Columbus – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:0 (kon.)
Tampa – Nashville 3:1 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 2:1 (kon.) | Calgary – Arizona 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 5:3 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Vancouver Canucks
Sobota 23.09.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista. (05:41:45)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 33

    Vancouver Canucks: 27
     
    Je hotovo. Edmonton Oilers zvládli také další přípravné utkání, tentokrát porazili poměrem 5:3 Vancouver Canucks. Nutno zmínit, že domácí měli od začátku až do konce herně navrch. Soupeře téměř k ničemu nepustili, Kosatky skórovaly z individuálních možností, zdaleka si ale tolik šancí nevytvořily. Edmonton dnes dával branky nejen v přesilovce a při hře pět na pět, ale také ve vlastním oslabení. Máme za sebou pohledný ofenzivní zápas. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký víkend.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Běží poslední chvíle tohoto zápasu a Oilers se ještě snaží trefit odkrytou klec. Naproti tomu Vancouver nevytváří závěrečný tlak takovým způsobem, jak by si asi představoval.
     
    59:01
    Branka zůstala prázdná a Kailer Yamamoto prováhal šanci na hattrick, netrefil totiž odkrytou klec!
     
    58:04
    Edmonton Oilers si vybírají oddechový čas.
     
    58:04
    Máme tu dnešní druhou šarvátku, tentokrát se do ní zapojilo více hokejistů. Nakonec dostává trest hostující hokejista Michael Carcone za hrubost, stejně jako domácí Malone. Richard Bachman se bude muset vrátit do branky.
     
    57:35
    Vancouver to ještě zkouší, odvolává brankáře a posílá do hry o jednoho hráče navíc.
     
    56:41
    Kelly dobře rozehrál dopředu na spoluhráče z útoku, ale tentokrát se Oilers do přečíslení nedostali. Yamamoto to měl na modré čáře ještě ke kotouči daleko.
     
    56:18
    Už se sice pokračoval, ale zase puk odskočil mimo mantinely. Takže následuje opakované vhazování po levé ruce domácího brankáře.
     
    56:08
    Hra přerušena, puk je mimo hrací plochu a my budeme pokračovat po konci komerční přestávky.
     
    55:52
    Jeden z hokejistů Canucks se dostal do samostatného úniku, ale Brossoit jej skvěle zastavil betonem!
    54:23 CHATFIELD - 5:3
     
    54:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje směle dál, tentokrát skórují hostující hráči. Ukazuje se, že v jednoduchosti je krása. Pěknou přihrávku na modrou čáru dostal JALEN CHATFIELD. Ten jednoduše napřáhl, vypálil a překonal Brossoita v brance Oilers. Gólman domácích toho moc neviděl, jinak by nejspíš stihl ještě zasáhnout. Asistence: Nikolaj Goldobin, Michael Carcone.
    52:38 YAMAMOTO - 5:2
     
    52:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejenže Edmontonští využili přesilovku, oni ji zužitkovali dokonce velmi rychle. Stačilo vyhrané vhazování, rychlá přihrávka a zakončení, na které už brankář Canucks Richard Bachman nedosáhl. KAILER YAMAMOTO si připisuje do statistik druhý zásah v tomto zápase. Skóroval z hodně podobné pozice jako ve druhé třetině, taktéž z levého kruhu a zakončením bez přípravy. Pravděpodobně je o vítězi duelu rozhodnuto. Asistence: Leon Drasaitl, Drake Caggiula.
     
    52:31
    Minimálně ještě jednu přesilovku si dnes zahrají Edmonton Oilers. Dvě minuty za sekání dostává vancouverský bojovník Philip Holm. To samozřejmě snižuje šance jeho týmu na zlepšení výsledku.
     
    52:15
    Povedený zásah Brossoita proti Goldobinovi poté, co to mladý útočník Canucks zkoušel dorážku z brankoviště.
     
    51:46
    Richard Bachman si zahrál s pukem za svou brankou. Ale docela zariskoval, protože kolem něj byla dvojice hráčů Oilers, který chtěli využít možnosti prázdné soupeřovy klece.
     
    51:00
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, takové tempo bude pochopitelně vyhovovat hlavně domácím, kteří mají nahráno a nemusí se tím pádem důvod ukvapovat.
     
