Vítkovice – Pardubice 4:2 (kon.) | Jihlava – Zlín 3:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 17.09.2017, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Exhradecký Bohumil Jank se ještě dostal k nebezpečné střele z pravého kruhu, ale Sedláček předvedl parádní semafor a zhasnul tak naděje Ocelářů na bodový zisk z tohoto duelu.
     
    58:32
    Dnešní utkání sleduje 4760 diváků!
     
    57:34
    Šimon Hrubec inkasuje zasloužené dvě minuty za podražení, díky němuž znemožnil Jarůškovi vstřelit gól. Trest za něj odsedí Jiří Polanský.
     
    57:16
    Jarůšek se dostal do úniku a sám se hnal na Hrubce! Ten vyjel a podrazil jej hokejkou. Východočeši mají ponechanou výhodu a pokračují v kombinaci.
     
    55:03
    Jiří Šimánek promarnil obrovskou šanci! Sám ujížděl na gólmana Hrubce, jenže nakonec volil střelu, při níž spolu s brankářem minul i samotnou bránu!
     
    49:58
    Početní výhoda Třince končí. Faulem se provinil Jiří Polanský, který si pobude na trestné lavici dvě minuty za držení protihráče.
     
    48:29
    Přesilovka pro Slezany, kteří mají šanci se vrátit do duelu. Na trestnou lavici putuje Andris Džerinš – dvě minuty za hákování.
     
    47:51
    Na pravou stranu teď dostal nabito Petr Koukal, který však svižnou ranou Hrubce nepřekonal. Parádní zákrok strážce třinecké svatyně!
    44:59 Bedřich KÖHLER - 3:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    44:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je večer BEDŘICHA KÖHLERA! Hradecký obr se v oslabení vydal do úniku po pravé straně a nekompromisní střelou mezi betony překonal Šimona Hrubce! Bez asistence.
     
    44:20
    Vyloučeni jsou po delší době také Východočeši. Konkrétně Petr Koukal – 2 minuty za hákování. Přesilovka pro Třinecké.
    43:49 Bedřich KÖHLER - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    43:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka je konečně využita a Hradečtí překlápějí zápas na svou stranu! Džerinš poslal krásnou přihrávku přes osu hřiště doleva na Bednáře, který vypálil z první a našel tečujícího BEDŘICHA KÖHLERA, který z blízka svou druhou trefou překonal Hrubce – 2:1! Asistence: Jaroslav Bednář, Andris Džerinš.
     
    42:41
    Zasloužený trest nakonec přichází. David Musil inkasuje dvě minuty za krosček. Tohle už by Východočeši měli využít.
     
    40:05
    A je tu další vyloučení v dresu Ocelářů! Tohle pro svěřence Václava Varadi nebude snadné. Budou se muset bránit po dlouhou dobu. Linhart odsedí dvě minuty za faul loktem.
     
    39:42
    Obrovská šance Mountfieldu! Hradečtí předvedli krásnou kombinaci, na jejímž konci Bednář zleva přihrál na osu hřiště, kde stál Andris Džerinš, jenž prudkou střelou z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout fantastického Šimona Hrubce, který předvedl jednoznačně nejkrásnější zákrok duelu, když letící puk scvakl mezi svou ruku a tělo!
     
    39:25
    O chvíli později je tu trest pro hráčskou lavici Třince. 2 minuty za nesportovní chování, které odsedí Zbyněk Irgl. Tomáš Marcinko navíc vyfasoval dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Oba tresty se sečtou za sebe, Hradečtí budou hrát 4 minuty přesilovky 4 na 3, po konci Jarůškova a Rákosova trestu pak klasickou 5 na 4.
     
    39:12
    Po zákroku Hrubce se strhla menší strkanice, její nejaktivnější aktéři – Jarůšek a Rákos si odsedí dvě minuty na trestné lavici za hrubost. Budeme svědky hry ve čtyřech.
     
