Montpellier – PSG 0:0 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 3:1 (kon.) | Caen – Amiens 1:0 (kon.)
Lyon – Dijon 3:3 (kon.) | Méty – Troyes 0:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
3:3 (1:1)
Dijon FCO
Sobota 23.09.2017, 20:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu sedmé kolo francouzské nejvyšší soutěže Ligue 1 a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy Olympique Lyon a Dijon FCO. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Olympique Lyon

    Domácí Olympique Lyon se v tabulce Ligue 1 nachází na páté pozici. Fotbalisté tohoto celku zatím nasbírali jedenáct bodů za tři výhry, dvě remízy a jednu prohru. Naposledy se domácí utkali s hvězdným Paris Saint-Germain a dlouho drželi krok, nakonec však ve druhé půl dali Lyonští dva vlastní góly, které tak znamenaly konec bodovému zisku. Dnes by si tak rádi spravili chuť a na svém hřišti by už zase chtěli, nejlépe plně, bodovat. Potvrdí roli favorita a dokáží porazit hosty z Dijonu?
     
    Dijon FCO

    Hosté jsou na tom podstatně hůře. Jsou na propastném osmnáctém místě, které zaručuje barážovou účast. Z tohoto místa by se tak hosté rádi co nejdříve dostali a na půdu Lyonu zajíždějí s cílem získat alespoň bod. Na své konto si dosud připsali čtyři body za výhru, remízu a čtyři prohry. Proti domácímu Lyonu to nebude žádná procházka růžovým sadem, ale hráči Dijonu určitě o body zabojují, každý se počítá. Jak to nakonec dopadne, nám napoví až samotný duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v únoru letošního roku a tehdy domácí Lyon porazil Dijon 4:2. Hosté tak mají domácím rozhodně co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté se hned po úvodním výkopu dostali do útoku, ale před hostující brankou nic nevymysleli. Na opačnou stranu tak míří hosté.
     
    1
    Marcelo raději před nabíhajícím Naïmi Slitim zakopl míč na malou domů Lopesovi a ten ho tak odkopne od své branky směrem dopředu.
     
    2
    Mariano Díaz se dostal ke střele uprostřed velkého vápna, ale přes dva obránce nedokázal míč procpat za Reynetova záda.
     
    3
    Cédric Yambéré zajel příliš tvrdě do soupeře a hlavní sudí okamžitě vytahuje první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    4
    Ferland Mendy našel z levé strany v pokutovém území volného Bertranda Traorého a ten z výskoku trefil jen špičky rukavic hostujícího brankáře.
     
    5
    Domácí mají v úvodu utkání více ze hry a tlačí se před branku Dijonu. Tam ji ale pozorně hájí brankář Reynet a také pozorná obrana FCO.
     
    6
    Neúspěšnou střelu Jordana Mariého zachytil Marcelo a poté přenechal míč Lopesovi, který ho znovu odkopne daleko od své vlastní branky.
     
    7
    Fékir s Lucasem Tousartem šli do postupného útoku před branku Dijonu, ale střela druhého jmenovaného pak skončila jen vysoko nad Reynetovou brankou.
     
    8
    Slibně se rozvíjející domácí akci zastavila uprostřed hřiště obrana Dijonu a konkrétně Papy Mison Djilobodji už uhání s míčem směrem před lyonskou branku.
     
    9
    Naïm Sliti zachytil vysoký míč na polovině hřiště a hned ho poté poslal na nabíhajícího Mariého z pravé strany, ten ovšem na balón nedosáhl a přenechal ho tak domácím hráčům.
     
    10
    Zatím nesledujeme fotbal, který by oku lahodil, ale je teprve začátek utkání, uvidíme, zda si některý z týmů vytvoří nějakou větší šanci, která by vedla ke gólovému efektu.
     
    11
    Bertrand Traoré procházel podél pravé postranní čáry směrem k hostující brance, sekundoval mu Mariano Díaz, ale prvně jmenovaný místo přihrávky zvolil střelu, která ale skončila hodně mimo Reynetovy brány.
     
    12
    Jérémy Morel potáhl balón na volného Houssema Aouara, jenže tomu se nepovedlo míč zachytit a hned na to pak rychle akce domácích skončila.
     
    13
    A hned na to na druhé straně střílel Cédric Yambéré z velké dálky, ovšem jeho rána skončila jen na boční konstrukci branky Anthonyho Lopese.
     
    14
    Déle se hrálo jen uprostřed hřiště a až nyní si míč převzali hosté, kteří se pokusí před domácí brankou zahrozit z další útočné akce, kterou mají před sebou.
     