    50:30
    Carcone táhl puk v útočném pásmu po levém mantinelu, ale ani on nestihl vypálit a snížit rozdíl skóre na jednobrankový.
     
    50:05
    Holm nejdříve získal dobře pásmo pro Kosatky, pak ale netušil, na koho přihrávat. Všichni jeho spoluhráči totiž zůstali za hrou a nechystali se zakončovat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:33
    Brossoit nic neriskoval a raději přerušil hru, přestože k němu kotouč stihl sotva doskotačit.
     
    49:20
    Jsou to stále domácí hokejisté, kdo má opticky více ze hry. Bachman sice nemusel už dlouho zasahovat proti větší možnosti, přesto musí dávat dobrý pozor na to, co se kolem něj děje.
     
    48:50
    Edmonton to zkoušel ve třech proti třem, jenže Laleggia nedostal u pravého mantinelu dostatek prostoru, aby mohl vystřelit či nahrát.
     
    48:04
    Vhazování po pravé ruce brankáře Brossoita.
     
    48:02
    Auvitu poslal krásnou střelu z levého kruhu, ale netrefil branku. Pak rozhodčí přerušuje hru, protože jeden z hráčů Canucks zůstal po srážce ležet na ledě. Ale zdá se, že bude v pořádku.
     
    47:43
    Kotouč končí sražený někde mezi diváky, následuje tedy vhazování ve středním pásmu.
     
    47:18
    Vancouver vyhazuje přes všechny čáry, ovšem s tečí, takže se nebude pískat zakázané uvolnění.
     
    46:35
    Hned po vhazování se do šance propacoval domácí útočník Milan Lucic. Jeho zakončení ale neskončilo gólem, Richard Bachman zavčas vytáhl zákrok a poslal kotouč do rohu.
     
    46:26
    Hra je přerušená ve středním pásmu, následuje komerční pauza.
    44:41 PAKARINEN - 4:2
     
    44:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté mají velmi brzy dvoubrankové vedení zpátky. Stačila jedna chybička a hned se hala raduje. Svou druhou trefu v zápase přidává edmontonský IIRO PAKARINEN, jenž krásně trefil horní polovinu Bachmanovy svatyně. Už to bude s doháněním skóre pro Kosatky zase o něco těžší. Bez asistence.
    44:03 RODIN - 3:2
     
    44:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Když dá dnes Vancouver gól, tak je to pokaždé náhle a z nečekané situace. Což platilo i tentokrát. ANTON RODIN se najednou zjevil samotný mezi dvěma kruhy a samotný proti brankáři Brossoitovi vůbec nezaváhal. V tomto případě pro změnu pochybila obrana Edmonton Oilers. Asistence: Jayson Megna, Evan McEney.
     
    43:42
    Rodinova pecka šla z hodně velké dálky, takže nebyla moc velká šance, že se ujme. Poté rozhodčí přerušují hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    43:06
    Domácí jsou nadále aktivnějším mužstvem na ledové ploše. Sice prchl málem do šance hostující Molino, ale jinak si Canucks moc příležitostí netvoří.
     
    42:29
    Už jsou Oilers zase kompletní, mohou se tedy zkusit podívat do útoku. To také učinil po návratu z trestné lavice Mark Fayne. Neměl ale s kým jít do kombinace.
     
    42:09
    Třetí vyhození těsně za sebou a tohle bude Oilers prozatím stačit.
     
    41:30
    Olejáři vyhazují přes všechny čáry a mají tak dostatek času poslat na led čerstvé síly. Ani tahle přesilovka rozhodně nevypadá z pohledu hostů zrovna ideálně.
     
    41:06
    Goldobin hledal místečko na střelu, ale neměl moc prostoru, obrana Oilers si znovu dobře hlídá všechna místečka, kudy by mohly potenciálně projít kotouče.
     
    40:28
    Vancouver si hned na začátku třetí periody zahraje přesilovou hru, protože domácí Mark Fayne dostává dvě minuty za hákování.
     
    40:25
    Macewen si udělal prostor ke střele na levém kruhu a zakončil. Brossoit dnes ale vypadá připraveně, ani v tomto případě nepochybil.
     
