Salzburg – Austria 0:0 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
0:0 (0:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 24.09.2017, 16:30 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakouská Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Dnes se proti sobě v 9. kole rakouské Tipico Bundesligy postaví FC Red Bull Salzburg a FK Austria Vídeň. Jejich posledních pět vzájemných zápasů skončilo jasně lépe pro Slazburg, který pětkrát vyhrál a inkasoval pouze čtyři góly. Hrát se bude v Red Bull Areně v Salzburgu, která poskytne kapacitu pro 31 600 diváků.
     
    FC Red Bull Salzburg:

    Salzburg se v tabulce nachází na druhém místě se ztrátou jednoho bodu na první Sturm Graz se kterým hrál v šestém kole a prohrál 0:1. Nejlepším střelcem je pětadvacetiletý izraelec Munas Dabbur, který se prosadil již pětkrát. Salzburg minulý ročník vyhrál jak rakouskou ligu tak rakouský pohár a zajistil si tak 2. předkolo Ligy mistrů. V něm si lehce poradil s Hibernians, ale ve 3. předkole nedokázal postoupit přes Rijeku, díky horšímu skóre z venkovního zápasu. V 4. předkole Evropské ligy dokázal postoupit přes FC Viitorul a tak si zahraje základní skupinu Evropské ligy. V prvním zápase zavítal na hřiště Guimaraes ze kterého si odvezl bod po remíze 1:1. V rakouském poháru lehce zaváhal na hřišti Bruck Leitha, kde vyhrál až v prodloužení. Poslední zápas v lize zvládli v Mattersburgu odkud si odvezli výhru 2:1. Trenérem je Roger Schmidt.
     
    FK Austria Vídeň:

    Austria Vídeň se v tabulce nachází o místo níže než jeho dnešní domácí soupeř a to na třetím místě se čtrnácti body. Nejlepšími střelci jsou rakušané Kevin Friesenbichler a Raphael Holzhauser, kteří se každý trefili čtyřikrát. Austria minulou sezonu skončila na druhém místě a zajistila si 3. předkolo Evropské ligy. Tam narazila na Limassol se kterým si poradila, poté ve 4. předkole postoupila přes Osijek díky lepšímu skóre z venkovního zápasu. V první zápase základní skupiny Evropské ligy prohrála s italským AC Milán vysoko 1:5. V rakouském poháru jasně vyhrála nad Vocklamarktem 3:0. Poslední zápas v lize zvládli lehce na hřišti St.Polten odkud si odvezli výhru 5:1. Trenérem je Thorsten Fink.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Red Bull Salzburg: Walke (C) – Lainer, P. Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Haidara, Samassékou, Valon Beriša – H. Wolf – Gulbrandsen, Dabbur.
    Náhradníci: Stankovic – Onguéné, Igor, Schlager, Atanga, Daka, Mwepu.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Kadiri Mohammed, Serbest, Martschinko – Holzhauser (C) – Prokop, Abdullahi, Lee, Pires – Friesenbichler.
    Náhradníci: Kos – Gluhakovic, Tajouri-Shradi, Blauensteiner, De Paula, Salamon, Bonifácio Augusto.

    Rozhodčí: Markus Hameter – Maximilian Weiß, Michael Nemetz.
     
    Trio rozhodčích přivádí aktéry tohoto očekávaného derby na hrací plochu Red Bull Areny, za pár minut začneme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop proběhl v režii domácích fotbalistů, kteří nastupují v tradičních bíločervených barvách. Hostující Austria obléká taktéž své klasické dresy fialové barvy.
     
    1
    Miranda se dlouho nerozpakoval a zkusil zrychlit hru dlouhým nákopem přes půl hřiště na levé křídlo. Tam si sice sbíhal Beriša, balon však nestihl na hrací ploše. Odkopávat tak bude hostující gólman Pentz.
     
