Lipt. Mikuláš – Zvolen 0:3 (kon.) | Nitra – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 3:1 (kon.)
Banská Bystrica – Košice 2:1 (kon.) | Žilina – Trenčín 0:3 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Košice
sk Neděle 17.09.2017, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica

    Hokejisti úradujúceho šampióna našej Tipsport ligy nezačali ročník ideálne, ale z každého doposiaľ odohraného stretnutia dostali do tabuľky nejaký ten bod. Hneď na úvod, v repríze posledného finále, pod Urpínom vyhrala HK Nitra, ktorá rozhodla v predĺžení o víťazstve 3:2. V druhom kole, v dramatickom závere, prišla výhra "baranov" 4:3 nad MsHK Žilina a naposledy, v piatok, doma vyhrala Dukla Trenčín. HC´05 iClinic Banská Bystrica preto odchádzal domov s jedným bodom za prehru v predĺžení.

    V každom jednom stretnutí sa trafil Josh Brittain, avšak v kolonke strelených góloch má číslo dva, keďže jeden jeho zásah bol pripísaný Milošovi Bubelovi.

    Tréner Vladimír Országh ešte stále nemôže počítať so službami kapitána Tomáša Surového.

    HC Košice

    Ďalší tím, ktorí má ambície na titul, avšak nový ročník začal rozporuplne. "Oceliari" v prvom kole porazili nováčika z Detvy, avšak iba najtesnejším pomerom 1:0. V druhom stretnutí to radostné pre domácich nakoniec nebolo, pretože Steel Arenu dobil MHK 32 Liptoský Mikuláš po víťazstve 3:2 po samostatných nájazdoch. Naposledy ale na východe republiky padol HK Poprad. Výsledok 5:2 zariadili hlavne dvojgóloví Kafka s Naygom.

    Najlepším strelcom mužstva je Petr Kafka, zatiaľ dal tri góly a zároveň je prvý aj čo sa týka produktivity. Rovnako, tri body, však majú aj Tomáš Klíma a Blake Kessel.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalík, Giľák, Brejčák – Lunter, Bubela, Bartánus – Lamper, Bortňák, Hohmann – Belluš, Faille, Brittain – Češík, Tamáši, Andrisík

    HC Košice: Lundström (Habal) – Šedivý, Dudáš, Bača, Kessel, Matejka, Čížek, Koch, Michalčin – Nagy, Boltun, Hričina – Klíma, Pacan, Bicek – Jenčík, Vrábeľ, Kafka – Šoltés, Petráš, Novotný

    Rozhodca: Baluška, J. Konc – Výleta, Šefčík.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Domáci celok síce vyhral úvodné buly, jeho hráči si ale v prvej kombinácii nerozumeli a puk poslali len na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa tak bude pred Lassilom.
     
    00:50
    Banská Bystrica dala gól!
    Hričina sa v pásme obtáčal s pukom, bránku ale netrafil. Domáci sa následne dostali do prečíslenia, v ktorom na seba zobral zodpovednosť CASON HOHMANN, ktorý sa nemýlil. Asistencia: Patrik Lamper.
    00:50 Cason HOHMANN - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    02:08
    Košice sa držali s pukom v strednom pásme, to Banskej Bystrici vyhovovalo. Jej druhá formácia aspoň stihla kompletne prestriedať.
     
    03:01
    Striedať mohli aj Košice, reprezentačný obranca Šedivý totiž miešal puk za košickou bránkou dostatočne dlho na to, aby hostia na ľad poslali čerstvé sily.
     
    03:44
    Hohmann teraz v pásme bojoval o puk s dvojicou korčuliarov Košíc, napokon však neúspešne. Hra sa tak opätovne presunie do útočnej tretiny hosťujúceho celku.
     
    04:33
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., držanie).
     
    05:10
    Šedivému sa puk vyhodiť nepodarilo, Dudášovi už ale áno. Oba celky budú striedať, čepeľou v tejto chvíli hrá aj Lassila.
     
    05:35
    Nepresvedčivá rozohrávka Banskej Bystrice, ktorá sa počas svojej presilovky dopustila zakázaného uvoľnenia.
     
    06:10
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Bartánus – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    06:40
    Čížek je už na ľade, začína sa skrátená presilová hra Košíc.
     
    07:06
    Dudáš zakončoval cez padajúceho Hričinu, Lassila mal ale dostatočný rozhľad na to, aby puk dokázal pritlačiť o svoju hruď.
     
    07:24
    Až teraz dokázala Banská Bystrica poslať puk cez všetky čiary, domáci celok zároveň pošle na hraciu plochu čerstvé sily.
     
    08:10
    Už pokračujeme v hre piatich proti piatim, ani jeden z celkov výhodu hry v početnej výhode v gól nepretavil.
     
