RB Lipsko – Frankfurt 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 2:0 (kon.) | W. Brémy – Freiburg 0:0 (kon.)
Mohuč – Hertha 1:0 (kon.) | Stuttgart – Augsburg 0:0 (kon.) | Dortmund – Mönchengladbach 6:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:1 (3:0)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 23.09.2017, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:25:39)
     
    Dnešní utkání v Signal Iduna Parku sledovalo 81 360 diváků!
    Pierre-Emerick Aubameyang předvedl po svém hattricku svou klasickou gólovou oslavu. To je krom výhry další důvod k radosti pro gabonského útočníka.

     
    Rozhodčí nic nenastavoval, máme dobojováno. Borussia Derby skončilo naprosto jednoznačně pro Dortmund, který porazil Mönchengladbach vysoko 6:1! Po dvou gólech Maximiliana Philippa a jednom gólu Pierre-Emericka Aubameyanga následoval druhý poločas, kde právě Pierre-Emerick Aubameyang přidal další dvě branky a zkompletoval tak hattrick! Po jeho zásazích ovšem snížil Lars Stindl, který tak ukončil čekání Dortmundu na inkasování první branky v Bundeslize, což Roman Bürki nenesl úplně nejlépe. Na konečných 6:1 poté upravil 11 minut před koncem nádhernou ránou Julian Weigl po čtyřměsíční absenci a Dortmund tak v derby vítězí naprosto jednoznačně a pokračuje ve své neuvěřitelné formě!
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Šindži Kagawa poslal odcentrovaný balón přímo do šestnáctky Borussie Mönchengladbach, jenže tam si jej sebrali pouze hostující fotbalisté.
     
    90
    Další pokus BVB o skórování zastavil Nico Elvedi odhlavičkováním míče na rohový kop pro domácí celek.
     
    89
    O vítězi je jasně rozhodnuto, Dortmund si drží balón na kopačkách a v poklidu kombinuje za hlasitých ovací z tribun Signal Iduna Parku.
     
    88
    Ömer Toprak si přivodil nejspíše nějaké zranění při hlavičkovém souboji s Marcem Bartrou a jedním z hráčů Mönchengladbachu. V zápase však bude muset pokračovat, neboť už nejsou volná žádná střídání.
     
    87
    Dortmund se prezentoval útočným faulem a Mönchengladbach tak bude rozehrávat volný přímý kop z vlastní poloviny. K rozehrávce moc však hosté nepospíchají.
    Roman Bürki nebyl úplně nadšený z první inkasované branky v tomto ročníku Bundesligy.

     
    86
    Mahmoud Dahoud našel Aubameyanga na křídle, nicméně gabonský sniper se rozhodl míč raději vrátit dozadu pro uklidnění hry.
     
    85
    Marc Bartra našel nabíhajícího si Kagawu, který ještě zkoušel poslat míč Maximilianu Philippov, jenže mu v tom bylo zabráněno Vestergaardem.
     
    84
    Jonas Hofmann se snažil přejít přes Weigla a dostat se tak dopředu, jenže střelec šesté branky mu v tom zabránil a poslal míč dozadu sám na Romana Bürkiho, který se tak zapojuje do kombinace.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sokratis Papastathopoulos, přichází Marc Bartra.
     
    81
    Dortmund nyní snad ještě více kontroluje dění na hřišti. Jonas Hofmann se sice snažil s míčem po pasu od Herrmanna dostat dopředu, nicméně mu v tom bylo zabráněno Jeremym Toljanem.
    79. Julian WEIGL - 6:1
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla neskutečná paráda! JULIAN WEIGL využil zaváhání Hofmanna, v klidu si zpracoval míč a následně jej poslal přímo do šibenice zpoza šestnáctky. Nádherný gól – 6:1!
     
    78
    Dortmund se stále drží na polovině Mönchengladbachu za hlasité podpory domácích fanoušků a v podstatě už zápas dohrává. Uvidíme, jestli se mu podaří vsítit ještě nějakou branku.

    Karel Janeba

    Branky: 28. Philipp (Aubameyang), 38. Philipp (Toljan), 45. Aubameyang (Philipp), 50. Aubameyang, 63. Aubameyang (Dahoud), 79. Weigl – 66. Stindl

    Karty:   58. Elvedi (MNC)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 2:6.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (69. Zagadou), Papastathopoulos (C) (83. Bartra), Toprak, Toljan – Dahoud, Weigl, M. Götze – Pulisic (64. Kagawa), Aubameyang, Philipp.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Bartra, Şahin, Jarmolenko, Isak, Kagawa.

    Borussia Mönchengladbach: Sippel – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Johnson (72. Herrmann), Kramer (75. J. Hofmann), Zakaria, T. Hazard – Stindl (C), Raffael (61. Cuisance).
    Náhradníci: Nicolas – Oxford, Herrmann, J. Hofmann, Jantschke, Bobadilla, Cuisance.

    Rozhodčí: Manuel Gräfe – Guido Kleve, Markus Sinn, Frank Willenborg

    Diváci: 81 360
    bahis siteleri