Aktuálně mají červenobílí za sebou remízový duel v Olomouci a vítězný vstup do Evropské ligy, když ve čtvrtek díky Necidově brance doma porazili Maccabi Tel Aviv nejtěsnějším rozdílem. Domácí se budou muset obejít bez své největší hvězdy Dannyho a Dušana Šventa, jinak by měl být kádr kompletní.
     
    AC Sparta Praha
    Ani sparťané si prozatím nijak vyskakovat nemohou. Na rozdíl od sešívaných to uvnitř týmu očividně neklape a rozpolcení jsou také fanoušci, kterým dochází trpělivost s nevýraznými výkony posil. Fotbalisté z Letné se do pohárů neprobojovali a v lize jsou zatím čtvrtí. Šokující byla především porážka s posledním Brnem. Minulý týden hosté před vlastními fanoušky i díky gólu Tomáše Rosického porazili Karvinou 2:0. Více se však opět řešili nespokojení fandové. Do karet italskému stratégovi nehraje ani rozsáhlá marodka, chybět by měli Néstor, Kaya, Štětina, Sáček, Hovorka a nejspíše i Michal Kadlec.

     
    Historická statistika derby
    Celková bilance: SLA 87 – 67 – 133 SPA.
    Celkové skóre: SLA 423:518 SPA.
    Nejvyšší vítězství Slavie: 24.11.1907 – 9:1.
    Nejvyšší vítězství Sparty: 14.6.1952 – 8:1.
    Nejvíce gólů v zápase: 3.7.1943 – SLA 8:4 SPA.
    Nejlepší střelec Slavie: Bican – 35 gólů.
    Nejlepší střelec Sparty: Ludl – 19 gólů.
    Průměr gólů na zápas: 3,27.
    Průměr gólů Slavie na zápas: 1,47.
    Průměr gólů Sparty na zápas: 1,80.
    Nákupy Sparty byly chaos, má jasno hudebník a slávista Jan P. Muchow
     
    Loňská derby
    U obou loňských duelů o vládce Prahy již byl na lavičce Slavie přítomen Jaroslav Šilhavý, Andrea Stramaccioni si dnes pochopitelně odbude premiéru. Podzimní střetnutí hostila Letná, domácí ovšem nenaplnili roli favorita, slávisté zvítězili 2:0 a v podstatě načali svou cestu k titulu. Na jaře se role obrátili a právě červenobílí vstupovali do prestižního duelu jako aspiranti na vítězství, prognózy byly však opět slepé. Oba celky se nakonec rozešly smírně, za Slavii ale srovnával Škoda až v 90. minutě z velmi diskutabilního pokutového kopu. Kdo se bude radovat dnes?
    TOP zajímavosti k derby Slavia - Sparta: Rosický po 17 letech i šance na rekord
     
    Dnešním českým nejprestižnějším klubovým střetnutím vás bude provázet Adam Kolář. Tak zůstaňte s námi, úvodní výkop je naplánován na 18 hodin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Ngadeu, Rotaň – Van Buren, Hušbauer, Stoch – Milan Škoda (C).
    Náhradníci: Kovář – Frydrych, Mešanović, Necid, Sýkora, Souček, Zmrhal.

    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Mareček, Nhamoinesu, Mich. Kadlec – Mandjeck, M. Frýdek – Biabiany, Rosický (C), Ben Chaim – V. Kadlec.
    Náhradníci: Bičík – Karavajev, Lafata, Štetina, Sáček, Josef Šural, Mavuba.

    Rozhodčí: Jílek – Blažej, Dobrovolný.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hosté. Po kombinaci na pravém křídle se dostal míč k Rosickému, který se snažil z první najít někoho za obranou sešívaných, míč ovšem v poklidu sebral brankář Laštůvka.
     
    2
    Sešívaným úvodní útok nevyšel, na pravé straně van Buren balon nedokázal udržet.
     
    3
    Sparťané hrají zatím rozvážně a s chystáním dalšího ataku nespěchají. Sledujeme kombinaci beků na vlastní polovině.
     
