Benevento – AS Řím 0:4 (kon.) | Atalanta BC – Crotone 5:1 (kon.) | Cagliari – Sassuolo 0:1 (kon.)
Janov – Chievo 1:1 (kon.) | Hellas Verona – Sampdoria 0:0 (kon.) | Juventus – Fiorentina 1:0 (kon.)
Lazio – Neapol 1:4 (kon.) | AC Milán – Spal 2:0 (kon.) | Udinese – Turín 2:3 (kon.)
konec
Juventus FC
1:0 (0:0)
ACF Fiorentina
Středa 20.09.2017, 20:45 • Allianz Stadium • Italská Serie A • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:41:22)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:22.
     
    Je konec! Juventus zvládl těžké utkání s Fiorentinou a nakonec vítězí 1:0. V průměrné první půli si domácí vypracovali jedinou šanci. Paolo Dybala z přímého kopu těsně minul branku. Po přestávce nastoupil na hřiště mnohem aktivnější Juventus a v 53. minutě se dočkal odměny! Mario Mandžukić si naběhl na Cuadradův centr a hlavou překonal bezmocného brankáře! V 65. minutě odpískal rozhodčí pokutový kop pro Juventus, ale po shlédnutí videa vytáhl přestupek mimo pokutového území. Po druhé žluté kartě se však musel poroučet Badelj. Domácí celek od té doby kontroloval hru. Mandžukić se ještě zjevil ve dvou velkých šancích, jenže v prvním případě netrefil branku a jeho hlavičku udržel Marco Sportiello na brankové čáře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdá se, že Juventus se definitivně dostal z nebezpečí. Domácí fotbalisté už opět kombinují na polovině Fiorentiny a jsou velmi blízko zisku dalších bodů.
     
    90+2
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Stefano Sturaro, přichází Stephan Lichtsteiner.
     
    90+1
    Fiorentina už v nastaveném čase zahrávala rohový kop. Giovanni Simeone se u přední tyče dostal k hlavičce, ale v pádu mířil velmi nepřesně.
     
    90
    Další ofsajd na straně Juventusu! Snad potřetí během dnešního duelu si své postavení nedokázal pohlídal Gonzalo Higuaín, který nehraje zrovna vydařený zápas.
     
    89
    Před branku Juventusu přiletěl vysoký centr z levé strany. Bruno Gaspar měl k zakončení hodně daleko a přetažený centr nakonec proskákal do zámezí. Wojciech Szczęsny bude rozehrávat od branky.
     
    88
    Giovanni Simeone se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči, přehodil si jej na levačku, jenže prudkou střelou nastřelil pouze Pjanićova záda.
     
    87
    Sportiello se nyní zapojil také do rozehrávky hostujícího celku. Brankář Fiorentiny pěkným nákopem přenesl hru na polovinu Juventusu a hosté mohou zahájit obléhání domácí svatyně.
     
    86
    Blaise Matuidi si naběhl na přihrávku do pokutového území a okamžitě naservíroval balón na malé vápno. Gonzalo Higuaín na jeho pobídku nedosáhl, ale střídající Miralem Pjanić zakončil. Jeho slabou střelu po zemi schoval Marco Sportiello do rukavic.
     
    85
    Juventus si závěrečné minuty dnešního utkání opravdu užívá. Domácí fotbalisté kombinují na polovině Fiorentiny a přenášejí hru z levé strany doprava.
     
    84
    Cristiano Biraghi se parádní zasekávačkou na levé straně zbavil Sturara. Hostující obránce poté mohl odcentrovat, jenže svou pobídku poslal pouze do zámezí.
     
    83
    Gonzalo Higuaín sprintoval za vysokou přihrávkou za obranu Fiorentiny. Argentinskému útočníkovi dnes zkrátka není přáno. Higuaín se znovu ocitl v ofsajdu.
     
    82
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Federico Bernardeschi.
     
    81
    Juventus zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde před Barzaglim zasáhl obránce Germán Pezzella. Stará dáma zůstává u balónu.
     
    80
    Bruno Gaspar se v pokutovém území tlačil za zpětnou přihrávkou z pravé strany. Před střídajícího fotbalistu se na poslední chvíli natlačil Rugani, který míč odkopl ven ze šestnáctky.
     
    79
    Blaise Matuidi se snažil procedit míč do pokutového území skrz pětici fotbalistů na jeho hranici . Francouzský fotbalista trefil hostujícího stopera a Fiorentina opět může zaútočit.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 53. Mandžukić (Cuadrado)

    Karty:   23. Barzagli (JUV) – 37. Laurini (FIO), 51. Badelj (FIO), 64. Astori (FIO)   66. Badelj (FIO)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:22.
    Juventus FC: Szczęsny – Sturaro (90+2. Lichtsteiner), Barzagli, Rugani, Asamoah – Bentancur, Matuidi – Cuadrado (82. Bernardeschi), Dybala (75. Pjanić), Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Sandro, Benatia, Bernardeschi, Costa, Höwedes, Chiellini, Lichtsteiner, Pjanić.

    ACF Fiorentina: Sportiello – Laurini (52. Gaspar), Astori (C), Ge. Pezzella, Biraghi – Badelj, Veretout, Benassi (62. Milenković), Chiesa – Théréau (69. Ca. Sánchez), Simeone.
    Náhradníci: Cerofolini, Drągowski – Babacar, Cristóforo, Eysseric, Hugo, Gaspar, Milenković, Olivera, Ca. Sánchez, Saponara, Báez.

    Rozhodčí: D. Doveri – S. Alassio, G. Peretti – F. La Penna
    thejrc.org