Utrecht – Eindhoven 1:7 (kon.) | Ajax – Arnhem 1:2 (kon.) | Venlo – Zwolle 1:1 (kon.)
Groningen – Twente 1:0 (kon.) | Alkmaar – Excelsior 0:2 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
0:2 (0:2)
SBV Excelsior
Neděle 24.09.2017, 16:45 • AFAS Stadion, Alkmaar • Nizozemská Eredivisie • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Hezké pozdní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu šesté kolo nizozemské nejvyšší soutěže Eredivisie a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto online přenosu sledovat utkání mezi týmy AZ Alkmaar a SBV Excelsior. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    AZ Alkmaar

    Domácí Alkmaar je na tom po pěti odehraných kolech velmi dobře. Nachází se totiž na třetí pozici, když dosud získal dvanáct bodů za čtyři výhry a jednu prohru. Naposledy v lize plně bodovali jeho hráči v Rotterdamu, kde zvítězili 2:0. I dnes by fotbalisté Alkmaaru rádi nejlépe plně bodovali, a sice před vlastními fanoušky. V utkání budou rozhodně favoritem a uvidíme, zda tuto roli naplní.
     
    SBV Excelsior

    To hosté z Excelsioru jsou na tom podstatně hůře. V tabulce jsou až na třináctém místě a na své konto si připsali jen čtyři body. Jednou vyhráli, jednou došlo na dělbu bodů a třikrát prohráli. Hosté se budou snažit v dalším utkání konečně bodovat, aby se v tabulce Eredivisie posunuli o nějaký ten stupínek výše. Na půdě Alkmaaru to ovšem nebude žádná procházka růžovým sadem.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v lednu letošního roku a došlo na remízu 1:1. Skončí i dnes utkání remízou nebo jeden z týmů dokáže zvítězit? To nám napoví až samotné utkání, které si rozhodně nenechte ujít.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Vlaar (C), S. Wuytens, Ouwejan – Til, Vejinović, van Overeem – Jahanbakhsh, Weghorst, M. Seuntjens.
    Náhradníci: Coutinho – van Eijden, Hatzidiakos, Midstjö, Helmer, dos Santos, Friday.

    SBV Excelsior: Kristinsson – Karami, Mattheij, Faes, Massop – Faik, Vermeulen, Koolwijk (C) – Caenepeel, El Azzouzi, Bruins.
    Náhradníci: Zwarthoed, Havekotte – O'Neill, Burnet, Payne, Hadouir, Messaoud, Haspolat, van Duinen.

    Rozhodčí: Blom – Schaap, van Zuilen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči obou celků jsou už připraveni v tunelu v útrobách domácího stadionu a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    A už v doprovodu všech rozhodčích dnešního utkání vstupují na hrací plochu.
     
    Hosté nastoupí v černočervené barvě svých dresů, domácí pak oblékli červenou variantu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali hosté a už s míčem na svých kopačkách zakládají svou první akci.
     
    1
    A pozor. Jonas Svensson srazil k zemi Bruinse a hosté budou kopat penaltu!
    1. Svensson přidržel Bruinse a poslal ho k zemi v pokutovém území. Byla tak nařízena penalta.
     
    2
    Excelsior právě vstřelil branku!
    A sám LUIGI BRUINS si postavil míč na značku pokutového kopu a pokutový kop s přehledem proměnil – 0:1. Hosté se tak velmi brzy ujímají vedení.
    2. Luigi BRUINS - 0:1
     
    3
    Domácí museli odvracet další akci hostů, když vzdušný míč odhlavičkoval do bezpečí Ron Vlaar a jeho tým se žene na opačnou stranu.
     
    3
    Z pravé strany střílel na hostující branku Wout Weghorst, ale Marko Vejinović, jenž si na něj nabíhal, ho dobře netrefil. Hostující brankář tak bude mít odkop od svého zařízení.
     
    4
    Hosté se nadechli k další akci, ale byl v ofsajdové pasti a postrannímu sudímu to neuniklo. Míč mají znovu domácí fotbalisté.
     
    5
    Hosté jsou od úvodní branky aktivnější a i nyní založili další kombinaci před domácí brankou, jenže obrana Alkmaaru byla pozorná.
     
    6
    Domácí zatím neví, jak na rozjeté hosty hrát a nyní opět přišli o balón a nabízí tak Excelsioru další šanci.
     
    8
    Vlaar fauloval také v pokutovém území a nejen, že dostává žlutou kartu, je tu i další penalta pro hosty.
     
    8
    Excelsior právě vstřelil branku!
    No a k míči se postavil znovu LUIGI BRUINS, jenž se znovu nemýlil a míč poslal ke vzdálenější tyči – 0:2. Hosté tak vedou už o dva góly.
    8. Luigi BRUINS - 0:2
     
    9
    Domácí se směrem k sudímu hodně zlobili, ale fauly v pokutovém území to rozhodně byly. Nicméně se musí soustředit plně na hru a pokusit se s utkáním něco udělat.
     