    4
    Hosté nic kloudného nevymysleli, naopak na druhé straně si první zákrok připsal Dúbravka, jemuž ale střela k jeho levé tyči nenadělala větší potíže.
    4. První nebezpečí – Stochovu ránu Dúbravka vyrazil
     
    5
    Sešívaní se nadále drželi na polovině soupeře, van Buren dostal pas na pravé křídlo, balon ovšem zpracovat nedokázal.
    5. Tribuna Sever ukázala choreo zlých mužů
     
    6
    Slávisté nadále kombinují kolem šestnáctky svého soupeře. Hušbauer si už chystal balon na střelu zpoza vápna, nakonec si ji ale rozmyslel a roztáhl hru na levé křídlo.
     
    7
    Ani další přihrávky sešívaných nevedly do zakončení, sparťané si však míče po jeho zisku příliš neužili, protože ho ihned poslali co nejdál do bezpečí.
     
    8
    Nyní už van Buren natáhl ke střele z pravé strany, jeho rána byla ale zablokována. Domácí záhy zahrávali rohový kop, nejvýše ovšem vyskočil Dúbravka, jenž balon vyboxoval.
    8. Van Burenovu střelu pohotovým skluzem zblokoval Costa
     
    9
    Červenobílí nadále nebezpečně operují na polovině, další tvrdá střela zpoza vápna ale mířila hodně mimo.
    9. Bořil vypálil z dálky levačkou, míč letěl hodně mimo
     
    9
    Bořil velmi ostře zajel do unikajícího Václava Kadlece, sudí okamžitě ukázal krajnímu bekovi Slavie žlutou kartu. Za malou chvíli budeme svědky volného přímého kopu.
    9. Prásk! Bořil vletěl do Václava Kadlece jako utržený vagon
     
    10
    Centrovaný míč byl odvrácen hned na hranici velkého vápna, za malou chvíli ale uvidíme další standardní situaci z podobného prostoru, tentokrát byl faulován Frýdek.
     
    11
    Sám Frýdek rozehrál nakrátko a po krátké kombinaci zkusil vypálit Václav Kadlec, ten však nedokázal propasírovat míč skrz slávistický blok.
     
    12
    Zdá se, že se fotbalisté z Letné uklidnili a vyrovnali hru. Nyní ale sledujeme pouze krátké přihrávky zhruba na polovině hřiště.
     
    13
    Hosté velmi dlouho drželi balon, směrem dopředu ale prakticky nic nevymysleli a nakonec o balon přišli, neboť Mandjeck svým pasem na pravou stranu nenašel vůbec nikoho a míč tak proskákal do autu.
     
    14
    Ani slávisté se ale nikterak daleko nepodívali. Oba celky zatím hrají poměrně opatrně, nikdo nechce udělat zbytečnou chybu a prim hrají jednoznačně obrany.
    14. Další choreo Slavie: Jen jedno srdce Praha má
     
    15
    Stramaccioniho svěřenci se krátkými přihrávkami již několikrát vrátili k vlastnímu brankáři, zatím je to skutečně čekání na chybu soupeře.
     
    16
    Zatím ale přicházejí především chyby toho týmu, který drží balon. Costa si nerozuměl se svými spoluhráči a po nepřesném pasu tak mohou domácí vhazovat.
     
    17
    Ani sešívaným se ale zatím kombinace nedaří. Po ztrátě míče se na druhou stranu vydal středem hřiště Mandjeck, kterého nedovoleně poslal k zemi Hušbauer.
     
    18
    I tentokrát fotbalisté Sparty rozehráli standardní situaci nakrátko a následně se snažili dostat do šestnáctky z levé strany. To se jim sice nepodařilo, slávisté ale míč poslali jen před vápno na nohu Mandjecka, který ihned vypálil, mezi tři tyče ovšem zakončit nedokázal.
    18. Mandjeck napřáhl z dálky, bránu netrefil o metr a půl
     
    19
    Míč mají na kopačkách hosté, zatím ale stále kombinují jen na vlastní polovině hřiště.
     
    20
    Rosický upadl ve středu hřiště po souboji s Ngadeuem a hlavní rozhodčí píská faul, což se vůbec nelíbí domácím fanouškům.
     
