Alavés – Villarreal 0:3 (kon.) | Girona – Sevilla 0:1 (kon.) | Las Palmas – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Real Sociedad – Real Madrid 1:3 (kon.)
konec
Girona FC
0:1 (0:0)
Sevilla FC
Neděle 17.09.2017, 16:15Španělská LaLiga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Primera Division. Společně se podíváme na duel mezi Gironou a Sevillou. Výkop je stanoven na 16:15.
     
    Sevilla FC

    Ambiciózní celek prožívá povedený start do nové sezóny. Sevilla v úvodním kole sice remizovala s Espanyolem, ale poté přišly výhry proti Getafe a Eibaru, které Sevillu vynesly na třetí pozici. V týdnu navíc úspěšně vstoupila do Ligy mistrů, jelikož na Anfield Road remizovala s Liverpoolem 2:2. Střelecky táhne Sevillu Ganso, který se ve třech kolech trefil dvakrát. Dnes však bude kvůli svalovému zranění chybět Nolito.
     
    Girona FC

    Nováček nejvyšší španělské soutěže vlétl do nového prostředí ve velkém stylu. Klub, jehož majitelé vlastní třeba Manchester City, doma remizovala 2:2 s Atléticem Madrid. Poté doma Girona uspěla s Malágou a až v minulém kole poprvé klopýtla na půdě Bilbaa. Se čtyřmi body nyní drží dvanáctou pozici a dnes si bude chtít vyšlápnout na dalšího velkého soupeře.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Iraizoz – Juanpe, Espinosa, Muniesa – Mojica, Pons, Granell, Aday – Portugués, Stuani, B. García.
    Náhradníci: Bono – Ramalho, Douglas Luiz, Olunga, Maffeo, Kayode, Aleix Garcia.

    Sevilla FC: S. Rico – Corchia, Carriço, Lenglet, Carole – Banega, N'Zonzi, Ganso – W. Montoya, Muriel, Sarabia.
    Náhradníci: Soria – Ben Yedder, Krohn-Dehli, Correa, Geis, F. Vázquez, Mercado.

    Rozhodčí: De Burgos – Núňez, de Francisco.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Sevilla bude hrát v černém, zatímco domácí celek odehraje dnešní duel v čevenobílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Girona obstarala výkop k dnešnímu utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku. Cristian Portugués se rozběhl na polovinu Sevilly, jenže vymyslel nepřesnou přihrávku.
     
    2
    Éver Banega zůstává po souboji u postranní čáry ležet na trávníku a drží se za pravé koleno. Banega nevypadá vůbec dobře. Jeho ztráty by pro Sevillu byla velký malér.
     
    3
    Domácí celek kombinuje s míčem na vlastní polovině a snaží se najít recept na pozornou záložní řadu Sevilly. Aday si řekl o přihrávku do běhu, ale míč byl příliš prudký.
     
    4
    Daniel Carriço přečetl přihrávku jednoho z domácích fotbalistů podél levé postranní čáry. Hostující obránce se natáhl po balónu a poslal jej do zámezí. Girona bude vhazovat.
     
    5
    Domácí celek zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho exekuce se ujal Borja García, který poslal centr na malé vápno, ale Cristhian Stuani byl ubráněn.
     
    6
    Domácí celek však dostal možnost zahrávat rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na zadní tyč, kde před Espinosou na poslední chvíli zasáhl Clément Lenglet.
     
    7
    Domácí celek vstoupil do utkání velmi sympaticky. Girona se od úvodního hvizdu tlačí do útoku. Cristian Portugués dělal problémy Sarabiovi, který musel míč zakopnout do autu.
     
    8
    Girona zahrávala další rohový kop. Bernardo Espinosa se na přední tyči pokoušel prodloužit centr za záda hostujícího brankáře, jenže hlavička se mu moc nepovedla.
     
    9
    Sébastien Corchia táhl akci Sevilly po pravé straně hrací plochy. Corchia si netroufl na průnik do blízkosti pokutového území a raději přenechal míč obráncům.
     
    10
    Walter Montoya fauloval na polovině hrací plochy. Hostující křídelník si v souboji s Muniesou pomohl loktem, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    11
    Aday se na levé straně krásnou kličkou zbavil svého strážce a dokázal odcentrovat před branku. Na jeho pobídku si naskočil Cristian Portugués, jež hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    12
    Éver Banega si nepotykal se zpracováním přihrávky na pravou stranu hřiště. Domácí fotbalista se na sebe hodně zlobí. Girona bude vhazovat.
     
