Sassuolo – Juventus 1:3 (kon.) | AC Milán – Udinese 2:1 (kon.) | Neapol – Benevento 6:0 (kon.)
Spal – Cagliari 0:2 (kon.) | Turín – Sampdoria 2:2 (kon.) | Chievo – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Janov – Lazio 2:3 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
1:3 (0:1)
Juventus FC
Neděle 17.09.2017, 12:30 • MAPEI Stadium - Città del Tricolore • Italská Serie A • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Italská Serie A dnes pokračuje svým čtvrtým kolem a my se zde společně zaměříme na atraktivní duel mezi US Sassuolem Calcio a Juventusem FC. Začínáme ve 12:30!
     
    US SASSUOLO CALCIO

    Sassuolské nezastihl začátek sezóny v optimální formě. Svěřenci Christiana Bucchiho vstoupili do letošní Serie A bezbrankovou remízou s Janovem, poté však prohráli na hřištích Turína i bergamské Atalanty. Sassuolo se pohybuje těsně nad sestupovým pásmem a už by nutně potřebovalo bodovat...
     
    JUVENTUS FC

    Zatímco v Lize mistrů začal Juventus bídnou porážkou 0:3 v Barceloně, na italských pažitech zatím nemá konkurenci. Svěřenci Massimiliana Allegriho vyhráli všechny tři ligové zápasy: 3:0 nad Cagliari, 4:2 v Janově a opět 3:0 proti Chievu Verona. Před čtvrtým kolem ale mají plný počet bodů i Neapol a Inter, a tak si hosté nemohou dovolit usnout na vavřínech.
     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Letschert, Cannavaro, Acerbi – Lirola, L. Mazzitelli, Magnanelli, Sensi, Adjapong – Politano, Falcinelli.
    Náhradníci: Pegolo – Missiroli, Biondini, Matri, Peluso, Scamacca, Gazzola, Goldaniga, Cassata, Duncan, Ragusa, Oliveira da Silva.

    Juventus FC: Buffon – Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Sandro – Pjanić, Matuidi – Cuadrado, Dybala, Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczęsny – Benatia, Costa, Barzagli, Asamoah, Sturaro, Bernardeschi, Bentancur.

    Rozhodčí: Massa – Tasso, Fiorito.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Daniele Rugani povedenou kolmicí vyslal do útoku sprintujícího Cuadrada, ten si poté ale míč příliš předkopl a balon doletěl až k Andreovi Consiglimu.
     
    3
    Sassuolští se zatím jen a pouze brání. Hosté teď poprvé zahrozili, když po Cuadradově přihrávce vypálil Miralem Pjanić, Consigli ale jeho ránu dokázal vyrazit.
     
    4
    Tlak Juventusu přetrvává, zaplněné tribuny MAPEI Stadium zatím sledují dosti jednostrannou podívanou.
     
    6
    Juan Cuadrado je zatím velmi aktivní, kolumbijský reprezentant teď po dalším náběhu po pravém křídle vybojoval rohový kop pro turínský celek.
     
    7
    Ten se bude opakovat, Timo Letschert totiž před dotírajícím Higuaínem odhlavičkoval míč zpět do zámezí.
     
    8
    Po sérii odrazů se kulatý nesmysl dostal na kopačku nikým nehlídaného Blaise Matuidiho, bývalý hráč PSG ale svůj volej netrefil podle představ.
     
    9
    Před Consiglim bylo opět pořádně rušno. Po centru z levé strany z hranice malého vápna zakončoval Gonzalo Higuaín, argentinský šutér ale svou střelu nasměroval pouze do míst, kde se pohyboval domácí brankář.
     
    11
    Deset minut hry je za námi a ačkoliv stav zůstává bezbrankový, Juventus domácí celek jasně přehrává. Sassuolští se až teď podívali s míčem na útočnou polovinu, ale vzápětí o něj zase přišli.
     
    12
    Po Adjapongově chytré zadovce se ke střele zpoza hranice pokutového území dostal Stefano Sensi, jeho nepřesný pokus ale proletěl nad.
     