    08:54
    Hru prerušil Lassila po nahodenom puku z ľavej strany, nasleduje komerčná pauza. Po nej budú Košice pokračovať vo svojej útočnej tretine.
     
    09:48
    V košickom pásme prišla strela od modrej čiary, smerovala ale len do defenzívy Banskej Bystrice. Tá sa následne vydala do protiútoku, avšak o puk prišla už v strednom pásme.
     
    10:17
    Čížek najskôr poslal k ľadu Bubelu a následne skúsil strelu od modrej čiary, Lassila mal ale dobrý výhľad a puk ukryl vo svojej lapačke. Celej situácii ešte predchádzal pád Lampera.
     
    10:30
    Košičania sa chceli dostať do pásma, nevyhli sa však postaveniu mimo hry.
     
    11:06
    Martin Dudáš teraz poriadne nabral na rýchlosti a využil výhodu hybridného zakázaného uvoľnenia v prospech Košíc. Tie tak budú pokračovať vhadzovaním v útočnej tretine.
     
    11:40
    Kesselova bomba od modrej, Lassila mal teraz šťastie, že teč banskobystrického obrancu puk poslal len na zadný mantinel.
     
    12:54
    Ďatelinka upratal puk na spoluhráčov, tí ale boli mierne statickí, a tak sa v obrannej tretine museli trápiť s nepresnou kombináciou.
     
    13:37
    Pacan našiel na modrej Dudáša, ten zasa len pred sebou postaveného Luntera. Puk bol zrazený do rohu klziska, kde ho do svojej moci získa Banská Bystrica.
     
    14:30
    Kafka vysúval Jenčíka, pri tom bol ale dobre postavený Belluš, ktorý košického útočníka od puku odstavil. Zápas v ostatných sekundách mierne stratil na svojom tempe.
     
    15:56
    Boltun zaviesol puk do útočnej tretiny, tu mu ale chýbala podpora v útočných radoch, a tak musel rozohrať len na hokejky svojho súpera.
     
    16:20
    Kessel posunul puk medzi kruhy, kde si ho našiel Kessel. Ten mohol strieľať, ešte ale hľadal Biceka. Domáci teraz mali šťastie, že ten puk cez defenzívu neprešiel.
     
    17:01
    Na druhej strane Lundström hru radšej prerušil, Bubelovo zakončenie sa totiž nepríjemne poodrážalo a puk sa po dotyku s mantinelom vrátil späť do hry.
     
    17:43
    Domáci si na útočnej modrej čiare zabudli jedného z útočníkov, ktorý teraz spôsobil postavenie mimo hry. Oba celky budú počas prerušenia striedať.
     
    18:12
    Lamper sa po individuálnom prieniku dostal k streleckému zakončeniu, jeho pokus ale Lundström dobre prečítal. Dudáš následne domáceho hráča poslal k ľadu.
     
    18:38
    Kafka našiel Jenčíka, ten sa obtočil okolo vlastnej osi a vystrelil. Puk sa ale kĺzal po ľade a v tejto situácii tak Lassila nezaváhal. Hra je prerušená, buly v pásme Košíc.
     
    19:16
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Banskou Bystricou a Košicami, po 20 minútach platí stav 1:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:36
    Úvodné buly druhej tretiny vyznelo lepšie pre hosťujúce Košice. Peter Boltun pre ne vybojoval puk a hráči odetí do bieleho tak budú môcť kombinovať ako prví.
     
    20:39
    Košiciam sa podarilo vyrovnať, puk ale smeroval do siete po dotyku korčule Hričinu. Situáciu ešte prehodnotí videorozhodca.
     
    20:39
    Juraj Konc stále čaká na rozhodnutie videorozhodcu, ktorým je dnes Roman Jung. Tomuto mužovi riešenú situáciu rozhodne nezávidíme.
     
    20:39
    Gól neplatí. Hričina zrejme svoju korčuľu nadvihol, a tak nemohol byť presný zásah dosiahnutý v súlade s pravidlami.
     
    21:20
    Bicek bol v útočnej tretine mimoriadne aktívny, na pravom krídle mu ale chýbal spoluhráč, a tak mohol za vlastnou bránkou puk zachytiť Lassila.
     
    22:06
    Úvod druhej tretiny sa poriadne naťahuje, prispela k tomu aj Banská Bystrica. Tá si teraz v kombinácii nerozumela a dopustila sa zakázaného uvoľnenia.
     
    22:45
    Pred Novotným sa teraz otváral zaujímavý priestor, košický hráč sa ale mierne unáhlil a strelou príklepol Lassilu nijako neprekvapil.
     
    23:56
    Hralo sa v strednom pásme, kde si museli domáci puk viackrát prikopnúť. Banská Bystrica zatiaľ nepôsobí počas prostrednej tretiny práve sebavedomo.
     
