RB Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.) | W. Brémy – Freiburg 0:0 (kon.)
Mohuč – Hertha 1:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 6:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:1 (3:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 23.09.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
    79. Julian WEIGL - 6:1
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla neskutečná paráda! JULIAN WEIGL využil zaváhání Hofmanna, v klidu si zpracoval míč a následně jej poslal přímo do šibenice zpoza šestnáctky. Nádherný gól – 6:1!
    66. Lars STINDL - 5:1
     
    66
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali gólu. Thorgan Hazard si pohrál s Julianem Weiglem a následně přihrál zcela osamocenému LARSU STINDLOVI, který překonal v této sezóně poprvé Romana Bürkiho – pro Dortmund tak jde o první inkasovaný gól letošní sezóny – 5:1!
    63. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 5:0
     
    63
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hattrick oslaven klasickým frontflipem! PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG se po chybě v rozehrávce Mönchengladbachu dostal do úniku, obešel si Sippela a ač byl Vestergaardem bráněn velmi tvrdě, tak přesto dokázal v pádu zakončit do odkryté branky a zkompletovat tak hattrick – 5:0!
    50. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 4:0
     
    50
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A z volného přímého kopu taky BVB skóruje! Na nacentrovaný balón si naběhl PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG a nejprve sice hlavičkoval do tyče, nicméně napodruhé dokázal útočník z Gabonu míč uklidit do sítě – 4:0!
    45. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 3:0
     
    45
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A rázem je to o tři branky po krásné souhře Borussie Dortmund! Sokratis Papatathopoulos nádhernou přihrávkou vyslal do akce Maximiliana Philippa, který tak mohl zkompletovat hattrick. Německý útočník však nesobecky přihrál míč na PIERRE-EMERICKA AUBAMEYANGA, který tak střelou do odkryté branky prolomil svou dnešní smůlu – 3:0!
    38. Maximilian PHILIPP - 2:0
     
    38
    Dortmund právě vstřelil branku!
    To je forma! Mahmoud Dahoud překazil Mönchengladbachu rozehrávku, posunul na Jeremyho Toljana, který našel před brankou hostů volného MAXIMILIANA PHILIPPA. Autor první branky si tak krásnou střelou pod břevno připisuje už druhý zásah během deseti minut – 2:0!
    28. Maximilian PHILIPP - 1:0
     
    28
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dočkali a zaslouženě jdou do vedení! Christian Pulisic poslal dlouhou přihrávku do běhu Aubameyangovi, který ji však stihl a ještě dokázal nacentrovat do pokutového území Mönchengladbachu, kde si na míč vyskočil MAXIMILIAN PHILIPP a následně jej usměrnil za záda Sippela – 1:0!

    Karel Janeba

    Branky: 28. Philipp (Aubameyang), 38. Philipp (Toljan), 45. Aubameyang (Philipp), 50. Aubameyang, 63. Aubameyang (Dahoud), 79. Weigl – 66. Stindl

    Karty:   58. Elvedi (MNC)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 2:6.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (69. Zagadou), Papastathopoulos (C) (83. Bartra), Toprak, Toljan – Dahoud, Weigl, M. Götze – Pulisic (64. Kagawa), Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Bartra, Şahin, Jarmolenko, Isak, Kagawa.

    Borussia Mönchengladbach: Sippel – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Johnson (72. Herrmann), Kramer (75. J. Hofmann), Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael (61. Cuisance).
    Náhradníci: Nicolas – Oxford, Herrmann, J. Hofmann, Jantschke, Bobadilla, Cuisance.

    Rozhodčí: Manuel Gräfe – Guido Kleve, Markus Sinn, Frank Willenborg

    Diváci: 81 360
    thejrc.org