Columbus – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:0 (kon.)
Tampa – Nashville 3:1 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 2:1 (kon.) | Calgary – Arizona 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 5:3 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 4:2 (kon.) | Vancouver – Los Angeles 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Edmonton Oilers
5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Vancouver Canucks
Sobota 23.09.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Partner:
    54:23 CHATFIELD - 5:3
     
    54:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje směle dál, tentokrát skórují hostující hráči. Ukazuje se, že v jednoduchosti je krása. Pěknou přihrávku na modrou čáru dostal JALEN CHATFIELD. Ten jednoduše napřáhl, vypálil a překonal Brossoita v brance Oilers. Gólman domácích toho moc neviděl, jinak by nejspíš stihl ještě zasáhnout. Asistence: Nikolaj Goldobin, Michael Carcone.
    52:38 YAMAMOTO - 5:2
     
    52:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nejenže Edmontonští využili přesilovku, oni ji zužitkovali dokonce velmi rychle. Stačilo vyhrané vhazování, rychlá přihrávka a zakončení, na které už brankář Canucks Richard Bachman nedosáhl. KAILER YAMAMOTO si připisuje do statistik druhý zásah v tomto zápase. Skóroval z hodně podobné pozice jako ve druhé třetině, taktéž z levého kruhu a zakončením bez přípravy. Pravděpodobně je o vítězi duelu rozhodnuto. Asistence: Leon Drasaitl, Drake Caggiula.
    44:41 PAKARINEN - 4:2
     
    44:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže domácí hokejisté mají velmi brzy dvoubrankové vedení zpátky. Stačila jedna chybička a hned se hala raduje. Svou druhou trefu v zápase přidává edmontonský IIRO PAKARINEN, jenž krásně trefil horní polovinu Bachmanovy svatyně. Už to bude s doháněním skóre pro Kosatky zase o něco těžší. Bez asistence.
    44:03 RODIN - 3:2
     
    44:03
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Když dá dnes Vancouver gól, tak je to pokaždé náhle a z nečekané situace. Což platilo i tentokrát. ANTON RODIN se najednou zjevil samotný mezi dvěma kruhy a samotný proti brankáři Brossoitovi vůbec nezaváhal. V tomto případě pro změnu pochybila obrana Edmonton Oilers. Asistence: Jayson Megna, Evan McEney.
    29:31 PAKARINEN - 3:1
     
    29:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Edmonton je ve druhé třetině skvěle připraven na rychlé protiútoky, teď to domácí zase jen potvrdili. Sice Olejáři hrají početní nevýhodu, to jim ale nezabránilo ve skórování. Po Leonu Draisaitlovi využil samostatný únik také IIRO PAKARINEN, jenž rozradostnil edmontonské příznivce na tribunách. Canucks budou muset zabrat, pokud chtějí s výsledkem něco udělat. Asistence: Mark Fayne, Oscar Klefbom.
    25:17 YAMAMOTO - 2:1
     
    25:17
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice domácí hráči nevyužili, prosazují se ale při plném počtu mužů na ledě. Opět moc krásná hokejová akce, na jejímž konci stál připravený autor zásahu KAILER YAMAMOTO. Ten od spoluhráče obdržel povedený pas na levý kruh, následně bez přípravy zakončil a překonal Richarda Bachmana. Ten snad ani neměl šanci se stihnout přesunout. Edmonton Oilers tedy obracejí skóre na svou stranu. Asistence: Chris Kelly.
    19:25 DRAISAITL - 1:1
     
    19:25
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že si Vancouver Canucks ponesou do kabiny náskok o jednu branku, ale pak se do veliké šance dostal v loňské sezóně velmi produktivní útočník LEON DRASAITL, který tváří v tvář Richardu Bachmanovi nezaváhal. V samostatném úniku jej ukázkově prostřelil, po krásné přihrávce od spoluhráče. Do kabin se tak nejspíše půjde za vyrovnaného stavu. Asistence: Milan Lucic, Drake Caggiula.
    13:17 CARCONE - 0:1
     
    13:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Teď už ale kotouč končí v síti a trošku překvapivě jsou to hosté, kdo se ujímá vedení. Vancouver sice zatím neměl žádné lepší šance, avšak využívá početní výhodu, poměrně netradičně. MICHAEL CARCONE před zraky brankáře Brossoita změnil směr kotouče, který vyslal od modré čáry obránce McEney. Gólman Edmonton nestačil reagovat a poprvé kapituluje. Uvidíme, jak si teď domácí povedou. Asistence: Evan McEney, Jalen Chatfield.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 20. Draisaitl (Lucic, Caggiula), 26. Yamamoto (Kelly), 30. Pakarinen (Fayne, Klefbom), 45. Pakarinen, 53. Yamamoto (Draisaitl, Caggiula) – 14. Carcone (McEney, Chatfield), 45. Rodin (Megna, McEney), 55. Chatfield (Goldobin, Carcone)


    Edmonton Oilers: Brossoit (Ellis) – Klefbom, Larsson, Lowe, Fayne, Auvitu, Mantha – Lucic, Draisaitl, Caggiula – Pakarinen, Kelly, Yamamoto – Laleggia, Downing, P. Russell – Callahan, Malone, Rattie.
    Vancouver Canucks: Bachman (Garteig) – Sautner, Holm, Pedan, Brisebois, Chatfield, McEney – Carcone, Chaput, Virtanen – Rodin, Megna, Goldobin – Archibald, Macewen, D'Aoust – Molino, Cassels, LaPlante

    Rozhodčí: Skilliter, Meier – Heyer, Nagy

    Diváci: 18 347
    thejrc.org