    14
    Domácí se začínají osmělovat a kombinují na útočné polovině, do dalších šancí je ale defenzíva Juventusu nepouští.
     
    15
    Politano u pravé postranní čáry vybojoval autové vhazování pro Sassuolo.
     
    16
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tlak turínského celku začínal opadat, když vtom se hosté najednou gólově prosadili a jdou do vedení! Mario Mandžukić se prohnal po levém křídle a poté na středu hřiště našel volného PAULA DYBALU, jenž z první napálil míč přesně k levé tyči!
    16. Paulo DYBALA - 0:1
     
    18
    Francesco Acerbi nic nevymýšlel a jen zakopl míč na polovinu hřiště, odkud už Juventus zakládá další útočnou akci.
     
    19
    Stephan Lichtsteiner si na individuální akci netroufl a pro jistotu vrátil balon Chiellinimu, Juventus nikam nespěchá a hraje velmi trpělivě.
     
    20
    Stará dáma se teď díky pohledné kombinaci dostala až před pokutové území Sassuola, tam si ale nerozuměli Mandžukić s Dybalou a míč skončil v autu.
     
    22
    Po trmě-vrmě ve středu pole se míče ujal Blaise Matuidi a s rozehrávkou vůbec nespěchal, Juventus už se postupně opět usazuje na útočné polovině.
     
    23
    Cuadrado umně přenesl hru na úplně volného Matuidiho, poté se ale míč dostal zpět ke kolumbijskému rychlíkovi.
     
    24
    Právě Juan Cuadrado teď z pravé strany odcentroval míč do pokutového území, domácí zadák Timo Letschert však dokázal odhlavičkovat balon do zámezí.
     
    26
    Do zakončení z hranice pokutového území se teď dostal Diego Falcinelli, který ale v klíčový moment uklouzl a netrefil balon podle svých představ.
     
    27
    Chiellini ovládl hlavičkový souboj ve středu hřiště, svěřenci Massimiliana Allegriho už opět míří do protiútoku.
     
    29
    Stará dáma tentokrát o balon vzápětí přišla, nicméně hráči v zelenočerných dresech poté jen nekonstruktivně zakopli balon za půlící čáru.
     
    30
    Půlhodina hry je za námi a po úvodní trefě Dybaly se hra výrazně uklidnila, na trávníku se v posledních minutách nic zajímavého neděje.
     
    31
    Aléx Sandro teď za zbytečný útočný faul vyfasoval žlutou kartu.
     
    33
    Juan Cuadrado opět utekl po pravém křídle a poté přesným pasem vyzval ke střele Higuaína, ten se ale ukopl a výrazně minul.
     
    35
    Snaha Sassuolským nelze upřít. Ke střele z hranice pokutového území se teď prokousal Matteo Politano, Buffon si ale prostor u své pravé tyče pohlídal.
     
    36
    Zelenočerní pokračují v aktivitě, nyní se jim podařilo vybojovat svůj první roh.
     
    37
    Se standardní situací ale Neroverdi naložili katastrofálně a na opačnou stranu bleskurychle vystartoval Juan Cuadrado, tentokrát se ale daleko nedostal.
     
    39
    První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci a momentálně sledujeme další hluchou pasáž hry, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát.
     
    40
    Pol Lirola se vydal kupředu podél pravé postranní čáry, poté se ale unáhlil a z poloviny hřiště pouze odkopl balon až k Buffonovi.
     
    41
    Rugani vyváží míč zpět na útočnou polovinu, v závěru první půle už se ale Juventus nikam nežene.
     
    43
    Allegriho soubor zakládá další akci až od Gianluigiho Buffona, legendární brankář turínského klubu dnes zatím mnoho práce neměl.
     
