Vladivostok – Viťaz 3:4 (po pr.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 3:2 (po pr.) | Barys – Novosibirsk 0:4 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Toljatti 2:1 (kon.)
Petrohrad – Čeljabinsk 5:0 (kon.)
po prodl.
Avangard Omsk
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Jugra Chanty-Mansijsk
Neděle 17.09.2017, 13:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:35 Kirill SEMJONOV - 3:2
     
    61:35
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Avangard Omsk v prodloužení nepustili Jugru vůbec na kotouč a posílal na branku jednu střelu za druhou. Spousta se jich neujala a skončila mimo tři tyče. Potom ale dostal dobrou možnost na pravém kruhu KIRILL SEMJONOV, který nádherně pověsil kotouč do horní poloviny klece. Je rozhodnuto, domácí berou ze zápasu bod navíc. Asistence: Maxim Berezin.
    57:53 Konstantin MAJOROV - 2:2
     
    57:53
    Jugra právě vstřelila branku!
    Ale pozor, máme vyrovnáno! Dominik Furch neměl ve třetí třetině moc práce, teď však po chybě domácí obrany inkasuje a je tu nový příběh zápasu. KONSTANTIN MAJOROV jako první našel puk, který se od někoho z hokejistů odrazil do brankoviště. Hráč Jugry neměl žádný problém jej poslat po ledě do sítě, protože český gólman netušil, kde se kus černé gumy nachází. Vypadá to tedy, že dnes uvidíme prodloužení. Bez asistence.
    22:04 Andrej ANKUDINOV - 2:1
     
    22:04
    Jugra právě vstřelila branku!
    Je to překvapivě Chanty-Mansijsk, kdo se dočkal na začátku druhé třetiny snížení. Omsk si sice vytvořil několik dobrých možností a dostal Jugru na pár okamžiků pod tlak. Pak ale absolvoval velmi dobré střídání hostující ANDREJ ANKUDINOV. Z dorážky před brankovištěm ještě Dominika Furcha nepřekonal. Když pak ale obdržel krásnou nahrávku na pravý kruh, už se nemýlil. Opět nás čeká o něco napínavější podívaná. Asistence: Konstantin Majorov, Arťom Buljanskij.
    16:55 Valentin PJANOV - 2:0
     
    16:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hra čtyři na čtyři Omsku očividně svědčí, máme tu druhou branku zápasu a druhý kotouč v síti Jugry. Hostujcí obrana vůbec nezvládla práci za svou klecí, kde krásně vybojoval puk Michejev. Ten následně zadovkou šoupl kotouč před branku připravenému spoluhráči. Byl jím VALENTIN PJANOV, jenž rychlým zakončením zaskočil Proskurjakova. Ani v tomto případě toho gólman Chanty-Mansijsku nemohl moc dělat, moc povedená akce. Asistence: Ilja Michejev, Jonas Ahnelöv.
    09:24 Dmitrij KUGRYŠEV - 1:0
     
    09:24
    Avangard právě vstřelil branku!
    Početní výhodu sice domácí hokejisté nezužitkovali, ale při plném počtu hráčů na ledě už skórují. Snad první velká šance Omsku během hry pět na pět. Jonas Ahnelöv skvěle rozehrál akci z obranného pásma, následně poslal kotouč na hokejku DMITRIJE KUGRYŠEVA, jenž z pravého kruhu ukázkově propálil brankáře Proskurjakova. Střela mířila hodně nahoru, takže hostující gólman neměl moc šanci ji zachytit. Teď bude na Jugře, aby něco předvedla v útoku. Asistence: Jona Ahnelöv, Jevgenij Medveděv.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 10. Kugryšev (Ahnelöv, J. Medveděv), 17. Pjanov (I. Michejev, Ahnelöv), 62. K. Semjonov (Berezin) – 23. Ankudinov (K. Majorov, Buljanskij), 58. K. Majorov


    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Meňšikov, J. Medveděv, A. Osipov, Berezin, Ahnelöv, Gustafsson, Minejev – Fisenko, Pěrežogin, Kugryšev – Košelev, I. Michejev, Pjanov – A. Petersson, K. Semjonov, Everberg – Manukjan, A. Galimov, Stas.
    Jugra Chanty-Mansijsk: Proskurjakov (Fokin) – Lekomcev, Několenko, Pogorišnyj, Štajnoch, Pereťagin, Ugolnikov, Meljakov – Pestuško, D. Makarov, Savinainen – Skačkov, Varfolomejev, Šipov – K. Majorov, Buljanskij, Ankudinov – Koroljov, Panov, D. Iljin.

    Rozhodčí: Bukin, Beljajev – Novikov, Kučava
    ocianews.com