Vladivostok – Viťaz 3:4 (po pr.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 3:2 (po pr.) | Barys – Novosibirsk 0:4 (kon.)
Minsk – Magnitogorsk 5:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 0:1 (kon.) | Jaroslavl – Toljatti 2:1 (kon.)
Petrohrad – Čeljabinsk 5:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
Neděle 17.09.2017, 16:00 • Ice Palace, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Přeji vám příjemné nedělní odpoledne! SKA ještě v letošním ročníku nenašlo přemožitele, svěřenci lotyšského kouče Olega Znaroka se vezou na jedenáct utkání dlouhé vítězné vlně. Dnes před nimi stojí další vyzyvatel, na ledě petrohradského Ledového paláce se představí Čeljabinsk. Pojďme si na oba soupeře posvítit.
     
    SKA PETROHRAD
    1. místo v Západní konferenci
    11 Z, 8-3-0-0, 30 b. (skóre 49:18)

    Petrohrad má neuvěřitelnou fazónu – jeho momentální forma začíná připomínat legendární sezónu 2014/15, kdy SKA prohrálo jen jednou z prvních dvaadvaceti zápasů a cestu za titulem otevřelo dvanácti výhrami z řadě. Do dvou desítek výher má sice ještě daleko, ten druhý zmíněný úspěch ale může vyrovnat už dnes proti Čeljabinsku. Nejblíže k triumfu nad petrohradskými hokejisty zatím letos měli hráči Podolsku, Novgorodu a Magnitogorsku, kteří zvládli zápasy dotáhnout do prodloužení, nicméně v nich se vždycky nakonec radoval jejich soupeř.

    Nejproduktivnější hráči
    Ilja KOVALČUK – 15 bodů (11+4)
    Pavel DACJUK – 15 bodů (4+11)
    Nikita GUSEV – 14 bodů (5+9)

    Brankářské statistiky
    Mikko KOSKINEN
    – 364 min. | 94,2% úsp. | prům. 1,48
    Igor ŠESŤORKIN
    – 306 min. | 93,5% úsp. | prům. 1,76
     
    TRAKTOR ČELJABINSK
    10. místo ve Východní konferenci
    10 Z, 3-1-1-5, 12 bodů (skóre 22:24)

    Čeljabinští na tom nejsou úplně nejlíp, doposud získaných dvanáct bodů jim stačí jen na desáté místo v tabulce. Svěřenci Anvara Gatijatulina přitom už letos dokázali, že zvládnou porážet i papírově silnější soupeře typu Metallurg, nicméně krom těch pozitivních překvapení přišla i některá negativní – například když nezvládli vstřelit ani jedinou branku do sítě naprosto zoufalého Dinama Minsk. Traktor se tak letos potýká s nestabilními výkony a dnes to proti neporaženému SKA bude mít hodně těžké. Nic ale ještě rozhodně není ztraceno...

    Nejproduktivnější hráči
    Paul SZCZECHURA – 10 bodů (7+3)
    Maxim JAKUCEŇA – 6 bodů (1+5)
    Igor POLYGALOV – 5 bodů (3+2)

    Brankářské statistiky
    Pavel FRANCOUZ
    – 377 min. | 93,8% úsp. | prům. 2,07
    Vasilij DEMČENKO
    – 226 min. | 92,6% úsp. | prům. 2,39
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V MINULÉ SEZÓNĚ

    29. 1. 2017: Petrohrad – Čeljabinsk 5:3
    23. 8. 2016: Čeljabinsk – Petrohrad 2:1pp.
    Do dnešního utkání zcela jistě nezasáhne Andrej Zubarev. Bek SKA si za tento zákrok z utkání s Metallurgem vysloužil od ligové disciplinární komise stopku na dva zápasy.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Korobjov) – Hersley, Gavrikov, Čudinov, A. Bělov, Zub, Rundblad, Rukavišnikov, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Barabanov – Kalinin, M. Malcev, Širokov – S. Plotnikov, Prochorkin, N. Gusev – Tichonov, Kablukov, Ketov.

    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (Francouz) – Kolcov, I. Višněvskij, Borodkin, Bailen, Mamajev, Klimontov, A. Petrov, Isajev – Rybakov, Jakuceňa, Kručinin – Gynge, Videll, Szczechura – Peňkovskij, Polygalov, Kravcov – Šarov, Šolochov, Tridčikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Oskirko – Šalagin, Šišlo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vám přeji krásné odpoledne, v Ledovém paláci už je vše připraveno pro dnešní zápas. Týmy jsou ještě k kabinách, od startu utkání nás dělí zhruba deset minut.
     
