Columbus – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:0 (kon.)
Tampa – Nashville 3:1 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 2:1 (kon.) | Calgary – Arizona 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 5:3 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Vancouver Canucks
Sobota 23.09.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista. (05:41:45)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 33

    Vancouver Canucks: 27
     
    Je hotovo. Edmonton Oilers zvládli také další přípravné utkání, tentokrát porazili poměrem 5:3 Vancouver Canucks. Nutno zmínit, že domácí měli od začátku až do konce herně navrch. Soupeře téměř k ničemu nepustili, Kosatky skórovaly z individuálních možností, zdaleka si ale tolik šancí nevytvořily. Edmonton dnes dával branky nejen v přesilovce a při hře pět na pět, ale také ve vlastním oslabení. Máme za sebou pohledný ofenzivní zápas. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Běží poslední chvíle tohoto zápasu a Oilers se ještě snaží trefit odkrytou klec. Naproti tomu Vancouver nevytváří závěrečný tlak takovým způsobem, jak by si asi představoval.
     
    59:01
    Branka zůstala prázdná a Kailer Yamamoto prováhal šanci na hattrick, netrefil totiž odkrytou klec!
     
    58:04
    Edmonton Oilers si vybírají oddechový čas.
     
    58:04
    Máme tu dnešní druhou šarvátku, tentokrát se do ní zapojilo více hokejistů. Nakonec dostává trest hostující hokejista Michael Carcone za hrubost, stejně jako domácí Malone. Richard Bachman se bude muset vrátit do branky.
     
    57:35
    Vancouver to ještě zkouší, odvolává brankáře a posílá do hry o jednoho hráče navíc.
     
    56:41
    Kelly dobře rozehrál dopředu na spoluhráče z útoku, ale tentokrát se Oilers do přečíslení nedostali. Yamamoto to měl na modré čáře ještě ke kotouči daleko.
     
    56:18
    Už se sice pokračoval, ale zase puk odskočil mimo mantinely. Takže následuje opakované vhazování po levé ruce domácího brankáře.
     
    56:08
    Hra přerušena, puk je mimo hrací plochu a my budeme pokračovat po konci komerční přestávky.
     
    55:52
    Jeden z hokejistů Canucks se dostal do samostatného úniku, ale Brossoit jej skvěle zastavil betonem!
    54:23 CHATFIELD - 5:3
     
    54:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje směle dál, tentokrát skórují hostující hráči. Ukazuje se, že v jednoduchosti je krása. Pěknou přihrávku na modrou čáru dostal JALEN CHATFIELD. Ten jednoduše napřáhl, vypálil a překonal Brossoita v brance Oilers. Gólman domácích toho moc neviděl, jinak by nejspíš stihl ještě zasáhnout. Asistence: Nikolaj Goldobin, Michael Carcone.
    52:38 YAMAMOTO - 5:2
     
    52:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejenže Edmontonští využili přesilovku, oni ji zužitkovali dokonce velmi rychle. Stačilo vyhrané vhazování, rychlá přihrávka a zakončení, na které už brankář Canucks Richard Bachman nedosáhl. KAILER YAMAMOTO si připisuje do statistik druhý zásah v tomto zápase. Skóroval z hodně podobné pozice jako ve druhé třetině, taktéž z levého kruhu a zakončením bez přípravy. Pravděpodobně je o vítězi duelu rozhodnuto. Asistence: Leon Drasaitl, Drake Caggiula.
     
    52:31
    Minimálně ještě jednu přesilovku si dnes zahrají Edmonton Oilers. Dvě minuty za sekání dostává vancouverský bojovník Philip Holm. To samozřejmě snižuje šance jeho týmu na zlepšení výsledku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Draisaitl (Lucic, Caggiula), 26. Yamamoto (Kelly), 30. Pakarinen (Fayne, Klefbom), 45. Pakarinen, 53. Yamamoto (Draisaitl, Caggiula) – 14. Carcone (McEney, Chatfield), 45. Rodin (Megna, McEney), 55. Chatfield (Goldobin, Carcone)


    Edmonton Oilers: Brossoit (Ellis) – Klefbom, Larsson, Lowe, Fayne, Auvitu, Mantha – Lucic, Draisaitl, Caggiula – Pakarinen, Kelly, Yamamoto – Laleggia, Downing, P. Russell – Callahan, Malone, Rattie.
    Vancouver Canucks: Bachman (Garteig) – Sautner, Holm, Pedan, Brisebois, Chatfield, McEney – Carcone, Chaput, Virtanen – Rodin, Megna, Goldobin – Archibald, Macewen, D'Aoust – Molino, Cassels, LaPlante

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Heyer, Nagy

    Diváci: 18 347
    ocianews.com