    44
    Napadající Higuaín dostal rozehrávajícího brankáře Sassuola Consigliho pod pořádný tlak, gólman středoitalského celku ale nakonec dokázal odkopnout míč do bezpečí.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sudí Massa nad rámec prvního poločasu nenastavil ani minutu, do kabin se tak jde za stavu 1:0 pro Juventus. V úvodních minutách Turínští jasně dominovali a zaslouženě se díky Dybalově gólu dostali do vedení, poté se ale hra vyrovnala a i Sassuolo si vytvořilo pár střeleckých příležitostí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Francesco Acerbi na polovině hřiště nevybíravě zajel do Cuadrada, hra je přerušena a svěřenci Massimiliana Allegriho budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    49
    Juventus právě vstřelil branku!
    A už je to o dva góly. Skvěle hrající Juan Cuadrado dalším přízemním centrem z pravé strany našel v pokutovém území PAULA DYBALU, který přesnou střelou k tyči nedal Consiglimu šanci!
    49. Paulo DYBALA - 0:2
     
    50
    Fotbalisté Juventusu kombinují na polovině hřiště a trpělivě zakládají další útočnou akci.
     
    51
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Teď ale obrana Juventusu totálně zaspala a domácí to dokázali potrestat. Claud Adjapong utekl po levém křídle, vylákal Buffona z branky a poslal míč do malého vápna, kde se k zakončení do odkryté turínské svatyně nakonec dostal MATTEO POLITANO!
    51. Matteo POLITANO - 1:2
     
    53
    Střelec kontaktního gólu Matteo Politano se teď provinil zbytečným útočným faulem, sudí Massa ponechává Juventusu čas na rozehrávku.
     
    54
    Hra je teď hodně rozkouskovaná, ani jednomu týmu se nedaří kloudně rozehrát.
     
    56
    Švýcarský reprezentant Stephan Lichtsteiner byl u postranní čáry ostře sražen k zemi Adjapongem, který si za svůj zákrok vykoledoval žlutou kartu.
     
    57
    Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Juan Cuadrado, jeho centr ale v pokutovém území nikoho ve žlutém dresu nenašel a domácí už od brankáře Consigliho zakládají protiútok.
     
    58
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Luca Mazzitelli, přichází Alfred Duncan.
     
    59
    Sassuolští vybojovali rohový kop, z této standardní situace se ale k ohrožení soupeřovy brány nedostali.
     
    61
    Na druhé straně hřiště si Juan Cuadrado došel pro faul nedaleko hranice pokutového území, Juventus tak bude zahrávat standardku z velmi zajímavé pozice.
     
    62
    Hra je stále přerušena, sudí Massa ještě uklidňuje postrkující se hráče uvnitř pokutového území.
     
    63
    Juventus právě vstřelil branku!
    Exekuce přímého kopu se po dlouhém váhání ujal PAULO DYBALA, který dokázal obstřelit zeď a překonat gólmana Consigliho ranou k levé tyči, a po hodině hry tak dokonal hattrick!
    63. Paulo DYBALA - 1:3
     
    64
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Matteo Politano, přichází Antonino Ragusa.
     
    65
    Giorgio Chiellini vybojoval míč na pravé straně hřiště a následně byl faulován Lirolou, Juventus bude mít k dispozici další přímý kop.
     
    66
    Tentokrát ale Andrea Consigli mohl zůstat v klidu, Juventus se k dalšímu ohrožení domácí branky nedostal a Neroverdi už zakládají protiútok.
     
    68
    Hra je hodně rozkouskovaná a plná nepřesností na obou stranách, z tribun se sem tam začíná ozývat pískot.
     
    69
    Do konce zápasu už zbývá odehrát jen něco přes dvacet minut a momentálně se na trávníku nic zajímavého neděje, zdá se, že hosté mají vše pod kontrolou.
     
    70
    Adjapongův dalekonosný nákop do pokutového území skončil bezpečně skryt v náruči Gianluigiho Buffona.
     
    72
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stephan Lichtsteiner, přichází Andrea Barzagli.
     
    73
    Svěřenci Massimiliana Allegriho kombinují na polovině hřiště a nikam se neženou, domácí už to v závěru budou mít velmi těžké.
     
