Sassuolo – Juventus 1:3 (kon.) | AC Milán – Udinese 2:1 (kon.) | Neapol – Benevento 6:0 (kon.)
Spal – Cagliari 0:2 (kon.) | Turín – Sampdoria 2:2 (kon.) | Chievo – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Janov – Lazio 2:3 (kon.)
konec
SSC Neapol
6:0 (4:0)
Benevento Calcio
Neděle 17.09.2017, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásný den všem fanouškům italského fotbalu! Doposud neporažená Neapol vyzve na svém pažitu nováčka z Beneventa, které je poslední a nezískalo jediný bod. Utkání Davida s Goliášem začíná v 15:00.
     
    SSC NEAPOL (3.)

    Neapolský celek doposud neztratil body a při třech výhrách vstřelil 9 branek a jen 2 inkasoval. Postupně to odnesli Verona, Atalanta a Bologna. V každém zápase Neapolští vstřelili 3 branky a dnes se může očekávat i větší příděl. Do gólových statistik se zapsali dvakrát Mertens a Zielinski.
     
    BENEVENTO CALCIO (20.)

    Nováček soutěže v úvodních třech střetnutích nezískal ani jeden bod a vstřelil pouze jednu branku, a to v utkání se Sampdorií, které Benevento prohrálo 1:2. V ostatních zápasech borci z menšího italského města prohráli 0:1 s Turínem a Bolognou. Jedinou branku vstřelil Amato Ciciretti, jenž hrál za stejný celek v první, druhé i třetí italské lize.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Milik, Ounas, Rog, Rui, P. Zieliński.

    Benevento Calcio: Belec – Venuti, Lucioni, Antei, Di Chiara – C. Lombardi, Chibsah, Viola, Lazaar – Armenteros, Coda.
    Náhradníci: Brignoli – Brignola, Cataldi, Del Pinto, Gravillon, Gyamfi, Kanoute, Letizia, Memušaj, Parigini, Puşcaş.

    Rozhodčí: Irrati – Preti, Paganessi..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky nastupují na travnatou plochu San Paola a utkání mezi Neapolí a Beneventem brzy začne. Domácí v klasických světlemodrých dresech, hosté v červenožlutém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop utkání se postarali fotbalisté Beneventa, kteří v prvním poločase hrají z pravé strany na levou. V Neapoli dnes bojují o malý zázrak, úlohu nemají vůbec lehkou.
     
    2
    Hosté si poslali pár přihrávek na vlastní polovině a následně centrovali směrem dopředu na útočné hráče. Tam byl ovšem míč odvrácen a do útoku šli domácí. Zakončení Mertense z těžké pozice ovšem skončilo v rukavicích Vida Belece.
     
    3
    Neapol právě vstřelila branku!
    Následně to ovšem domácím vyšlo a je z toho hodně rychlé vedení modrobílých! ALLAN posunul míč na Mertense a naběhl si do vápna. Střela belgického fotbalisty byla následně vyražena brankářem přímo před Allana, který se do odkryté branky nemýlil.
    3. ALLAN - 1:0
     
    4
    Hned v dalším útoku naskakoval Samuel Armenteros ve vzdušném souboji. Zasažen byl ovšem do hlavy, ze které se spustil proud krve. Pokračovat se bude ošetřováním hostujícího hráče.
     
    5
    A hned útok Neapole. Marek Hamšík si naběhl do vápna a zakončoval. Do střely mu ale vložili bránící hráči nohy a jeho pokus odvrátili na první rohový kop utkání.
     
    6
    O první střelecký pokus se postarali také hosté. Massimo Coda si s míčem naběhl do střelecké pozice a zakončoval. Jeho pokus ale nakonec přeletěl branku Reiny o několik metrů.
     
    8
    Další nebezpečná akce Neapole! José Callejón dostal parádní míč do šestnáctky a z hranice malého vápna hlavou zakončoval. Míč ale nakonec zapadl těsně vedle pravé tyčky.
     
    9
    Domácí se v další akci prokličkovali do zakončení. Marek Hamšík byl na konci celé akce, střelou po zemi ale neskóroval. Míči nedal dostatečnou razanci a ten se tak dokutálel jen k Belecovi.
     
    11
    Stále vidíme aktivní snažení domácího celku, který se snaží útočit hlavně po levé straně. Benevento sice nějak brání, ale ve vzduchu visí druhá branka utkání.
     
    12
    Kombinace Neapole se nyní dostala i na pravé křídlo, přihrávka Callejóna ovšem nebyla přesná a míč skončil v autu. K míči se tak dostávají fotbalisté Beneventa.
     