    36:39
    Koukal se dobře zorientoval u pravého mantinelu a po otočce chytře přenechal kotouč Jarůškovi, který z kruhu řádně prověřil Hrubce, jenž byl však na zemi rychle a puk skryl v náruči!
     
    36:01
    Dravecký se snažil využít okamžik překvapení a po vyhraném buly okamžitě pálil z levého kruhu. Sedláček zasáhl betonem na poslední chvíli!
    27:51 Bedřich KÖHLER - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    V ČPP Aréně máme srovnáno! Kukumberg obkroužil snad celou třetinu podél hrazení. Na levém mantinelu se nakonec otočil a nahodil puk na Hrubce. Ten jej pouze vyrazil před sebe, kde číhal připravený BEDŘICH KÖHLER, který svým typickým gólem vyrovnává na 1:1! Začínáme od začátku! Asistence: Roman Kukumberg, Mislav Rosandič.
     
    22:07
    Kukumberg vyhrál souboj u mantinelu a následně zavezl puk za bránu, odkud zadovkou vybídl k ráně od modré Vydareného. Jeho pokus měl skvělou rychlost, ale menší přesnost.
     
    21:39
    Jiří Polanský se probil do prostoru mezi kruhy, odkud nebezpečnou ranou zápěstím vyzkoušel připravenost vyrážečky Sedláčka. Gólman Mountfieldu předvedl její hbitost a dobrý zákrok!
     
    19:55
    Gól do šatny měl na lopatě Bedřich Köhler, jenž dostal přihrávku na pravou stranu. Z bezprostřední blízkosti však mířil jen do náruče připraveného Hrubce.
     
    12:52
    Graňák držel protihráče a za to si odsedí dvě minuty na trestné lavici. Šance pro Oceláře zvýšit náskok.
     
    12:38
    Slezané nyní nepříjemně zatápí v pásmu před brankovištěm Lvů! Hrňa už mohl dorážet kotouč za bezmocně ležícího Sedláčka, ale puk na poslední chvíli odpálil Zigo.
     
    11:09
    Gól neplatí, kotouč nepřešel celým objemem za brankovou čáru. Hradci zbývá ještě 46 sekund početní výhody.
     
    11:09
    Bek Mountfieldu vypálil znovu, jeho vyražený pokus se odrazil od brusle Bednáře do brány a sudí si nyní nejsou jistí, zda puk přešel brankovou čáru, pročež se radí s videorozhodčím!
     
    09:55
    Útočník Třince byl v permanenci i nadále, jenže tentokrát ne v dobrém slova smyslu. Vykoledoval si dvě minuty za sekání.
     
    09:50
    Daniel Rákos je dnes hodně aktivní, nyní obdržel přihrávku doprava, najel si na kruh a vyslal svižnou ránu, kterou ale pozorný Sedláček v lapačce zkrotil.
     
    07:02
    A jejich aktivita je odměněna přesilovou hrou. Za faul na Koukala odchází na dvě trestné minuty Martin Adamský – podražení.
    06:16 Martin RŮŽIČKA - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    06:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otevírají skóre duelu! Rákos se dokázal protlačit přes hradecké beky do zakončení. Sedláček odrazil jeho pokus betonem za bránu, jenže útočník Třineckých procpal zadovkou touš přes bránící hráče na MARTINA RŮŽIČKU, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil! Asistence: Daniel Rákos, Jiří Polanský.
     
    03:03
    René Vydarený dostal nabito na levou stranu k modré čáře a tvrdě vypálil. Hrubec jeho pokus vyrazil betony do skrumáže před brankovištěm, kde nakonec zvítězili obránci Slezanů.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Köhler (Kukumberg, Rosandić), 44. Köhler (Jaroslav Bednář, Džerinš), 45. Köhler – 7. Martin Růžička (Rákos, Polanský)


    Mountfield HK: J. Sedláček (J. Pavelka) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Šimánek – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Miškář, Čáp.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (C) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Dravecký, Marosz, Irgl – O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 4760
    thejrc.org