Vítkovice – Pardubice 4:2 (kon.) | Jihlava – Zlín 3:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 17.09.2017, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z města na soutoku Labe a Orlice vše. Přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a šťastné vykročení do nového pracovního týdne. Někdy brzy se budu opět těšit, na počtenou. (19:45:45)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 16 (30)
    HC Oceláři Třinec – 3 (19)
     
    Utkání mezi Hradcem a Třincem právě skončilo. Východočeši v něm vybojovali své první plnohodnotné letošní vítězství. Duel pro ně nezačal dobře, když rychle prohrávali po zásahu Martina Růžičky ze 7. minuty. V druhém dějství zvládli svěřenci Václava Sýkory zápas vyrovnat a v třetím i díky nedisciplinovanosti soupeře otočit. Hrdinou dnešního duelu je zcela jednoznačně Bedřich Köhler, který zaznamenal všechny branky Mountfieldu a dovedl tak svůj tým k nesmírně cennému vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Exhradecký Bohumil Jank se ještě dostal k nebezpečné střele z pravého kruhu, ale Sedláček předvedl parádní semafor a zhasnul tak naděje Ocelářů na bodový zisk z tohoto duelu.
     
    59:34
    Oceláři jsou v plném počtu, ale času jim už do konce utkání mnoho nezbývá. Ačkoliv jsou na puku, Hrubec své místo neopouští.
     
    59:05
    Koukal se vrací dozadu a ve spolupráci s Pavlíkem nechává čas plynout, Třinečtí tak závěrečný nápor nejspíš nezaloží.
     
    58:55
    Východočeši kombinují s kotoučem na čepelích a zdržují tak hru daleko od vlastní svatyně, což je to, co aktuálně potřebují.
     
    58:32
    Dnešní utkání sleduje 4760 diváků!
     
    58:02
    Gregorc nezpracoval puk na útočné modré a Východočeši tak musí chvíli myslet také na zadní vrátka. Ke kotouči se ale znovu rychle dostali a mohou vpřed.
     
    57:34
    Šimon Hrubec inkasuje zasloužené dvě minuty za podražení, díky němuž znemožnil Jarůškovi vstřelit gól. Trest za něj odsedí Jiří Polanský.
     
    57:16
    Jarůšek se dostal do úniku a sám se hnal na Hrubce! Ten vyjel a podrazil jej hokejkou. Východočeši mají ponechanou výhodu a pokračují v kombinaci.
     
    56:53
    Pláněk je díky signalizovanému postavení mimo hru Třineckých chráněn a může v klidu rozehrát. ČPP Arénou obíhá hradecká vlna.
     
    56:26
    Východočeši se před Hrubcem příliš nezdrželi, ale to jim aktuálně příliš nevadí, soustředí se především na obranu středu kluziště.
     
    55:55
    Sedláček v pohodě zastavil nahození ze středu hřiště a nabídl touš Graňákovi, který jej po levé straně poslal vpřed a šel střídat.
     
    55:03
    Jiří Šimánek promarnil obrovskou šanci! Sám ujížděl na gólmana Hrubce, jenže nakonec volil střelu, při níž spolu s brankářem minul i samotnou bránu!
     
    54:49
    Kukumberg šikovně poslal touš na levou stranu Vopelkovi, jenž ho zavezl do třetiny Ocelářů. Tam se ale Lvi dlouho nezdrželi.
     
    54:22
    Divočejší část utkání bez přerušení ukončuje zakázané uvolnění svěřenců Václava Sýkory. Buly po levici Sedláčka.
     
    53:55
    Graňák volí možnost hrát Irgla, ne puk. S útočníkem Slezanů odcouval až do rohu a tam ho čistě ramenem přišpendlil na mantinel.
     
    53:27
    Roth se dostal k tvrdé střele z pravého kruhu, ale nechal jen vyniknout Sedláčka, který pokus vykopl betonem.
     
    53:00
    Gregorc má touš pod kontrolou za vlastní bránou a čeká, až mu vystřídají spoluhráči, kteří by se následně měli nabídnout na přihrávku.
     
    52:28
    Šimánek mohl vpřed do rychlého protiútoku, ale na útočné modré se zastavil kvůli příliš dlouhé kličce a nakonec volí jen postupnou kombinaci.
     
