Vladivostok – Viťaz 3:4 (po pr.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 3:2 (po pr.) | Barys – Novosibirsk 0:4 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Toljatti 2:1 (kon.)
Petrohrad – Čeljabinsk 5:0 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 17.09.2017, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Furch (OMS) (24 zásahů, 2 inkasované góly)
    Martin Štajnoch (JUG) (0 + 0, 1 střela na branku) (15:31:38)
     
    Střely na branku v zápase

    Avangard Omsk: 33

    Jugra Chanty-Mansijsk: 26
     
    Je hotovo. Avangard Omsk sice měl v zápas více šancí i střel, ale nakonec bere výhru až po prodloužení. Domácí dnes totiž trápila efektivita v zakončení, zejména ve druhé polovině utkání. Chvíli před koncem Chanty-Mansijsk vyrovnal stav zápasu na 2:2 a poslal duel do prodloužení. Tam ale Avangard soupeře válcoval, nakonec rozhodl Kirill Semjonov. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek víkendu.
     
    Konec zápasu.
    61:35 Kirill SEMJONOV - 3:2
     
    61:35
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Avangard Omsk v prodloužení nepustili Jugru vůbec na kotouč a posílal na branku jednu střelu za druhou. Spousta se jich neujala a skončila mimo tři tyče. Potom ale dostal dobrou možnost na pravém kruhu KIRILL SEMJONOV, který nádherně pověsil kotouč do horní poloviny klece. Je rozhodnuto, domácí berou ze zápasu bod navíc. Asistence: Maxim Berezin.
     
    60:59
    Omsk nadále v prodloužení nepouští soupeře na kotouč. Pálili Petersson i Medveděv, ale ani jeden z nich se nestačil prosadit.
     
    60:30
    Martin Štajnoch a jeho dobrá práce proti Semjonovi, který se snažil protlačit sám před brankoviště a nenápadně zakončit.
     
    60:04
    Jako první vyhráli vhazování v prodloužení domácí, Michejev hned dokázal z dálky zakončit a prověřit pozornost Proskurjakova.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    V základní hrací době jsme vítěze zápasu nepoznali. Hosté chvíli před koncem třetí třetiny vyrovnali, takže z utkání budou mít minimálně jeden bod. Uvidíme, kdo získá druhý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:36
    Poslední vteřiny základní hrací doby. Ani jedna strana už moc nikam nespěchá, Omsk má kotouč pouze za klecí Proskurjakova.
     
    58:05
    Hodně zajímavá situace! Michejev už zvedal ruce nad hlavu, stejně jako celá hala. Jenže nejspíš trefil tyčku, Omsk má opravdu velkou smůlu při svých šancích!
    57:53 Konstantin MAJOROV - 2:2
     
    57:53
    Jugra právě vstřelila branku!
    Ale pozor, máme vyrovnáno! Dominik Furch neměl ve třetí třetině moc práce, teď však po chybě domácí obrany inkasuje a je tu nový příběh zápasu. KONSTANTIN MAJOROV jako první našel puk, který se od někoho z hokejistů odrazil do brankoviště. Hráč Jugry neměl žádný problém jej poslat po ledě do sítě, protože český gólman netušil, kde se kus černé gumy nachází. Vypadá to tedy, že dnes uvidíme prodloužení. Bez asistence.
     
    57:20
    Chanty-Mansijsk se snaží vytvořit závěrečný tlak, ale zatím mu to příliš nejde. Většina šancí buď končí mimo branku, nebo trefuje Furcha do výstroje.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Kugryšev (Ahnelöv, J. Medveděv), 17. Pjanov (I. Michejev, Ahnelöv), 62. K. Semjonov (Berezin) – 23. Ankudinov (K. Majorov, Buljanskij), 58. K. Majorov


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Meňšikov, J. Medveděv, A. Osipov, Berezin, Ahnelöv, Gustafsson, Minejev – Fisenko, Pěrežogin, Kugryšev – Košelev, I. Michejev, Pjanov – A. Petersson, K. Semjonov, Everberg – Manukjan, A. Galimov, Stas.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Fokin) – Lekomcev, Několenko, Pogorišnyj, Štajnoch, Pereťagin, Ugolnikov, Meljakov – Pestuško, D. Makarov, Savinainen – Skačkov, Varfolomejev, Šipov – K. Majorov, Buljanskij, Ankudinov – Koroljov, Panov, D. Iljin.

    Rozhodčí: Bukin, Beljajev – Novikov, Kučava
    thejrc.org