    15
    Mariano Díaz proskočil obranou hostů a dostal se až těsně před brankáře Reyneta, ale ten mu sebral míč přímo z kopačky a odkopl ho do bezpečí.
     
    16
    Hned na to šli hosté do bleskové akce, jenže na polovině soupeře okamžitě o míč přišli.
     
    17
    Stále se ani jeden tým nedokáže dostat k pořádné akci, a tak se zatím stále skóre nemění.
     
    18
    Hosté byli blízko domácí branky, střela Mariého ale jen zamířila do náruče domácího brankáře, který míč odkopne od svého zařízení.
     
    20
    Lyon právě vstřelil branku!
    Až nyní se to domácím už povedlo. Po pěkně sehrané akci napálil zblízka míč do pravé tyče hostující branky jeden z domácích hráčů a nabíhající NABIL FÉKIR ho dorazil za Reynetova záda – 1:0. Domácí se tak ujímají vedení.
    20. Nabil FÉKIR - 1:0
     
    21
    Hned na to byli domácí v další šanci, ale Mariano Díaz zblízka netrefil branku hostů. Sta tak stále zůstává stejný.
     
    23
    Kontakt hráče domácích v pokutovém území na soupeře nemohl skončit jinak a hosté tak budou kopat penaltu.
     
    24
    Dijon právě vstřelil branku!
    Po faulu domácích v pokutovém území nařídil hlavní sudí pokutový kop pro Dijon a ten dokázal střelou k pravé tyči Lopesovy branky proměnit NAÏM SLITI – 1:1. Je tedy brzy vyrovnáno a začínáme znovu od začátku.
    24. Naïm SLITI - 1:1
     
    25
    Hráči Lyonu šli do přečíslení, ale těsně před hostující bránou v koncovce selhali. Poté si balón převzal Cédric Yambéré a už s ním míří na opačnou stranu.
     
    27
    Traoré upadl v pokutovém území a divil se směrem k hlavnímu rozhodčímu. Ten ale ukazuje, že se o faul nejednalo a hraje se dál.
     
    29
    Fékir napálil míč z voleje kousek od velkého vápna, ale jeho rána končí jen na pozorném brankáři hostujícího celku.
     
    30
    Domácí fotbalisté v útoku neuspěli, nicméně vybojovali alespoň rohový kop, který rozehraje Jérémy Morel.
     
    31
    Míč se poté dostal k Traorému, ale jeho hlavička skončila jen nad brankovou konstrukcí branky Dijonu.
     
    32
    Mariano Díaz kombinoval s míčem na polovině Dijonu a poté poslal k zemi jednoho z hostů. Sudí však ukazuje hrajte dál, nic se nestalo.
     
    33
    Na druhé straně se ke střele z pravé strany dostal Naïm Sliti, ale míč poslal jen na obranu Lyonu, která ho okamžitě posílá na opačnou stranu.
     
    35
    Další rohový kop zahrávali domácí hráči, ale ke střele před hostující brankou se nedostali. Následně pak si hosté znovu berou míč a míří s ním dopředu.
     
    36
    Malou domů zahrál Jordan Marié na svého brankáře, který ho hned odkopl mimo ohrožení vlastní branky a posílá tak Dijon zpět do útočné akce.
     
    38
    Bertrand Traoré se ve svých kličkách zamotal a hned na to také přišel o míč. Ten si bere obrana Dijonu a zakládá další útočnou akci.
     
    39
    Několik odrazů míče před hostující brankou, ale u toho posledního se hlavou nedokázal prosadit Bertrand Traoré, jenž střelu poslal vysoko nad.
     
    40
    Romain Amalfitano srazil nečistě k zemi soupeře a také on dostává žlutou kartu. Domácí tak budou mít volný přímý kop ze slibné vzdálenosti.
     
    41
    Z levé strany velkého vápna ho rozehrál Nabil Fékir, ale balón přes dobře připravenou zeď nedostal.
     
    42
    Naïm Sliti dostal míč na nohu po příhrávce Cédrica Yambérého, ale těsně u levé postranní čáry se obtočil kolem své osy a následně pak mu ho sebrali domácí hráči.
     
    43
    Kwon Chang-hoon pálil uvnitř velkého vápna na domácí branku, ale jeho dělovka zamířila jen nad roh branky Lopese. Ten si tak mohl oddychnout.
     
    44
    Pomalu se blíží závěru první půle a stále je stav nerozhodný po tom, co se hostům podařilo vyrovnat z pokutového kopu.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45+1
    Fékir byl faulován těsně na hranici velkého vápna a domácí mají velkou šanci jít do vedení z nebezpečného přímého volného kopu.
     