    51:58
    Jarůšek neprocpal kotouč skrz hokejky Třineckých a ti jsou v plném počtu i na kotouči za svou svatyní.
     
    51:39
    Nahození z pravé strany gólman Ocelářů srazil před sebe a následně se na puk vrhl jako tygr. Buly po jeho levé ruce.
     
    51:24
    Východočeši již okupují prostor před Hrubcem a hledají vhodnou pozici pro zakončení. Zatím jej nenacházejí.
     
    50:29
    Východočeši jsou v plném počtu. Puk má na holi ostrostřelec večera Köhler a míří s ním ke svatyni Slezanů.
     
    50:10
    Sledujeme tedy hru ve čtyřech. Doudera vybídl svou přihrávkou ke střele Adamského, jeho pokus ale skončil jen na betonech Sedláčka.
     
    49:58
    Početní výhoda Třince končí. Faulem se provinil Jiří Polanský, který si pobude na trestné lavici dvě minuty za držení protihráče.
     
    49:50
    Slovinský bek ve službách Mountfieldu předvedl stejnou akci ještě jednou a Třinečtí musí znovu začít ofenzivní snahy od svého gólmana.
     
    49:27
    Gregorc zastavil kombinaci Ocelářů na levém kruhu a okamžitě poslal černou pryž přes všechny čáry.
     
    49:02
    Koukal dobře podržel puk v útočném pásmu proti dvěma dotírajícím hráčům a ušetřil tak Lvům cenné vteřiny.
     
    48:29
    Přesilovka pro Slezany, kteří mají šanci se vrátit do duelu. Na trestnou lavici putuje Andris Džerinš – dvě minuty za hákování.
     
    48:10
    Vopelka dobruslil Polanského a zastavil tak jeho únik po levé straně. Pavlík přebruslil napadajícího Svačinu, který byl porážkou v souboji rychlíků rozrušen, a tak do hradeckého beka ještě trochu šťouchl. Obránce Mountfieldu se ale k ničemu vyprovokovat nenechal.
     
    47:51
    Na pravou stranu teď dostal nabito Petr Koukal, který však svižnou ranou Hrubce nepřekonal. Parádní zákrok strážce třinecké svatyně!
     
    47:16
    Dravecký sestřelil Gregorce u mantinelu, ale nepíská se. Obránce Mountfieldu byl po chvíli opět na nohou a vyhodil puk z vlastního pásma vysokém obloukem.
     
    46:50
    Urostlý útočník se nakonec dostal do kontaktu s brankářem Ocelářů, což se vůbec nelíbilo Zbyňku Irglovi, který se vydal mstít. Sudí vše rychle ukončili a následuje komerční pauza.
     
    46:20
    Východočeši ustáli pár horkých chvilek u svého gólmana a jsou v plném počtu. Jarůšek napadá rozehrávku gólmana Hrubce.
     
    45:55
    Andris Džerinš se nakonec v obranném pásmu dostal ke kotouči a obloučkem ho bekhendem poslal do středu hrací plochy.
     
    45:18
    Přesilovka Ocelářů pochopitelně pokračuje. Polanský hledá najíždějícího spoluhráče zpoza branky. Střela Doudery od modré mířila nad.
    44:59 Bedřich KÖHLER - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je večer BEDŘICHA KÖHLERA! Hradecký obr se v oslabení vydal do úniku po pravé straně a nekompromisní střelou mezi betony překonal Šimona Hrubce! Bez asistence.
     
    44:25
    Svěřenci Václava Sýkory se stihli dvakrát za sebou rychle osvobodit a s početní nevýhodou si zatím poradili na jedničku.
     
    44:20
    Vyloučeni jsou po delší době také Východočeši. Konkrétně Petr Koukal – 2 minuty za hákování. Přesilovka pro Třinecké.
    43:49 Bedřich KÖHLER - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je konečně využita a Hradečtí překlápějí zápas na svou stranu! Džerinš poslal krásnou přihrávku přes osu hřiště doleva na Bednáře, který vypálil z první a našel tečujícího BEDŘICHA KÖHLERA, který z blízka svou druhou trefou překonal Hrubce – 2:1! Asistence: Jaroslav Bednář, Andris Džerinš.
     