    74
    Hra je po útočném faulu Magnanelliho na střídajícího Barzagliho přerušena, hosté tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    76
    Cuadrado si došel pro míč až na vlastní polovinu, odkud po pravém křídle nyní vyráží do dalšího protiútoku.
     
    77
    Po sérii odrazů se Dybala dostal ke střele z hranice pokutového území, autorovi hattricku se ale nepodařilo propálit změť těl před Consiglim.
     
    78
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Francesco Magnanelli, přichází Alessandro Matri.
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Gonzalo Higuaín, přichází Douglas Costa.
     
    79
    Adjapongův nákop do pokutového území našel střídajícího veterána Matriho, jenž ale v klíčový moment uklouzl, a Buffon si tak celou situaci snadno pohlídal.
     
    81
    Po rychlé protiakci Juventusu se do zakončení dostal tentokrát Juan Cuadrado, který se ale ukopl a vysoko přestřelil.
     
    82
    Francesco Acerbi na polovině hřiště vrazil do Dybaly, s nařízenou rozehrávkou hosté pochopitelně vůbec nespěchají.
     
    83
    Kolmice na Mandžukiće byla příliš prudká a balon skončil v autu, Sassuolští už rychle zakládají další pokus o vstřelení kontaktního gólu.
     
    85
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Federico Bernardeschi.
     
    86
    Federico Bernardeschi po minutě na trávníku ostrým skluzem srovnal se zemí Acerbiho, za což mu sudí Massa ukázal žlutou kartu.
     
    86
    Z následného přímého kopu ale žádné nebezpečí pro Buffona nepramenilo, Juventus navíc už zakládá další protiútok.
     
    87
    Ten vedl po levém křídle střídající Douglas Costa, který ale nevyzrál na svého strážce Letscherta a míč skončil v autu.
     
    88
    Neroverdi se ne a ne dostat k závěrečnému tlaku, domácí se pouze brání a Paolo Cannavaro teď pod tlakem pro jistotu zakopl míč do autu.
     
    89
    Blaise Matuidi to přehnal s agresivitou při napadání, což neuniklo očím sudího Massy, a hra je tak opět přerušena.
     
    90
    Druhý poločas bude o tři nastavené minuty delší.
     
    90+2
    V nastavení už se na trávníku nic důležitého neděje, vše podstatné se odehrává ve středu hřiště a nyní už je jasné, že Juventus si odveze všechny tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Juventus zůstává i po čtvrtém kole stoprocentní, dnes přidal další tři body za výhru 3:1 v Sassuolu. Domácí předváděli sympatický fotbal a jednou se jim dokonce podařilo dostat míč za Buffonova záda, tento zápas ale patřil Paulovi Dybalovi, jenž nasázel hattrick!
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (14:24:29)

    Vojtěch Balon

    Branky: 51. Politano (Adjapong) – 16. Dybala (Mandžukić), 49. Dybala (Cuadrado), 63. Dybala

    Karty:   56. Adjapong (SAS) – 31. Sandro (JUV), 86. Bernardeschi (JUV)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:13.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Letschert, Cannavaro, Acerbi – Lirola, L. Mazzitelli (58. Duncan), Magnanelli (78. Matri), Sensi, Adjapong – Politano (64. Ragusa), Falcinelli.
    Náhradníci: Pegolo – Missiroli, Biondini, Matri, Peluso, Scamacca, Gazzola, Goldaniga, Cassata, Duncan, Ragusa, Oliveira da Silva.

    Juventus FC: Buffon – Lichtsteiner (72. Barzagli), Rugani, Chiellini, Sandro – Pjanić, Matuidi – Cuadrado, Dybala (85. Bernardeschi), Mandžukić – Higuaín (78. Costa).
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczęsny – Benatia, Costa, Barzagli, Asamoah, Sturaro, Bernardeschi, Bentancur.

    Rozhodčí: Massa – Tasso, Fiorito
    thejrc.org