Brno – Třinec 0:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
0:3 (0:1)
FK Třinec
Neděle 17.09.2017, 11:05 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga – Morava • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky mládežnického fotbalu! Dnes nás v rámci dalšího kola moravské skupiny Juniorské ligy čeká duel mezi domácí FC Zbrojovkou Brno, která a do minulého kola byla označována za královnu remíz, a teprve v Karviné si připsala vůbec první výhru sezóny, a hostujícím FK Fotbal Třinec, který v posledním kole padl doma se Slováckem. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Zukal, Obůrka, Přichystal, Janošek, Šustr, Koné, M. Vintr, Juhar, Gáč (C), Buchta.
    Náhradníci: Trbušek – Kroutil, Svensson, Fortes, Krula.

    FK Fotbal Třinec: Kubík – Markiefka, Velner (C), Lanc, Masař, Lasota, Cieslar, Celba, Samiec, Hošek, Janošík.
    Náhradníci: Wojciuch – Chloň, Potůček, Šarudi.

    Rozhodčí: Proske – Pfeifer, Pochylý.
     
    Oba celky v těchto chvílích vstupují na hustým deštěm skrápěný trávník na brněnském stadiónu v Srbské ulici, utkání za několik málo chvil začne.
     
    Ještě se sluší a patří dodat, že domácí dnes nastupují v tradičních červených dresech, hosté se oděli do bílého Úvodní výkop bude mít k dispozici Zbrojovka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a první poločas zahajují v aktivní kombinaci na obranné polovině.
     
    2
    Cieslar získal na levé straně míč, protáhl se kolem beka, ale Zukal jej dokázal zastavit skluzem na hranici vápna. Opačným směrem po levé lajně vyrazili poté domácí, ale Přichystal byl při svém průniku faulován.
     
    3
    První šance duelu! Janošek s Juharem rozehráli standardní situaci nakrátko, přičemž druhý jmenovaný z hranice vápna pálil prudce k tyči. Kubík se proti jeho ráně zaskvěl a konečky prstů balón vyrazil, a dorážka Zukala do prázdné branky nemohl pro ofsajd platit!
     
    4
    Vzápětí se po pravé straně protáhl opět Přichystal, jeho přízemní centr byl sražen na rohový kop.
     
    5
    Toho se ujal Dominik Janošek, jehož centr propadl na zadní tyči, kde ho jeden z borců v červeném vracel do ohně na Koného, nicméně dřív byl u míče brankář Kubík.
     
    6
    Šance také na opačné straně! Domácí obrana nejprve odvrátila dva nebezpečné centry, přičemž ten druhý se odrazil na hranici vápna k Hoškovi, jehož pokus z voleje pořádně protáhl brankáře Flodera!
     
    7
    Následný rohový kop po zákroku domácího gólmana obrana Brna odvrátila a dopředu po levé lajně rozkmital své rychlé nohy Přichystal, dostal se až na hranici brankové čáry a jeho zpětnou přihrávku pokryl do rukavic opět pohotový Kubík.
     
    8
    Hra se zatím přelévá ze strany na stranu. Třinec zahrával opět rohový kop, který zkoušel nasměrovat tentokrát na přední tyč, ale ani tímto způsobem neuspěl, a domácí se opět ubránili.
     
    9
    Druhý rohový kop v zápase bude mít k dispozici také brněnský tým, po centru Marka Vintra a teči soupeře skončil balón v zámezí.
     
    10
    Rohový kop Janoškovi příliš nevyšel, centr někam na penaltu obrana hostů odvrátila a sama vyráží dopředu.
     
    11
    Po nepřesnostech domácích na levé straně dostal krásný křižný pas do běhu po levé straně Masař, který nabil přihrávkou pod sebe Janošíkovi, a jeho přízemní rána o centimetry minula vzdálenější tyč branky domácích!
     