    40:07
    Úvodní vhazování třetí periody pro Oilers, moc dlouho se ale nehrálo, protože kotouč zanedlouho skončil na hostující střídačce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za pár okamžiků vypukne třetí třetina utkání. Dočkáme se ještě nějakého obratu ve skóre, nebo už Edmonton Oilers svůj náskok ohlídají. Zatím nají domácí bezpochyby více ze hry.
     
    Střely na branku po druhé třetině:

    Edmonton Oilers: 28

    Vancouver Canucks: 14
     
    Více už se toho v prostředním dějství nestane. Edmonton Oilers prchli do vedení. Jednu branku dali při plném počtu hráčů na ledě, jednu v oslabení a vedou zaslouženě. Canucks nemají moc velkých možností a Brossoita vůbec nezaměstnávají. A to dokonce ani v přesilové hře. Po přestávce budeme v utkání pokračovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Ještě Oscar Klefbom zkusil překvapit soupeřova gólmana z dálky, ale nakonec domácí obránce trefil pouze mantinel za brankou.
     
    39:02
    Běží poslední minuta druhé třetiny, oba týmy již hrají v plném počtu. Ještě je čas před sirénou na jednu či dvě útočné akce.
     
    38:35
    Posledních pár okamžiků v přesilové hře Canucks. Ani tahle početní výhoda v podání hostů nevypadal vůbec dobře, Vancouver se prakticky k ničemu nedostal.
     
    38:03
    Mohla tu být další trefa Oilers v oslabení. Yamamoto měl na levé straně dobře nastartováno, tentokrát mu ale nevyšlo zakončení podle představ.
     
    37:30
    Kosatky se sice drží v blízkosti Brossoita, ten ale nemusí vytahovat žádné zákroky, protože všechny střelecké pokusy míří mimo tři tyče.
     
    37:07
    Jenže Edmontonští znovu vyhazují přes všechny čáry, tentokrát si s pukem zahrál také gólman Canucks Richard Bachman.
     
    36:44
    Hned na úvod oslabení s Oilers osvobozují, a tak hosté musí začít přesilovkovou kombinaci zpoza vlastního zařízení.
     
    36:35
    Vancouver Canucks mají šanci před koncem druhé třetiny využít přesilovku. Zkušený útočník Milan Lucic je totiž nucen odsedět si dvě minuty za sekání. Bude to za chvíli znovu o jednu branku?
     
    36:08
    Hraje se teď hodně ve středním pásmu. Tam sice nabral puk na hokejku Leon Draisaitl, nevyšla mu ale jindy velmi dobrá kombinace s Milanem Lucicem.
     
    35:43
    Zakázané uvolnění Vancouver Canucks.
     
    35:30
    Hosté jsou kompletní, oslabení zvládli a za chvíli se jistě pokusí o útočnou akci. Nejdříve ale budou muset na led poslat čerstvé síly.
     
    34:55
    Ještě zbývá pár okamžiků do konce domácí početní výhodu. Před klecí Bachmnana je rušno, gólman Canucks ale zvládl po nahození z dálky kus černé gumy zastavit a přerušit hru.
     
    34:15
    Možnost také pro Leona Draisaitla, edmontonská hvězdička si našla prostor na střelu z pravého kruhu. Také v tomto případě stihl brankář Richard Bachman zasáhnout a vyrazit touš před sebe.
     
    34:10
    Milan Lucic se dostal do velké šance u pravé tyčky, tam ale dorážel puk moc pozdě.
     
    33:27
    Edmonton bude hrát další přesilovou hru. Rozhodčí totiž posílá na dvě minuty za hákování do boxu Philipa Holma. Vancouver tak čekají další nesnadné okamžiky.
     
    33:20
    Yamamoto byl ještě daleko od branky, přesto zakončil.
     
    32:55
    Russell se natahoval po kotouč na modré útočné čáře. Hráč Edmontonu to mě ale moc daleko, navíc proti sobě měl hned dva bránící hokejisty Canucks.
     
    32:15
    Tak se na to podívejme, ani v přípravě se hráči neštítí rvaček. Domácí Callahan a hostující LaPlante se do sebe pořádně opřeli. Oba samozřejmě dostanou pětiminutové tresty za rvačku.
     
    32:13
    Kosatky jsou v plném počtu, po dlouhé době budeme moci sledovat hru v pěti na obou stranách.
     
    31:44
    Poslední okamžiky v domácí přesilovce. Edmonton si sice velkou šanci nevytvořil, ale aspoň chvíli točil Vancouver kolem jeho zařízení.
     
