Saint-Étienne – Rennes 2:2 (kon.) | Štrasburk – Nantes 1:2 (kon.) | Marseille – Toulouse 2:0 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:0 (1:0)
Toulouse FC
Neděle 24.09.2017, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10. (22:56:36)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Marseille zaslouženě bere z dnešního měření sil proti Toulouse všechny tři body.

    Od úvodu bylo jasné, že více útočit bude domácí celek. Svou převahu zužitkoval tým z jihu Francie ve třiatřicáté minutě, kdy individuální akcí prošel Florian Thauvin do vápna, poté se k němu šťastně vrátil balon a čtyřiadvacetiletý fotbalista již neměl problém míč uklidit do sítě. Druhá pojišťovací branka přišla až po více než hodině hry. Lucas Ocampos si naskočil na rohový kop, míč zasáhl znovu šťastně kolenem a od něho se odrazil do sítě. Osmnáctiletý talent v hostující brance byl znovu bez šance.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Yusuf Sari.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Germain nyní dokonale zpracoval přihrávku od Payeta, dostal se až do pokutového území, ale tam byl rozhozen při střele a míč letí mimo tři tyče.
     
    90
    Marseille má velmi zkušený kádr a v poklidu si hlídá závěr zápasu. Gustavo riskoval před vápnem, se žlutou kartou šel nebezpečně proti Blinovi, ale rozhodčí nepíská ani faul.
     
    89
    Payet znovu u balonu. Francouzský tvůrce hry hledal rozběhnutého Germaina, ale střídající fotbalista nechal ve velké rychlosti míč za sebou.
     
    87
    Hostům se daří držet balon v blízkosti pokutového území. Diop našel na pravé straně Delorta, který ihned z prvního doteku cpal míč do vápna. Tam vládne Mandanda.
     
    86
    Toulouse mělo po faulu na Somáliu nebezpečnou pozici pro ohrožení branky. Míče se ujal Cahuzac, ale jeho slabá střela přes zeď Mandandu nevystrašila.
     
    85
    Tvrdé přišlápnutí holeně musel skousnout Somália. Hostující záložník musel být pochopitelně ošetřen na trávníku. Následně dostává "jen" žlutou kartu Anguissa.
     
    84
    Hosté se pokusili o rychlou akci po postranní lajně, ale Delort nepřesně přihrál rozběhnutému Khalidovi a míč končí až za brankovou lajnou.
     
    83
    Marseille se stále drží na útočné polovině a nedává tak žádnou šanci Toulouse k závěrečnému tlaku.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Marseille si vybojovalo rohový kop, který rozehrál Payet. Thauvin tentokrát stál na hranici šestnáctky, ale míč nezpracoval.
     
    81
    Na pravé straně se nabídl do kombinace Hikori Sakaj, poté předložil míč na střed vápna, kde byl připravený Germain. Opět musel zasahovat až na poslední chvíli kapitán Toulouse Christophe Jullien.
     
    79
    Po dlouhé přihrávce po lajně se rozběhl za míčem Delort, ale útok Toulouse již nezachránil. Míč ujel až za brankovou lajnu.
     
    78
    Bouma Sarr se uvedl na trávníku vybojovaným míčem na útočné polovině. Po jeho zákroku mohli domácí vhazovat, následně se Sakaj prodral s míčem do vápna, ale tam již nepřehrál Julliena.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Bouna Sarr.
     
    76
    Pohledná akce domácího celku končí na nepřesné přihrávce střídajícího Germaina. Do útoku se tak ženou znovu hosté, kteří se rozhodně ještě nevzdávají.

    Vít Schück

    Branky: 33. Thauvin (Ocampos), 62. Ocampos

    Karty:   25. Gustavo (OMA), 85. Anguissa (OMA)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Olympique Marseille: Mandanda – Sakaj, Rami, Rolando, Amavi – Anguissa, Gustavo – Thauvin (90+3. Sari), Payet (C), Ocampos (77. B. Sarr) – N'Jie (69. Germain).
    Náhradníci: Pelé – Germain, Kamara, Maxime López, Sari, B. Sarr, Sertic.

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop, Jullien (C), Moubandje – Durmaz (52. Delort), Cahuzac, Imbula (64. Blin), Somália – Toivonen (63. Khalid), Jean.
    Náhradníci: Goicoechea – Blin, Bodiger, Delort, Sylla, Yago, Khalid.

    Rozhodčí: Millot – Pacelli, Jouannaud
    thejrc.org