    21
    Fotbalisté z Letné se dlouhou dobu drželi na polovině soupeře, nakonec vybojovali rohový kop.
     
    22
    Centrovaný míč dolétl na vzdálenější tyč, kde se do něj snažil opřít Michal Kadlec, střela mu ale vůbec nesedla a záhy se píská útočný faul.
     
    23
    Sledujeme další boj ve středu pole. Ngadeu se snažil z první nalézt svého spoluhráče u lajny, obtížnou přihrávku ale nezvládl ideálně a míč poslal jen do autu.
     
    24
    Václav Kadlec dostal dobrou přihrávku za obranu Slavie, u sparťanského útočníka byl ale včas Jugas, který ve skluzu odklidil balon za autovou čáru.
     
    25
    Na druhé straně pronikl nebezpečně daleko Hušbauer, jenž ještě pasem pod sebe hledal Škodu, ten ale na míč nedosáhl.
    26. Hušbauer hledal ve vápně Škodu, Frýdek se vrátil včas
     
    26
    Sešívaní přišli záhy s dalšími hrozbami. Nejprve na bližší tyč vypálil Stoch, po zákroku Dúbravky jsme byli svědky rohového kopu, kdy se k hlavičce protlačil Škoda, ten ale svůj pokus umístil jen do prostoru, kde se slovenský gólman nacházel, a tak opět dokázal zasáhnout.
    26. Škoda hlavičkoval z dobré pozice, Dúbravka byl pozorný
     
    27
    Hra se velmi otevřela. Další dvě šance měl Hušbauer, který se snažil poslat mezi tři tyče odražený balon, obě jeho rány ale byly zablokované.
     
    28
    Na druhou stranu zase upaloval Rosický do otevřené obranu, na poslední chvíli ho ale zastavil Jugas.
    28. Bořil zastavil unikajícího Václava Kadlece, Jílek faul nezapískal
     
    29
    Nyní jsme už viděli opravdu obrovské šance Slavie a také chybně neuznaný gól! Nejprve pálil zpoza vápna Hušbauer, jeho pokus u levé tyče ale vytáhl Dúbravka. S dorážkou ihned přispěchal Stoch, i toho ale skvělý Dúbravka dokázal vychytat. Následně ještě Stoch přistrčil míč Škodovi, který střílel z bezprostřední blízkosti do odkryté brány a jeho pokus dle všeho až za brankovou čárou vykopl Costa. Rozhodčí ale tuto branku chybně neuznali.
    29. Dúbravka čaruje, Costa vykopl míč za brankovou čárou, Jílek gól neuznal
     
    31
    Sešívaní jsou nadále aktivnějším týmem, tentokrát ale může zatím Dúbravka zůstat v klidu, domácí kombinují zatím v bezpečné vzdálenosti od jeho svatyně.
     
    32
    Žádné větší nebezpečí si nyní červenobílí vytvořit nedokázali. Ani fotbalistům Sparty se ale útočný výpad nevydařil a s míčem tak hrají opět červenobílí.
     
    33
    Slávističtí beci si zatím posouvají balon jen kolem poloviny hřiště a čekají, zda se v obraně Sparty objeví nějaká skulinka.
     
    34
    Po několika odrazech se dostal balon na levé křídlo k Sobolovi, který mířil na vzdálenější tyč, o několik metrů ji ale minul.
     
    35
    Hosté se snaží uklidnit hru a krátkými přihrávkami pomalu postupují kupředu na polovinu svého rivala.
     
    36
    Po několika minutách, kdy hráči Slavie svého soka tlačili, se hra opět vyrovnala, oba celky hrají ale stále velmi opatrně.
     
    37
    Sparťané vybojovali rohový kop.
     
    38
    Do vzduchu se nejlépe vznesl Deli, který zažehnal první nebezpečí. Fotbalisté z Letné se ale záhy dostali znovu k míči, na další centr však Mandjeck nedosáhl.
    38. Ben Chaim se elegantně zbavil obránce, ale Deli ho přečetl
     
    39
    Sešívaná akce vedla po levém křídle, dlouhého trvání ale neměla, nepřesný pas do vápna znamená, že hrát mohou sparťané.
     
