Kladno – K. Vary 3:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 4:6 (kon.) | Havířov – Vítkovice 5:3 (kon.)
Žďár n/S – Mountfield HK 5:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Č. Budějovice 1:10 (kon.) | Kometa Brno – Warriors Brno 2:0 (kon.)
Vsetín – Zlín 1:7 (kon.) | Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Letňany – Sparta 3:6 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 4:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:7 (0:1, 0:3, 1:3)
Berani Zlín
Sobota 23.09.2017, 14:30 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga staršího dorostu • Skupina E
Partner:
     
    Ve třetí třetině dospěla hra k dominanci Zlína. Na začátku třetího dějství se domácí nemohli dostat do útočného pásma. Vsetín se dokázal do 46. minuty úspěšně bránit, pak se na scénu dostal Apolenář, který se vrátil z trestné lavice a přidal pátou branku. Na 1:5 snižoval Půček, Berani však ještě dokázali najít síly na další dvě branky a z druhého derby tedy odchází se stejnou výhrou jako tomu bylo minule.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek soboty. (16:36:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Střela Ondračky z levého kruhu končí na boční síti.
     
    59:30
    Jenáček hledal z vrcholu levého kruhu Půčku, připraveného u levé tyčky. Druhý jmenovaný nezasáhl kotouč přesně a do prázdné brány jej tak neposlal.
     
    59:09
    Podešva nabruslil k útočné modré čáře a vystřelil. Jeho střela mířila mimo, i přes to ji Chrástecký ukryl v lapačce.
     
    58:58
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Kristek – 2 min., faul kolenem).
     
    58:02
    Klímek si s Jenáčkem vyměnil kotouč ve středním pásmu a po pravém křídle se vydal do útoku. Dlouho otálel se střelou, jelikož čekal na najíždějícího spoluhráče z formace. Vsetínský útočník nakonec usoudil, že se přes obranu puk k jeho kolegovi nedostane, a tak vypálil. Klímek přesně trefil připravenou lapačku Kořénka.
     
    56:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    Proti této střele nemohl domácí gólman udělat vůbec nic. Přes vlastní obranu neměl výhled na dění v pásmu a střela MATYÁŠE HAMRLÍKA skončila nad jeho lapačkou, těsně pod břevnem. Asistence: Dominik Dvořáček.
     
    56:26
    Lukačkovu střelu od modré tečoval Apolenář, a mohl se tak vydat do útoku. Těsně před brankou jej zastavil Kožený.
     
    55:46
    Je pískáno zakázané uvolnění domácího celku a vhazovat se bude po pravici Chrásteckého.
     
    55:16
    Pröschl se snažil ze všech sil, aby procpal puk okolo levé tyčky vsetínské branky. Chrástecký byl však pozorný a kritické místo si pohlídal, pomohl mu také obránce Vávra.
     
    54:09
    Zlín právě vstřelil branku!
    Radost z gólu je naopak k vidění na druhé straně, kde Zlínu náskok pěti branek vrací LUKÁŠ SVĚTLÍK. Asistence: Dominik Luža.
     
    53:16
    Petriska měl na hokejce další branku Vsetína. Nakonec však ze souboje vyšel úspěšněji hostující gólman, který si dokázal pokrýt prostor mezi betony.
     
    52:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Klímek poslal nenápadnou přihrávku na ROMANA PŮČKA, a ten už se při pokusu o vstřelení branky nemýlil. Kotouč obhodil okolo dvou zástupců zlínské obrany a Forsbergovou kličkou poslal puk k pravé tyčce. Asistence: Daniel Klímek, Michal Matiaško.
     
    51:21
    Vávrovo nahození od obranné modré čáry se shodou náhod odrazilo od hokejky Zetochy do útočného pásma Vsetína. Zetocha na nic nečekal a vydal se za pukem. Z blízka ohrozil zlínskou branku střelou na vyrážečku.
     
    50:34
    Domácí od mantinelu vyhazují, zakázané uvolnění se nepíská.
     
    49:59
    Zlín se drží na puku, při přechodu přes střední pásmo už ale není tak aktivní.
     
    48:30
    Weintritt našel zadovkou Vítka, který z mezikruží okamžitě vypálil. Chrástecký se stačil na sekundu přesně přesunout a pokus vykryl.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 53. Půček (Klímek, Matiaško) – 20. Světlík, 33. Fajkus (Kozubík), 37. Lekeš (Suhrada, Pröschl), 38. Janošek (Světlík, Jaroněk), 46. Apolenář (Vítek, Weintritt), 55. Světlík (Luža), 57. Hamrlík (Dvořáček)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Fojtášek, Ondračka, Vávra, Žabčík, Lukačka, Kožený, Floriš – Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Jenáček, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický, Lašák.
    Berani Zlín: Kořének (Šarman) – Holík, Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas – Podešva, Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Kozubík, Fajkus, Kristek.

    Rozhodčí: Beránek – Hanzlík, Vengřín

    Diváci: 152
    ocianews.com