    13
    Hra se ovšem oproti prvním minutám lehce uklidnila a hraje se trochu klidněji. Neapol se ovšem snaží a kombinuje v blízkosti hostující branky.
     
    15
    Neapol právě vstřelila branku!
    Nakonec je tu druhá branka domácí Neapole, která navyšuje své vedení na 2:0! LORENZO INSIGNE dostal míč do vápna, kde se s nám otočil a technickou střelou nedal brankáři jedinou šanci.
    15. Lorenzo INSIGNE - 2:0
     
    16
    Následoval další útok do vápna hostů, který nakonec střelecky zakončen nebyl. Neapol bude nicméně rozehrávat další rohový kop.
     
    18
    Domácí neustávají a Benevento se k míči vůbec nedostává. Hraje se na jedné polovině a je možné, že toto utkání skončí obrovským debaklem.
     
    19
    Až nyní se hosté dostali do vápna. Centr z levé strany zakončoval hlavičkovým pokusem Coda, kterému se ovšem prostor tří tyčí nepovedlo trefit.
     
    20
    Kombinační hra Neapole trvá i nadále a poslední bránící hráč domácích je přesně na polovině hřiště. Uvidíme, zda se hostům povede vymyslet nějaký protiútok.
     
    21
    Domácí se dostávali po přihrávce hlavičkou do dalšího útoku, který byl ale po pár sekundách zastaven. Rozhodčí viděl ofsajdovou pozici a Jorginha v ní.
     
    22
    V ofsajdové pozici také hosté. Samuel Armenteros dostával přihrávku na levé křídlo, kde vybíhal z ofsajdu. Ten se odpískal i díky tomu, že se zapojil do hry.
     
    24
    Parádní akce domácích! José María Callejón našel parádním centrem volného Marka Hamšíka. Ten si pohlídal ofsajd a hlavičkou zakončoval. Vid Belec ale předvedl pozorný zákrok!
    24. Šance Marka Hamšíka
     
    25
    K míči se dostal také Pepe Reina. S tím hráli bránící hráči Neapole, kteří byli presováni napadajícími hráči Beneventa. Pokračuje se kombinační hrou domácích.
     
    27
    Neapol právě vstřelila branku!
    A je tu další branka Neapole, která jde již do tříbrankového vedení! Lorenzo Insigne naprosto luxusním centrem našel DRIESE MERTENSE, kterému se povedlo na dlouhou nohu překonat nechápajícího Vida Belece!
    27. Dries MERTENS - 3:0
     
    28
    Po delší době také útok Beneventa. Hosté posílali míč do vápna, ale ten skončil jen na horní síti branky Pepeho Reiny. Pokračovat se tak bude odkopem od branky.
     
    29
    Po výkopu se zranil obránce Beneventa Luca Antei, který špatně došlápl a nejspíše bude střídat. S pomocí doktorů opouští s bolestivou grimasou trávník.
     
    31
    Domácí stále nemají dost a vidíme jejich další kolotoč před brankou Belece. Ten si na míč moc nesáhl a přesto již třikrát inkasoval. Jak tohle utkání dopadne...
     
    32
    Neapol právě vstřelila branku!
    Asi hodně špatně pro hosty! JOSÉ MARÍA CALLEJÓN dostal naprosto libovou přihrávku na penaltu, kde se nezmýlil a do protipohybu brankáře přidal čtvrtou branku domácích!
    32. José María Callejón - 4:0
     
    32
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Luca Antei, přichází Gaetano Letizia.
     
    34
    Do malého vápna Beneventa vletěl další míč, který byl lehce tečován. Nakonec ale skončil v rukavicích Vida Belece, který si nyní musel pořádně oddechnout.
     
    36
    Bránící hráči domácího celku nyní museli odvracet nepříjemný míč z pravé strany. Vše ale vyřešili v pohodě a pokračovat se bude jejich útokem.
     
    37
    Protiakci vedl Lorenzo Insigne, jenž byl v rychlosti poslán k zemi. Hříšníkem byl Gaetano Letizia, jenž po pár minutách na hřišti vidí žlutou kartu.
     
    38
    Standardní situace vypadala zajímavě, míč mířící do šestnáctky ovšem našel jen hráče v ofsajdové pozici. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Belece.
     
    40
    Neapolští pokračují v kombinační hře na vlastní polovině. Brzy ovšem uvidíme jejich útok, již čtyři z nich skončili v brance Vida Belece.
     
    41
    Benevento nedokáže nic vymyslet a je neustále pod tlakem domácích. Ti už se ovšem nikam neženou, píše si přihrávají a čekají na odpískání poločasu.
     
