Kolín nad Rýnem – Frankfurt 0:1 (kon.) | Hertha – Leverkusen 2:1 (kon.) | Freiburg – Hannover 1:1 (kon.)
Hamburg – Dortmund 0:3 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 2:3 (kon.)
konec
Hamburger SV
0:3 (0:1)
Borussia Dortmund
Středa 20.09.2017, 20:30 • Imtech Arena, Hamburg • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy budu těšit na počtenou. (22:33:29)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 14:12.
     
    Hlavní sudí Zwayer nenastavil ani minutu navíc, dnešní utkání je tedy u konce. Borussia Dortmund si z Imtech Areny odváží plný bodový zisk za vítězství 3:0, a vrací se tak na čelo bundesligové tabulky. Svěřencům trenéra Bosze vyšel vstup do zápasu, nejprve jen těsně vedle pálil Pulisic, o chvíli později Aubameyang hlavičkoval do tyče. Ve čtyřiadvacáté minutě už byl Mathenia nucen lovit míč ze sítě, když jej po závaru v malém vápně překonal Šindži Kagawa. Domácí ale rozhodně nehráli špatně, o vyrovnání se málem postaral André Hahn, Roman Bürki ale proti jeho ráně předvedl povedený zákrok.

    Vstup do druhé půle se více povedl svěřencům trenéra Gisdola, když Mavraj z voleje trefil boční síť. Fotbalisté BVB se spíše bránili, svou první šanci v této fázi utkání ale proměnili, když se po Jarmolenkově nahrávce trefil Pierre-Emerick Aubameyang. Stejný hráč mohl v sedmasedmdesáté minutě definitivně rozhodnout, tváří v tvář Matheniovi ale zamířil těsně vedle. To, co se nepovedlo gabonskému útočníkovi, se o chvíli později povedlo dnes výtečně hrajícímu Christianu Pulisicovi. Žádný závěrečný tlak v podání Hamburku se nekonal, Roman Bürki tak v rámci německé nejvyšší soutěže udržel už pátou nulu za sebou, Dortmund tak v tomto ročníku Bundesligy ještě neinkasoval.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    A nakonec se André Hahn přes střídajícího Bruun Larsena dostal až k centru, na který si přes Topraka naskočil Janjicic, balon ale netrefil ideálně, a Bürki tak stále drží čisté konto.
     
    89
    Pierre-Emerick Aubameyang sice úplně nezvládl první kontakt s balonem, poté se ale vydal napadat rozehrávku Papadopoulose. Ten celou situaci vyřešil dlouhým výkopem pro Hahna, jenž spěchá po pravém křídle vstříc soupeřově pokladnici.
     
    88
    Dnešní utkání už se pouze dohrává. Fotbalisté Borussie Dotmund mají k dispozici velmi komfortní tříbrankový náskok a momentálně kombinují na obranné polovině. Vše nasvědčuje tomu, že ani v pátém kole nového ročníku Bundesligy neobdrží branku.
     
    87
    Dahoud si krásně narazil s Philippem, poté míč přenesl k Aubameyangovi, jeho střela ale byla zastavena. Balon se však odrazil příhodně pro Nuriho Şahina, jehož pokus nešťastně tečoval Holtby, Mathenia byl ale tentokráte připraven.
     
    86
    Mladičký Vasilije Janjicic o sobě hned po svém příchodu na plac dal vědět, když se obtočil okolo Papastathopoulose a poté vymyslel šikovnou uličku pro Hahna. Tomu ale naději doslova za pět minut sebral zasahující Ömer Toprak.
     
    85
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Bobby Wood, přichází Vasilije Janjicic.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Dan-Axel Zagadou, přichází Jacob Bruun Larsen.
     
    83
    Bobby Wood, už velice frustrován z průběhu utkání, nepříjemně atakoval Topraka, načež si jej sudí pozval na menší rozhovor, při němž americkému útočníkovi v barvách Hamburku zřejmě udělil poslední varování před udělením žlutého kartónku.
     
    82
    Pokoušel se o to Lewis Holtby, který se krásně zbavil napadajícího Topraka. Poté si kulatý nesmysl nachystal na svou silnější levačku a vypustil solidní ránu, Bürki ale zasahovat nemusel, balon totiž zamířil nad horní tyč.
     
    81
    Do konce utkání zbývá už jen necelých deset minut. Výsledek je pro vůbec ne špatně hrající Hamburk poněkud krutý, ale jejich soupeř je dnes, na rozdíl od domácích, velmi produktivní. Dočká se Gisdolova družina alespoň kontaktní trefy?
    79. Christian PULISIC - 0:3
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní už je opravdu rozhodnuto, Borussia deset minut před koncem základní hrací doby přidává třetí gól a je jasné, že se vrátí na čelo bundesligové tabulky! Celá akce započala u střídajícího Dahouda, který se po přiblížení soupeřově šestnáctce rozhodl pro přihrávku na CHRISTIANA PULISICE. Americký mladík, jenž dnes hraje velmi dobré utkání, se nijak nerozpakoval a tvrdou ranou na zadní tyč překonal marně se natahujícího Matheniu.
     
    79
    Střídající Waldschmidt si v souboji jeden na jednoho poradil s obráncem Piszczekem a poté lehkým bochánkem nalezl Bobbyho Wooda. Toho ale tentokráte zradilo zpracování, americký útočník se totiž balonu dotkl rukou.
     
    78
    Na druhé straně Gideon Jung dlouho váhal, co s míčem vlastně provede. Nakonec si všiml vpravo osamoceného Dennise Diekmeiera, jako šťastná volba se to ale neukázalo, obránce Hamburku totiž číhal v jasném ofsajdovém postavení.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 24. Kagawa (Toprak), 63. Aubameyang, 79. Pulisic (Dahoud)

    Karty:   20. Papadopoulos (HAM), 31. Sakaj (HAM), 76. Holtby (HAM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 14:12.
    Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, Mavraj, Papadopoulos, Sakaj (C) (48. Santos) – G. Jung, Walace – Hahn, Holtby, Salihović (70. Waldschmidt) – Wood (85. Janjicic).
    Náhradníci: Pollersbeck – Santos, Waldschmidt, Janjicic, Jatta, Schipplock, Ito.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (C), Toprak, Zagadou (84. Bruun Larsen) – G. Castro, Şahin, Kagawa (66. Dahoud) – Jarmolenko (67. Philipp), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, Isak, Dahoud, Philipp, Weigl, Bruun Larsen.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Thorsten Schiffner, Marco Achmüller

    Diváci: 52 962
    thejrc.org