Sassuolo – Juventus 1:3 (kon.) | AC Milán – Udinese 2:1 (kon.) | Neapol – Benevento 6:0 (kon.)
Spal – Cagliari 0:2 (kon.) | Turín – Sampdoria 2:2 (kon.) | Chievo – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Janov – Lazio 2:3 (kon.)
konec
SSC Neapol
6:0 (4:0)
Benevento Calcio
Neděle 17.09.2017, 15:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Díky za pozornost a u italské Serie A zase někdy nashledanou. (17:00:01)
     
    Domácí Neapol přidala ke čtyřem zásahům během prvního poločasu další dvě trefy. Obě nařízené penalty proměnil Dries Mertens, který zaznamenal hattrick a připsal si ještě jednu asistenci. Mimo něj stříleli branky Allan, Insigne a Callejón. Hosté se nezmohli na vůbec nic a z Neapole si odvážejí kanára.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90. Dries MERTENS - 6:0
     
    90
    Neapol právě vstřelila branku!
    Ano, opět se k penaltě postavil DRIES MERTENS, jenž se krátce rozeběhl a poslal míč opět k levé tyčce. I nyní se štěstím Belece překonal a stanovil konečný stav na 6:0!
     
    89
    Druhá penalta, a to po úniku Ounase, který byl faulován při kličce! Hattrick pro Driese Mertense?
     
    88
    Elseid Hysaj zachytil nakopávaný míč a pokoušel se projít do rychlého protiútoku. To se mu ovšem nepovedlo díky taktickému faulu jednoho z hostů.
     
    86
    Hosté následně vedli rychlý útok středem hřiště, který byl zakončován přihrávkou na levé křídlo. Tam byl ale míč bránícím hráčem zachycen a odvrácen.
     
    85
    Kombinace domácích pokračovalo, a to i po vypíchnutí míče od jednoho z hostů. Toho rychle o míč totiž obrali a pokračovali v kombinaci.
     
    83
    Z následného protiútoku střílel jen do brankáře slibně unikající Marko Rog. Vid Belec ale chytil i tento pokus, nic těžkého to pro něj ovšem nebylo.
     
    82
    Do kombinační hry se dostali hosté. Jeden z hráčů u levé lajny odcentroval do vápna, kde hledal spoluhráče. Tam ale žádný nebyl, míč skončil u Reiny.
     
    80
    Vstříc hattricku to z dálky zkoušel domácí Dries Mertens. Jeho střela před vápnem ale nebezpečná vůbec nebyla, Vid Belec si připsal pohotový zákrok.
     
    79
    Pomalu a jistě se nám utkání žene do poslední desetiminutovky. Domácí stále aktivní na útočné polovině, ale je to spíše takové tréninkové tempo.
    78.
     
    78
    Individuální akci svého celku zakončoval tvrdou střelou Elseid Hysaj. Jeho pokus ale Belec viděl a připsal si další zákrok v tomto utkání!
     
    77
    Střídání v týmu Benevento Calcio: ze hřiště odchází Cristiano Lombardi, přichází Vittorio Parigini.
     
    76
    Na hřišti zůstal ležet hostující Gaetano Letizia, kterému je ovšem pomáháno na nohy a nejspíše bude v pořádku.
     
    75
    Po delší době přišla střela domácího celku. Jeden z nich zakončoval do protipohybu brankáře, jeho pokus byl ale zastaven hlavou pozorného bránícího hráče.
     
    74
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Allan, přichází Marko Rog.

    David Panuška

    Branky: 3. Allan (D. Mertens), 15. L. Insigne (Ghoulam), 27. D. Mertens (L. Insigne), 32. Callejón (Ghoulam), 65. D. Mertens (pen.), 90. D. Mertens (pen.)

    Karty:   37. Letizia (BNT)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 14:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:7.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Allan (74. Rog), Jorginho, Hamšík – Callejón (66. Ounas), D. Mertens, L. Insigne (57. Giaccherini).
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, Milik, Ounas, Rog, Rui, P. Zieliński.

    Benevento Calcio: Belec – Venuti, Lucioni, Antei (32. Letizia), Di Chiara – C. Lombardi (77. Parigini), Chibsah, Viola, Lazaar – Armenteros (55. Cataldi), Coda.
    Náhradníci: Brignoli – Brignola, Cataldi, Del Pinto, Gravillon, Gyamfi, Kanoute, Letizia, Memušaj, Parigini, Puşcaş.

    Rozhodčí: Irrati – Preti, Paganessi.
    thejrc.org