    Hráči Petrohradu už vyjíždí za bouřlivých ovací publika ven na led, kde na ně Čeljabinští už dávno čekají. Před úvodním buly si ještě poslechneme hymnu Ruské federace.
     
    Rozhodčí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Atmosféra v Ledovém paláci je ohlušující, fanoušci Petrohradu ženou své miláčky vpřed. Ti se nyní na krátkou chvíli usadili před Děmčenkem, zasahovat však nemusel.
     
    01:05
    Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se gólmana SKA pokusil překvapit Linus Videll, jehož rána se od betonu Šesťorkina odráží do rohu kluziště.
     
    01:46
    Čerstvá lajna Petrohradu je na ledě, Arťom Zub vyjíždí zpoza vlastní branky a rozehrává kotouč vpřed. Domácí se pokusí o další výpad před brankoviště Traktoru.
     
    02:33
    Hokejisté Čeljabinsku si dosud na delší dobu na kotouč snad nesáhli, Petrohrad je nyní v sedadle řidiče a kontroluje hru. Traktor se zatím zmohl jen na odrážení jeho ataků.
     
    03:37
    Višněvskij poslal do útoku přesnou přihrávkou Kirilla Kolcova, který byl ale ve střední pásmu od puku odstaven. Útok hostujícího celku tak skončil ještě dříve, než pořádně začal.
     
    04:30
    Kalinin si sebevědomě najel před brankoviště a pokusil se Děmčenka překonat z bezprostřední blízkosti, strážce svatyně Traktoru ho ale měl přečteného.
     
    05:25
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Zub – 2 min., držení protihráče).
     
    05:47
    Traktor nezahájil přesilovku úplně šťastně, pevná domácí defenzíva jej rychlým výhozem okamžitě vyhnala ven z útočné třetiny.
     
    06:27
    A znovu. Šesťorkin zatím v oslabení vůbec nemusel zasahovat, jelikož na něj dosud neletěla ani jedna jediná střela. Petrohrad se brání s přehledem.
     
    07:04
    Po kratší kombinaci se puk dostal na hůl Alexandra Rybakova, jehož střela z první z levého kruhu končí na vyrážečce připraveného brankáře SKA. Hosté se začínají pomalu ale jistě zlepšovat.
     
    07:51
    Peňkovskij se při přejezdu modré čáry trochu unáhlil, akci Čeljabinsku zastavuje první odpískaný ofsajd dnešního zápasu.
     
    08:29
    Defenzíva Traktoru úplně zapomněla na Nikolaje Prochorkina, který z hranice brankoviště na hbitého gólmana hostů nevyzrál ani natřikrát! Po třetím pokusu už jej soupeři konečně odstavili od kotouče.
     
    09:48
    Hraje se hlavně v pásmu hostů, hráči Čeljabinsku opozici nenechávají ani centimetr ledu zadarmo. Rozdíl kvality mezi oběma celky je však stále patrný.
     
    10:54
    Širokov vybojoval kotouč za Děmčenkovou svatyní, obkroužil klec a zasunul kotouč mezi levou tyč a beton hostujícího brankáře. Ten malou škvírku ve své bráně zacpal včas.
     
    12:45
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Nick Bailen – 2 min., držení protihráče).
     
    13:02
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Z přesilovky uběhlo jen sedmnáct sekund a domácí jdou do vedení! Nikita Gusev zpoza branky nabil na pravý kruh připravenému ILJU KOVALČUKOVI, který prudkou dělovkou z voleje naprosto nekompromisně pohřbil kotouč za bezmocného Děmčenka. Asistence: Nikita Gusev, Pavel Dacjuk.
    13:02 Ilja KOVALČUK - 1:0
     
    14:04
    Hosté se snaží na Kovalčukovu trefu co nejrychleji odpovědět, obrana SKA je ale všude o krok dřív a útočné ambice Čeljabinsku krotí bez větších problémů.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Ketov – 2 min., držení protihráče).
     
    14:45
    Kovalčuk hledal u modré čáry stojícího Plotnikova, jenže ten si kvůli dotěrnému bránícímu hráči Čeljabinsku nezvládl puk zpracovat. Petrohrad se snaží útočit i ve vlastním oslabení.
     