    13
    Cristhian Stuani dostihl prudkou přihrávku za obranu, našel Álexe Granella, který si míč přehodil na levačku a ihned vypálil. Jeho rána prosvištěla dobré tři metry nad brankou.
     
    14
    Johan Mojica nyní potáhl míč vpřed po pravé straně hřiště. Mojica se dokázal otočit kolem obránce, jenže jeho vysoký centr skončil v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    15
    Aday si naběhl na vysokou přihrávku na pravou stranu, připravil si míč na pravačku a také vyslal vysoký centr. Sergio Rico skvěle četl hru a došel si pro míč.
     
    16
    Éver Banega si na vlastní polovině troufl na hodně riskantní kličku. Álex Granell nen totitž skvěle napadal. Banegovi úmysl vyšel a Sevilla může pokračovat v kombinaci.
     
    17
    Sevilla se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní ploše. Domácí celek vstoupil do utkání velmi dobře a favorit dnešního souboje má velké problémy při kombinaci.
     
    18
    Banega se pokusil překvapit obranu Girony kolmicí mezi obránce. Walter Montoya spěchal za jeho pobídkou, ale míč nedohnal na hrací ploše. Gorka Iraizoz bude odkopávat.
     
    19
    Sébastien Corchia obešel svého strážce na pravé straně hřiště a okamžitě vyslal přihrávku za obranu Girony. Obránce Bernardo Espinosa dával pozor a míč zastavil.
     
    20
    Girona měla k dispozici přímý kop na polovině soupeře. Álex Granell vyslal přihrávku na pravou stranu, odkud přiletěl centr na zadní tyč. Připravený obránce balón vyhlavičkoval z pokutového území.
     
    21
    Álex Granell se vydal na individuální průnik na polovinu soupeře. Pablo Sarabia se mu postavil do cesty a vybojoval míč pro Sevillu. Zatím sledujeme hodně bojovné utkání.
     
    22
    N´Zonzi fauloval Granella na polovině hrací plochy a za ostrý zákrok vidí žlutou kartu.
     
    23
    Luis Muriel si naběhl na dlouhý míč z autového vhazování a hlavou jej prodloužil za sebe. V těchto prostorech nebyl nikdo v černém dresu. Girona může rozjet další útok.
     
    24
    Johan Mojica obdržel prudkou přihrávku do běhu. Domácí záložník si míč připravil na levačku a ihned centroval před branku. Jeho pobídku zablokoval Carole.
     
    25
    Cristian Portugués se z pravé strany probíjel do pokutového území. Při svém průniku do šestnáctky zatáhl za dres Lengleta, čehož si všiml hlavní rozhodčí.
     
    26
    Žlutá karta také na straně domácího celku! Juanpe fauloval Sarabiu na polovině hřiště a za zmaření rozvíjející se akce vidí žlutou kartu.
     
    27
    Sevilla se málem dostala do vedení! Snad poprvé se hosté prodrali až do šestnáctky a hned zahrozili! N´Zonzi si naběhl na centr z levé strany, ale jeho hlavičku zlikvidoval parádním zákrokem Gorka Iraizoz.
    27. N´Zonziho hlavička
     
    28
    N´Zonzi vyslal prudkou přihrávku mezi obránce domácího celku. Za míčem sprintoval Luis Muriel, nicméně brankář Gorka Iraizoz měl k balónu o kus blíže.
     
    29
    Sébastien Corchia nepředvedl zrovna přesvědčivý zákrok v pokutovém území. Hostující obránce chtěl míč odkopnout, ale balón mu zůstal pod nohou. Naštěstí pro Sevillu nebyl v Corchiově blízkosti nikdo z domácích.
     
    30
    Ganso vyslal pěknou přihrávku do pokutového území. Montoya mohl zakončovat, ale ještě chtěl vylepšit pozici pro Sarabiu, kterému zakončení znemožnil obránce.
     
    31
    Walter Montoya sprintoval za obranu domácího celku. Montoya už mohl postupovat sám na brankáře, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího. Ofsajd!
     
    32
    Johan Mojica našel Granella, který si udělal místo ve středu hřiště a vymyslel oblouček do pokutového území. Jeho pobídku obrana raději prodloužila na roh.
     
    33
    K exekuci rohového kopu se postavil Álex Granell. Domácí středopolař vyslal centr na zadní tyč. Daniel Carriço vyběhl za padajícím balónem a hlavou jej poslal do bezpečí.
     