    10
    Po delší době útok hostů. Alireza Jahanbakhsh běžel před branku hostů, ale jeho přízemní střela pak skončila jen na zákroku pozorného brankáře.
     
    11
    Další slibně se rozvíjející akci Alkmaaru odvrátila obrana hostů, která míč poslala na opačnou stranu. Hosté tak jdou zase útočit.
     
    12
    Další kombinace hráčů domácího celku zastavili hosté a už poněkolikáté otáčejí hru na druhou stranu. Zatím je to z domácího pohledu špatný výkon.
     
    13
    Z levé strany centroval míč do pokutového území Marko Vejinović a doprostřed si naběhl Wout Weghorst, který se ho snažil sklepnout za Ögmundura Kristinssona, to se mu ovšem nepovedlo.
     
    14
    Kristinsson znovu zachytil míč a poté ho rovnou odkopl do bezpečí. Další akce domácích je rázem u konce.
     
    15
    Hráči v červených dresech, tedy ti domácí, se snažili o další postupný útok, ale to bylo pro obranu Excelsioru hodně čitelné a ta odvrací míč opět mimo ohrožení své branky.
     
    16
    Hosté svou aktivitu ještě zvýšili a nyní vybojovali rohový kop.
     
    17
    Po něm byli hosté v obrovské šanci a Jonas Svensson hrozící nebezpečí překazil, když vyhlavičkoval míč z brankové čáry do bezpečí!
    17. Svensson odhlavičkoval míč z brankové čáry do bezpečí.
     
    18
    Alireza Jahanbakhsh hledal uvnitř pokutového území svou přihrávkou Wouta Weghorsta, ale tomu míč, který směřoval přímo na něho, sebral obránce hostů Wout Faes. Domácí se tak znovu nedostali do gólového zakončení.
     
    19
    Ne, ani tentokráte se to nepovedlo. Joris van Overeem místo přihrávky zvolil střelu z velké dálky a balón tak skončil hodně vedle branky Excelsioru.
     
    20
    Volný přímý kop zahrávali hosté a míč se snášel do pokutového území, jenže brankář domácích Marco Bizot ho z výskoku chytil do svých rukavic.
     
    21
    Marco Bizot pak míč odkopl od své branky a hned si ho převzal Thomas Ouwejan, jenž založil další domácí akci. Na jejím konci ale znovu nebyl nikdo, kdo by zakončil.
     
    22
    Ron Vlaar si pohrál s míčem na vlastní polovině a v momentě, kdy se k němu blížil útočník Excelsioru, ho raději zakopl na malou domů Bizotovi. Ten ho kope zase zpět do útoku.
     
    23
    Domácí vybojovali rohový kop, ale z této standardní situace nic nevytěžili. Znovu tak zůstali bez střely na hostující branku.
     
    25
    Stejnou standardku si budou moci vyzkoušet i nyní, rohový kop odehraje Mats Seuntjens.
     
    26
    Po něm ale vysoký balón zamířil jen nad hostující bránu a skončil za ní. Ögmundur Kristinsson ho tak odkopne znovu na opačný konec hřiště.
     
    27
    Svensson zatáhl za rameno Ryana Koolwijka, který s bolestivou grimasou zůstal na zemi. Podle všeho ale zatím vypadá, že bude v pořádku.
     
    29
    Z levé strany kousek od velkého vápna zahrávali domácí volný přímý kop, balón se ale dostal na obranu hostů, kteří ho zakopávají mimo.
     
    30
    Guus Til nyní předvedl dobrý obranný zákrok a zastavil hostující akci už před vlastní polovinou. Následně pak hráči Alkmaaru míří před branku Excelsioru.
     
    31
    Tam ovšem opět nic nepředvedli a Ögmundur Kristinsson už si rovná míč, aby ho mohl odkopnout do bezpečí.
     
    32
    Thomas Ouwejan potáhl míč směrem k velkému vápnu, ale než ho stačil přihrát spoluhráči, přišel o něj. Další slibná akce domácích skončila.
     
    33
    Z dobrých dvaceti metrů napálil míč Jonas Svensson a za pomoci obrany hostů skončil nad brankou Ögmundura Kristinssona.
     