    2
    Rozehrávka hostí neproběhla zrovna hladce a míč se brzy vrátil na kopačky hráčů Salzburgu.
     
    3
    Amadou Haidara poslal vpřed nepřesnou nahrávku, míč skončil v autu. Hrát už může hostující zadák Tarkan Serbest.
     
    3
    Kapitán Austrie Raphael Holzhauser se v souboji s Hannesem Wolfem provinil nedovoleným zákrokem, Salzurg jde vpřed.
     
    4
    Diadie Samassékou se vydal na odvážný útočný výlet, u praporku však o balon přišel. Vzápětí se ještě domácí dostali k míči a Gulbrandsen si sbíhal do vápna, k balonu však měl o poznání blíže Pentz.
     
    5
    Hannes Wolf odrazil míč od Serbesta do zámezí a uvidíme první roh zápasu. Od praporku rozehraje Valon Beriša.
     
    6
    Centr Beriši ve vápně mnoho nepříjemností nanedělal a balon odskákal ven ze šestnáctky. Tam se do něj opřel dobíhající Paulo Miranda, ani jeho bomba ale neproletěla houštinou těl před hostující bránou.
     
    7
    Po akci Dominika Prokopa na pravém křídle se za míčem vrhal forvard Friesenbichler, ale nedokázal přetlačit bránícího Ćaletu-Cara. Na druhou stranu se vydává Gulbrandsen.
     
    8
    Gulbrandsena neubránil Holzhauser a útočník Salzburgu pak v souboji s Kadirim vybojoval další roh pro svůj tým.
     
    9
    Ani z druhého rohu domácí nic nevytěžili, byť reklamovali Holzhauserovu hru rukou. Sudí však nechal pokračovat ve hře a míč doputoval až k domácí bráně.
     
    10
    Patrick Pentz rozehrál nakrátko s obráncem Kleinem, načež ve hře pokračoval Martschinko. Ten ještě hledá kolmicí nabíhajícího Pirese.
     
    11
    Míč se ještě jednou vrátil k Martschinkovi, jehož při pokusu o centr ostře dojel Haidara. Domácí záložník je za to po zásluze potrestán žlutou kartou. Austria má k dispozici volný kop z levého křídla.
     
    12
    S centrem do vápna si obrana Býků dokázala poradit, na levé lajně už bude vhazovat domácí bek Ulmer.
     
    14
    Po nevyvedeném útoku Salzburgu rozehrávají hosté. Na pravé straně má balon v moci obránce Florian Klein.
     
    15
    Ani postup vídeňského týmu nebyl příliš úspěšný, brankář a kapitán domácích Alexander Walke se protáhl dlouhým odkopem.
     
    17
    Zajímavá rozehrávka volného kopu v podání Valona Beriši, který poměrně z velkého úhlu z levé strany mířil přímo do brány a dokonce velmi přesně hledal vzdálenější šibenici! Patrick Pentz byl však pozorný a míč jednoruč vytáhl nad břevno.
     
    18
    Následující rohový kop už domácímu týmu žádnou šanci nepřinesl a nyní se bojuje na středu pole. Po faulu Prokopa musí navíc sudí Hameter krotit emoce.
     
    19
    Po rychlé rozehrávce se domácí dostali na pravou stranu, odkud odcentrovat Haidara. Jeho přízemní pas proletěl až k Dabburovi, nejlepší střelec domácího týmu však z otočky mířil jen do rukavic Pentze.
     
    20
    Holzhauserův dlouhý pas sklepl Abdullahi hlavou na střed hřiště, tam ale Friesenbichlera odstavil Duje Ćaleta-Car a míč odehrál do bezpečné vzdálenosti od vlastní brány.
     
    21
    Sprinterský souboj mezi Berišou a Kleinem dopadl lépe pro domácí tým. Ulmer bude vhazovat.
     
    22
    Ulmer se poté vytáhl až na levé křídlo a odcentroval. Před bránu dobíhali oba domácí útočníci, Pentz však přečetl dráhu míče a ukryl jej v rukavicích.
     
    23
    Hosté se rychle připravili o míč a teď už v poklidu kombinují domácí fotbalisté.
     
    24
    Ulmer se rozběhl na levé straně a byl adresátem parádní nahrávky šajtlí z dílny středopolaře Wolfa, ten však balon trochu přetáhl a jeho spoluhráč jej o chloupek nestihl.
     