    34
    Sarabia se dostal k odcentrování z pravé strany. Za jeho centrem sprintoval Ganso, avšak Gorka Iraizoz poněkolikáté skvěle přečetl hru a došel si pro míč.
     
    35
    Daniel Carriço skvěle vystoupil proti rozběhnutému Stuanimu a díky skvělé poziční hře jej nepustil do protiútoku. Hostující defenzíva zatím působí pevně.
     
    36
    Álex Granell prošel s míčem od půlící čáry až na hranici pokutového území, odkud vyslal prudký centr. Pod nohy se mu položil obránce, od nějž se balón odrazil na roh.
     
    37
    Tohle domácí zahráli hodně pěkně! Girona poslala krátkou rozehrávku. Juanpe se poté z ostrého úhlu opřel do střely, která letěla těsně nad zemí a rozvlnila boční síť!
    37. Zajímavá akce Girony
     
    38
    Girona tentokrát zahrávala přímý kop. Álex Granell znovu rozehrál nacvičený signál. Na následný centr si brousil zuby Bernardo Espinosa, ale na vysoký míč nedosáhl.
     
    39
    Johan Mojica si na levé straně hrací plochy netroufl na individuální průnik a raději obrátil hru na spoluhráče z defenzívy. Girona je v první půli aktivnějším celkem.
     
    40
    Po delší době se do útoku vydala Sevilla. Walter Montoya motal hlavy obráncům na levé straně pokutového území. Espinosa jeho centr srazil na aut.
     
    41
    Tentokrát si Walter Montoya zády k brance zpracoval vysokou přihrávku. Hostující křídelník poté vypálil z otočky, jenže jeho pokus proletěl vysoko nad břevnem.
     
    42
    Lionel Carole kombinoval na levé straně s Murielem. První jmenovaný nakonec vyslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, kde se Ganso dopustil faulu.
     
    43
    Pablo Sarabia předvedl parádní obranný zákrok. Sarabia byl jako první u odraženého míče na pravé straně pokutového území a nenechal Muniesu odcentrovat.
     
    44
    Walter Montoya se snažil potrestat nepřesnou rozehrávku domácího celku. Montoya dotíral na Iraizoze na hranici pokutového území. Domácí brankář nedopustil žádné drama.
     
    45
    Pere Pons se na levé straně snažil zastavit prudkou přihrávku. Domácí fotbalista předvedl dlouhý skluz, ale míč se stejně odrazil do zámezí. Pons si navíc ublížil.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně bojovné utkání. O něco aktivnější byla domácí Girona, ale na pozornou obranu Sevilly dlouho nemohla najít recept. Naopak N´Zonzi se ve 27. minutě prodral k hlavičce a pořádně prověřil domácího brankáře. Girona si na svou šanci musela počkat do 37. minuty. Juanpe po signálu vypálil z ostrého úhlu, jenže trefil jen boční síť. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Girona vstoupila aktivně také do druhého poločasu. Před hostující branku přiletěl vysoký centr, který Clément Lenglet na poslední chvíli odkopl do zámezí.
     
    47
    Následný roh se domácím znovu vydařil! Juanpe se dostal k odraženému míči, jenže deset metrů před brankou mu selhala mířidla a balón minul zařízení!
     
    48
    Snad poprvé po přestávce se do útoku vydala také Sevilla. Walter Montoya operoval s míčem na pravé straně hřiště, ale nedostal se do šesntáctky.
     
    49
    N´Zonzi přenechal míč Banegovi, který si jej skvělým zpracování postrčil do volného prostoru a pohotově odcentroval. Juanpe se stačil vrátit a balón odkopl.
     
    50
    Walter Montoya znovu vybojoval balón v souboji na polovině hřiště. Montoya si netroufl na individuální průnik a raději poslal malou domů.
     
    51
    Lionel Carole dlouho otálel s vhozením míče do hry. Krajní obránce hostujícího celku nakonec našel Sarabiu, který se nechal připravit o balón.
     
    52
    Cristhian Stuani dostal pěknou přihrávku do běhu a dral se do pokutového území. Místo střely svedl souboj s posledním obráncem, který mu balón vypíchl.
     
    53
    N´Zonzi měl víc štěstí než rozumu! Středopolař hostujícího celku zastavil unikajícího Ponse. Hostující hráč může být rád, že neviděl druhou žlutou kartu.
     
