Vítkovice – Pardubice 4:2 (kon.) | Jihlava – Zlín 3:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (kon.)
Mountfield HK – Třinec 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 2:3 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 0:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
HC Sparta Praha
Neděle 17.09.2017, 16:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Je tu icing Plzně a Sparta má asi poslední šanci v útočném pásmu.
    59:27 Lukáš PECH - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    LUKÁŠ PECH (1+1) nejprve v samostatném úniku neuspěl, ale po skrumáži se k dorážce dostal ještě jednou a v závěru snižuje! Do konce utkání zbývá ještě půlminuta, Spartě chybí ještě jeden gól. Bez asistence.
     
    59:06
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:18
    To samé se nepovedlo ani Petru Strakovi, proti němu skvěle zasáhli beci Sparty.
     
    57:49
    Milan Gulaš netrefil z pravé strany odkrytou branku Sparty!
     
    57:10
    Sparta to zkouší v šesti hráčích!
     
    55:30
    Obrovská šance Sparty! K puku se šťastně dostal Lukáš Pech, z otočky střílel, ale Svoboda se včas přemístil, takže puk do sítě neprošel.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 776 diváků.
    47:03 Milan GULAŠ - 4:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    47:03
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A na světě je čtvrtá branka Plzně, která je ve třetí třetině aktivnějším týmem. Čtvrtý gól indiánů vstřelil MILAN GULAŠ (2+5), jenž se mezi kruhy dostal ke kotouči a poslal ho neomylnou ranou přesně pod břevno branky Sparty! Asistence: Tomáš Mertl (4+2).
     
    45:26
    Oddechový čas pro domácí.
     
    38:36
    Ještě jedna přesilovka pro domácí. Za vysokou hůl je vyloučen útočník Sparty Robert Říčka (SPA).
     
    37:38
    Denis Kindl měl dvě obrovské šance! Nejprve parádně tečoval puk po nahození Kadlece, následně touš i dorazil, ale Aittokallio skvěle zasahuje.
     
    35:47
    Richard Nedomlel (SPA) putuje v krátkém sledu potřetí na trestnou lavici, nyní je to za faul loktem.
    33:56 Tomáš MERTL - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    33:56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Skvělá akce indiánů v přesilovce a domácí jdou znovu do vedení! Hlavní zásluhu na této brance má Ondřej Kratěna, jenž ujel po levé straně, předložil kotouč pro TOMÁŠE MERTLA (4+2), který bez problémů trefil odkrytou část branky Sparty střelou z voleje. Asistence: Ondřej Kratěna (2+1).
     
    32:06
    Sparta se dostala pod tlak, z čehož vznikl další faul. Richard Nedomlel (SPA) se na ledě moc neohřál, protože nedovoleně bránil Jonese, takže se po chvilce vrací na trestnou lavici. Následuje komerční přestávka.
     
    29:29
    Richard Nedomlel (SPA) vyhodil kotouč do ochranné síti! Inkasuje tedy dvě minuty za zdržování hry a na programu je přesilovka 5 na 3 Plzně.
     
    28:53
    Na programu je první komerční pauza ve druhé třetině. Po jejím skončení začne přesilová hra Plzně, dvě minuty inkasuje Juraj Mikuš (SPA) za nedovolení bránění.
     
    25:00
    Další faul na domácí straně. Za podražení je vyloučen útočník Ondřej Kratěna (PLZ).
    23:21 Alexander REICHENBERG - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno, Sparta využívá nabídnutou přesilovou hru po rychlé akci. Od modré čáry si sjel před branku Plzně ALEXANDER REICHENBERG (2+0), který obdržel přesný pas z pravé strany. Jeho rána byla dokonale umístěná, zapadla pod břevno klece Miroslava Svobody. Asistence: Jaroslav Hlinka (0+2) a Petr Vrána (0+1).
     
    22:44
    Domácí fanoušci se hodně zlobí, ale na trestnou lavici míří opět plzeňský hráč. Dvě minuty dostává David Stach (PLZ) za podražení.
    21:44 Jiří ČERNOCH - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme sníženo, hosté sice přesilovku nevyužili, ale nakonec se přece jenom mohou radovat. Pěknou akci vybojoval svým důrazem Forman, který viděl na levém kruhu úplně volného JIŘÍHO ČERNOCHA (2+0), jenže neměl žádný problém zakončit do prázdné branky Plzně. Asistence: Miroslav Forman (1+1),
     
    19:13
    Ještě jeden faul na konci první třetiny, Peter Čerešňák (PLZ) dostává menší trest za podražení.
     
    16:57
    Síly na ledě se vyrovnají, neboť menší trest inkasuje kapitán hostí Jaroslav Hlinka (SPA), a sice za nedovolené bránění.
     
    15:30
    Hosté budou mít ale možnost ke snížení stavu, Milan Gulaš (PLZ) je totiž vyloučen na dvě minuty za krosček. Za komentáře směrem k rozhodčím navíc inkasuje ještě desetiminutový trest.
    14:37 Petr KODÝTEK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    14:37
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla krásná akce Plzně a domácí vedou už 2:0! Jan Schleiss přihrál přes celé útočné pásmo na volného PETRA KODÝTKA (1+1), který si perfektně zpracoval kotouč a trefil se přesně ke vzdálenější tyči. Mladý útočník střílí svůj první gól v letošní sezoně a první branku na plzeňském ledě v TELH v kariéře. Asistence: Jan Schleiss (1+2) a Lukáš Pulpán (0+2).
     
    13:52
    David Stach se ocitl úplně sám před bránou Spartu, ukázal rychlé ruce a kličku do bekhendu! Aittokallio opět zasahuje, nyní zastavil touš vyrážečkou.
     
    11:24
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Lukáš Pulpán – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jiří Černoch – 2 min., hrubost).
     
    07:20
    Neskutečná šance Plzně! Kubalík našel Kindla, který celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Lukáše Pulpána, jenž pálil do odkryté klece! Aittokallio se však bleskově přemístil a zachránil Spartu od druhého gólu.
    05:21 Ondřej KRATĚNA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    05:21
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je něco, indiáni se prosazují ve vlastním oslabení, i když krátce měli k dispozici výhodu. Miroslav Preisinger nevzdal souboj za brankou, poslal kotouč před ní, kde už číhal ONDŘEJ KRATĚNA (2+0), který měl napřaženo a perfektně umístěnou střelou posílá domácí do vedení. Asistence: Miroslav Preisinger (0+3).
     
    04:37
    Nick Jones (PLZ) je prvním vyloučeným hráčem, inkasuje dvě minuty za hrubost.
    Marken.cz

    Jan Picka

    Branky a nahrávky: 6. Kratěna (Preisinger), 15. Kodýtek (Schleiss, Pulpán), 34. Mertl (Kratěna), 48. Gulaš (Mertl) – 22. Černoch (Forman), 24. Reichenberg (J. Hlinka, P. Vrána), 60. Pech


    HC Škoda Plzeň: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák, Kvasnička – Straka, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík (A), Stach, Kindl – Schleiss, Kracík, Kratěna – Vracovský, Preisinger, Kodýtek.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Tomáš Dvořák, Zámorský, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, Nedomlel – Říčka, Klimek, Forman – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Reichenberg – Kumstát (A), Pech, Kudrna – Uher, Černoch, Saponari – Rousek.

    Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda – Brejcha, Klouček

    Diváci: 6 776
    thejrc.org