    42
    Hodně hostujícího brankáře pozlobil rohový kop z pravé strany. Ten vletěl až do branky slovinského fotbalisty, jenž musel vyrážet na další rohový kop.
     
    43
    Po zmatkách v obraně se páté branky mohli dočkat domácí. Dries Mertens dostával balon před odkrytou branku a zakončoval. Tu ale nakonec trestuhodně přestřelil!
     
    45
    První poločas se dohrává aktivní kombinací Neapole na útočné polovině. Rozhodčí nad rámec pětačtyřiceti minut nastavuje ještě další dvě.
     
    45+1
    A mohla z toho být branka Marka Hamšíka! Ten zakončoval z nějakých dvaceti metrů pod břevno, tam se ale zjevila ruka brankáře, která celou situaci zachránila.
    45+1. Marek Hamšík neprostřelil Belece ani ve své další šanci
     
    45+2
    Po rohovém kopu se do zakončení dostal bek Elseid Hysaj, který unikal sám na brankáře Belece. Zblízka ale zakončoval jen vedle branky, což ho následně pořádně zamrzelo!
    45+2. Velká šance Hysaje v poslední minutě prvního poločasu
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas nabídl čtyři branky domácího celku a nemuselo to skončit jen na tomhle. Další šance byly totiž promarněny. Gólově se postupně prosadili Allan, Lorenzo Insigne, Dries Mertens a José María Callejón. Benevento musí zabrat, jinak dnes odjede s hodně potupným výpraskem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí celek se hned dostal do blízkosti hostující branky a kombinuje v blízkosti vápna. Uvidíme, kolik branek dají v tomto poločase.
     
    48
    Pátá branka visela ve vzduchu! Centrovaný míč na pravou tyč zakončoval placírkou jeden z domácích. Brankář Belec ovšem míč vyrazil, a to přesně na čáře!
    48. Vše potvrdila i branková technologie
     
    50
    Neapol opět kombinuje před vápnem hostů a svého soupeře do ničeho nepouští. Sledujeme opravdu utkání na jednu stranu.
     
    51
    Dlouhý míč za obranu Neapole se pokoušel zpracovat hostující Cristiano Lombardi. Přihrávku ovšem dostával až do ofsajdové pozice, kterou sudí postřehl.
     
    52
    Lorenzo Insigne dostával nadýchaný centr do vápna, kde si naskakoval na svou druhou branku utkání. Vid Belec ale byl ve vzduchu rychlejší.
     
    54
    Opět se domácí dostali s míčem až do vápna, ale nyní k zakončení nedošlo. Akce pokračovalo a Neapolští budou zahrávat alespoň autové vhazování.
     
    55
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Samuel Armenteros, přichází Danilo Cataldi.
     
    56
    Dries Mertens se otáčel ve vápně a přihrávkou na zadní tyč hledal volného spoluhráče, který by zakončoval do prázdné klece. Přihrávka ale byla nakonec zachycena.
     
    57
    Další zajímavý centr posílal do šestnáctky Mertens. Tomu se ale ani nyní nepovedlo najít nabíhajícího hráče na zadní tyčku.
     
    57
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Lorenzo Insigne, přichází Emanuele Giaccherini.
     
    58
    Domácí celek i nadále tlačí a kombinuje, jejich snaha ovšem není až tak vyhrocená. Nováčka soutěže ovšem do ničeho i nadále nepouští.
     
    60
    Marek Hamšík se dostával do zakončení z hranice vápna. Jeho střelecký pokus ovšem na branku neprošel, bránící hráči míč zablokovali.
     
    61
    O nic se již nehraje a my tak nevidíme vůbec atraktivní fotbal. Uvidíme, zda se ještě dočkáme nějaké branky a či se dokážou prosadit i hosté.
     
    63
    José María Callejón přebral míč ve vápně a levačkou na přední tyčku zakončoval. Vid Belec byl ale připravený a další šanci domácího celku zneškodnil!
     
    64
    Penalta! Emanuele Giaccherini převzal míč a udělal kličku bránícímu hráč. Ten tak trochu nešťastně podkopl domácího hráče a je tu šance na pátou branku!
     
    65
    Neapol právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil DRIES MERTENS, který se rozeběhl a i se štěstím překonal bezmocně zasahujícího Belece!
    65. Dries MERTENS - 5:0
     
    66
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází José María Callejón, přichází Adam Ounas.
     
    68
    Po nepovedené akci nováčka Serie A se odkopává od branky Reiny, který se dnes opravdu nudí. Na jeho branku útočí hosté jednou za dvacet minut.
     