    12
    Brňané už jsou nyní opět zpátky u míče a kolem středu hřiště hledají v aktivní kombinaci cestu na polovinu soupeře.
     
    13
    Nakonec se k šanci dostal, a to když míč po ose Koné – Obůrka – Janošek doputoval až k volnému Juharovi, jenže jeho pokus z hranice vápna nejprve přizvedl obránce a poté raději i konečky prstů brankář Marek Kubík!
     
    14
    Ani tento rohový kop nepřinesl celku v červeném potřebné ovoce, míč se po sérii odrazů vykutálel z čáru a třinecký brankář bude vykopávat.
     
    15
    A další velká šance Brna! Marek Vintr se u rohového praporku zbavil efektní otočkou na malém prostoru soupeře, poté se kolem dalších dvou protáhl podél brankové čáry až na malé vápna, ovšem jeho pokus bodlem k tyči dokázal Kubík se štěstím vyrazit!
     
    16
    Zbrojovka je v úvodní čtvrthodině podstatně aktivnější, a nyní opět v dalším útoku míří středem hřiště dopředu.
     
    17
    Marek Vintr se nyní musel uplatnit také v defenzívě, když hasil brejk soupeřem za cenu jasného faulu, a je tak první karetním hříšníkem celého duelu.
     
    18
    K nařízené standardní situaci se postavil Petr Hošek, který sice se štěstím obstřelil technickou ranou zeď, míč však během letu trefil jednoho z jeho spoluhráčů a od něj se odrazil do autu.
     
    19
    Přichystal si na pravé straně řekl rychlým pohybem o přihrávku do běhu, ovšem bránící Masař se skvěle vrátil a poziční hrou nepustil domácího křídelníka na balón.
     
    20
    Další dobrou práci s míčem předvedl Vintr, který se opět obtočil kolem svého strážce a prudce odcentroval do vápna, Koné byl však dobře strážen a nedostal se k zakončení.
     
    21
    Na následný rohový kop si na zadní tyči sbíhal David Gáč, ovšem kapitán Brna v těžké pozici a obležení tři hráčů zakončit nedokázal.
     
    22
    A rohový kop uvidíme také na druhé straně, a to po dobré práci Hoška, který udržel míč proti dvěma soupeřům.
     
    23
    Ani z tohoto ale nezapršelo a domácí tak po přerušení kvůli drobnému zranění soupeře budou moci v kombinaci pokračovat.
     
    24
    Okénko v obraně mohl využít nabíhající Koné, který si ukázal, kam chce míč. Ten se ale na mokrém trávníku svezl a domácí forvard se k němu nedostal.
     
    25
    Třinec právě vstřelil branku!
    A hosté jsou z ničeho nic do vedení! Koné ve středu hřiště nezpracoval těžký míč a navíc podklouzl. Třinečtí díky tomu vyrazili do brejku, balón si navedl středem JOSEF CELBA, celou situaci vzal na sebe a prudkou střelou z hranice vápna, která lízla levou tyč, rozvlnil síť – 0:1!
     
    26
    Domácí ale nechtějí dát svou kůži lacino a v hojném počtu se ženou opět na polovinu soupeře s cílem co nejrychleji vyrovnat.
     
    27
    Zahrozit z brejku chtěl opět Masař, ten se dostal na levém okraji vápna k ráně, ale tu zablokoval všudypřítomný Janošek.
     
    28
    Jakmile byla možnost, tak Zbrojovka vyrazila do brejku, po pasu Přichystal si míč zleva navedl kolem čtyř soupeřů na střed ke střele Koné, ale jeho technický pokus byl sražen na roh.
     
    29
    Ani z něj se Zbrojovka nedočkala, odražený míč se snažil trefit z voleje na hranici vápna Juhar, ale svůj pokus nasměroval několik metrů nad branku soupeře.
     