    45+1
    Bertrand Traoré ho nezahrál vůbec špatně a jeho rána letěla vzduchem a skončila jen těsně nad hostující brankou. Do přestávky se tak domácím vedení na svou stranu nepodařilo strhnout.
     
    45+2
    Na druhé straně ještě střela hostů, ale ta končí jen vedle Lopesovy brány. První poločas je už u konce.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm dokázali domácí jít do vedení po dvaceti minutách hry, kdy se trefil Nabil Fékir. Hosté ale dokázali o čtyři minuty později srovnat z pokutového kopu, který proměnil Naïm Sliti. Po první části hry tak na ukazateli skóre svítí stav 1:1. Druhý poločas začne ve 21:05.
     
    Střely na branku: 3 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned v úvodu druhé půle dostali po pravé straně do zakončení, ale střela Jérémyho Morely skončila jen vysoko nad brankou Dijonu.
     
    47
    Mariano Díaz teď zahodil obrovskou šanci Lyonu. S míčem si naběhl na pravou stranu k hostující brance a poté zbrkle vystřelil a míč tak skončil jen nad bránou. To byla hezká akce domácích.
    47. Díaz poslal ve velké šanci míč jen nad hostující bránu.
     
    48
    Na druhé straně nic hosté nevymysleli před domácí brankou a ke střele před Lopesem se tak vůbec nedostali.
     
    50
    A znovu se domácí nedostali do vedení, když na Reyneta pálil zblízka Bertrand Traoré, ale také jeho střela končí vysoko nad.
     
    52
    Dijon právě vstřelil branku!
    Po nepřesné střele domácích se na druhé straně zrodila velká šance, která končí vedoucím gólem. XEKA napálil hlavou míč ke vzdálenější tyči a posílá tak Dijon do vedení – 1:2. Asistence: Fouad Chafik.
    52. XEKA - 1:2
     
    53
    Domácí se okamžitě nastěhovali na polovinu Dijonu a pokusili se o střelu, která končí mimo tři tyče.
     
    54
    A znovu střela Lyonu, u které byl Jérémy Morel, ta ale opět neskončila gólem. Domácí tak stále musejí dohánět jednobrankové manko.
     
    56
    Valentin Rosier našel nabíhajícího Jordana Mariého, ten si přehodil míč na druhou nohu a vypálil na Lopese, který míč vytěsnil konečky prstů nad svoji branku.
     
    58
    Tanguy NDombèlé dostává žlutou kartu po tvrdém zákroku a hosté mají k dispozici volný přímý kop.
     
    59
    S ním ale moc dobře nenaložili a balón končí úplně mimo domácí branku. Anthony Lopes ho tak odkopne za malou chvilku směrem k hostující brance.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Baptiste Reynet (Dijon FCO).
     
    60
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno. Pěkná akce domácích, kterou založil Bertrand Traoré končí vyrovnáním. HOUSSEM AOUAR dorazil do branky centr Teteho a začíná se opět od začátku – 2:2. Asistence: Kenny Tete.
    60. Houssem AOUAR - 2:2
     
    62
    No domácím nevyšla další souhra a míč končí jen v moci brankáře hostů, který ho odkopne do bezpečí.
     
    63
    Lyon právě vstřelil branku!
    Také domácí měli možnost pokutového kopu po faulu hostů v pokutovém území a MARIANO DÍAZ ho poté proměnil střelou k pravé tyči hostující branky z pohledu brankáře Reyneta – 3:2. Lyon tak jde zpět do vedení.
    63. Mariano DÍAZ - 3:2
     
    64
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Kwon Chang-hoon, přichází Wesley Saïd.
     
    65
    Dijon právě vstřelil branku!
    CÉDRIC YAMBÉRÉ si naskočil na vysoký míč a poté ho hlavou usměrnil mezi tři domácí tyče – 3:3. Neskutečná přestřelka ve druhé půli znamená už druhé srovnání stavu skóre.
    65. Cédric YAMBÉRÉ - 3:3
     
    67
    Tak to je tedy zápas, který ve druhém poločase rozhodně nenudí. Do další akce se dostali domácí hráči, ale jejich rána skončila jen mimo tři tyče.
     
    68
    Houssem Aouar našel volného Jérémyho Morela, jenž nabíhal podél pravé postranní čáry k velkému vápnu, jeho přízemní střela ovšem končí jen na boční síti hostující branky.
     
