Česko – Salzburg 4:5 (kon.)
konec
Česko
4:5 (3:1, 1:2, 0:2)
EC Red Bull Salzburg
Středa 20.09.2017, 15:00 • Zimní stadion města Benešova, Benešov • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Loučím se s Vámi ze Zimního stadionu města Benešova. (16:57:43)
     
    Salzburg zcela zaslouženě vrátil české reprezentaci včerejší porážku v prodloužení. Zároveň jsme měli možnost vidět dva zcela rozdílné zápasy. Včera góly padaly až v samém závěru. Dnes se o ně oba týmy postaraly rovnoměrně během celé hry.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    V samém závěru utkání se Salzburg snaží navýšit své vedení. V tom mu však česká obrana a hlavně gólman nechtějí dopustit.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Česko (Klikorka – 2 min., hákování).
     
    58:47
    Po delší době se hra přesunula i před Chaloupka. Lvíčata zatím drží býky v rohové ohradě, kde nenapáchají tolik škody.
     
    58:04
    Ve snaze o přihrávku se Karel Klikorka sotva udržel na nohou, poté co do něj narazil jeden ze salzburských obránců.
     
    56:24
    Lvíčata se marně snaží o vyrovnání. Kdykoliv se dostanou do útočného pásma, sevře je Salzburg u mantinelu a obere o puk. S ním poté vyjedou až k Chaloupkovi, odkud velmi rychle vyráží česká mašinérie zpět.
     
    55:29
    Šimon Kubíček poslal kotouč do bezpečí před dotírajícím býčím útokem.
     
    54:24
    Po naskočení Pasanena do hry se k průniku po levém křídle odhodlal Karel Klikorka. Při přechodu do útočného pásma byl zastaven Salzburskou obranou.
     
    54:22
    Hosté v plném počtu.
     
    52:54
    Češi ve své přesilovce pouze napadají rozehrávku Salzburgu. Zejména se v tomhle ohledu snaží David Jindra. Salzburg je však nadále v obraně zcela důsledný a drží své jednobrankové vedení.
     
    52:22
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Pasanen – 2 min., držení protihráče).
     
    51:28
    Českému výběru se podařilo dostat se do klasického přesilovkového čtverce, čímž hledali vhodnou pozici ke střele na Kolarzovu branku. Salzburg však jejich souhru narušil a sám se vydal do šance.
     
    50:10
    Lvíčatům se podařilo proniknout do útočného pásma. Velmi rychle však o kotouč přišli, což mělo za následek další protiútok Salzburgu. S ním si dokázal poradit Ondřej Chahoupek.
     
    48:09
    Edwin Schitz při snaze o střelbu z těsně blízkosti Ondřeje Chaloupka předvedl po nárazu od českého obránce krásnou piruetu, za kterou by se leckterý krasobruslař nemusel stydět. Jako bonus pak kotouč nepropadl k hráčům Česka, nýbrž na hůl Kiliana Zündela.
     
    45:33
    Martin Hugo Haš rozjel asi největší akci českého celku v této třetině. Lvíčata se odhodlala k několika střelám na branku Chistophera Kolarze. Poslední pokus měl Daniel Poizl, který vypálil od modré čáry. Jeho spoluhráči se puk poté snažili protlačit do brány sérií porážek. V tom však úspěšní nebyli.
     
    44:22
    Průnik za modrou čáru se Taru Jenzschovi nevydařil dle jeho představ. Salzburský celek poté musel čelit výpadu ze strany českého týmu. Ke střele se však lvíčata nedostala.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 7. Pytlík (Pšenička, Teplý), 16. Zika, 20. Haš (Koffer, Pytlík), 21. Teplý (Pšenička) – 7. Lobach (Barinka), 28. Huber (Obu), 37. Varejcka (Schütz, Zündel), 42. Vogt (Hefke), 43. Varejcka (Schütz, Zündel)


    Česko: Chaloupek (Pařík) – Zika, Klikorka, Žůrek, Poizl, Kubáček, Kitzberger, Haš, Jelínek – Zeman, Pištěk, Koffer – Dospěl, Jindra, Antoníček – Teplý, Pytlík, Pšenička – Vitouch, Prymula, Křemen.
    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Minch) – Obu, Hadamczik, Alanov, Peskoller, Wirt, Pasanen, Wimmer, Zündel – Hede, Barinka, Stewart – Vogt, Hefke, Jenzsch – Huber, Rebernig, Schitz – Schütz, Lobach, Varejcka.

    Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Klouček
    ocianews.com