    31
    Zbrojovka se z dalšího brejku šance nedočkala, a tak dopředu vyrazili Třinečtí. Gáč musel šanci hasit skluzem na hranici vápna, ale konec s mu povedlo srazit balón na roh.
     
    32
    Na centr z rohového kopu si naskočil nehlídaný Lanc, jenž se vyšrouboval k prudké hlavičce, která směřovala doprostřed branky a Floder ji musel konečky prstů vytáhnout nad břevno!
     
    33
    Další rohový kop už žádnou šanci nepřinesl, kroucený centr zamířil příhodně do rukavic připraveného brankáře Flodera.
     
    34
    Ten navíc vyhodil míč tak šikovně, že rozběhl kupředu Janoška. Domácí středopolař prošel téměř celým hřištěm sám s míčem, na hranici vápna se rozhodl ke střele, ale ta o kousek minula pravou tyč!
     
    35
    V dalším brejku našel Vintr stříleným centrem trochu se štěstím Koné, ten se však sám vyhnal ze střelecké pozice a poté proti Lasotovi o míč přišel.
     
    36
    V další akci na pravé straně Juhar místo centru na Koného našel na hranici vápna Vintra, jeho ránu z první po zemi ale obrana zablokovala.
     
    37
    V Brně nám momentálně stále více a více prší, což nepomáhá ani jednomu z týmů v kombinaci a přihrávky jsou na podmáčeném trávníku často hodně pomalé.
     
    38
    Marek Vintr si přeběhl na levou stranu, kde si míč v brejku 4 na 3 sám navedl na pravačku na střelu, technická rána se ale mezi tyče branky Třince nevešla.
     
    39
    Šustr nyní na levé straně ztratil trochu riskantně míč a Cieslar s Hoškem mohli jít dopředu, ale také jim balón utekl.
     
    40
    Domácí se snaží být stále aktivnější a nejlépe ještě do konce první půle vyrovnat, nicméně zatím končí většina akcí u brankáře Kubíka.
     
    42
    Janošek si sběhl na přihrávku po pravé straně, kde se pokusil patičkou pod sebe vysunout Juhara, ten však na balón nedosáhl.
     
    43
    Zukal poté fauloval Hoška a hosté se pokusili na polovině hřiště rychle rozehrát, avšak našli jen rukavice připraveného brankáře Flodera.
     
    44
    Ještě jeden rohový kop pro domácí Zbrojovka v závěru poločasu.
     
    45
    Míč si našel na zadní tyči Gáč, který se pokusil hlavičkou pod sebe najít Koného, ale skákavý balón k němu neprošel.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 12:06.
     
    První poločas je za námi a hosté jsou zatím o krok napřed. Domácí měli v první půli více ze hry, byli aktivnější, a měli také více šancí, jenže jedinou trefu zaznamenal Třinec. Slezany poslal do vedení v 25. minutě Josef Celba, jenž si míč středem navedl na střelu a tu s přispěním levé tyče umístil nekompromisně do sítě branky domácích. Ti se snažili za vydatného deště o vyrovnání, měli několik tutovek, ale ani jednu neproměnili.

    Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas. Buďte u něj s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Juhar, přichází Fortes.
     
    47
    Hned v úvodu druhé půle se chtěl dopředu po levé straně vřítit Petr Hošek, ale jeho postup zastavil praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    48
    Gáč nejprve dobře zastavil akci soupeře, ale poté se kolem tria soupeřů neprodral a musel celou situaci řešit jen za cenu faulu.
     
    49
    Přímý kop se Třinci vůbec nepovedl, míč skončil jen na zdi a Vintr jej poté u autové čáry zkušeně odrazil o soupeře do zámezí.
     
    50
    Hosté ale budou mít šanci na reparát, po faulu na pravé straně budou zahrávat další přímý kop.
     
    51
    Šustr jej zvládl na přední tyči odvrátit, jenže poté přišel další centr, který musel pohotový Obůrka odvracet v pádu na kop rohový kop.
     