    25
    Ćaleta-Car se nijak nemazal s Prokopem a důrazným skluzem poslal nejprve míč do zámezí a poté hostujícího křídelníka na zem. Je pískáno, Holzhauser může rozehrát volný kop z pravé strany.
     
    26
    Z tohoto „kratšího rohu“ si hosté vypracovali první větší šanci zápasu, když Holzhauserův povedený centr na bližší tyči hlavou usměrnil Friesenbichler a Walke musel být v pozoru! Balon jej však po hlavičce útočníka Austrie v podstatě trefil, tady měli domácí i trochu toho štěstíčka.
     
    28
    Po rychlém výpadu domácích musel být na druhé straně pozorný i Pentz, který nakonec uhájil svou bránu před nájezdem Gulbrandsena. Vzápětí byl však Wolf faulován záložníkem Jinhyunem Lee, který za to dostává žlutou kartu.
     
    29
    Po volném kopu hlavičkoval jen o kousek vedle důrazný Ćaleta-Car. Domácí se potom rychle dostali zpátky k míči a aktivní Gulbrandsen se natlačil až před bránu, z úhlu však trefil jen vyběhnutého Pentze.
     
    30
    Nedotažený útočný výpad hostí dává dost času a prostoru k rozehrávce domácímu týmu. Salzburg to nyní zkouší po pravé straně.
     
    31
    Z poměrně velké dálky napřáhl na ose hřiště Diadie Samassékou, jeho skákavá rána ale míří vedle brány.
     
    32
    Christopher Martschinko vhazuje aut na levé lajně, Austria se pomaličku posouvá vpřed.
     
    33
    Přišla však rychlá ztráta míče a hrozící protiútok Salzburgu hasil faulem Dominik Prokop.
     
    33
    Samassékou měl na středu opět dost prostoru. Znovu tak mohl domácí záložník zkusit střelu, jeho pokus ke štěstí Austrie zase končí jen vedle brány.
     
    35
    V ofsajdu se za domácí obrannou linií zjevil Pires, brankář Walke tak rozehraje balon z klidové polohy.
     
    37
    Pentz na druhé straně odkopává, ani tento útok Salzburgu nepřinesl žádné ohrožení jeho čistého konta.
     
    38
    Doslova zahozená šance! Dabbur na středu přenechal míč Wolfovi, jenž jej dokázal zkrotit a pak i se štěstím propasíroval nahrávku na zapomenutého Haidaru, který ale tváří v tvář Pentzovi selhal a z hranice vápna minul bránu Austrie!
     
    40
    Holzhauser a Serbest si teď při rozehrávce naložili víc, než byli schopni zvládnout. Útočný faul napadajících hráčů je tak pro ně vysvobozením.
     
    41
    Po dobré obranné práci kapitána Holzhausera se hosté ubránili, nicméně budou čelit dalšímu rohovému kopu Salzburgu.
     
    42
    Míč opustil vápno a poté jen neškodně doskákal k Pentzovi, který jej sebral a hbitě hledá své spoluhráče okolo středového kruhu.
     
    43
    Dabbur na středu vybojoval míč a posunul jej na levé křídlo. Tam nabíhal Ulmer, jeho střílený centr ale nenašel Gulbrandsena.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci a vypadá to, že změny skóre už se nedočkáme. Balon má v moci domácí tým, který se ještě pokusí o jeden útočný výpad z levé strany.
     
    45
    A málem se urodilo! Na konci povedené akce domácích stál Beriša, jehož střela ale mířila přesně do prostoru, kde operoval Pentz, který tak bez problémů míč lapil.
     
    45
    Ještě jedna dobrá šance pro domácí! Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny se do vápna Austrie řítil Gulbrandsen, odstavil Serbesta a hlavou zkusil překonat Pentze, který svůj tým zachránil reflexivním zákrokem pravou rukou!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:32.
     
