Pittsburgh – Detroit 6:5 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 4:3 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Carolina – Tampa 3:4 (kon.) | Montreal – Washington 2:4 (kon.) | St. Louis – Columbus 3:2 (po pr.)
Winnipeg – Edmonton 1:4 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:5 (kon.) | Anaheim – Arizona 1:5 (kon.)
Los Angeles – Vancouver 5:2 (kon.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
6:5 (0:1, 3:2, 2:2 - 1:0)
Detroit Red Wings
Čtvrtek 21.09.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Jake Guentzel (PIT) 1+4
    2. Gustav Nyquist (DET) 2+2
    3. Adam Johnson (PIT) 2+0 (04:16:51)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Simon (PIT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:39
    Tomáš Tatar (DET) 0+1, 4 střely, čas na ledě 16:39

     
    Pittsburgh nevstoupil do zápasu dobře, když se po necelých dvou minutách prosadil Darren Helm a domácím se ani během jedné z pěti přesilových her do přestávky nepodařilo odpovědět. Do druhé třetiny ovšem Penguins vstoupili pořádně zostra a v rozmezí 39 sekund během její úvodní minuty otočili skóre. Detroit ve zbytku zápasu už jen dotahoval, vždy ale na vedení Pittsburghu našel rychlou odpověď a za stavu 5:5 šlo utkání do prodloužení, které bleskově ukončil po samostatném úniku Justin Schultz. Parádní utkání odehrál Jake Guentzel, který přihrál na čtyři góly a jeden dal – první hvězda utkání. Konečný výsledek. Pittsburgh Penguins 6 Detroit Red Wings 5 po prodl.

     
    Konec zápasu.
    60:27 Justin SCHULTZ - 6:5
     
    60:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Red Wings propadli na útočné modré čáře a JUSTIN SCHULTZ se po obrovském zrychlení ve středním pásmu řítil sám na bránu. Tomáš Tatar se ho snažil marně stíhat a obránce Penguins z blízkosti zamířil nad levým betonem přesouvajícího se brankáře Toma McColluma k pravé tyči! Penguins vítězí 6:5 po prodloužení! Asistence: Conor Sheary a Jake Guentzel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Red Wings po většinu zápasu museli dotahovat skóre, vždy ale dokázali vyrovnat a před námi je extra porce hokeje, v podobě prodloužení 3 na 3! Skóre po třetí třetině. Pittsburgh Penguins 5 Detroit Red Wings 5.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.
    58:00 Gustav NYQUIST - 5:5
     
    58:00
    Detroit právě vstřelil branku!
    GUSTAV NYQUIST se na vrcholu pravého kruhu pro vhazování pomazlil s pukem po krátké přihrávce Joea Hickettse od modré čáry a po naznačení přihrávky naslepo napřáhl ke krásné střele zápěstím, která nad lapačkou Tristana Jarryho zamířila do bližšího horního rohu brány! Red Wings využili přesilovou hru a vyrovnali dvě minuty před koncem na 5:5! Asistence: Joe Hicketts a Tomáš Tatar.
     
    57:37
    Dominik Simon byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Detroit má zřejmě poslední šanci vyrovnat.
     
    57:37
    Frans Nielsen si najel před bránu na přihrávku z pravého křídla a v mezikruží se snažil zamířit po ledě mezi betony Tristana Jarryho, ten ale včas sevřel dveře a předvedl zákrok noci!
     
    57:10
    Frans Nielsen si na modré čáře po nádherné zpětné diagonální přihrávce z pravé strany zpracoval puk rukavicí k ledu a poté napřáhl k prudké střele s příklepem, která mířila pod horní tyč, Tristan Jarry ale znovu ukryl puk v lapačce!
     
    56:57
    Tristan Jarry ze vzduchu stáhl puk po nahození Red Wings z pravého křídla do lapačky. Hra přerušena.
     
    56:14
    Vyloučený Jevgenij Svečnikov naskočil zpět na led a Detroit krátce před koncem prohrává těsně 5:4.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 21. Johnson (Sheary, Guentzel), 21. McKegg (Wilson, Bengtsson), 30. Sheary (Guentzel, Kuhnhackl), 41. Guentzel (Schultz), 44. Johnson (Guentzel, Cole), 61. Schultz (Sheary, Guentzel) – 3. Helm (Nyquist, Ouellet), 23. Street (Nyquist, DeKeyser), 33. Nyquist (Hicketts), 41. Lorito (Booth, Holmstrom), 58. Nyquist (Hicketts, Tatar)


    Pittsburgh Penguins: Murray (41. Jarry) – Dumoulin (A), Bengtsson, Cole (A), Schultz, Summers, Trotman – Guentzel, Johnson, Sheary – S. Wilson, McKegg, Simon – Kuhnhackl, Rowney, Reaves – G. Wilson, Blueger, Dea.
    Detroit Red Wings: Howard (33. McCollum) – De Keyser, Daley, Hicketts, Russo, Renouf, Ouellet – Tatar, Street, Nyquist – Helm (A), Nielsen (A), Svečnikov – Lorito, Holmstrom, Booth – Sadowy, Elkins, Campbell. Hlavní trenér: Jeff Blashill.

    Rozhodčí: Furman South, Kendrick Nicholson. Čároví: Derek Amell, Tony Sericolo

    Diváci: 17784
    thejrc.org