    43:32
    Gregorc s Pavlíkem si tentokrát vyměnili role a střílel druhý jmenovaný, který si však kotouč musel zpracovat nadvakrát a obrana Slezanů se zvládla i s gólmanem Hrubcem přemístit. Brankář Ocelářů opět předvedl svou hbitou lapačku.
     
    43:10
    Tentokrát slovinský obránce ve službách Mountfieldu nezachytil kotouč na útočné modré. Černá pryž nakonec končí na střídačce Lvů. Buly uprostřed hrací plochy.
     
    43:06
    Bednář míchá s pukem u levého hrazení a kombinuje s Pavlíkem, ten nakonec prodloužil na Gregorce, který opět pálil od modré. Hrubec poslal betonem puk do ochranné sítě.
     
    42:41
    Zasloužený trest nakonec přichází. David Musil inkasuje dvě minuty za krosček. Tohle už by Východočeši měli využít.
     
    42:18
    Hradečtí málo střílejí v přesilovce a sudí teď už očividně nechtějí vylučovat v řadách Ocelářů, kteří předvedli dva minimálně hraniční zákroky. Bedřich Köhler se po jednom z nich nezvedá z ledu a musí k němu lékař týmu.
     
    41:38
    Slezanům se po dlouhé době podařilo osvobodit vyhozením po pravé staně a Lvi musí začít od Sedláčka.
     
    41:12
    Hradečtí jsou v plném počtu a hrají přesilovku 5 na 3, Gregorc teď ale prováhal vhodný okamžik ke střele.
     
    40:41
    Východočeši pochopitelně kombinují v pásmu před Hrubcem. Gregorcova rána od modré mířila jen těsně nad břevno svatyně Slezanů.
     
    40:05
    A je tu další vyloučení v dresu Ocelářů! Tohle pro svěřence Václava Varadi nebude snadné. Budou se muset bránit po dlouhou dobu. Linhart odsedí dvě minuty za faul loktem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hradečtí hokejisté jsou již na ledě. Třinečtí přicházejí o malý okamžik později. Třetí třetina začne během chvilky, uvidíme, zda přinese rozuzlení.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Mountfield HK – 9 (14)
    HC Oceláři Třinec – 10 (16)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:58.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi. Pakliže v první části duelu byli lepší Oceláři, ve druhém dějství se karta obrátila a navrch měli Východočeši. Ti se dočkali zaslouženého vyrovnání v 28. minutě, kdy byl na svém stanovišti připraven Bedřich Köhler a neomylně nasměroval puk do cíle jménem Hrubcova svatyně. Utkání je určitě napínavé a vzrušující, druhá perioda nabídla více šancí, tempo zápasu se stupňuje. Uvidíme, jak vyvrcholí ve třetí třetině.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Obrovská šance Mountfieldu! Hradečtí předvedli krásnou kombinaci, na jejímž konci Bednář zleva přihrál na osu hřiště, kde stál Andris Džerinš, jenž prudkou střelou z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout fantastického Šimona Hrubce, který předvedl jednoznačně nejkrásnější zákrok duelu, když letící puk scvakl mezi svou ruku a tělo!
     
    39:25
    O chvíli později je tu trest pro hráčskou lavici Třince. 2 minuty za nesportovní chování, které odsedí Zbyněk Irgl. Tomáš Marcinko navíc vyfasoval dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Oba tresty se sečtou za sebe, Hradečtí budou hrát 4 minuty přesilovky 4 na 3, po konci Jarůškova a Rákosova trestu pak klasickou 5 na 4.
     
    39:12
    Po zákroku Hrubce se strhla menší strkanice, její nejaktivnější aktéři – Jarůšek a Rákos si odsedí dvě minuty na trestné lavici za hrubost. Budeme svědky hry ve čtyřech.
     
    39:04
    Rákos předvedl své šikovné ruce v rohu kluziště za brankou Východočechů. Přesnou přihrávku po svých kličkách už poslat nezvládl.
     
    38:32
    Doudera dostal přihrávku na levou stranu k modré čáře a příliš se nerozpakoval, rychle vystřelil. Mířil však velmi nepřesně.
     
    38:03
    Džerinš přebruslil Rotha, ale bek Ocelářů zvládl svého protivníka alespoň vytlačit do rohu, takže se Hradečtí zatím do větší šance nedostali.
     