    První dějství je minulostí. Oba týmy si dokázaly vypracovat své šance, více ze hry však měl dominantní Salzburg. Ten držel míč 56% času, vypracoval si celkem 14 střel a hned 5 z nich mířilo na Pentze. Brankář Austrie však proti Gulbrandsenovi, Berišovi i dalším dokázal zakročit a stejně jako na druhé straně Alexander Walke zatím neinkasoval. Gólman Salzburgu si musel poradit jen s jednou soupeřovou šancí, do které se dostal Friesenbichler. Ani jemu se nepovedlo skórovat a na úvodní branku tak zatím čekáme, vzhledem k průběhu prvního poločasu se ale dost pravděpodobně nějakého gólu dočkáme, tomuto zápasu by bezbranková remíza rozhodně neslušela...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu rozehráli hosté. Zatím hrají oba týmy ve stejném složení, ani jeden z trenérů nesáhl ke změně v sestavě.
     
    47
    Po Holzhauserově volném kopu z pravé strany propadl míč až na zadní tyč. Tam se jej ujal Lee a obloučkem jej vrátil před bránu, kde hlavou zakončoval Friesenbichler, ještě před Walkem ale zakročil obránce Ćaleta-Car.
     
    49
    Beriša se individuálně neprobil do zakončení. Následně zkusil Haidara obloučkem za obranu uvolnit někoho ze spoluhráčů, pohotově ale zasáhl Serbest a další ohrožování Pentzovy brány se prozatím odkládá.
     
    51
    Do šance se nyní dostali domácí, když Martschinko neuhlídal Lainera, jenž jej přetlačil a zprava odcentroval. Gulbrandsenova rána byla zablokovaná a následně pálil z hranice vápna Haidara, jenže po zemi mířil jen přímo na Pentze.
     
    52
    Amadou Haidara teď na středu hrací plochy nedovoleně atakoval Abdullahiho, balon putuje na kopačky hráčů Austrie.
     
    54
    Velký závar před Pentzem opět nekončí brankou! Ulmer se společně s Beriškou a Dabburem probili zleva do vápna a o balon sice přišli, ke střele se ale vzápětí dostal Wolf. Po zákroku gólmana Austrie ještě dorážel Gulbrandsen, odkrytou bránu ale v pádu netrefil!
    54.
     
    55
    Po další ofenzivě Salzburgu ukryl míč v rukavicích Patrick Pentz, který se pomalu stává ústředním hrdinou tohoto zápasu.
     
    57
    Utkání bylo na chviličku přerušeno, protože na trávníku se ocitl domácí záložník Haidara. Ten už nyní za pomoci lékařů opouští trávník a vypadá to, že bude schopen se do zápasu vrátit.
     
    58
    Amadou Haidara se opravdu rychle vrátil do hry a hned faulem zastavil akci Friesenbichlera. S balonem na kopačkách tak pokračují hráči ve fialovém.
     
    60
    Ofsajd Dabbura zastavil další útočnou akci domácích Býků a na straně hostů se v přerušené hře bude střídat.
     
    60
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Jinhyun Lee, přichází David De Paula.
     
    61
    Hostující tým se pomalu posunuje kupředu, využívá k tomu kombinaci po pravém křídle. Prokop však nyní nemohl jinak než nahrát dozadu.
     
    62
    Vzápětí následoval nepřesný Serbestův nákop dopředu, domácí budou vhazovat aut.
     
    63
    Balon nakonec skončil u Walkeho, který jej vrátí do hry odkopem od brány. Domácí kapitán nakonec zvolil nahrávku na pravého beka Lainera.
     
    64
    Lainer se nyní vydal vpřed a dokázal z pravého křídla odcentrovat, vysoký míč ale před čekajícím Gulbrandsenem odvrátil do bezpečí pozorný Kadiri.
     
    65
    Klein kooperuje na pravé straně s Abdullahim. Po autu obránce Kleina se ale hosté u míče nedokázali udržet a nyní se musí bránit.
     
    65
    Wolf přenesl hru na pravou stranu, útok Salzburgu ale zhatila nepřesná nahrávka Dabbura. Následný vysoký centr Lainera srazil do zámezí jeden z obránců, následovat bude roh.
     