    15:58
    Linus Videll se podruhé v utkání ozval, tentokrát se pokoušel Kolcovovu odraženou ránu dorazit za Šesťorkina. Brankář SKA byl připraven na svém místě a domácí jsou tak stále ve vedení.
     
    16:52
    Odvážně si nyní počínal Alexandr Šarov, jenž se úplně sám snažil obehrát hned tři hráče Petrohradu. Úspěšný nebyl, útok Traktoru je tak ten tam.
     
    17:22
    Pěnkovskij prorazil před Šesťorkina a zkusil za něj poslat kotouč z hranice brankoviště, brankář domácích na něj vyzrál dobře umístěnou lapačkou! K vyrovnání nyní nechybělo mnoho...
     
    18:39
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ani jeden celek nemá momentálně na ledě převahu. Z první části zbývá ukrojit něco přes minutu.
     
    19:39
    Jevgenij Ketov se dostal do slibné pozice v mezikruží, nicméně defenzíva Čeljabinsku jej zvládla na poslední chvíli zbavit puku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 16 – 8
    Zblokované střely: 1 – 3
    Vhazování: 12 – 6
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/2
     
    První část je za námi, do kabin odchází šťastnější hráči SKA. Ti většinu úvodní dvacetiminutovky svého soupeře naprosto nekompromisně válcovali, Čeljabinští s nimi začínali pořádně srovnávat krok až v samotném závěru. Uvidíme, zda-li se jim povede na výkon z konce třetiny navázat, nebo jestli bude Petrohrad určovat herní tempo i nadále.
     
    Hráči už se vrací na led, druhá třetina začne za malý moment.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Domácí se snaží usadit před Děmčenkem, obrana Traktoru je ale zvládá z pásma vždy velmi rychle vyštípat.
     
    21:13
    Prudká rána Čudinova z modré čáry se zastavila na betonu připraveného strážce čeljabinské klece, který kotouč následně schovává do rukavice. Hra je přerušena.
     
    22:14
    Petrohrad stále ovládá kotouč, přechody do útočného pásma mu ale teď dělají velké problémy. Defenzíva hostů je všude o dva kroky dříve.
     
    23:03
    Kručinin si z kotoučem vyjel na kruh a chtěl vypálit, za pět minut dvanáct se na něj však pověsil jeden z hráčů SKA a obral jej o puk.
     
    23:48
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí si zadělávají na dvanáctou výhru v řadě, JEVGENIJ KETOV je posílá do dvoubrankového vedení! Forvard domácích se na kruhu zbavil dvou hráčů Traktoru a přesunul se k brankovišti, odkud uklidil kotouč do horní části hostující klece. Asistence: Ilja Kablukov.
    23:48 Jevgenij KETOV - 2:0
     
    25:06
    Petrohradu dva góly nestačí, jeho borci stále aktivně atakují čeljabinskou klec a snaží se svůj náskok rozšířit. Čeljabinští zatím odolávají, otázkou ale je, jak dlouho nápor vydrží...
     
    26:30
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Obrovský kiks hostující obrany vede ke třetí brance v její síti! Na modré čáře proklouzl hráčům Traktoru skrz prsty NIKOLAJ PROCHORKIN, jenž si po převzení přihrávky udělal krátký výlet před Děmčenka a z bezprostřední blízkosti se nemýlil – 3:0. Asistence: Nikita Gusev, David Rundblad.
    26:30 Nikolaj PROCHORKIN - 3:0
     
    27:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Traktor se sesypal jako domeček z karet, Pavel Francouz půjde do hry. Rukavišnikov se dostal k pryži na hranici útočného pásma, odkud vyslal na hostující klec prudkou střelu. Tu mimo dosah Vasilije Děmčenka tečoval VIKTOR TICHONOV a zvýšil tak náskok svého celku na čtyři branky! Asistence: Roman Rukavišnikov, Jegor Rykov.
    27:14 Viktor TICHONOV - 4:0
     
    27:14
    Střídání v týmu Traktor Čeljabinsk: ze hřiště odchází Vasilij Děmčenko, přichází Pavel Francouz.
     
    28:25
    Francouz má ve statistikách první úspěšný zákrok, jeho spoluhráči se momentálně snaží prorazit přes modrou čáru do útočného pásma. Obrana Petrohradu je má ale přečtené.
     