    24:28
    Šedivého krížnu prihrávku zachytil Bubela, ten ale nedokázal presnejšie rozohrať, a tak sa Banská Bystrica musela vysťahovať z pásma.
     
    25:46
    Bača sa zbavil dvoch súperových korčuliarov, tretieho už ale nie. Košický útok bol tak zastavený, k puku sa dostanú opäť domáci.
     
    26:07
    Matejka chyboval pred Lundströmom, čo sa snažil využiť Hohmann. Našťastie pre košický celok ale tento hráč svoj druhý presný zásah v zápase nepridal.
     
    26:46
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., hákovanie).
     
    27:10
    Košice sa rýchlo oslobodili a zbierajú cenné sekundy v pásme.
     
    27:59
    Bača sa neunáhlil a s pukom na čepeli si počkal na ideálny moment, ďalšie cenné sekundy pre hostí.
     
    28:10
    Košice sa vo vlastnom oslabení dostali do veľkej šance! Strelu Klímu Lassila vyrazil, Kessel ešte následne získal puk pre hostí. Bez váhania ho posielal na modrú čiaru, odkiaľ prišlo zakončenie Šedivého. Našťastie pre Banskú Bystricu puk smeroval na zadný mantinel.
     
    28:49
    Čížek je na ľade, presilová hra ostáva nevyužitá.
     
    29:01
    Hra bola prerušená, nasledovať tak bude komerčná prestávka. Oba celky ju využijú na prestriedanie svojich unavených formácií.
     
    29:40
    Do prečíslenia dvoch proti jednému sa teraz dostala dvojica Hričina – Nagy, našťastie pre domácich prihrávka prvého menovaného na adresáta neprešla.
     
    30:48
    Hohmann prihrával na modrú, strelu z tohto priestoru ukryl Lundström vo svojej lapačke. Vhadzovať sa tak bude po ľavici práve Joakima Lundströma.
     
    31:52
    Jiří Bicek doslova odhodený Ivanom Ďatelinkom, bol to podobný súboj, pri akom poslal pred malou chvíľou k ľadu Bubelu Václav Čížek.
     
    33:01
    Jenčík pálil po individuálnom prieniku, do jeho tvrdého zakončenia ale vložil hokejku Dame-Malka, ktorý puk zrazil na zadný mantinel.
     
    34:10
    Hohman našiel pred bránkou v ideálnej pozícii Ďatelinku, ktorý zakončoval v pohybe. Famóznym zákrokom sa teraz prezentoval Lundström, ktorý podržal Košice nad vodou.
     
    35:17
    Spoza obrancu sa rozhodol vystreliť Belluš, Lundström ale jeho zámer vytušil a puk reflexívne v pohybe vykopol do bezpečnej zóny.
     
    36:02
    Chyba v rozohrávke domácich, pred bránkou sa na malý moment ocitol osamotený Jenčík, ten ale prihrávku nedostal.
     
    36:27
    Druhá tretina sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Ani jeden z celkov sa teraz do lepšej šance nedostal a zdá sa, že defenzívy sa zamerajú na to, aby sa tak ani neudialo.
     
    37:44
    Šedivý sa s pukom stiahol do obranného pásma, Košice budú striedať. Podobne sa rozhodla učiniť aj domáca Banská Bystrica.
     
    38:07
    Domáci mali teraz poriadne šťastie, že sa Pacan nedostal k voľnému puku a neprekľučkoval sa pred Lassilu. V opačnom prípade sme mohli mať vyrovnané.
     
    39:25
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina zápasu, z ktorého tak uplynulo už 40 minút. Prostredná časť riadnej hracej doby gól nepriniesla, a tak platí stav 1:0.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:26
    Tretia tretina sa začala. Budeme zvedaví, či sa v nej budú Oceliari tešiť z gólu, alebo si body pripíše na svoje konto Banská Bystrica.
     
    41:01
    Klíma zakončoval nepríjemne s úmyslom donútiť Nagya puk tečovať. Táto rana napokon doplachtila až k Lassilovi, ktorý si pripísal ďalší dôležitý zákrok.
     
    42:43
    Bubela sa s pukom von z pásma neponáhľal, Banská Bystrica sa v úvode tretej tretiny zameriava na pozornú defenzívnu hru. Nutné je pritom dodať, že veľmi úspešne.
     
    43:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    43:48
    Brittainovi prihrávka nevyšla, Košičania sa po druhýkrát dobre oslobodili. Hostia tentokrát odídu striedať.
     
    43:55
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci celok si poistil vedenie a smeruje za tromi bodmi. Využitá presilovka, počas ktorej sa do listiny strelcov zapísal JOSH BRITTAIN. Asistencie: Éric Faille, Guillaume Gélinas.
    43:55 Josh BRITTAIN - 2:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    44:43
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., držanie).
     