    66
    Ulmer odcentroval od praporku a Pentz si nyní nepřipsal zrovna jistý zákrok, nakonec však hosté se štěstím své vápno uhájili. Při výběhu z brány sice Pentz srazil k zemi Kadiriho, stoper Austrie je ale tvrdý chlapík a vypadá to, že bude bez problémů pokračovat v akci.
     
    67
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Amadou Haidara, přichází Xaver Schlager.
     
    68
    Volný kop Austrie nepřinesl žádné nebezpečí a míč skončil u Walkeho. Na druhou stranu se vrhl nový muž na trávníku Schlager a zprava odcentroval, před bránou na balon jen o kousek nedosáhl Gulbrandsen.
     
    69
    Opět u míče Schlager, opět z toho byla nepřesnost v rozehrávce. Nyní Schlagerův pas opustil hrací plochu u rohového praporku a Pentz může odkopávat.
     
    70
    Ulmer se dostal do volného prostoru na levé straně a odcentroval, do jeho nahrávky se ale po hlavě vrhl Kadiri a odklidil balon na rohový kop.
     
    71
    S Berišovým centrem od praporku si hosté poradili, Kadiri však poté nešťastně srazil míč na další roh.
     
    71
    Po něm si však rozhodčí všiml nějakého nesouladu s pravidly a Pentz tak nakonec v poklidu odkopával z hranice vápna.
     
    72
    Holzhauser stáhl k zemi Berišu a sudí Hameter jej potrestal žlutou kartou.
     
    73
    Po následném přímém kopu se do hlavičky dostal Paulo Miranda, jeho zakončení ale míří mimo.
     
    74
    Xaver Schlager se po příchodu na hřiště snaží zapojit do rozehrávky Salzburgu. Nyní se blonďatý záložník opět uvolnil na pravé straně a odcentroval, míč však v klidu sebral Pentz.
     
    75
    Pires si v souboji přehodil míč přes nohu Mirandy a byl za to domácím zadákem sražen k zemi, je z toho žlutá karta.
     
    75
    Střídání v týmu FC Red Bull Salzburg: ze hřiště odchází Fredrik Gulbrandsen, přichází Patson Daka.
     
    76
    Z volného kopu hosté nedokázali ohrozit Walkeho čistý štít a vpřed se naopak vydávají hráči v červenobílém.
     
    77
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Dominik Prokop, přichází Ismael Tajouri-Shradi.
     
    79
    Po Ulmerově povedeném centru z levé strany šel na bližší tyči do skluzu nový hráč Salzburgu Daka, balon však nezasáhl a další zákrok si tak připsal Patrick Pentz.
     
    80
    Dabur našel nahrávkou na střed hřiště přesně kopačku Beriši, který se hbitě otočil zády k bráně a nechal se faulovat Friesenbichlerem, který si za to vysloužil žlutou kartu.. Těsně za vápnem Austrie tak mají domácí výbornou pozici pro rozehrávku volného kopu.
     
    81
    Z volného kopu pálil přes zeď sám faulovaný Beriša, Patrick Pentz však skvělým skokem k levé tyči balon vytáhl! Navíc to provedl tak šikovně, že z toho nebude ani rohový kop, opět skvělá práce gólmana Vídně!
    81.
     
    82
    Po nepřesnostech z obou stran se míč dostal až zpět k Pentzovi, který na nic nečekal a poslal jej vysokým nákopem zase zpátky k půlicí čáře.
     
    83
    Patson Daka protáhl míč po pravé straně, načež jej tvrdým skluzem odzbrojil Serbest, jenž míč odrazil na roh.
     
    84
    Po centru Beriši vyplaval před bránou nehlídaný Duje Ćaleta-Car a hlavou zakončoval k zadní tyči, míč však skončil těsně mimo! Pentz se tentokrát jen ohlédl, hlavičku chorvatského obránce by jistě nechytil!
     
    85
    Daka nasadil parádní jesličky Serbestovi a pak centroval na Dabbura, před ním ale míč srazil Kadiri a Klein následně odkopl balon až na tribunu.
     
