Vladivostok – Viťaz 3:4 (po pr.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 3:2 (po pr.) | Barys – Novosibirsk 0:4 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Toljatti 2:1 (kon.)
Petrohrad – Čeljabinsk 5:0 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 17.09.2017, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    49:00
    Hostující Ankudinov si jde sednout na dvě minuty za hákování a je tu také přesilovka pro Avangard Omsk. Teď čekají Jugru horké momenty.
     
    42:29
    Panov si musí jít odpykat dvě minuty za podražení. Bude doufat, že jeho spoluhráči nedostanou gól, to by byla pro hosty veliká komplikace.
     
    30:37
    Galimov je odeslán za katr na dvě minuty za držení protihráče. Takže další šance pro Jugru v početní výhodě, ta předchozí se hostům moc nepovedla. Uvidíme, co předvedou nyní.
     
    24:49
    Domácí Fisenko dostává od rozhodčího dvě minuty za podražení. To znamená, že si Jugra zahraje vůbec první přesilovou hru v zápase. Dobrá šance pro hosty, jak dorovnat skóre.
     
    16:20
    Kolem Dominika Furcha je hodně rušno poté, co přerušil hru. Na jeho brankovišti došlo ke strkanici a chystá se vyloučení. Hostující Ankudinov a domácí Minejev inkasují podle očekávání dvě minuty za hrubost.
     
    06:41
    Avangard si zahraje první přesilovou hru v zápase, protože Savinanen fauloval soupeře u mantinelu, čehož si rozhodčí moc dobře všiml. Jednalo se o hru vysokou holí.
     
    02:39
    Na ledě se také strhla první hromadná šarvátka, rozhodčí posílají za katr hráče z obou stran. Za Chanty-Mansijsk si jde sednout Iljin, který se provinil nedovoleným bráněním. Za Omsk musí odejít pykat Menšikov kvůli krosčeku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Kugryšev (Ahnelöv, J. Medveděv), 17. Pjanov (I. Michejev, Ahnelöv), 62. K. Semjonov (Berezin) – 23. Ankudinov (K. Majorov, Buljanskij), 58. K. Majorov


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Meňšikov, J. Medveděv, A. Osipov, Berezin, Ahnelöv, Gustafsson, Minejev – Fisenko, Pěrežogin, Kugryšev – Košelev, I. Michejev, Pjanov – A. Petersson, K. Semjonov, Everberg – Manukjan, A. Galimov, Stas.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Fokin) – Lekomcev, Několenko, Pogorišnyj, Štajnoch, Pereťagin, Ugolnikov, Meljakov – Pestuško, D. Makarov, Savinainen – Skačkov, Varfolomejev, Šipov – K. Majorov, Buljanskij, Ankudinov – Koroljov, Panov, D. Iljin.

    Rozhodčí: Bukin, Beljajev – Novikov, Kučava
    thejrc.org