    37:31
    Bedřichu Köhlerovi nalila jeho branka odvahu do žil. Vytáhlý útočník teď zkusil v situaci 2 na 2 prudkou ránu od levého hrazení. Hrubec ji vyrážečkou poslal do ochranné sítě.
     
    37:08
    Kukumberg byl důrazný v rohu kluziště a získal tak touš pro Lvy. Dál než přes půlící čáru se s ním však svěřenci Václava Sýkory nedostali.
     
    36:39
    Koukal se dobře zorientoval u pravého mantinelu a po otočce chytře přenechal kotouč Jarůškovi, který z kruhu řádně prověřil Hrubce, jenž byl však na zemi rychle a puk skryl v náruči!
     
    36:24
    Koukal vyhrál vhazování na útočné modré a poslal ho za sebe, kde ho však Pláněk s Vydareným nezvládli dobře rozehrát, pročež se Slezané zabydleli před bránou jejich soupeře.
     
    36:01
    Dravecký se snažil využít okamžik překvapení a po vyhraném buly okamžitě pálil z levého kruhu. Sedláček zasáhl betonem na poslední chvíli!
     
    35:35
    Graňák sebral kotouč odražený z vhazování a poslal ho vpřed. Akci zakončil Bednář přihrávkou z rohu do předbrankového prostoru, kam sjížděl Šimánek, jenž však černou pryž nedokázal zasáhnout.
     
    35:12
    Linhart dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a z nápřahu ihned vypálil. Jeho pokusu nechyběla tvrdost, přesnost však ano.
     
    34:51
    Oceláři se usadili v pásmu před Sedláčkem a motají svého protivníka kombinací podél hrazení. Střelu Polanského zprava gólman Hradce bez problémů zastavil.
     
    34:08
    Jank rozjel prudkou kolmou přihrávkou ofenzivní snažení Třineckých po levé straně. Defenziva Lvů byla pozorná a touš zastavila.
     
    33:46
    Tentokrát obránce Mountfieldu vyhodil puk až příliš prudce a je tak pískán další icing.
     
    33:23
    Pláněk udržel na svých zádech napadajícího Kovařčíka a poslal kotouč po levém mantinelu vpřed. Hradečtí se ale před Hrubcem zabydlet nezvládli.
     
    33:01
    Další zakázané uvolnění duelu. Dnes jich je k vidění opravdu hodně. Probíhá komerční pauza, po níž se bude vhazovat ve středu hrací plochy.
     
    32:25
    Šimánek rozkmital své rychlé nohy na levé straně a následně nabízel střílenou přihrávku na brankoviště Džerinšovi, ten ale v požadovaném prostoru nebyl včas.
     
    32:05
    Bednář udržel Hradecké v třetině soupeře, ale ne na dlouho. K puku se dostal Adamský a poslal ho přes všechny čáry, takže se Lvi před Hrubce zase vrátí.
     
    31:48
    Polanský se krátce po vhazování svalil na led a odmítal vstát, takže sudí přerušili hru. Útočník Ocelářů se pak ale rychle zvedl a odjel na střídačku.
     
    31:43
    Pokus Filipa Pavlíka od modré byl tečován do ochranné sítě. Buly po pravé ruce brankáře Šimona Hrubce.
     
    31:16
    Mountfield motá svého protivníka v jeho pásmu, rána Cibulskise byla sražena do rohu, ale Lvi jsou dále na puku.
     
    30:46
    Kukumberg vypomohl svým obráncům s rozehrávkou zpoza brány a zároveň umožnil oběma celkům vystřídat.
     
    30:19
    Na druhé straně se po pravé straně prohnal Zbyněk Irgl, ale svůj pokus namířil jen do betonů Sedláčka.
     
    29:50
    Dvořák podstoupil tvrdý střet v rohu kluziště a následně pálil z pravého kruhu. Jeho pokus zblokoval Jank.
     
    29:16
    Východočeši jsou jako polití živou vodou a motají svého soupeře v jeho třetině prudkými přihrávkami. Až nyní se Slezanům podařilo vytlačit je ven.
     
    28:41
    Hradečtí se opět tlačí dopředu, Šimánek zavezl po levém hrazení kotouč do rohu kluziště, kde o něj bojuje pětice hráčů.
    27:51 Bedřich KÖHLER - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    V ČPP Aréně máme srovnáno! Kukumberg obkroužil snad celou třetinu podél hrazení. Na levém mantinelu se nakonec otočil a nahodil puk na Hrubce. Ten jej pouze vyrazil před sebe, kde číhal připravený BEDŘICH KÖHLER, který svým typickým gólem vyrovnává na 1:1! Začínáme od začátku! Asistence: Roman Kukumberg, Mislav Rosandič.
     