    40
    Daleko se ale nedostali ani hosté a naopak Mareček musel hasit šanci Slavie jen za cenu nedovoleného zákroku, za který také dostal žlutou kartu.
    40. Mareček na křídle sestřelil Sobola, dostal žlutou kartu
     
    41
    Exekuce standardní situace se ujal Stoch, jeho centr ale hosté dokázali poslat do bezpečí.
    41. Bum! Sparťanský kotel odpálil dělbuch, se Stochem to pořádně trhlo
     
    42
    Volný přímý kop uvidíme také na druhé straně, Ngadeu je rovněž napomenut žlutou kartou.
     
    43
    Deli dokázal najít centrovaný míč a odhlavičkoval ho z vápna. Následně se Frýdek snažil hledat své spoluhráče za obranou Slavie, míč ale poslal až k Laštůvkovi.
     
    44
    Za obranu sešívaných si nyní dobře naběhl Biabiany, také on ale dostal příliš dlouhou přihrávku a na míč tak nedosáhl.
    44. Ben Chaim krásným pasem hledal Biabianyho, ten těsně nedoskočil
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta. Závěr první půle zatím patří sparťanům.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a bohužel musíme konstatovat, že i takový zápas, jako je derby, je hrubě ovlivněn velkou chybu rozhodčích. Ve 29. minutě totiž Costa zachraňoval svůj tým pozdě, neboť míč vykopl až zpoza brankové čáry, sudí ale gól neuznali. Ve zbytku prvního poločasu měli hosté mírně častěji míč na svých kopačkách, šance si ale tvoří zatím jen slávisté. Nechme se překvapit, co nás čeká ve zbytku utkání.
    Ještě jeden záběr na Costův odkop – gól, nebo ne?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas začal několika nepřesnostmi na obou stranách, pak se ale otevřel prostor před van Burenem, který natáhl ke střele levou nohou, ta mu ovšem ani trochu nesedla.
    46. Sparťanský kotel v úvodu druhé půle rozsvítil rudou pyrotechniku
     
    47
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru, sparťanští fanoušci si totiž nedají pokoj a na trávník hází jeden dělobuch za druhým.
    47. Jílek přerušil zápas, hasiči odklízejí dýmovnice pod sparťanským kotlem
     
    48
    Netrvalo to ale dlouho a už se opět hraje, hasiči společně s pořadateli odvedli dobrou práci.
     
    49
    Stoch upadl po souboji s Mandjeckem, sešívaní budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    50
    Domácí rozehráli nakrátko, zanedlouho však zůstal na trávníku ležet právě Mandjeck, a tak se píská proti Slavii.
     
    51
    Sešívaní se poměrně rychle dostali zpět k balonu, Stoch na hranici šestnáctky hledal Škodu, kterému se ale nepodařilo zpracovat prudkou přihrávku.
    51. Tribuna Sever a její další choreo – Tisíce životů, jedna společná cesta
     
    52
    Žlutou kartu dostává Georges Mandjeck (AC Sparta Praha).
    52. Mandjeck v mlze přepálil Hušbauera, dostal žlutou
     
    53
    Van Buren si ve vápně Sparty naváděl balon na střelu, jeho pokus byl ale zblkovaný.
     
    54
    Van Buren si znovu připravil šanci, tentokrát se snažil vystřelit z otočky, bránu ale o hodně minul.
    54. Van Buren se uvolnil ve vápně, ale vypálil hodně nepřesně
     
    55
    Škoda nedokázal ve vzduchu vybojovat balon proti Marečkovi se Zahustelem, sparťané ale míč pouze odklidili do bezpečí.
     
    56
    Další akci Slavie vedl po levém křídle Hušbauer, který to zkusil proti Mandjeckovi individuálně, do šestnáctky ale neprošel.
     