    30:58
    Poprvé v oslabení se Vancouver osvobozuje, ale ne na dlouho, hned jsou Oilers zpátky před brankou soka.
     
    30:30
    Draisaitl nabil na modrou čáru obránci Klefbomovi, ten pak vypálil. Rána skončila na betonech Richarda Bachmana, který ale měl se šancí domácích velké problémy.
     
    29:55
    Nikolaj Goldobin porušil pravidla pro vhazování a bude za to vyloučen. Takže tentokrát je tu přesilová hra pro Edmonton.
    29:31 PAKARINEN - 3:1
     
    29:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton je ve druhé třetině skvěle připraven na rychlé protiútoky, teď to domácí zase jen potvrdili. Sice Olejáři hrají početní nevýhodu, to jim ale nezabránilo ve skórování. Po Leonu Draisaitlovi využil samostatný únik také IIRO PAKARINEN, jenž rozradostnil edmontonské příznivce na tribunách. Canucks budou muset zabrat, pokud chtějí s výsledkem něco udělat. Asistence: Mark Fayne, Oscar Klefbom.
     
    28:40
    Zatím si Vancouver v přesilovce nevytvořil šanci, a to už je skoro ve své polovině. Edmonton k soupeřům rychle přistupuje a nedává jim prakticky žádný prostor.
     
    28:30
    Brossoit po nahození Rodina z dálky přerušuje hru a raději zařizuje nové vhazování, aby nedošlo k nebezpečným dorážkám.
     
    27:54
    Tentokrát je tu přesilovková možnost pro Vancouver Canucks. Na dvě minuty za držení hokejky je na trestnou lavici odeslán obránce domácích Adam Larsson.
     
    27:26
    Chaput a jeho dobrá obranný zákrok. Pak se Vancouver dostal ke střele, ale Megna z dobré pozice vůbec netrefil branku, takže Brossoit nemusel zasahovat.
     
    26:59
    Vhazování po pravé ruce Richarda Bachmana.
     
    26:44
    Hra už znovu pokračuje a Leon Draisaitl okamžitě ukázal pohotovost. Zkusil tečovat nahození Milana Lucice, ale tentokrát byl vancouverský připraven zasáhnout a přerušit hru.
     
    26:33
    Brossoit zastavuje možnost Virtanena, který se uvolnil mezi dvěma kruhu. Pokračovat budeme hned poté, co skončí komerční přestávka.
    25:17 YAMAMOTO - 2:1
     
    25:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice domácí hráči nevyužili, prosazují se ale při plném počtu mužů na ledě. Opět moc krásná hokejová akce, na jejímž konci stál připravený autor zásahu KAILER YAMAMOTO. Ten od spoluhráče obdržel povedený pas na levý kruh, následně bez přípravy zakončil a překonal Richarda Bachmana. Ten snad ani neměl šanci se stihnout přesunout. Edmonton Oilers tedy obracejí skóre na svou stranu. Asistence: Chris Kelly.
     
    24:50
    Zkoušel to za Kosatky i Carcone, ještě ale potřeboval od někoho pomoci, protože proti němu stála hned trojice hráčů Oilers.
     
    24:10
    Chatfield dostal trošku prostoru po přejezdu modré čáry, hned toho využil. Jenže šanci na úspěch neměl velkou, protože Brossoit kotouč moc dobře viděl.
     
    23:40
    Rodin je zpátky ve hře. To znamená, že Vancouver opět zvládl oslabení. Bude se však muset soustředit i na útočné akce, zatím se stále hraje kolem jeho klece.
     
    23:15
    Už jen poslední okamžiky z domácí přesilovky. Ani v tomto případě nebude nejspíš Edmonton úspěšný, moc času nestrávili domácí v útočném pásmu.
     
    22:57
    Hra přerušena ve středním pásmu.
     
    22:50
    Caggiuala hledal na pravém kruhu Leona Drasaitla, jenže ten už si sjel malinko za hru a nevšiml si, že by mohl zkusit zajímavou kombinaci se spoluhráčem.
     
    22:17
    Vancouver začíná tohle oslabení úspěšně. První vyhození míří pryč přes všechny čáry, to bude šance pro hokejisty v bílých dresech dostřídat formaci.
     
