Montpellier – PSG 0:0 (kon.) | Bordeaux – Guingamp 3:1 (kon.) | Caen – Amiens 1:0 (kon.)
Lyon – Dijon 3:3 (kon.) | Méty – Troyes 0:1 (kon.)
konec
FC Méty
0:1 (0:0)
ESTAC Troyes
Sobota 23.09.2017, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12. (21:56:44)
     
    Krutý závěr pro domácí celek. Méty držely více míč na kopačkách, měly i více brankových šancí, ale všechny tři body putují do Troyes.

    První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. Od druhé půle se již oba týmy dostávaly více do útoku, především tedy domácí celek. Hned několikrát musel hasit situaci v pokutovém území až Mamadou Samassa, který pochytal všechny střely v dnešním zápase. V osmašedesáté minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Mathieu Deplagne, od té doby tlak Mét ještě rostl. O deset minut později přišly dvě velké šance domácího týmu. Nejprve pálil do tyče Renaud Cohade, následně spálil obrovskou šanci sedm metrů od brankové lajny Mathieu Dossevi. A přišel trest! V první nastavené minutě získal balon střídající Bryan Pelé, které nehlídán přešel téměř až k vápnu, předložil balon Samueli Grandsirovi, který pod padajícím brankářem zmrazil fanoušky Mét.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+1. Samuel GRANDSIR - 0:1
     
    90+1
    Troyes právě vstřelilo branku!
    Tak to je šok! Troyes se muselo téměř po celý zápas bránit, posledních dvacet minut hraje bez vyloučeného Deplagneho. Přesto jde v první nastavené mnutě do vedení! SAMUEL GRANDSIR skvěle využil přesné přihrávky do běhu, parádně si poradil s obráncem a poté střelou pod padajícím brankářem posílá hosty do vedení. Velkou zásluhu na gólu má také střídající Pelé, který vybojoval na vlastní polovině míč, přešel před šedesát metrů a přesně přihrál.
    90. Mamadou Samassa drží stále svůj tým ve hře o tři body
     
    90
    Mamadou Samassa i dále drží svůj tým ve hře o body. Parádní střelu Briana Leonela Fernándeze dokázal vyrazil jednou rukou.
     
    89
    Cohade musel hasit nebezpečný protiútok hostujícího týmu a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    88
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Chris Philipps, přichází Florent Mollet.
     
    88
    V pokutovém území se nedomluvili Fernández s Dossevim. Jeden hledal druhého v ofsajdovém postavení. To neuniklo rozhodčímu, který ihned zastavuje hru.
     
    87
    Domácí byli hned ve třech v šestnáctce, ale střídající Fernández nepřihrál přesně a celá akce tak končí bez zakončení. Hosté si mohou znovu oddechnout.
     
    86
    Mamadou Samassa dokázal na malou chvíli uklidnit hru. Vysoký centr sebral ze vzduchu do rukavic. Hostující obránci si lehce odpočinou.
     
    85
    Obrana Troyes stále funguje. Nyní se na levém kraji nemohl prosadit k centru Dossevi. Následně podklouzl v pokutovém území Nguette. Tlak Mét pokračuje.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut zápasu pro oba týmy. Především pro Méty, které se snaží v posledních minutách vstřelit rozhodující branku zápasu.
     
    82
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Karim Azamoum, přichází Bryan Pelé.
     
    81
    Tlak Mét roste. Další rohový kop propadl na zadní tyč, hosté však dokázali velmi rychle odpravit balon z pokutového území.
     
    79
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Nolan Roux, přichází Brian Leonel Fernández.
    78. Mathieu Dossevi přestřelil branku ve stoprocentní šanci
     
    78
    A další obrovskou šanci spálil Dossevi. Z levé straně přiletěl centr do vápna, Samassa ho vyrazil jen před sebe, kde byl parádně postavený Mathieu Dossevi, který přestřelil branku ze sedmi metrů.
    77. Renaud Cohade trefil levou tyč
     
    77
    Cohade dnes nemá svůj střelecký den. Po rohovém kopu se k němu odrazil míč z pokutového území. Ofenzivní záložník Mét trefil bombou jen levou tyč.
     
    76
    Biševic nyní zbořil v osobním hlavičkovém souboji Azamouma. Rozhodčí však tvrdý zákrok pustil a domácí se hnali do útoku. Bude z toho po sraženém centru rohový kop.
     