    69
    Na druhé straně se neujala střela hostů a hra se tak otáčí opět před branku Dijonu. Každopádně ani jeden tým není spokojen se současným stavem a snaží se strhnout vedení na svou stranu.
     
    70
    Nabil Fékir je dnes hodně aktivní a svou aktivitu chtěl přetavit v další branku, ale jeho vzdušná střela zaplula jen do rukavic Reyneta.
     
    71
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Fouad Chafik, přichází Oussama Haddadi.
     
    73
    Akce střídá akci a i nyní se oba týmy dostaly ke střele před brankou soupeře, oba brankáři ovšem byli pozorní a neinkasovali.
     
    74
    Bertrand Traoré našel nabíhajícího Nabila Fékira, ale ten střelu uspěchal a poslal míč jen vysoko nad branku Dijonu.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Valentin Rosier (Dijon FCO).
     
    76
    Ferland Mendy sebral hostům míč a vydal se s ním sám na útočnou polovinu soupeře, ale tam o něj brzy přišel. Do akce jdou hosté.
     
    77
    Cédric Yambéré z druhé vlny vyslal přízemní střelu z hranice velkého vápna, ta se otřela o nohu jeho spoluhráče, následně ale končí jen na pozorném brankáři Lopesovi.
     
    78
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Myziane Maolida.
     
    79
    Myziane Maolida centroval míč do pokutového území, pak se sám dostal k dorážce před Reynetem, ale svou střelu poslal jen vysoko nad branku hostů.
     
    81
    Bertrand Traoré přihrál volnému Kennymu Teteovi, ten ale napálil míč jen do obránce hostů Valentina Rosiera, který ho okamžitě odkopl do bezpečí.
     
    82
    Fékir poslal po zemi míč Myzianemu Maolidovi, ale druhý jmenovaný ho dobře nezpracoval a ten skončil jen mimo branku Dijonu. Stále je tak stav nerozhodný.
     
    84
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Willem Geubbels.
     
    85
    Dalekonosnou střelu Jérémyho Morela vyboxoval brankář hostů do bezpečí a jeho spoluhráči tak míří před branku Lyonu.
     
    86
    Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Naïm Sliti, přichází Frédéric Sammaritano.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Clément Grenier.
     
    87
    Bertrand Traoré několikrát zakličkoval před velkým vápnem, ale nakonec se nedostal k přihrávce na Jérémyho Morela. K míči se tak znovu dostali hosté a jdou do útoku.
     
    88
    Utkání, zdá se, se už jen dohrává. Oba týmy se už začaly soustředit na obranu a příliš se už nikam neženou.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Wesley Saïd (Dijon FCO).
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločasu se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90+1
    Clément Grenier byl faulován a domácí měli volný přímý kop, jenže z této standardní situace nic nebylo a rázem se tak směr hry otáčí na opačnou stranu.
     
    90+2
    Na druhé straně zatáhli míč do velkého vápna hosté, ale před brankou Lyonu byla pozorná domácí obrana, která nepustila Dijon do žádného zakončení.
     
    90+3
    Obraz hry se nemění, oba celky už nemají moc času na strhnutí vedení na svou stranu a výsledek tak jen brání. Hráči se s bodovým ziskem už zřejmě smířili.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Oba celky se nakonec smířily s remízou 2:2, skóre se ve druhé půli měnilo jako na houpačce. Vítěze utkání neurčilo, a tak si hráči na obou stranách body rozdělí.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 11:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:19.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:55:44)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 20. Fékir, 60. Aouar (Tete), 63. Díaz (pen.) – 24. Sliti (pen.), 52. Xeka (Chafik), 65. Yambéré

    Karty:   58. NDombèlé (LYO) – 3. Yambéré (DIJ), 40. Amalfitano (DIJ), 59. Reynet (DIJ), 75. Rosier (DIJ), 89. Saïd (DIJ)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 11:5. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:19.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Marcelo, Morel, F. Mendy – Aouar (86. Grenier), NDombèlé – B. Traoré, Fékir (C), Tousart (84. Geubbels) – Díaz (78. Maolida).
    Náhradníci: Gorgelin – Diakhaby, Grenier, Ferri, Maolida, Geubbels.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Chafik (71. Haddadi), Yambéré, Djilobodji, Rosier – Xeka, Marié – Amalfitano, Sliti (86. Sammaritano), Kwon Chang-hoon (64. Saïd) – Jeannot.
    Náhradníci: Leroy – Varrault, Haddadi, Bahamboula, Balmont, Sammaritano, Saïd.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Jeanne
    thejrc.org