    21:28
    Máme tu první trest ve druhé třetině a početní výhodu si zahrají hokejisté Edmonton Oilers. Na dvě minuty za sekání je do boxu trestoměřičů odeslán Anton Rodin.
     
    20:50
    Kelly obehrál Pakarinena, ale nic dalšího už s pukem nevymyslel. Kličkování hráče Canucks skončilo ještě před tím, než se stačil propracovat do šance.
     
    20:31
    Canucks poslední dobou nefungují dlouhé rozehrávky, nyní hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    20:10
    Leon Draisaitl pro svůj celek vyhrál první vhazování druhé třetiny. Caggiula se pak na druhé straně kluziště snažil vybojovat kotouč, ale dva hráči Canucks na něj byli velkým soustem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pomalu se blíží začátek druhé třetiny. Uvidíme v ní více branek než během zahajovací dějství. Je pravda, že zatím není k vidění ani na jedné straně příliš velkých šancí.
     
    Střely na branku po první třetině: 11:7
     
    Máme za sebou první třetinu přípravného utkání mezi Edmonton Oilers a Vancouver Canucks. Hosté se sice dostali do vedení po využití přesilové hry, ale ještě před odchodem do kabin vyrovnal za Oilers Leon Drasaitl. Uvidíme, co přinese prostřední perioda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:25 DRAISAITL - 1:1
     
    19:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že si Vancouver Canucks ponesou do kabiny náskok o jednu branku, ale pak se do veliké šance dostal v loňské sezóně velmi produktivní útočník LEON DRASAITL, který tváří v tvář Richardu Bachmanovi nezaváhal. V samostatném úniku jej ukázkově prostřelil, po krásné přihrávce od spoluhráče. Do kabin se tak nejspíše půjde za vyrovnaného stavu. Asistence: Milan Lucic, Drake Caggiula.
     
    19:12
    Goldobinův sebevědomý průnik do zakončení, nakonec zůstal mladý forvard skoro sám před brankářem Brossoitem. Ale překonat jej nedokázal, stav zůstává beze změny.
     
    19:03
    Běží poslední minuta úvodní dvacetiminutovky. Rodin chtěl získat šanci pro svůj celek, ale také jeho zastavuje technický přestupek v podobě postavení mimo hru.
     
    18:30
    Pomalu se blíží konec první třetiny, ještě to Canucks zkoušejí. Nedokázali ale zavčas vybojovat puk v rohu u mantinelu, aby se dostali do případné šance.
     
    18:08
    Na druhé straně sebevědomá průnik Cassels, kterému ještě najížděl Rattie. Ani tihle dva však nevyprodukovali střelu na branku.
     
    17:36
    Hraje se teď hokej bez šancí. Richard Bachman sice musel vytáhnout beton proti zakončení Laleggia, ale nejednalo se o nic složitého pro hostujícího gólmana.
     
    17:08
    Zakázané uvolnění Edmontonu.
     
    16:32
    Carcone by si rád připsal další branku, a tak zkusil Brossoita zaskočit z levého kruhu. Jenže přestřelil horní tyčku a nikdo z jeho spoluhráčů už nestihl dorážku.
     
    15:58
    Tentokrát nepřesnost hostů, zakázané uvolnění Vancouver Canucks.
     
    15:25
    McEney zařizuje vhazování v útočné periodě pro Kosatky, Brossoit totiž nechtěl riskovat rychlou rozehrávku, bylo kolem něj až moc bílých dresů.
     
    15:10
    Edmontonští potřebovali nutně vystřídat, a tak kotouč vyhodili pouze do bezpečí, aby mohli poslat na led čerstvé síly.
     
    14:28
    Hraje se po delší době v plném počtu. A vůbec poprvé při hře pět na pět má Vancouver puk na hokejkách v útočném pásmu. Zatím ale bez zakončení.
    13:17 CARCONE - 0:1
     
    13:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Teď už ale kotouč končí v síti a trošku překvapivě jsou to hosté, kdo se ujímá vedení. Vancouver sice zatím neměl žádné lepší šance, avšak využívá početní výhodu, poměrně netradičně. MICHAEL CARCONE před zraky brankáře Brossoita změnil směr kotouče, který vyslal od modré čáry obránce McEney. Gólman Edmonton nestačil reagovat a poprvé kapituluje. Uvidíme, jak si teď domácí povedou. Asistence: Evan McEney, Jalen Chatfield.
     