    27:29
    Vopelka prošťouchl černou pryž přes dva bránící hráče, ale dál než do středu hrací plochy se s ním nedostal.
     
    27:01
    Bednář nahodil kotouč po pravém mantinelu, ale pouze k Douderovi, který jej poslal zase zpět. Ani jedno z mužstev se teď na puku moc dlouho neudrží.
     
    26:43
    Strážce východočeské svatyně byl donucen k dalšímu zákroku po střele zleva, kterou na něj vyslal Doudera. Kotouč zachytil do lapačky, a tím dal prostor ke komerční přestávce.
     
    26:10
    Roth dobruslil vyhozený puk a bez větších rozpaků ho přehodil zase zpátky na polovinu Mountfieldu. Oceláři se usazují v prostoru před Sedláčkem a rozjíždějí kolotoč přihrávek.
     
    25:57
    Nepřesnosti v rozehrávce pokračují v mužstvu Václava Sýkory i po přestávce. Byli jsme svědky dalšího icingu jeho týmu.
     
    25:27
    Polanský se rychle prosmýkl kolem Cibulskise a může tak kombinovat s pukem u hrazení v pásmu Východočechů. Pohledem žádá své spoluhráče, aby se uvolnili na přihrávku.
     
    25:02
    Doudera přihrál podél modré na Musila, jenž zkusil štěstí ranou od modré čáry. Sedláček pokus viděl a skryl ho ve své náruči.
     
    24:32
    Pláněk vyslal po pravém mantinelu vpřed Köhlera, který se však přes pozorné beky protivníka nedostal.
     
    24:09
    Jank uklidňuje situaci ve spolupráci s Rothem. Beci Ocelářů kombinují za vlastní klecí a umožňují oběma týmům poslat na led čerstvé síly.
     
    23:38
    Východočeši zvyšují obrátky a gólman Slezanů se musí ohánět. Nyní zlikvidoval pokus Miškáře z pravého kruhu.
     
    23:06
    Šimánek vystartoval po levé straně a následně poslal střílený pas do mezikruží, kde šikovně zasáhl Džerinš. Hrubec byl ale pozorný a střelu vytěsnil nad břevno.
     
    22:34
    Cibulskis se vydal vpřed a uvolnil prostor pro Růžičku, který se tak pohodlně dostal po levé straně až do pásma Lvů, kde Třinečtí momentálně kombinují.
     
    22:07
    Kukumberg vyhrál souboj u mantinelu a následně zavezl puk za bránu, odkud zadovkou vybídl k ráně od modré Vydareného. Jeho pokus měl skvělou rychlost, ale menší přesnost.
     
    21:39
    Jiří Polanský se probil do prostoru mezi kruhy, odkud nebezpečnou ranou zápěstím vyzkoušel připravenost vyrážečky Sedláčka. Gólman Mountfieldu předvedl její hbitost a dobrý zákrok!
     
    21:05
    Pavlík nahodil touš za klec Hrubce, kde však byli první obránci Ocelářů, kteří se svou akcí naložili nevalně a vpřed tak mohou opět Lvi.
     
    20:38
    Jank rozjíždí další ofenzivní snažení Slezanů po levé straně. Třinečtí se ale před bránou protivníka ani neohřáli. Následně se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    20:16
    Růžička nahodil z pravé strany kotouč do rohu za bránu Sedláčka, kde se o něj přetahovala čtveřice hráčů. Ocelářům je pískáno postavení v brankovišti. Buly ve střední třetině.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledě. Druhá třetina začíná.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield HK – 5
    HC Oceláři Třinec – 6
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:57.
     
    První dějství je minulostí. Vstup do utkání měli lepší Oceláři, kteří si od prvních minut vytvořili tlak, který korunoval v 7. minutě trefou z bezprostřední blízkosti Martin Růžička. Hradečtí měli k vyrovnání nejblíže o chvíli později. Střelu Cibulskise srazil Bednář bruslí směrem k brance, jenže Doudera byl pozorný a kotouč zastavil na čáře. Do druhé dvacetiminutovky tak Slezané vstoupí s nejtěsnějším možným náskokem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Gól do šatny měl na lopatě Bedřich Köhler, jenž dostal přihrávku na pravou stranu. Z bezprostřední blízkosti však mířil jen do náruče připraveného Hrubce.
     