    45:46
    Pomerne dlho teraz držala Banská Bystrica svojho súpera v obrannej tretine, jej kombinácia bola ale príliš zdĺhavá a lepšie strelecké zakončenie domáci nevyslali.
     
    46:27
    Toto je zo strany HC 05 príliš statické, domáci útočníci si nedokážu rozhodiť obranné rady Košíc a presnejšie zakončiť. Presilovka Banskej Bystrice sa o chvíľu skončí.
     
    47:04
    Ladislav Nagy sa už zapojil do diania na ľade, Košice pokračujú s piatimi korčuliarmi.
     
    47:40
    Obrovská šanca domácich! Tí si teraz urobili z defenzívy súpera dobrý deň. Predovšetkým Patrik Lamper to vymyslel parádne, finálny bekhendový blafák mu ale nevyšiel.
     
    48:49
    Barani sa teraz smerom dopredu ponáhľať nemuseli, napriek tomu ale nezvolili najšťastnejší spôsob kombinácie. Píska sa tak zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa bude pred Lassilom.
     
    49:30
    Na ľade sa teraz dostali do menšej potýčky Lamper s Dudášom, nebolo to ale nič vážne, a tak sa vylučovať nemuselo. Obaja kohúti už korčuľujú na hráčske lavice.
     
    50:51
    Bortňákovi skĺzol puk z čepele, jeho spoluhráči mu v tejto situácii nepomohli. Rozohrávať tak bude môcť Bača, ktorý puk drží v hĺbke košickej defenzívy.
     
    51:22
    K zakončeniu sa dostal Šoltés. Ten stál ale v poriadne veľkom uhle, a tak nevyslal strelu, ktorá by mohla mať gólové parametre. Lassila puk napriek tomu podržal v lapačke.
     
    52:06
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Faille – 2 min., podrazenie).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ďatelinka – 2 min., podrazenie).
     
    52:40
    Košice hrajú presilovku piatich proti trom a majú šancu na to, aby sa dostali späť do zápasu.
     
    52:50
    Košice dali gól!
    Kto iný, ako kapitán LADISLAV NAGY mohol hosťom vrátiť nádej na dobrý výsledok v dnešnom zápase. Gól padol v presilovke piatich proti trom, Košice budú pokračovať v hre proti štvorici Baranov. Asistencia: Blake Kessel.
    52:50 Ladislav NAGY - 2:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    53:41
    Šedivý strieľal len do Bortňáka, ten puk vyviezol z obrannej tretiny, Z tohto gól nebude.
     
    54:20
    Banská Bystrica je na ľade s piatimi korčuliarmi, Košice ale ostávajú v útočnom pásme.
     
    55:20
    Šoltés posielal krížnu prihrávku na modrú čiaru, tam ale jeho spoluhráči nestáli. Puk tak prepadol do stredného pásma, oba celky budú striedať.
     
    56:30
    Obrovská šanca Košíc! Pacan mal prehľad o dianí na ľadovej ploche a z rohu vysunul Kafku. Ten sa dostal k zakončeniu i dvom dorážkam, všetko ale Lassila skúsene zlikvidoval.
     
    57:01
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné tri minúty. Banská Bystrica vedie pomerom 2:1 a puk drží na svojich hokejkách.
     
    57:58
    Brejčák dokorčuľoval puk na zadnom mantineli, nemal ale s kým kombinovať, a tak ho len odovzdal súperovi a odišiel striedať. Čerstvé sily pošlú na ľad aj Košice.
     
    58:14
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., držanie).
     
    58:57
    Puk je v strednom pásme, budeme zvedaví na to, či to ešte Košice skúsia hrou bez brankára.
     
    59:05
    Pacan nemal priestor na kombináciu, tretia tretina sa pomaly blíži ku svojmu koncu. Prebieha už jej posledná minúta.
     
    59:53
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Hohmann – 2 min., držanie).
     
    59:53
    Oddychový čas hostí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretntuie medzi celkami HC 05 iClinic Banská Bystrica a HC Košice, po výsledku 2:1 sa z výhry a troch bodov tešia domáci. (19:28:39)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Hohmann (Lamper), 44. Brittain (Faille, Gélinas) – 53. Nagy (Kessel)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Sedlák, Dame-Malka, Gélinas, Mihalík, Giľák, Brejčák – Lunter, Bubela, Bartánus – Lamper, Bortňák, Hohmann – Belluš, Faille, Brittain – Češík, Tamáši, Andrisík
    HC Košice: Lundström (Habal) – Šedivý, Dudáš, Bača, Kessel, Matejka, Čížek, Koch, Michalčin – Nagy, Boltun, Hričina – Klíma, Pacan, Bicek – Jenčík, Vrábeľ, Kafka – Šoltés, Petráš, Novotný

    Rozhodčí: Baluška, J. Konc – Výleta, Šefčík
    thejrc.org