    12:48
    Početní výhoda Vancouveru už je ve své druhé polovině a Brossoit čeká na první zásah. O zakončení se sice pokusil Peda, jenže netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    12:30
    Konečně Canucks v šanci v útočném pásmu, ale tentokrát je pro změnu zastavuje ofsajd. Bude se za pár okamžiků vhazovat na modré čáře.
     
    12:00
    Už to vypadalo, že bude moci Pakarinen uniknou ve vlastním oslabení. Nakonec se ale marně natahoval ve středním pásmu po kotouči, aby mohl unikat sám na Bachmana.
     
    11:39
    Hned po vhazování Edmonton vyhazuje na druhou stranu kluziště. Jestli dnes oběma týmům něco nejde, tak jsou to přesilové hry.
     
    11:32
    Teď už sice jsou Olejáři v plném počtu, ale vlna vyloučení pokračuje. Tentokrát se jedná o trest za krosček, který inkasuje Mark Fayne. Tudíž další možnost pro hosty.
     
    11:08
    Ani Kosatky ale nemohou najít rychlou cestu přes střední pásmo do útoku. Brossoit zůstává v klidu, přestože následně zazvonila tyčka jeho klece.
     
    09:27
    Canucks už jsou v plném počtu, teď si navíc zahrají přesilovku. Za katr rozhodčí odeslali domácího Russella, jelikož se provinil sekáním proti soupeři.
     
    09:22
    Brankář Vancouveru má puk ve své moci, z dálky jej prověřil Lucic. Ani teď však nešlo o nic vážného.
     
    08:24
    Zatím Edmontonu přesilovky v první třetině nejdou. Leon Draisaitl měl sice dobře napřaženo od pravého mantinelu, ale trefil pouze betony připraveného Bachmana.
     
    07:42
    Další početní výhoda pro Edmonton Oilers. Na trestnou lavici musel odjet vancouverský Nikolaj Goldobin, protože jeho tým hrál v šesti, takže je potrestán za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    07:23
    Edmonton sice vstřelil branku a hala už se radovala, jenže rozhodčí poté zásah neuznal. Nejspíš proto, že branku v danou chvíli byla mimo své postavení. Takže pokračujeme bez branek.
     
    07:01
    Richard Bachman lapil Loweho pokus z dálky. Ale dobře na kotouč viděl, takže s touhle střelou nakonec neměl žádné větší komplikace. Pokračovat budeme po komerční pauze.
     
    06:39
    Další vyhození Canucks přes všechny čáry. Hosté to ale udělali tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění a hra mohla pokračovat.
     
    06:00
    Docela dlouho čekám na další šanci, zatím rozhodně nelze říci, že by jeden či druhý maskovaný muž měl hodně práce. Vypadá to, že se obě mužstva teprve rozehrávají.
     
    05:24
    Caggiula kličkoval na pravém kruhu tak dlouho, až zvolil špatnou nahrávku. To byla pro Olejáře škoda, protože měli obranu soupeře docela dobře rozebranou.
     
    04:42
    Dnes poprvé Vancouver přešel do útočného pásma. Cassels se nabízel spoluhráči u pravého mantinelu na průnik. Následně ovšem sám s pukem na hokejce ztroskotal.
     
    04:08
    Znovu přerušená hra, tentokrát pro nějaký technický přestupek ve středním pásmu.
     
    03:46
    Vancouver je kompletní a může se znovu pokusit dostat do útoku. Ještě hosté ani jednou neohrozili gólmana Brossoita v k edmontonském zařízení.
     
    03:24
    Fanye to zkoušel nahozením od modré čáry, ale nikdo z jeho spoluhráčů nestál na brankovišti a netečoval puk do sítě.
     
    02:52
    Další vyhození přes všechny čáry. Vancouver se zatím s klidem brání a nepouští soupeře vůbec do šancí. Bachman ještě nemusel v oslabení vůbec zasahovat.
     
    02:23
    První akce Edmontonu v početní převaze však končí neúspěchem, domácí zastavuje na modré čáře postavení mimo hru.
     
    01:48
    Edmonton Oilers si zahrají první přesilovku v zápase. Hostující McEney dostává dvě minuty za zdržování hry, vyhodil totiž kotouč přes mantinel, takže bude nucen pykat.
     