    29:41
    Szczechura si po pravém křídle vyjel na kruh a chtěl nahrát na opačnou stranu Kručininovi, jenže jako první volný puk zachytil jeden z hráčů SKA a čeljabinská ofenzíva tak nabírá velmi rychlého konce.
     
    31:19
    Čech ve hostujícím brankovišti musel krátce po sobě likvidovat nebezpečné pokusy Ketova a Rykova, Děmčenkova náhrada zatím si počíná excelentně.
     
    32:07
    SKA se dostalo do přečíslení třech proti jednomu, Pavel Francouz při zakročování proti Kovalčukově zakončení omylem vykopl pravou tyč z její pozice. Hra je přerušena.
     
    32:48
    Domácí jdou znovu do útoku. Prochorkin se snaží zbavit neodbytného bránícího hráče Čeljabinsku, který se na něj u modré čáry pověsil.
     
    34:07
    Hokejisté Traktoru působí na ledě naprosto bezmocně, spíš než utkání prestižní evropské soutěže nyní zápas připomíná střetnutí mladšího dorostu s týmem mužů. Jedinou světlou stránkou čeljabinské hry je Pavel Francouz.
     
    36:01
    Kovalčuk udělal kužely z tří hráčů Traktoru a vyjel si na hranici kruhu, odkud se pokusil Francouze zaskočit. Jeho střela nakonec zmizela ve výstroji strážce hostující branky.
     
    37:03
    Šesťorkin rozehrál zpoza klece kotouč po mantinelu, nejrychleji ho pro sebe ukořistil Peňkovskij. Ten byl od něj ale odstaven dříve, než stihl domácí klec ohrozit.
     
    38:39
    Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a rozjeli kombinaci, velmi rychle se nakonec vlastní nepřesností zase vyhnali z útoku ven.
     
    39:38
    Hra se v závěru třetiny přelévá ze strany na stranu, oba týmy už zřejmě potřebují pauzu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Statistiky po první třetině
    Střely na branku: 31 – 13
    Zblokované střely: 4 – 5
    Vhazování: 19 – 18
    Trestné minuty: 4 – 2
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/2
     
    Hokejisté Petrohradu mají velmi slibně nakročeno k dvanáctému vítězství v řadě. Traktor se jim snažil v úvodu druhé dvacetiminutovky vzdorovat, domácí ho ale naprosto rozebrali třemi rychlými zásahy a dovolím si říct, že už teď je o vítězi zápasu rozhodnuto. Čeljabinsku by teď pomohl snad jen zázrak.
     
    Hosté i domácí už vyjíždějí ven na led, poslední dvacetiminutovka začne za pár desítek sekund.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Višněvskij se pokusil zpoza brány rozehrát puk vpřed, obratem se pro něj ale musí zase vracet. Jeden z hokejistů SKA ho totiž nahodil zpět do pásma Traktoru.
     
    41:24
    Ihned po vyhraném buly své štěstí zkusil Širokov, jehož střela šal mimo tři tyče Francouzovy branky. Čeljabinsku se nedaří se prokousat ven z obranné třetiny.
     
    43:25
    Teď se zase blýskl Nikita Prochorkin, jehož výpad před bránu musel zastavit až připravený strážce hostující svatyně.
     
    43:56
    Hosté se pokusili prorazit do útočné třetiny kluziště, jejich snahu ale zastavuje korektně odpískané postavení mimo hru.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ilja Kovalčuk.
     
    44:16
    K ujíždějícímu kotouči se nejrychleji dostal Nick Bailen, který jej z rohu posílá dopředu. Čeljabinsk se může pokusit vrátit před Šesťorkina.
     
    45:20
    Ve vlastním oslabení si udělali krátký výlet před Francouze Ketov a Širokov, přičemž ani jeden z nich nenašel recept na zatím stoprocentního náhradníka v kleci hostů.
     
    46:03
    Francouz má po úniku Kovalčuka další zákrok ve statistikách. Český brankář je snad jediným hráčem hostů, který je duchem na ledě. Ostatní jsou bůh ví kde...
     
    46:38
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Danil Mamajev – 2 min., sekání).
     
    47:03
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Ani Francouz neopustí utkání s čistým štítem, domácí vedou už 5:0! Pátý gól SKA až podezřele připomíná ten první – zpoza branky namazal Pavel Dacjuk na kruh PATRIKU HERSLEYMU a ten z první rozvlnil síť čeljabinské klece. Asistence: Pavel Dacjuk, Nikita Gusev.
     