    52
    I s ním si ale obrana celku v červeném dokázala poradit a vůbec poprvé ve druhém poločase může vyrazit směrem kupředu.
     
    54
    Přichystal pronikl po levé straně, kde pláchl dvěma soupeřům. Na hranici vápna našel Vintra, jenž přistrčil balón Fortesovi, jehož střílený centr byl sražen na rohový kop.
     
    55
    Domácí mají nyní k dispozici již třetí rohový kop v krátkém sledu, ty předchozí dva obrana soupeře dokázala odvrátit.
     
    56
    Na ten třetí si naskakoval na zadní tyči Koné a už to vypadalo, že se dostane k hlavičce, ale nakonec však balón hlavou netrefil o pár centimetrů.
     
    57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté vedou již o dvě trefy! Obrovskou minule nyní vyrobil Janošek, který hlavičkou, jež měla být malou domů, vyslal do brejku Hoška. Ten byl sice ve vápně faulován, ale míč se poté odrazil před úplně volného MARTINA SAMIECE, jenž využil toho, že Floder po zákroku zůstal ležet na hranici vápna a pohodlně si došel s míčem proti prázdné brance pro druhý gól – 0:2!
     
    58
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Koné, přichází Krula.
     
    60
    Obůrka si nyní na levé straně všiml dobře rozběhnutého Přichystala, ale ten se po pohotové kličce k centru nedostal.
     
    60
    Na opačné straně u pravého okraje vápna fauloval Janošek a hosté budou moci zahrávat nebezpečnou standardní situaci.
     
    61
    K míči se postavil Masař, jenž kolem zdi práskl do míče a Floder měl co dělat, aby u své tyče dělovkou soupeře vyrazil!
     
    62
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zbrojovka přestála další šanci, kdy tečována rána zamířila o kousek vedle, o chvíli později už však za svou pasivitu pyká. PETR HOŠEK zůstal sice na pravé straně sám, jenže domácí jej nechali si dělat s míčem, cokoliv chce. Hostující forvard si jej navedl rychlou kličkou kolem dvou hráčů na střelu levačkou a parádní technickou ranou na zadní tyč nedal Floderovi šanci zasáhnout – 0:3!
     
    64
    Domácí budou mít šanci snížit, když po faulu na hranici vápna vybojovali zajímavou standardní situaci. Míč si postavil Janošek.
     
    65
    A právě Janošek umně zatočil míč přes zeď, nicméně Kubík na ránu viděl a dokázal ji pohotově vyboxovat mimo tři tyče!
     
    65
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Buchta, přichází Svensson.
     
    66
    A domácí z brejku málem inkasovali počtvrté! Masař se dostal s míčem po levé straně do protiútoku, nadvakrát se dostal ke střele a ta jen těsně minula branku domácích!
     
    68
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Janošík, přichází Chloň.
     
    69
    Vintr dostal pěkný pas středem a dvacet minut před koncem mohl snížit, ovšem jeho nadějnou technickou ránu brankář Kubík vyrazil!
     
    70
    Do konce duelu zbývá zhruba dvacet minut a domácí mají co dělat, aby se jim podařilo vyrovnat.
     
    70
    Navíc další šanci měli hosté, když si jeden z nich naskočil skvěle na přímý kop z levé strany, ale hlavičku k tyči zastavil Floder reflexivním zákrokem!
     
    71
    Velner poté při snaze o dorážku hodně ostře zajel do soupeře a vysloužil si žlutou kartu.
     
    73
    V další akci na druhé straně dostal prostor ke střele Fortes, míč si navedl na levou, blok protivníka ale prostřelit nedokázal.
     
    74
    Krátce nato na sebe natáhl hned tři soupeře Vintr, obloučkem za obranu našel Fortese, jenž trefil míč z voleje, ale nevýrazný pokus z úhlu Kubík pohodlně vyrazil na roh.
     