    57
    Slavia nadále tlačí, jakmile se hosté dostanou k balonu, pouze ho odklidí do bezpečí.
     
    58
    Vršovičtí měli k dispozici volný přímý kop, který rozehráli nakrátko, záhy Hušbauer našel za obranou Deliho, tomu ale sudí odpískal ofsajd.
    58. Van Buren dostal míč do brány, ale Deli byl předtím v ofsajdu
     
    59
    Za obranu Sparty nabíhal van Buren, přihrávku která na něj směřovala ale akrobaticky dokázal zastavit Costa.
     
    60
    Další skvělý obranný zákrok předvedl Mandjeck, sparťané začínají vyrovnávat hru ve druhé půli.
     
    61
    Stoch se uvolnil ve středu hřiště a hledal své spoluhráče na pravém křídle, přihrávka mu však příliš nevyšla a míč proskákal do autu.
     
    62
    Van Buren dokázal odcentrovat z pravého křídla, Škodova hlavička se ještě otřela o Marečka, a tak uvidíme roh.
    62. Škodovu nebezpečnou hlavičku tečoval Mareček na roh
     
    63
    Slávisté rozehráli nakrátko, Stoch našel Hušbauera a ten se pokoušel projít do šestnáctky soupeře a udělat si prostor pro střelu, hostující beci ale byli pozorní a snahu svého exzáložníka dokázali překazit.
     
    64
    Po výkopu Dúbravky balon proskákal k Jugasovi, který měl co dělat, aby míč včas poslal do bezpečí, před dotírajícím Václavem Kadlecem se mu to ale nakonec podařilo.
     
    65
    Václav Kadlec se zčistajasna po odrazu balonu zjevil sám před Laštůvkou, sudí ale hostujícímu útočníkovi odpískal ofsajd.
    65. Střelu Václava Kadlece vychytal Laštůvka, sparťanovi asistent chybně odmával ofsajd
     
    66
    První velká příležitost Sparty! Po průniku a následném centru po levém křídle se míč ještě otřel o jednoho ze slávistů, a tak nakonec proletěl jen těsně vedle vzdálenější tyče.
    66. To bylo těsné – Biabiany z úhlu málem dostal míč do brány
     
    67
    Hosté zahrávali volný přímý kop, jehož exekuce se ujal Frýdek, ten ale poslal centrovaný balon jen do rukavic Laštůvky.
    67. Bořil fauloval Ben Chaima
     
    68
    Také sešívaní měli k dispozici standardní situaci, také oni však neuspěli. Odražený míč zatáhl na levé křídlo Rotaň, následný centr ale na vzdálenější tyči van Buren nedostihl.
     
    69
    Costa povalil Škodu, uvidíme volný přímý kop.
     
    71
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Jaromír Zmrhal.
     
    71
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení! Na centr Miroslava Stocha si naskočil MILAN ŠKODA, jehož hlavičku ještě nadzdvihl někdo z hostujících hráčů a Dúbravka zasáhnout nedokázal.
    71. Milan ŠKODA - 1:0
     
    72
    Sparťané přidali, je jasné, že nyní valnou většinu svých sil pošle do útoku.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tal Ben Chaim, přichází Josef Šural.
     
    75
    Zatím se ale sešívaní nikterak nezatahují, naopak nyní mohli sami zaútočit, sudí však po zisku balonu odpískali Hušbauerovi faul ve středu hřiště.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 19 084 diváků. Je vyprodáno.
     
    77
    Slávisté velmi aktivně napadali rozehrávku Sparty, a tak Costovi nezbylo, než míč odehrát alespoň do autu.
    77. Costa se postrkal se Škodou a skončil na zemi
     
    78
    Škoda dokázal ve vápně zpracovat centrovaný balon, neměl ale podporu spoluhráčů, a tak o míč přišel.
     
    79
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Rosický, přichází David Lafata.
    79. Rosický jde ze hry, střídá ho Lafata
     
    79
    Vršovičtí zahrávali další standardní situaci, Stoch tentokrát volil přímou střelu, bránu ale o pár čísel přestřelil.
    79. Stochova rána z přímého volného kopu proletěla těsně nad břevnem
     
    80
    Na druhé straně si balon na střelu zpoza šestnáctky navedl Václav Kadlec, zacílil ale přímo do náruče brankáře Laštůvky.
     