    75
    Tlak domácího týmu se příliš nestupňuje. Hráči Mét si přihrávají daleko od branky soupeře. Nyní to zkusil individuálně Cohade, ale branku střelou z dvacet metrů netrefil.
     
    74
    Balliu měl na pravé straně prostor pro přesný centr, ale ten doletěl jen do náruče připraveného hostujícího brankáře.
     
    72
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází Saif-Eddine Khaoui, přichází Jérémy Cordoval.
     
    71
    Postupná kombinace domácího týmu zatím příliš nevychází. Udol chtěl rozběhnout Rouxe, ale ten jeho záměr nepochopil a balon tak končí mimo hru.
     
    70
    Domácí celek má dvacet minut v přesile na to, aby dokázal vstřelit branku a získat tři body. Zatím se Méty nedostaly s balonem do pokutového území.
    68. Červená karta po 2. žluté
     
    68
    Další tvrdý faul nyní předvedl Deplagne. Skluzem složil na zem rozběhnutého Dosseviho a protože už jednu žlutou kartu měl, tak dostává po druhé žluté také červenou. Troyes bude dohrávat v deseti.
     
    67
    Po dlouhé době se také Troyes dostalo na útočnou polovinu a dokonce i k rohovému kopu. Míč poslal do vápna Azamoum. Didillon však stáhl balon ze vzduchu.
     
    65
    A hned musel Samassa zasahovat. Po volném přímém kopu se balon odrazil mimo vápno, ale právě z pětadvaceti metrů pálil přes hradbu těl v šestnáctce Philipps a Samassa se musel pořádně činit.
    64. Tvrdý faul Jimmyho Giraudona je oceněn žlutou kartou
     
    64
    Giraudon nebyl daleko od červené karty. Tvrdým skluzem sestřelil na levé straně Nguetta. Je z toho jen žluté "ocenění".
     
    63
    Obrany se nám pomalu ale jistě začínají otevírat. Nyní byl v dobrém postavení před vápnem Dossevi, ale už nedokázal projít před posledního obránce.
     
    62
    Právě Udol tentokrát získal balon na levém kraji, poté pelášil do dobré pozice pro centr k opačné brance, ale míč již se k Rouxovi nedostal. Parádní zákrok Samassa.
     
    61
    Mathieu Udol sestřelil levou nohou unikajícího soupeře a je přísně napomínán hlavním rozhodčí. Další takový faul už bude pro obránce Mét za žlutou kartu.
     
    60
    I po hodině hry je stále stav nerozhodný 0:0. Ve druhé půli se začalo více útočit, ale na první brankovou příležitost stále čekáme.
    58. Opa Nguette střelou na vzdálenější tyč pořádně protáhl hostujícího brankáře
     
    58
    Nyní už musel Mamadou Samassa zasahovat. Nguette si udělal krok do středu trávníku, zbavil se soupeře a poté pálil na zadní tyč. Hostující brankář byl připraven a střelu vyrazil.
     
    57
    V beznadějné pozici chtěl překvapit Samassa dalekonosnou střelou Roux. Byl však obklopen hned třemi protihráči a míč se tak ani k brance nedostal.
     
    56
    Hráči Mét vstoupili i do druhé půle mnohem aktivněji než soupeř. Po rohovém kopu se však nic nebezpečného v pokutovém území nestalo.
     
    55
    A už jsou u balonu znovu domácí. Ve středu pole však zaváhal Cohade a najednou se hnali čtyři hosté do brejku. Ještě před vápnem vytáhl parádní skluz Biševac.
     
    54
    Niane dokázal vybojovat balon svým urputným napadáním. Následně však zkazil celé snažení nepřesnou nahrávkou na Grandsira.
     
    52
    Vypadá to, že Karim Azamoum bude pokračovat ve hře. Je to tak, už je zpět na hrací ploše. Domácí hráči pokračuje v nekončící kombinaci ve středu pole.
     
    51
    Dossevi byl stažen za dres na trávník. Hlavní rozhodčí ale faul nepostřehl a tak se pokračovalo ve hře. Následně se ale skácel k zemi Azamoum byl cizího zavinění. Hostující kapitán musí být ošetřen.
     