    54
    Walter Montoya si nabíhal na přihrávku za obranu domácího celku. Montoya byl nakonec faulován jedním z obráncům. Sevilla tak rozehraje zajímavý přímý kop.
     
    55
    A byla to hodně povedená rozehrávka! Luis Muriel vyslal prudkou střelu, která minula čtyřčlennou zeď a domácí brankář se musel proletět k levé tyči své branky!
    55. Murielův přímý kop
     
    56
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Éver Banega upadl v pokutovém území po souboji s dvojicí soupeřů. Hlavní rozhodčí však nechal pokračovat ve hře.
     
    57
    Bernardo Espinosa zastavil ostrým skluzem rozběhutého Montoyu a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    58
    Luis Muriel se ujal rozehrávky dalšího přímého kopu. Hostující útočník tentokrát trefil zeď, ale dostal šanci na reparát. Z dorážky však napálil míč tři metry vedle branky.
     
    59
    Girona se snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Domácí hráčí cítí, že Sevilla po přestávce zařadila vyšší rychlostní stupeň.
     
    60
    Ganso vymyslel přihrávku do pokutového území. Za míčem se dral Walter Montoya, který se snažil dostat před obránce, nicméně Bernardo Espinosa jej odzbrojil dobře načasovaným skluzem.
     
    61
    Marc Muniesa musel dávat pozor na dotírajícího Montoyu. Domácí stoper si nechtěl zadělat na problémy a raději nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    62
    Stuani se v blízkosti pokutového území pustil do hlavičkového souboje s obráncem. Domácí fotbalista sice uspěl, jenže míč přizvedl jen do míst, kde byli zadáci Sevilly.
     
    63
    Lionel Carole našel pěknou přihrávkou po levé straně Muriela, který se natlačil před svého strážce, jenže další zadák Girony jej vytlačil ven ze šestnáctky.
     
    64
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ganso, přichází Franco Vázquez.
     
    65
    Juanpe vyslal oblouček na levou stranu hřiště. Borja García se dokonce protlačil k odcentrování, jenže jeho pobídka opustila hrací plochu ještě před pokutovým územím.
     
    66
    Lionel Carole si pohlídal náběh Adaye po pravé straně a vybojoval vhazování pro Sevillu. Hosté ve druhé půli převzali iniciativu a tlačí se do útoku.
     
    67
    Cristian Portugués dostihl přihrávku na pravou stranu a vymyslel nádherný centr do pokutového území. Sergio Rico vystartoval na malé vápno a nepříjemný centr vyboxoval.
     
    68
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristhian Stuani, přichází Aleix Garcia.
     
    69
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla se dostává do vedení! Favorit udeřil jako blesk z čistého nebe! Tohle byl parádní přechod přes celé hřiště! LUIS MURIEL dostal parádní přihrávku do běhu, navedl si míč na střelu a levačkou umístil balón k přední tyči!
    69. Luis MURIEL - 0:1
     
    71
    Domácí celek se okamžitě pokusil odpovědět. Pere Pons odcentroval z levé strany do pokutového území. Cristian Portugués se ve skluzu probíjel do zakončení, ale Lenglet mu v něm zabránil.
     
    72
    Daniel Carriço fauloval v blízkosti pokutového území a za odměnu vidí žlutou kartu. Girona navíc rozehraje přímý kop z dobré pozice.
     
    73
    Rozehrávky přímého kopu se ujal střídající Aleix Garcia. Domácí fotbalista vyslal technickou střelu kolem zdi, jenže jeho pokus byl velmi nepřesný.
     
    74
    Gorka Iraizoz musel vystartovat ven z branky. Domácí brankář vyrazil za skákavým míčem, který dokázal zkrotit před rozběhnutým Sarabiou.
     
    75
    Mohlo být vyrovnáno! Pere Pons si na hranici pokutového území počkal na zpětnou přihrávku a pohotově vypálil. Jeho střela po zemi jen těsně minula pravou tyč!
    75. Obrovská šance Girony na vyrovnání
     
    76
    Na stadionu nyní panuje skvělá atmosféra. Domácí příznivci cítí, že Girona dnes může velkého favorita obrat o body. Příznivci nováčka ligové soutěže ženou své oblíbence do útoku.
     
    76
    Aleix Garcia napřáhl ze střední vzdálenosti a pořádně vyplašil hostujícího brankáře! Nováček na hřišti vyslal povedenou střelu, která jen těsně minula branku!
     
    77
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Walter Montoya, přichází Gabriel Mercado.
     
