Saint-Étienne – Rennes 2:2 (kon.) | Štrasburk – Nantes 1:2 (kon.) | Marseille – Toulouse 2:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
2:2 (1:1)
Stade Rennes
Neděle 24.09.2017, 15:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:14. (17:01:27)
     
    Zápas končí spravedlivou remízou 2:2, bod zůstává v Saint-Étienne, bod putuje také do Rennes. V úvodu prvního poločasu hodně domácí kouskovali hru nečistou hrou, také vyfasovali v tomto období tři žluté karty. Pět minut před pauzou se prosadil po nepřesné rozehrávce Ruffiera Benjamin Bourigeuad. Ve druhé minutě nastavení první půle stačil ještě po perfektním rohovém kopu srovnat krok Gabriel Silva. Druhou půli odstartovala penalta, kterou bez problémů proměnil Wahbi Khazri a Rennes tak znovu vedlo. Následně však přišel pokutový kop také na druhé straně, sám faulovaný Jonathan Bamba vstřelil k levé tyči vyrovnávací gól. Koubek si sice sáhl na balon, ale už ho nedokázal vyrazit pryč ze své branky. V úplném závěru ještě musel o něco dříve pod sprchy Gabriel Silva, který zbytečně sestřelil skluzem Amalfitana.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Červená karta
     
    90+4
    Gabriel Silva zcela zbytečně zajel skluzem do odkopávajícího Amalfitana a je po červené kartě poslán do šaten.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Šance také na druhé straně. Po centru do vápna hlavičkoval zády k brance Bamba. Přeloboval Koubka, který vytáhl balon alespoň na břevno. Následná dorážka Söderlounda již jde mimo.
     
    90+1
    Amalfitano mohl rozhodnout. Po přesném centru Mubeleho pálil ze stoje, míč měl pod sebou, ale dokázal zavařit ještě jednou Ruffierovi. Domácí brankář vyrazil balon před sebe a poté ho ukryl do rukavic.
     
    90
    Ani jeden z týmů se již už do útoku tolik nežene. Střídající Maouassa fauloval u postranní čáry a u balonu jsou tak domácí fotbalisté.
     
    88
    Hráči Rennes drží míč bezpečně daleko do Tomáše Koubka. Nyní ale přišel o balon Prcić a hned se hnal do útoku Bamba. Střelec vyrovnávací branky pálil po kličce jen do boční sítě.
     
    87
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Alexander Söderlund.
     
    87
    Další rohový kop hostujícího týmu končí nepřesným centrem. Hráči v pokutovém zemí se hodně snažili, ale míč nezasáhli.
     
    86
    Hráči Rennes už nic nevymýšlejí, hrají jednoduše. Nyní to potvrdil Mubele, který zavezl balon do vápna, následně mu ale vypíchl míč Perrin.
     
    85
    Z druhé strany přilétl před Ruffiera nebezpečný centr. V pokutovém území Saint-Étienne se nic nebezpečného neudálo a tak mohl jít do útoku Bamba. Diony si ještě před Koubkem chtěl posunout balon, ale český brankář skvěle zasáhl.
     
    84
    Mubele zkušeně pohlídal balon u rohového praporku, poté se nechal obehrát a mohl vhazovat. I další akce hostujícího týmu končí rohovým kopem. Na přední tyči se dokázal prosadit přes obránce právě Mubele, který otečoval svou střelou Perrina.
     
    83
    Další nebezpečná situace se zrodila po faulu Bensebainiho. Selnaes mohl najít pokutovém území své hlavičkáře, ale míč se zasekl již na prvním bránícím hráči Rennes.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastaveným časem pro oba týmy, aby vstřelenou brankou rozhodly dnešní zápas a odnesly si tak plný počet bodů.
     
    81
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Wahbi Khazri, přichází Fait Maouassa.

    Vít Schück

    Branky: 45+2. Gabriel Silva (Perrin), 71. Bamba (pen.) – 42. Bourigeaud, 54. Khazri (pen.)

    Karty:   4. Dioussé (SET), 32. Théophile-Catherine (SET), 34. Janko (SET) – 60. Amalfitano (REN), 70. André (REN), 76. H. Traoré (REN)   90+4. Gabriel Silva (SET)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:14.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Perrin (C), Pierre-Gabriel – Janko (46. Dabo), Dioussé (65. Monnet-Paquet), Selnaes, Gabriel Silva – Cabella, Diony (87. Söderlund), Bamba.
    Náhradníci: Moulin – Hernani, Dabo, Lacroix, M'Bengue, Monnet-Paquet, Söderlund.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Gnagnon, Bensebaini, Ludovic Baal – Bourigeaud, Prcić, André (C), Mubele – Khazri (81. Maouassa) – Sarr (37. Amalfitano).
    Náhradníci: Gertmonas – Danzé, Nyamsi, Figueiredo, Amalfitano, Janvier, Maouassa.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Luzi, Danizan
    thejrc.org