    50
    Také domácí se dostali do rychlého protiútoku. Nolan Roux musel zbrzdit, protože si neměl s kým nahrát. Balon se tak dostal dokonce až zpět k brankáři.
     
    49
    A hned z toho byla nebezpečná akce. Grandsir si na pravé straně obhodil soupeře, poté poslal razantní přihrávku do vápna a jen s velkým štěstím si jí Biševac nesrazil do branky.
     
    48
    U středové lajny byl sražen k zemi Khaoui. Rozhodčí odpískal nedovolený zákrok a poprvé ve druhém půli se dostanou k balonu také hosté.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Méty se rychle usadily u balonu, ale svou kombinaci již nepřenesly do útočné fáze.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    Šedesát nastaveným sekund uplynulo a první poločas tak končí bez branek. Méty vstoupily do první půle aktivněji, držely mnohem více míč na kopačkách, ale do žádné větší příležitosti se nedostaly. Renaud Cohade měl na noze zajímavé ohrožení branky, ale při přečíslení se mezi tři tyče netrefil. Na druhé straně se Thomas Didillon příliš nezapotil. Několik propagačních střel musel řešit, ale větší problémy neměl. Oba týmy tak potvrzují svou špatnou formu v zakončování v úvodu sezony. Vždyť Méty vstřelily v šesti zápasech jen tři branky, Troyes čtyři.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Didillon musel ještě před přestávkou zasahovat. Z otočky pálil slabě Niane. Domácí brankář byl ve střehu a bez problémů míč chytil.
     
    44
    Minutu před pauzou si hosté vybojovali rohový kop. Ten však skončil jen na hlavě Biševace. Druhý roh v krátkém čase končí velmi podobně, akorát nyní hlavičkoval Niakhaté.
     
    43
    Giraudon nyní hodně zariskoval. Těsně před dotírajícím Rouxem přihrával Hérellimu. Domácí útočník nebyl od balonu vůbec daleko.
     
    42
    Domácí mají stále balon pod kontrolou. Nolan Roux se už už dostával do rychlého útoku, ale ještě před tím je pískán žlutý faul Chrise Philippse.
     
    41
    Před pokutovým územím Troyes bylo pěkně horko. Nguette mohl pálit, ale pod nohy mu spadl po souboji Dingome, který byl poté zdí pro střelu domácího hráče.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému konci. V posledních minutách jsou jednoznačně aktivnějším týmem Méty. Další centr do vápna musela likvidovat hostující obrana.
     
    38
    A znovu má balon pod kontrolou Samassa. Tentokrát jen sebral ze vzduchu dlouhý centr na zadní tyč. Za ním byl připraven hlavičkovat Dossevi, ale k němu se již míč nedostal.
     
    37
    Samassa musel zasahovat. Roux si znovu výborně sběhl za posledního obránce, poté si připravil míč a z plného běhu vypálil. Hostující brankář byl připraven.
     
    36
    Charles Traoré vhazoval v blízkosti domácí branky. Míč se dostal na osu trávníku, kde byl připraven ke střele Karim Azamoum. Jeho dělovka končí jen na tribuně.
     
    35
    Nolan Roux čekal na balon na hranici ofsajdu. Získal míč v dobrém náběhu, ale musel si ještě zpracovávat na střelu pravou nohou. To se mu podařilo, ale už se dostal pod tlak bránících hráčů a tak byla střela na branku slabá.
     
    33
    Rychlá akce také na druhé straně. Cohade opět nepřihrávat zcela volným spoluhráčům, šel sám do vápna, ale to se mu vůbec nevydařilo. Giraudon čistě získává balon v šestnáctce.
     
    32
    Hosté si vytvořili rychlý protiútok. Ještě dvacet metrů před vápnem měl míč na kopačce Azamoum, ale poté chtěl hostující kapitán přihrávat na rozběhnutého Nianeho, který však vůbec nezpracoval prudký pas.
     
    31
    Po půlhodině hry je to stále bez branek. Domácí drží balon na útočné polovině, ale nemohou se dostat na dostřel.
     
    30
    Grandsir si počkal na faul od albánského obránce Ivana Balliu. Rozhodčí ho oceňuje žlutou kartou.
     
    29
    Dossevi si narazil s Cohadem, poté přišel přízemní pas do vápna, kde balon zpracoval Roux. Ten byl ale zády k brance a než se otočil, tak stihl zakročit Giraudon.
     