    78
    Domácí celek se v posledních minutách neúnavně tlačí do útoku. Pons vyslal přihrávku na levou stranu, kde upadl Álex Granell, jenže sudí nedovolený zákrok nepíská.
     
    79
    Pro další prudkou přihrávku za obranu Sevilly si došel brankář Sergio Rico. Hostující gólman schoval míč do rukavic a počkal s rozehrávkou.
     
    80
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Pere Pons, přichází Olarenwaju Kayode.
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Michael Olunga.
     
    81
    Sevilla v posledních minutách vůbec neví, co má hrát. Domácí fotbalisté značně vylepšili svůj pohyb a zatlačili soupeře před jeho branku. Čeká nás hodně zajímavá koncovka.
     
    82
    Navíc je tady další problém! Sergio Rico zůstává po jednom ze soubojů v pokutovém území ležet před brankou a drží se za rameno. Tohle by pro Sevillu byla velká ztráta.
     
    83
    Aday si dělal prostor na pravé straně. Krajní záložník domácího celku si míč připravil na levačku, jenže hned první obránce Sevilly jeho centr srazil na aut.
     
    84
    Hosté na malou chvíli získali míč, jenže nepřesnou rozehrávkou se jej zbavili. Domácí stopeři okamžitě vyjeli na polovinu soupeře, kde založili další útok.
     
    85
    Na druhé straně musel dávat pozor Gorka Iraizoz. Domácí brankář si počkal na centr z levé strany a před dobíhajícím Sarabiou jej vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    87
    Domácí stále kombinují v blízkosti pokutového území, ale stále nemohou přijít na recept proti skvělé defenzívě Sevilly. Hosté brání na podtrženou jedničku.
     
    88
    Olarenwaju Kayode se pustil do rozmíšky s hlavním rozhodčím. Střídající fotbalista domácího celku se dožadoval přímého kopu. Sudí nařídil vhazování pro Sevillu.
     
    89
    Domácí celek v samotném závěru utkání vybojoval přímý kop v blízkosti pokutového území. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    90
    Neuvěřitelné! Penalta pro Gironu! Franco Vázquez zahrál vysokou nohou na malém vápně a sudí odpískal pokutový kop!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Franco Vázquez (Sevilla FC).
     
    90+1
    Tak to je neuvěřitelné! K exekuci pokutového kopu se postavil Álex Granell, který pouze orazítkoval horní tyč!
    90+1. Penalta
     
    90+2
    Muriel mohl přidat druhou branku! Hostující střelec pálil z přímého kopu. Muriel poslal střelu kolem zdi, jenže Gorka Iraizoz parádním zákrokem vyškrábl míč nad břevno!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sevilla v bláznivém závěru přečkala svou vlastní smrt a z Girony si veze těsnou výhru 1:0! Hosté se do vedení dostali z ojedinělé akce v 69. minutě, kdy se prosadil Luis Muriel ! Od té doby bylo na hřišti jen domácí mužstvo. V 75. minutě mohl vyrovnat Pere Pons, jenže z parádní pozice minul branku. O minutě později zkusil střídající Aleix Garcia štěstí z úctyhodné vzdálenosti a jen těsně minul horní tyč. V 90. minutě fauloval Vázquez v pokutovém území a Girona kopala penaltu! K ní se postavil Álex Granell , který ale trefil břevno!
     
    Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (18:09:25)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 69. Muriel (F. Vázquez)

    Karty:   26. Juanpe (GIR), 57. Espinosa (GIR) – 22. N'Zonzi (SEV), 72. Carriço (SEV), 90. F. Vázquez (SEV)

    Neproměněná penalta: 90+1. Granell (GIR), mimo


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:19.
    Girona FC: Iraizoz – Juanpe, Espinosa, Muniesa – Mojica, Pons (80. Kayode), Granell, Aday – Portugués (80. Olunga), Stuani (68. Aleix Garcia), B. García.
    Náhradníci: Bono – Ramalho, Douglas Luiz, Olunga, Maffeo, Kayode, Aleix Garcia.

    Sevilla FC: S. Rico – Corchia, Carriço, Lenglet, Carole – Banega, N'Zonzi, Ganso (64. F. Vázquez) – W. Montoya (77. Mercado), Muriel, Sarabia.
    Náhradníci: Soria – Ben Yedder, Krohn-Dehli, Correa, Geis, F. Vázquez, Mercado.

    Rozhodčí: De Burgos – Núňez, de Francisco
    thejrc.org