    69
    Hosté kombinovali. Po chybě v rozehrávce se museli ovšem vrátit, střídající Adam Ounas unikal po pravém křídle až do vápna. Tam byl od míče odstaven, ale vybojoval roh.
     
    70
    Rozehrávka rohového kopu byla zakončena centrem do rukavic připraveného brankáře Beneventa. Ten s rozehrou nespěchal, hru raději uklidnil.
     
    71
    A když se červenožlutí ženou do útoku, dopadne to nepřesnou přihrávkou na jeden metr. Nyní se nedomluvili útočící hráči po levé lajně. Aut zadarmo pro Neapol.
     
    73
    Neapolští se dostávali do zakončení po přihrávce do vápna. Ounas byl ovšem bráněn třemi hráči a ke střele se tak nedostal. U míče je Belec.
     
    74
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Marko Rog.
     
    75
    Po delší době přišla střela domácího celku. Jeden z nich zakončoval do protipohybu brankáře, jeho pokus byl ale zastaven hlavou pozorného bránícího hráče.
     
    76
    Na hřišti zůstal ležet hostující Gaetano Letizia, kterému je ovšem pomáháno na nohy a nejspíše bude v pořádku.
     
    77
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Cristiano Lombardi, přichází Vittorio Parigini.
     
    78
    Individuální akci svého celku zakončoval tvrdou střelou Elseid Hysaj. Jeho pokus ale Belec viděl a připsal si další zákrok v tomto utkání!
    78.
     
    79
    Pomalu a jistě se nám utkání žene do poslední desetiminutovky. Domácí stále aktivní na útočné polovině, ale je to spíše takové tréninkové tempo.
     
    80
    Vstříc hattricku to z dálky zkoušel domácí Dries Mertens. Jeho střela před vápnem ale nebezpečná vůbec nebyla, Vid Belec si připsal pohotový zákrok.
     
    82
    Do kombinační hry se dostali hosté. Jeden z hráčů u levé lajny odcentroval do vápna, kde hledal spoluhráče. Tam ale žádný nebyl, míč skončil u Reiny.
     
    83
    Z následného protiútoku střílel jen do brankáře slibně unikající Marko Rog. Vid Belec ale chytil i tento pokus, nic těžkého to pro něj ovšem nebylo.
     
    85
    Kombinace domácích pokračovalo, a to i po vypíchnutí míče od jednoho z hostů. Toho rychle o míč totiž obrali a pokračovali v kombinaci.
     
    86
    Hosté následně vedli rychlý útok středem hřiště, který byl zakončován přihrávkou na levé křídlo. Tam byl ale míč bránícím hráčem zachycen a odvrácen.
     
    88
    Elseid Hysaj zachytil nakopávaný míč a pokoušel se projít do rychlého protiútoku. To se mu ovšem nepovedlo díky taktickému faulu jednoho z hostů.
     
    89
    Druhá penalta, a to po úniku Ounase, který byl faulován při kličce! Hattrick pro Driese Mertense?
     
    90
    Neapol právě vstřelila branku!
    Ano, opět se k penaltě postavil DRIES MERTENS, jenž se krátce rozeběhl a poslal míč opět k levé tyčce. I nyní se štěstím Belece překonal a stanovil konečný stav na 6:0!
    90. Dries MERTENS - 6:0
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Domácí Neapol přidala ke čtyřem zásahům během prvního poločasu další dvě trefy. Obě nařízené penalty proměnil Dries Mertens, který zaznamenal hattrick a připsal si ještě jednu asistenci. Mimo něj stříleli branky Allan, Insigne a Callejón. Hosté se nezmohli na vůbec nic a z Neapole si odvážejí kanára.
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a u italské Serie A zase někdy nashledanou. (17:00:01)

    David Panuška

    Branky: 3. Allan (D. Mertens), 15. L. Insigne (Ghoulam), 27. D. Mertens (L. Insigne), 32. Callejón (Ghoulam), 65. D. Mertens (pen.), 90. D. Mertens (pen.)

    Karty:   37. Letizia (BNT)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:7.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (74. Rog), Jorginho, Hamšík – Callejón (66. Ounas), D. Mertens, L. Insigne (57. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Milik, Ounas, Rog, Rui, P. Zieliński.

    Benevento Calcio: Belec – Venuti, Lucioni, Antei (32. Letizia), Di Chiara – C. Lombardi (77. Parigini), Chibsah, Viola, Lazaar – Armenteros (55. Cataldi), Coda.
    Náhradníci: Brignoli – Brignola, Cataldi, Del Pinto, Gravillon, Gyamfi, Kanoute, Letizia, Memušaj, Parigini, Puşcaş.

    Rozhodčí: Irrati – Preti, Paganessi.
    thejrc.org