    28
    Didilon znovu v akci. Dlouhý pas do vápna bez větších potíží sebral před dotírajícím Nianem. Domácí tak mohou znovu založit postupný útok od své branky.
     
    26
    Dossevi měl okolo sebe poměrně dost prostoru, vydal se s balonem do vápna, ale tam již narazil na Traorého, který mu nedovolil ani odcentrovat.
     
    25
    Po dlouhé době si sáhl na balon také Thomas Didillon. Dlouhý pas stačil sebrat ze vzduchu a rychle rozehrál. Biševac však výrazně zpomalil rozehrávku.
     
    24
    Troyes začalo zápas aktivně, ale nyní se nemůže dostat ani k míči. Traoré neměl u sebe nikoho, přesto zmateně odhlavičkoval míč do zámezí.
     
    23
    Na levém kraji byl faulován Nguette, ale rozhodčí ponechal domácím výhodu. Tu však hráči Mét příliš nevyužili. Poblete byl ihned bráněn a tak musel zvolit přihrávku zpět.
     
    21
    Střídání v týmu ESTAC Troyes: ze hřiště odchází François Bellugou, přichází Aloïs Confais.
    20. Renaud Cohade zakončil nadějnou akci střelou vedle pravé tyče
     
    20
    Nadějná akce domácího týmu. Cohade a spol. šli do rychlého protiútoku, měli dokonce početní převahu. Renaud Cohade to však vzal na sebe, ale střela zpoza vápna končí jen vedle pravé tyče.
     
    19
    Niakhaté musel do skluzu. Těsně před Grandsirem odkopl míč na rohový kop. Hosté rozehráli od rohového praporku jen do kombinace a domácím se podařilo soupeře vytlačit až téměř k půlící lajně.
     
    18
    Dossevi měl na pravé straně trochu místa, chtěl si narazit s Cohadem, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a tak musí balon vrátit hostům.
     
    17
    Biševac prokázal svou zkušenost. Srbský stoper si nechal přiběhnout soupeře k sobě a poté ho vytloukl. Rozehrávat tak může domácí brankář.
     
    15
    Mamadou Samassa znovu musel výt ve střehu. Centr u pravé straně bezpečně sebral ze vzduchu, ale poté nepřesně rozehrál a Poblete to zkoušel z prvního doteku ze třiceti metrů. Míč se nakonec mezi tři tyče nevešel.
     
    14
    Niane fauloval při napadání a musí tedy odevzdat balon znovu domácím. Domácí kapitán Milan Biševac může z klidové pozice dostat míč do hry.
     
    13
    Tempo hry pomalu opadává. Méty sice drží balon na svých kopačkách více času, ale ani to jim nepomáhá dostat se do blízkosti pokutového území.
     
    12
    Také na druhé straně přišlo vhazování. Grandsir však nedokázal udržet na zádech dotírajícího Udola a přichází tak o balon.
     
    11
    Ivan Balliu znovu musel vhazovat na pravé straně. Tentokrát našel jen Biševace, který rozehrál útočnou akci až téměř od svého vápna. Cohade prohrál souboj na pravé straně a postupný útok končí.
     
    10
    První desetiminutovka nenabídla žádnou velkou šanci. Ani jeden z brankářů se ještě nemusel vyznamenat. Více u balonu je však domácí celek.
     
    9
    Na levém kraji se hnal za balonem Khaoui. Příliš si však předkopl míč před sebe a Philipps bezpečně ukončil rychlý náběh.
     
    7
    Deplagne zastavil těsně před vápnem unikajícího Rouxe. Je pískán faul a je udělena také první žlutá karta zápasu. Z následné standardky ohrožena branka nebyla.
     
    7
    První rohový kop Troyes. Centr na zadní tyč si ještě domácí obrana pohlídala, ale poté přišla ještě zpětná nahrávka do vápna a Azamoum mohl zakončit hlavou. Didillon chytá.
     
    6
    Adama Niane mohl jít sám na brankáře. Neměl však dostatečnou rychlost mezi obránci a Biševac ho dokázal doběhnout a ještě mu čistě míč odebrat.
     