    48:08
    A mohlo to být už 6:0! Sergej Širokov stál úplně sám před brankovištěm, ale ani na druhý pokus nedokázal strážce branky Traktoru překonat. Neměl k tomu však daleko.
     
    49:07
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexandr Rybakov – 2 min., sekání).
     
    49:48
    Obrana Čeljabinsku se semkla kolem svého brankáře, přičemž teď jí pořádně zavařil Sergej Plotnikov. Bývalý forvard pittsburghských tučňáků z mezikruží namířil přímo do výstroje Pavla Francouze.
     
    51:10
    Přesilovku SKA uzavřel střelou z bezprostřední blízkosti branky Širokov, prosadil se nedokázal. Rybakov se vrací na led.
     
    51:40
    Čeljabinsk je zralý na ručník. Šesťorkin osamoceně stojí ve svém brankovišti, naprosto bez práce. Ledovým palácem běží mexická vlna, fanoušci jsou pochopitelně ve velmi dobré náladě.
     
    52:38
    Z pravého kruhu si o slovo řekl Ketov, jenž zakončil přímo do betonu maskovaného muže v čeljabinské síti.
     
    52:46
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jegor Rykov – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:39
    Výpad Traktoru, v jehož čele stál Paul Szczechura, byl velmi rychle rozebrán. Rozdíl kvality obou celků je teď naprosto evidentní, Petrohrad se zvládá s klidem bránit a to ještě k tomu hraje jen na půl plynu.
     
    55:03
    SKA se plně soustředí jen na obranu, zřejmě mu pětibrankový náskok už přijde jako dostatečný. Dopředu se vůbec nehrne.
     
    56:23
    Bělov si z kruhu vybruslil před Francouze a zakončil přímo do jeho betonu, brankář Čeljabinsku následně puk přikrývá pod rukavici.
     
    57:12
    Plotnikov teď mocně napřáhl z pravého kruhu, čeljabinský gólman si poradil i tentokrát. Hra je přerušena, po krátké pauze se bude vhazovat po levé straně hostující branky.
     
    58:45
    Barabanova střela zmizela ve Francouzově rukavici. Následné vhazování vyhrálo SKA, přičemž takřka okamžitě po něm vypálil na brankáře Čeljabinsku Dacjuk. Ani on neuspěl.
     
    59:04
    Ledovým palácem se nese hlasité skandování, fanoušci už oslavují dvanáctou výhru jejich celku v řadě. Čeljabinsk se do středního Ruska vrátí s prázdnou.
     
    59:50
    Francouz není bez práce ani deset sekund před koncem, tentokrát vychytal z vysokého úhlu Hersleyho.
     
    Konec zápasu.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 54 – 20
    Zblokované střely: 5 – 10
    Vhazování: 32 – 27
    Trestné minuty: 8 – 6
    Využití přesilovek: 2/3 – 0/4
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 405 diváků.
     
    Československá stopa

    Pavel FRANCOUZ (CLJ)
    čas na ledě 32:46, 1 obdržený gól
     
    Dohráno! Dvanáct zápasů, dvanáct výher – taková je bilance Petrohradu po dnešním utkání, ve kterém svěřenci Olega Znaroka naprosto převálcovali hostující Čeljabinsk. Ten s nimi zvládal držet krok jen opravdu zřídka...
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou! (18:22:40)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 14. Kovalčuk (N. Gusev, Dacjuk), 24. Ketov (Kablukov), 27. Prochorkin (N. Gusev, Rundblad), 28. Tichonov (Rukavišnikov, Rykov), 48. Hersley (Dacjuk, N. Gusev)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Korobjov) – Hersley, Gavrikov, Čudinov, A. Bělov, Zub, Rundblad, Rukavišnikov, Rykov – Dacjuk, Kovalčuk, Barabanov – Kalinin, M. Malcev, Širokov – S. Plotnikov, Prochorkin, N. Gusev – Tichonov, Kablukov, Ketov.
    Traktor Čeljabinsk: Děmčenko (28. Francouz) – Kolcov, I. Višněvskij, Borodkin, Bailen, Mamajev, Klimontov, A. Petrov, Isajev – Rybakov, Jakuceňa, Kručinin – Gynge, Videll, Szczechura – Peňkovskij, Polygalov, Kravcov – Šarov, Šolochov, Tridčikov.

    Rozhodčí: Gašilov, Oskirko – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 12 405
    thejrc.org