    19:32
    Do rychlého útoku se hnal Jarůšek, který ale nakonec skončil na ledě. Podle sudích bylo vše v pořádku a nepíská se.
     
    19:02
    Slovenský bek ve službách Mountfieldu odvedl dobrou práci také v rohu kluziště, kde na mantinel přišpendlil Irgla, čímž zastavil akci Třineckých.
     
    18:23
    Vydarený přetlačil dva soupeře u mantinelu přibližně uprostřed hrací plochy. Oceláři rozehrávají zpoza vlastní klece.
     
    18:02
    Svěřenci Václava Sýkory zatím nenašli jistotu v rozehrávce. Dopustili se dalšího zakázaného uvolnění.
     
    17:33
    Jaroslav Bednář nepřešel svou šikovnou kličkou Janka na pravém kruhu a Oceláři mohou dopředu. Kovařčíkovi na druhé straně sjela černá pryž z hokejky.
     
    17:08
    Cibulskis nadvakrát dobře zasáhl v obranné činnosti. Gregorc mu se zastavením valícího se protiútoku vypomohl. Přesto byl Sedláček nucen před dojíždějícími útočníky Slezanů puk zakrýt rukavicí.
     
    16:41
    Vopelka předvedl své rychlé nohy na levém kruhu, odkud nakonec prověřil Hrubce, který však zatím chytá s velkým přehledem a touš poslal do rohu hrací plochy vyrážečkou.
     
    16:18
    Adámek se po přihrávce Marcinka stahuje za vlastní klec a poskytuje oběma celkům čas k vystřídání.
     
    15:34
    Ke střele z levého kruhu se odhodlal Gregorc, jenže jeho pokus nebyl vůbec povedený. Pomalá přízemní střela ani nemířila na bránu.
     
    15:07
    Gólman Hradce pomohl Cibulskisovi s rozehrávkou zpoza brány a Východočeši míří vpřed po levé straně.
     
    14:52
    Sedláček nakonec přikryl lapačkou puk, který se k němu pomalu došoural a Mountfield je v plném počtu.
     
    14:22
    Václav Sýkora může být s tímto oslabením svých svěřenců zatím spokojen. Lvi se opět vyprostili z tlaku svého soupeře.
     
    13:43
    Královéhradečtí se osvobozují vyhozením po pravém mantinelu a nyní aktivně napadají rozehrávku svého protivníka, kterému tak trvá delší dobu dostat se před jejich brankáře.
     
    13:21
    Rákos šikovně kličkuje na pravé straně pásma Východočechů a hledá volného spoluhráče. Nakonec poslal kotouč za bránu Hrňovi, ale ten ho přes beton Sedláčka do klece neprocpal.
     
    12:52
    Graňák držel protihráče a za to si odsedí dvě minuty na trestné lavici. Šance pro Oceláře zvýšit náskok.
     
    12:52
    Brankář Východočechů byl nakonec donucen ještě k jednomu zákroku, po němž je na pořadu zápasu komerční přestávka.
     
    12:38
    Slezané nyní nepříjemně zatápí v pásmu před brankovištěm Lvů! Hrňa už mohl dorážet kotouč za bezmocně ležícího Sedláčka, ale puk na poslední chvíli odpálil Zigo.
     
    11:55
    Oceláři jsou v plném počtu. Jarůšek ještě pálil z pravé strany, ale jeho střele chyběla větší přesnost.
     
    11:38
    Jarůšek a Pavlík se rozjeli proti obrannému valu Třineckých, který je nakonec zastavil a poslal kotouč zpět k bráně Lvů.
     
    11:09
    Gól neplatí, kotouč nepřešel celým objemem za brankovou čáru. Hradci zbývá ještě 46 sekund početní výhody.
     
    11:09
    Bek Mountfieldu vypálil znovu, jeho vyražený pokus se odrazil od brusle Bednáře do brány a sudí si nyní nejsou jistí, zda puk přešel brankovou čáru, pročež se radí s videorozhodčím!
     