    86
    Dabbur se nevymotal z obležení dvojice obránců ve fialovém, byl však faulován. Hosté se nadále budou muset bránit.
     
    86
    Valon Beriša si staví míč k rozehrávce dalšího rohového kopu. Ani ten ale nakonec nepřinesl ohrožení Pentzovy pokladnice a hosté naopak mohou jít vpřed.
     
    87
    Abdullahi ale zaváhal a na ose hřiště míč ztratil, načež mohl z pravé strany pálit Daka. Jeho rána ale neměla patřičné parametry a Pentz bez problémů chytá.
     
    88
    Ćaleta-Car odklidil míč do autu, vhazovat bude na pravém křídle Klein. Hosté se po dlouhé době vymanili zpod tlaku Salzburgu a sami mohou zaútočit.
     
    89
    Nepřesnou nahrávku Abdullahiho jen zkontroloval Ćaleta-Car a pustil míč do zámezí, aby mohl Walke odkopávat.
     
    90
    V poslední minutě řádné hrací doby se dopředu po nákopu Serbesta vydávají hráči Austrie.
     
    90
    Na ose hřiště záhy získali míč domácí a po rychlé akci hledal Dabbur ve vápně Wolfa, ten si ale v souboji s Kadirim pomohl faulem.
     
    90+1
    Už v nastaveném čase vytahuje Schlager balon vpřed. Následuje nahrávka na Lainera, jehož centr schoval v rukavicích Pentz.
     
    90+2
    Diadie Samassékou fauloval na středovém kruhu Abdallahiho, kterému se zpět na nohy vůbec nechce.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Felipe Pires, přichází Thomas Salamon.
     
    90+4
    Zápas míří ke svému konci, vypadá to, že ve šlágru 9. kola se přeci jen urodí remíza 0:0.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je to tak, Salzburg na vlastním hřišti nedokázal překonat pevnou obranu Austrie a hlavně dnes vynikajícího Patricka Pentze, jenž si připsal několik skvělých zákroků a hlavně jeho zásluhou si oba týmy rozdělí body. Směrem vpřed byli hosté prakticky bezzubí a Walke se většinu utkání v bráně vysloveně nudil, proti třem střelám zasáhl s přehledem a jinak sledoval marné dobývání vídeňské defenzivy.

    I přes dominantní výkon si tak Salzburg připíše jen jeden bod a zůstane na druhém místě za vedoucím Sturmem Graz, který má na kontě ještě o jeden bod víc. Třetí zůstává Austria, která navýšila náskok na svého rivala Rapid na dva body a za Salzburgem zůstává s tříbodovým odstupem.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 15:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 19:11.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, díky za pozornost. Přeji příjemný zbytek nedělního večera a těším se na další společné sledování sportovních klání, na počtenou! (18:27:31)

    Michal Konvalina

    Branky:

    Karty:   11. Haidara (SLZ), 75. P. Miranda (SLZ) – 28. Lee (AUV), 72. Holzhauser (AUV), 80. Friesenbichler (AUV)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 15:2. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 19:11.
    FC Red Bull Salzburg: Walke (C) – Lainer, P. Miranda, Ćaleta-Car, Ulmer – Haidara (67. Schlager), Samassékou, Valon Beriša – H. Wolf – Gulbrandsen (75. Daka), Dabbur.
    Náhradníci: Stankovic – Onguéné, Igor, Schlager, Atanga, Daka, Mwepu.

    FK Austria Vídeň: Pentz – Klein, Kadiri Mohammed, Serbest, Martschinko – Holzhauser (C) – Prokop (77. Tajouri-Shradi), Abdullahi, Lee (60. De Paula), Pires (90+3. Salamon) – Friesenbichler.
    Náhradníci: Kos – Gluhakovic, Tajouri-Shradi, Blauensteiner, De Paula, Salamon, Bonifácio Augusto.

    Rozhodčí: Markus Hameter – Maximilian Weiß, Michael Nemetz
    thejrc.org