    5
    Ivan Ballie vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí drželi dlouho balon ve středu trávníku, poté přišla nepřesná nahrávka na Pobleteho, který s balonem vycestoval mimo hrací plochu.
     
    4
    Méty kombinovali ve středu trávníku, poté měl na pravé straně trochu prostoru pro centr Balliu. Jeho pobídka do vápna končí vysoko nad brankou.
     
    3
    Ani domácím však první útočná akce příliš nevyšla. Dossevi se pokoušel centrovat, ale našel jen připraveného brankáře Troyes.
     
    2
    Hostující fotbalisté měli k dispozici úvodní výkop prvního poločasu. Balon se rychle dostal na pravou stranu, kde bojoval Grandsir. Poblete ale skvěle vystihl přihrávku soupeře a může jít do útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas sedmého kola nejvyšší francouzské soutěže tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Didillon – Balliu, Biševac (C), Niakhaté, Udol – Philipps, Poblete – Dossevi, Cohade, Nguette – Roux.
    Náhradníci: Beunardeau – Assou-Ekotto, Cafú, Mollet, B. L. Fernández, Maziz, Wollscheid.

    ESTAC Troyes: Samassa – Deplagne, Giraudon, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou – Grandsir, Azamoum (C), Dingomé, Khaoui – Niane.
    Náhradníci: Zelazny – Cordoval, Gabriel, Ben Saada, Pelé, Confais, Suk Hjun-Čun.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    06.05. 2014 Troyes – Méty 0:1
    21.12. 2013 Méty – Troyes 1:0
    17.07. 2013 Troyes - Méty 3:0
    16.03. 2012 Méty – Troyes 2:2
    21.10. 2011 Troyes – Méty 1:0
     
    ESTAC Troyes

    Troyes muselo v minulé sezoně bojovat ve druhém nejvyšší soutěži. Po třetím místě v Ligue 2 se utkalo Troyes v baráži s Lorientem a po vítězství 2:1 a bezbrankové remíze se po roce vrátilo do nejprestižnější francouzské soutěže. A nevstoupilo do nového ročníku vůbec zle. Nejprve přišla remíza v domácím prostředí s Rennes. Následně Troyes vyhrálo na trávníku ambiciózního Nice 2:1. Od té době však tým okolo střelce Darbiona čeká na tříbodové hody. Již dva zápasy čeká Troyes na střelenou branku a i kvůli špatné formě v koncovce se propadlo až na šestnáctou po šesti odehraných kolech.
     
    FC Méty

    Méty se v minulém ročníku Ligue 1 pohybovaly ve spodní polovině tabulky, nakonec se ziskem třiačtyřiceti bodů obsadily konečné čtrnácté místo. V nové sezoně se týmu ze severu Francie vůbec nedaří. V prvních pěti kolech nezískaly Méty ani jeden bod, navíc se trápily v koncovce, když daly jen tři branky. Po výprasku od slavného PSG na domácí půdě 1:5 však přišla změna. Před týdnem se Méty poprvé radovaly ze zisku tří bodů! Na trávníku podprůměrného Angers se prosadil jen útočník Mét Nolan Roux, který přisoudil body poslednímu týmu tabulky.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již sedmým kolem a my se společně zaměříme na zápas Met, které před domácím publikem přivítají Troyes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vít Schück

    Branky: 90+1. Grandsir (Pelé)

    Karty:   30. Balliu (MTZ), 42. Philipps (MTZ), 89. Cohade (MTZ) – 7. Deplagne (TRY), 64. Giraudon (TRY)   68. Deplagne (TRY)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
    FC Méty: Didillon – Balliu, Biševac (C), Niakhaté, Udol – Philipps (88. Mollet), Poblete – Dossevi, Cohade, Nguette – Roux (79. B. L. Fernández).
    Náhradníci: Beunardeau – Assou-Ekotto, Cafú, Mollet, B. L. Fernández, Maziz, Wollscheid.

    ESTAC Troyes: Samassa – Deplagne, Giraudon, Hérelle, Ch. Traoré – Bellugou (21. Confais) – Grandsir, Azamoum (C) (82. Pelé), Dingomé, Khaoui (72. Cordoval) – Niane.
    Náhradníci: Zelazny – Cordoval, Gabriel, Ben Saada, Pelé, Confais, Suk Hjun-Čun.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    thejrc.org