    10:58
    Cibulskis vypálil z levého kruhu, ale jeho pokus zblokovala jedna z bránících hokejek před brankářem Hrubcem.
     
    10:20
    Východočeši neudrželi pásmo a se svým dalším ofenzivním snažením budou muset začít od Sedláčka. Slezané zatím skvěle brání.
     
    09:55
    Útočník Třince byl v permanenci i nadále, jenže tentokrát ne v dobrém slova smyslu. Vykoledoval si dvě minuty za sekání.
     
    09:50
    Daniel Rákos je dnes hodně aktivní, nyní obdržel přihrávku doprava, najel si na kruh a vyslal svižnou ránu, kterou ale pozorný Sedláček v lapačce zkrotil.
     
    09:40
    V následující akci nepřešli svěřenci Václava Sýkory útočnou modrou v souladu s pravidly – postavení mimo hru.
     
    09:28
    Gregorc nastřelil černou pryž za bránu Hrubce, ale tam byli první beci Ocelářů, kteří hradeckou ofenzivu zastavili a rozjeli protiútok na druhou stranu.
     
    09:02
    Oceláři jsou v plném počtu, ale i nadále se musí bránit náporu Lvů, kteří je svírají v jejich třetině jako v kleštích.
     
    08:32
    Východočeši motají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Ke střele od modré se odhodlal Gregorc, jeho pokus tečoval jeden z jeho spoluhráčů do ochranné sítě. Buly ve střední třetině.
     
    08:01
    Pavlík dostal dobrou křižnou přihrávku na levý kruh, ale v rozhodujícím okamžiku ho zradilo zpracování a na bránu tak nevypálil.
     
    07:31
    Hradečtí se nedokázali dlouho udržet v pásmu před Hrubcem. Marcinko dokázal protlačit touš po pravém mantinelu až k Sedláčkovi.
     
    07:02
    A jejich aktivita je odměněna přesilovou hrou. Za faul na Koukala odchází na dvě trestné minuty Martin Adamský – podražení.
     
    06:38
    Východočeši se po obdržené brance snaží rychle srovnat krok a odpovědět tak na nedobrý vstup do utkání.
    06:16 Martin RŮŽIČKA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otevírají skóre duelu! Rákos se dokázal protlačit přes hradecké beky do zakončení. Sedláček odrazil jeho pokus betonem za bránu, jenže útočník Třineckých procpal zadovkou touš přes bránící hráče na MARTINA RŮŽIČKU, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Daniel Rákos, Jiří Polanský.
     
    05:39
    Gregorc nestihl dobruslit Martina Růžičku, který vystřelil z ostrého úhlu, ale jeho pokusu chybělo velké množství přesnosti.
     
    05:05
    Vydarený předvedl šikovnou stahovačku ve středu hrací plochy a nahrál doleva na Koukala, který rychle proniká do pásma Třineckých.
     
    04:33
    Bednářovi ve středu kluziště kotouč utekl, přesto jej zkušený útočník zvládl znovu dostat pod kontrolu a přihrát Graňákovi. Jeho rána k Hrubcovi neprošla.
     
    04:11
    Doudera nedosáhl na puk, a proto se Oceláři před bránou protivníka neusadili. Následně se i svěřenci Václava Varadi dopustili zakázaného uvolnění. Buly po pravici jejich gólmana.
     
    03:50
    Martin Adamský si najel ze středového kruhu k levému mantinelu a poslal pozdrav Sedláčkovi, který touš bez větších potíží chytil do lapačky.
     
    03:03
    René Vydarený dostal nabito na levou stranu k modré čáře a tvrdě vypálil. Hrubec jeho pokus vyrazil betony do skrumáže před brankovištěm, kde nakonec zvítězili obránci Slezanů.
     
    02:41
    Pláněk poslal kotouč po pravém mantinelu až za svatyni gólmana Třince. Lvi se tak dnes v rychlém sledu dopustili hned pěti zakázaných uvolnění. Rozehrávka jim zatím drhne.
     
    02:02
    Přihrávka z rohu kluziště za bránu Hrubce nikoho z Východočechů nenašla. Oceláři hru rychle přenesli, ale ani oni s černou pryží nic velkého nevymysleli a Hradečtí se znovu rychle osvobodili.
     