    75
    Rohový kop šanci nepřinesl, celek v červeném však pokračuje ve svém narůstajícím tlaku.
     
    76
    Tutovka Brna! Přichystalův centr vypadl Kubíkovi před volného Vintra, ten ale z voleje trefil právě jen brankáře Třince!
     
    77
    V Brně se nyní rozpršelo ještě více, než jak tomu byl v první půli, a přihrávky se více než často zpomalují na podmáčeném trávníku.
     
    78
    Aktivně hrající Vintr nejprve neprošel po levé straně ke střele, nicméně míč se k němu poté příhodně odrazil. Zkusil vypálit technický na zadní tyč, nicméně rána byla zablokována.
     
    79
    A naopak na druhé straně si hosté vybojovali další faul soupeře, a budou moci rozehrávat standardní situaci.
     
    80
    Prudký a zároveň vysoký míč ale nikoho v bílém nenašel, leč jen brankáře Flodera a ten ukryl balón v rukavicích.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Šustr (FC Zbrojovka Brno).
     
    81
    Marek Vintr je při chuti! Opět dostal míč na hranici vápna, tentokrát měl mnohem více času ke střele a tou pořádně provětral gólmana Kubíka, jenž jeho pokus směřující do šibenice vyrazil skvěle mimo tři tyče!
     
    82
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Hošek, přichází Šarudi.
     
    83
    Domácí se nyní nadechují k závěrečnému tlaku, ovšem Třinec v celém zápase velmi pozorně brání a ani nyní nepouští soupeře do souvislejší kombinace směrem vpřed.
     
    84
    Nyní navíc Brno zastavil další obranný faul ve středu hřiště a hosté s rozehrávkou rozhodně pospíchat nebudou.
     
    85
    Střídající Šarudi po dlouhém centru mohl zakončovat z voleje, míč mu ale sjel z kopačky, a tak je poslal neškodný pozdrav do rukavic Flodera.
     
    86
    Nevýrazný Fortes se po pravé straně dopředu nedostal, ale alespoň pro své barvy vybojoval aut.
     
    86
    Střídání v týmu FK Fotbal Třinec: ze hřiště odchází Lasota, přichází Potůček.
     
    87
    Krula sice dostal pěknou kolmici za obranu do vápna, při snaze o centr pod sebe byl ale zdvojen a jeho pas byl zablokován.
     
    88
    I s dalším centrem si hosté poradili a dvě minuty před koncem si naprosto jasně směřují za ziskem tří bodů.
     
    89
    Navíc ještě mohli vyrazit i do útoku, ale střídající Chloně zastavil praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    90
    Domácí jsou sice usazeni v útoku, ale jejich kombinace už žádnou trefu nepřinese. Duel směřuje ke svému konci.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    S konstatováním, že dnes Zbrojovka doma i přes nesčetné množství šanci branku nevstřelila a s Třincem prohrála 0:3, se s vámi loučím a přeji pěkný zbytek dne. U sledování dalších online přenosů na počtenou. (13:53:32)

    Daniel Kinc

    Branky: 25. Celba, 57. Samiec, 62. Hošek

    Karty:   17. M. Vintr (BNO), 80. Šustr (BNO) – 71. Velner (TRI)


    FC Zbrojovka Brno: Floder – Zukal, Obůrka, Přichystal, Janošek, Šustr, Koné (58. Krula), M. Vintr, Juhar (46. Fortes), Gáč (C), Buchta (65. Svensson).
    Náhradníci: Trbušek – Kroutil, Svensson, Fortes, Krula.

    FK Třinec: Kubík – Markiefka, Velner (C), Lanc, Masař, Lasota (86. Potůček), Cieslar, Celba, Samiec, Hošek (82. Šarudi), Janošík (68. Chloň).
    Náhradníci: Wojciuch – Chloň, Potůček, Šarudi.

    Rozhodčí: Proske – Pfeifer, Pochylý
    thejrc.org