    01:41
    Puk odražený někam mezi diváky, další buly proběhne ve středním pásmu.
     
    01:30
    Poprvé v útočném pásmu i Kosatky, ale ty zase rychle o kotouč přišly, Oilers jsou na své polovině kluziště pozorní.
     
    00:52
    První velká šance a jsou v ní domácí hokejisté. Yamamoto z prostoru před brankovištěm napálil tyčku branky Canucks. Už jsme tu mohli mít rychlý gól.
     
    00:40
    Kelly si najížděl na pravé straně, pak posunul kotouč na Pakarinena, jenž zakončoval z poměrně velké dálky. Bachman tak měl čas na to, aby se na ránu připravil.
     
    00:08
    Jako první se na kotouč dostal Edmonton, ale útočníci v bílém dresu jen nahodili kotouč za branku soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě si poslechneme kanadskou hymnu.
     
    Domácí hráči už jsou na ledové ploše, za chvíli přijedou také hosté.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Brossoit (Ellis) – Klefbom, Larsson, Lowe, Fayne, Auvitu, Mantha – Lucic, Draisaitl, Caggiula – Pakarinen, Kelly, Yamamoto – Laleggia, Downing, P. Russell – Callahan, Malone, Rattie

    Vancouver Canucks: Bachman (Garteig) – Sautner, Holm, Pedan, Brisebois, Chatfield, McEney – Carcone, Chaput, Virtanen – Rodin, Megna, Goldobin – Archibald, Macewen, D'Aoust – Molino, Cassels, LaPlante

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Heyer, Nagy.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Vítejte u dnešního přípravného utkání National Hockey League. Narazí na sebe Edmonton Oilers a Vancouver Canucks. Dá se očekávat, že minimálně hosté nastoupí v jiné sestavě, než kterou budeme vídat během základní části NHL, jelikož Canucks takřka souběžně absolvují dvojzápas s Los Angeles na území Číny.
     
    EDMONTON OILERS

    Trenéři Edmontonu zatím mohou být spokojeni s dosavadními výsledky svého týmu, přestože se jedná pouze o přípravu. Na úvod Olejáři porazili ve dvojzápase Calgary Flames 5:2 a 5:4, aby o dva dny později vyzráli také celkem jednoznačným výsledkem 4:1 na Winnipeg Jets. Duel proti Vancouver Canucks bude pro edmontonské dalším kanadským střetnutím a celkově třetím v rámci přátelských mačů. Udrží Oilers výbornou zářijovou bilanci?
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Hokejisté Canucks za sebou aktuálně mají čtyři přípravná utkání, během nichž zapsali shodně dvě porážky a dvě výhry. Zatím nejméně rád Vancouver vzpomíná na nedávné setkání s nováčkem Vegas Golden Knights, Zlatí rytíři kanadský celek smetli 9:4. Nutno však připomenout, že kádry hrály v hodně okleštěných sestavách a zkoušely řadu talentů. Naposledy Kosatky svedly souboj v rámci China Games proti Los Angeles Kings. Tentokrát už se hrálo s pořádně nabitými soupiskami, Canucks padli poměrem 2:5, odveta je na stejném místě čeká už v neděli. Tedy pouhý den po dnešním střetnutí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Draisaitl (Lucic, Caggiula), 26. Yamamoto (Kelly), 30. Pakarinen (Fayne, Klefbom), 45. Pakarinen, 53. Yamamoto (Draisaitl, Caggiula) – 14. Carcone (McEney, Chatfield), 45. Rodin (Megna, McEney), 55. Chatfield (Goldobin, Carcone)


    Edmonton Oilers: Brossoit (Ellis) – Klefbom, Larsson, Lowe, Fayne, Auvitu, Mantha – Lucic, Draisaitl, Caggiula – Pakarinen, Kelly, Yamamoto – Laleggia, Downing, P. Russell – Callahan, Malone, Rattie.
    Vancouver Canucks: Bachman (Garteig) – Sautner, Holm, Pedan, Brisebois, Chatfield, McEney – Carcone, Chaput, Virtanen – Rodin, Megna, Goldobin – Archibald, Macewen, D'Aoust – Molino, Cassels, LaPlante

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Heyer, Nagy

    Diváci: 18 347
    thejrc.org