    01:25
    Brankář Mountfieldu se snažil vypomoct svým bekům s rozehrávkou, ale Pavlík nebyl dost rychle u puku. Následně Lvi konečně dostali touš pod kontrolu a Graňák rozjíždí akci dopředu.
     
    01:04
    Roth udržel Třinec v pásmu před Sedláčkem a o černou pryž se tak nyní bojuje v rohu za klecí Východočechů. Následoval další icing svěřenců Václava Sýkory.
     
    00:42
    Hradečtí se dlouho nemohli vyprostit z prvního náporu Ocelářů, osvobodil je nakonec Cibulskis, ale pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:08
    Třinečtí vyhráli úvodní vhazování a Adámek poslal po pravém hrazení kotouč až za klec Sedláčka, kde Slezané aktuálně kombinují.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hradečtí hokejisté právě vjíždějí na kluziště za obrovského aplausu domácího publika. Hráči Třince následují v závěsu za nimi.
     
    V ČPP Aréně už to bzučí jako v úle a fanoušci se těší na příchod hráčů. Zatím po ledové ploše krouží jen čtveřice rozhodčích.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda.
     
    Nejproduktivnější hráč soutěže

    Pokud si na někoho musí dát Východočeši v tomto duelu pozor, je to rozhodně Tomáš Marcinko (7+1). Útočník Třince zaznamenal ve čtyřech předcházejících duelech osm kanadských bodů a je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem extraligy.
     
    Loňské vzájemné zápasy

    Utkání z předcházejícího ročníku hovoří lehce v prospěch svěřenců Václava Sýkory. Ti dokázali Třinecké třikrát porazit. Na body Východočeši zvítězili nad Slezany 7:5.

    9.10.2016 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:2sn
    25.11.2016 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 3:4p
    8.1.2017 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 5:1
    26.2.2017 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 4:1
     
    HC Oceláři Třinec

    Mužstvo Václava Varadi dokázalo na rozdíl od jeho dnešního protivníka zlepšovat svůj herní projev s blížícím se startem extraligy. Zatímco úvodní přípravné zápasy zvládlo výsledkově jen z poloviny, na Ligu mistrů již bylo připraveno lépe a vyhrálo tři duely ze čtyř (dánský Esbjerg přitom rozdrtilo 9:1).

    Vstup do domácí soutěže nemohli mít Oceláři těžší, zajížděli k němu na led úřadujícího mistra – Komety. Té však dokázali být rovnocenným protivníkem a padli s ní až po samostatných nájezdech 4:5. Vynikající formu prokázali Třinečtí i v dalších duelech, když postupně porazili Plzeň 5:2, Jihlavu 2:0 a v prestižním derby i Vítkovice 3:2. Slezané jsou zkrátka na koni a svůj perfektní nástup do soutěže budou chtít potvrdit i na soutoku Labe a Orlice.
     
    Mountfield HK

    Východočeši se dlouho probírali z letního spánku. Vstup do extraligy jim naprosto nevyšel. Nedobrý úvod sezóny lehce napovídala už příprava, během níž šli svěřenci Václava Sýkory herně spíš dolů než opačným směrem. Zatímco Mountfield Cup na začátku srpna opanovali, v Lize mistrů si již ke konci tohoto měsíce tak dobře nevedli, prohráli tři ze čtyř utkání.

    A výsledkově na mezinárodní zápasy navázali také v počátku domácí soutěže. Postupně prohráli s Libercem 0:3, Kometou 2:4 a Litvínovem opět 0:3. Hned ve dvou ze tří měření sil tak vyšli gólově naprázdno. Nepříznivou šňůru protrhli teprve předevčírem, když na svém ledě zdolali v prodloužení Plzeň 4:3. Od tohoto výsledku se budou chtít Královéhradečtí jistě odrazit také do dnešního souboje s Oceláři.
     
    Dobrý den všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Nejvyšší česká soutěž tohoto sportu začíná nabírat svižné obrátky, a my tak dnes můžeme sledovat její již 5. kolo. V něm na sebe mimo jiné narazí Mountfield HK a HC Oceláři Třinec, jejichž duel budeme společně sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Köhler (Kukumberg, Rosandić), 44. Köhler (Jaroslav Bednář, Džerinš), 45. Köhler – 7. Martin Růžička (Rákos, Polanský)


    Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4760
    thejrc.org