    81
    Domácí zatím svému sokovi nedovolují žádný tlak, naopak sami obléhají sparťanské pokutové území.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jonathan Biabiany, přichází Michal Sáček.
     
    84
    Lafata se střetl se Sobolem na polovině hřiště, sparťané budou moci rozehrávat.
     
    84
    A další faul... Nyní už budou hosté rozehrávat z o poznání nebezpečnější pozice.
     
    85
    Jeden z hostů sklepl balon pro Lafatu, který z bezprostřední blízkosti hlavičkoval jen do připraveného Laštůvky. Vzrušení ale bylo zbytečné, neboť sparťanský forvard byl v ofsajdu.
    85. Lafatovu hlavičku vychytal Laštůvka, Zahustel byl předtím v ofsajdu
     
    85
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Tomáš Necid.
     
    86
    Na druhé straně dostal Hušbauer pěkný pas do vápna. Domácí středopolař mohl ještě nahrávat, rozhodl se ale pro střelu, kterou hosté dokázali zablokovat.
    86. Hušbauerovu ránu na poslední chvíli zastavil Mareček
     
    87
    Costa se střetl s Necidem a rozhodčí nařídil volný přímý kop pro Slavii. Costa navíc vidí žlutou kartu.
     
    88
    Centrovaný balon mířil na Zmrhala, který ale balon nedokázal prodloužit za sebe, a tak se fotbalisté z Letné ubránili.
     
    89
    Costa se kolenem střetl s protihráčem ve středu hřiště a velmi brzy po první žluté vidí také druhou. Tím pádem pro Zimbabwana je dnešní utkání u konce.
    89. Costa dostal druhou žlutou a musí jít ven
     
    90
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Ruslan Rotaň, přichází Tomáš Souček.
     
    90+2
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, sešívaní přidávají druhou branku! Hosté už hráli vabank, a tak se mohli domácí směle vydat do přečíslení tří na jednoho. Balon vedl JOSEF HUŠBAUER, který velmi dlouho váhal, jak situaci vyřeší a nakonec propálil Dúbravku střelou po zemi na bližší tyč.
    90+2. Josef HUŠBAUER - 2:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve druhé půli slávisté konstantně navyšovali svůj tlak a nakonec se také zaslouženě prosadili. V 71. minutě otevřel skóre hlavičkou Milan Škoda. Hosté se následně snažili vyslat veškeré své síly kupředu, ani tak si ale žádný větší tlak nevytvořili a naopak přišli o příliš tvrdě hrajícího Costu. V samotném závěru utkání pak výhru domácích jistil z přečíslení Josef Hušbauer.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:1.
    Střely mimo: 6:1.
    Rohy: 5:2.

     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše, s konstatováním, že Slavia ovládla 288. derby 2:0, se s vámi loučím a brzy se u dalších přenosů budu těšit na počtenou. (20:17:13)

    Adam Kolář

    Branky: 71. Milan Škoda (Stoch), 90+2. Hušbauer (Deli)

    Karty:   9. Bořil (SLA), 42. Ngadeu (SLA) – 40. Mareček (SPA), 52. Mandjeck (SPA), 87. Nhamoinesu (SPA)   89. Nhamoinesu (SPA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:2.
    SK Slavia Praha: Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Ngadeu, Rotaň (90. Souček) – Van Buren (71. Zmrhal), Hušbauer, Stoch – Milan Škoda (C) (85. Necid).
    Náhradníci: Kovář – Frydrych, Mešanović, Necid, Sýkora, Souček, Zmrhal.

    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Mareček, Nhamoinesu, Mich. Kadlec – Mandjeck, M. Frýdek – Biabiany (83. Sáček), Rosický (C) (79. Lafata), Ben Chaim (74. Josef Šural) – V. Kadlec.
    Náhradníci: Bičík – Karavajev, Lafata, Štetina, Sáček, Josef Šural, Mavuba.

    Rozhodčí: Jílek – Blažej, Dobrovolný

    Diváci: 19084
    thejrc.org