Den Haag – Ajax 1:1 (kon.) | Twente – Utrecht 4:0 (kon.) | Arnhem – Venlo 1:1 (kon.)
Eindhoven – Feyenoord 1:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
1:0 (1:0)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 17.09.2017, 16:45 • Philips Stadion • Nizozemská Eredivisie • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Ostrý zákrok Ramselaara, jeho kopačka vyletěla až příliš vysoko.
     
    86
    Střídá autor prozatím jediné branky, která tedy stála za to – Gastón Pereiro.
     
    84
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Jan-Arie van der Heijden, přichází Dylan Vente.
     
    80
    Nádherná střela z dálky! Amrabat se zmocnil míče, a když se řítil do otevřené obrany, nenapadlo ho nic jiného, než míč napálit. Chyběl zhruba půlmetr, aby tvrdou přízemní ránou ohrozil bránu Zoeta.
     
    72
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Ridgeciano Haps, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    71
    To byla nádhera! Mohlo být srovnáno! Boetius se parádně protáhl okolo postranní čáry a předložil míč na malé vápno pro Toornstru. Tomu opravdu stačilo jen trefit bránu, ale to se nepovedlo, šikovný záložník napálil míč nad bránu.
     
    68
    I tvořivý záložník Toornstra vidí žlutý kartonek, to poté, když zatáhl za záchranou brzdu na polovině hřiště.
     
    66
    Tak to byla nádhera! Boetius s Amrabatem hnali protiútok hostí. První jmenovaný se uvolnil na hranici velkého vápna a technickou střelou mířil na zadní tyč, Zoet se tak tak vyšponoval a míč vyrazil!
     
    60
    Za co teď dostal Haps žlutou kartu ví asi jen pan sudí. Haps skvěle vybojoval míč na polovině hřiště, odstavil tělem soupeře, van Ginkel ho nakonec doslova odhodil rukama na svého spoluhráče, který tak byl podražen.
     
    59
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Bart Ramselaar.
     
    57
    Feyenoord hraje v 10 opravdu skvěle, tentokrát si svou aktivitou vybojoval Boetius faul. Volný kop zahrával Toornstra, na centr si naběhl Botteghin, který hlavou vyprášil rukavice Zoeta, tomu míč dokonce skákal po brankové čáře!
     
    50
    Bergwijn musel zatáhnout za záchranou brzdu. Laxní rozehrávka domácích vyústila v brejk hostí, který táhl chytrý kapitán El Ahmadi.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Michiel Kramer, přichází Sofyan Amrabat.
     
    42
    Naprosto nesmyslný zákrok Stevena Berghuise. Hráč, který již nejspíše měl dostat červenou za zákrok na de Jonga, teď zatáhl na polovině hřiště Hendrixe. Naprosto zbytečná žlutá karta, která může všechnu snahu Feyenoordu otupit.
     
    41
    Neuvěřitelné, co se děje na hřišti Eindhovenu! Další obrovský závar a nastřelená tyč. Bergwijn na hranici vápna skvěle počkal na tandem od Ariase, který míč dostal do vápna, odražený míč zhruba z penalty napálil Locadia do tyče, míč se odrazil zpět do Jonese, který ještě reflexivně míč dokázal vyštípnout z brány!
     
    33
    A další dobrá příležitost, tentokrát to byl Locadia, kterému dokázal Lammers dát průnikovou přihrávku, z úhlu Locadia vystřelil jen do boční sítě. Z této šance se jistě dalo vytěžit víc!
     
    29
    Tyč! Tu nastřelil Toornstra z přímého kopu. Brankář Zoet se ani nehnul, to by byl krásný gól.
     
    28
    Tak a je tu velká šance i na druhé straně! Vilhena se pěkně protáhl až ke stoperům PSV a byl faulován prakticky na čáře pokutového území. To je volný kop z velmi dobré pozice.
     
    25
    No tak to je opravdu nádhera, co nám připravují hráči PSV, co má dělat Hendrix s odraženým míč z vápna se příliš dlouho nerozpakoval, prostě do něj práskl z voleje! Snad jen blok obránců zastavil tuto tvrdou ránu.
     
    24
    A tentokrát to přímo na bránu zkusil Locadina, ten pěkně protáhl Jonese!
     
    23
    A další faul! Heijden byl v souboji zase pozdě a to už se musí žlutit. Standardní situace z velice podobného místa, jako ta minulá.
     
    18
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Sam Lammers.
     
    15
    Berghuis může být rád, že za tento faul viděl pouze žlutou kartu! Většina takových soubojů se klidně posuzuje na kartu rudé barvy.
     
    13
    Tak to byla krásná akce v podání hostí! Za obranu si naběhl El Ahmadi, pěkně přistrčil míč pod sebe na Berghuise, a ten se nerozpakoval vypálit! Zoet měl plné ruce práce s udržením míče.
    3. Gastón PEREIRO - 1:0
     
    3
    PSV právě vstřelilo branku!

    Tak to byla rychlovka! Prvně si hráči obou mužstev vyzkoušeli, jaké to je mít postupný útok, po té za to ale vzali hráči na levé straně, konkrétně Locadia centroval na osamoceného GASTÓNA PEREIRO, který z voleje krásně propálil brankáře Jonese. Nádherný vstup do utkání.

    Ondřej Zoubek II

    Branky: 3. Pereiro

    Karty:   50. Bergwijn (PSV), 87. Ramselaar (PSV) – 15. S. Berghuis (FEY), 23. van der Heijden (FEY), 60. Haps (FEY), 68. Toornstra (FEY)   42. S. Berghuis (FEY)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 10:9. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:15.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – Pereiro (86. Rosario), van Ginkel (C), Hendrix – Bergwijn (59. Ramselaar), L. de Jong (18. S. Lammers), Locadia.
    Náhradníci: Room, van Osch – A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Maher, Obispo, Ramselaar, Rigo, Rosario, Paal.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Diks, Botteghin, van der Heijden (84. Vente), Haps (72. Basaçikoglu) – Toornstra, El Ahmadi (C), Vilhena – S. Berghuis, Kramer (46. S. Amrabat), Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – S. Amrabat, Basaçikoglu, Hansson, Sam Larsson, Nelom, St. Juste, Tapia, Vente.

    Rozhodčí: Kuipers B.
    thejrc.org