    34
    Ögmundur Kristinsson si znovu sáhl na míč a s jistotou na své spoluhráče ukazuje, aby se připravili na jeho převzetí. Je tu další odkop od jeho brány.
     
    35
    Domácí hráči sice mají jasnou převahu co se držení míče týče, ovšem před brankou hostů téměř nehrozí. Naopak hráči Excelsioru, když se dostanou před branku, musí se mít gólman Alkmaaru na pozoru.
     
    36
    Joris van Overeem se snažil uvnitř pokutového území centrovat míč z pravé strany, ale zabránil mu v tom obránce Wout Faes, jenž ho poslal za zadní čáru. Rohový kop pro domácí tým.
     
    37
    Po něm se pak míč dostal na hlavu jednoho z domácích, který ho odhlavičkoval pryč z vlastní poloviny.
     
    38
    Hosté velmi dobře brání celé své území a v tuto chvíli se tak domácí hráči nedokázali procpat do blízkosti branky Ögmundura Kristinssona.
     
    39
    A ani nabíhající Alireza Jahanbakhsh se nedostal ke střele těsně před hostující brankou. Obrana hostů tak znovu odkopává míč pryč od vlastní brány.
     
    40
    Z pětadvaceti metrů odehrál volný přímý kop Marko Vejinović, ale ten se dostal jen do dobře připravené hostující zdi a standardní situace Alkmaaru zůstala bez gólového efektu.
     
    41
    Domácí znovu marně dobývali branku hostů, ale přes betonovou hráz se jim to nepodařilo.
     
    42
    Další rohový kop odehráli hráči Alkmaaru, jenže balón opět mířil jen na obranu Excelsioru, který tak v pohodě odvrací hru na druhou stranu.
     
    43
    Další odkop od své branky tak bude mít Ögmundur Kristinsson, jenž si už rovná balón.
     
    45
    Nad rámec hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Hosté se ještě dostali k jedné střele, ale ta skončila jen vedle domácí branky. První poločas je u konce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí. Už po osmi minutách hry hosté vedli o dva góly. V obou případech se trefil Luigi Bruins, jenž proměnil oba nařízené pokutové kopy. Domácí se snažili najít odpověď, ale zatím se jim kontaktní branku vsítit nepodařilo. Uvidíme, zda v druhém poločase s utkáním ještě něco udělají. Ten začne v 17:50.
     
    Střely na branku: 3 – 5
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Thomas Ouwejan, přichází Fred Friday.
     
    46
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Jeremy Helmer.
     
    46
    Domácí hned v úvodu druhé půle sáhli ke střídání a uvidíme, co trenér Alkmaaru v kabině vymyslel.
     
    46
    Milan Massop střílel z rohu velkého vápna, ale střelu příliš zvedl a ta končí jen nad brankou domácího celku. Marco Bizot tak míč odkopne od své branky.
     
    47
    Jonas Svensson číhal na balón a chtěl s ním okamžitě zamířit do útoku, ale nepodařilo se mu ho zachytit.
     
    48
    Fred Friday potáhl míč do velkého vápna a snažil se ho přihrát spoluhráči, ale trefil jen holenní chránič Ryana Koolwijka, který ho okamžitě poslal na opačnou stranu.
     
    49
    Wout Weghorst hlavičkoval míč uvnitř pokutového území, ale Milan Massop si dobře vyskočil a poslal ho do bezpečí.
     
    49
    Po dvou akcích domácích fotbalistů se k míči postavil zase brankář Excelsioru Ögmundur Kristinsson a hned ho poslal na kopačky svých spoluhráčů.
     
    50
    Fred Friday byl znovu hodně aktivní, dostal se do blízkosti branky hostů a okamžitě pálil na brankáře, jenže jemu pomohla obrana, která další šanci domácích překazila.
     
    51
    Nicméně hráči Alkmaaru od druhé půle působí živějším dojmeme a dostávají se čím dál více před hostující bránu.
     
    52
    Je vidět, že trenérův tah s posláním do hry Fridayho se vydařil. Ten byl před malou chvílí v další šanci, ale neuspěl.
     
    53
    A znovu agilní Fred Friday, jenž nyní vybojoval alespoň rohový kop.
     
    54
    Ten také sám rozehrál, ale nikdo z jeho spoluhráčů si na míč nesáhl a hosté tak znovu posílají balón na opačný konec hřiště.
     
    55
    Domácí zahrávali nebezpečný volný přímý kop a nebyli daleko od snížení. Jenže brankář hostů Ögmundur Kristinsson míč, který se k němu blížil po střele Marka Vejinoviće, vyrazil svými rukavicemi do bezpečí.
    55. Vejinović zahrál volný přímý kop, ale prostřelit branku hostů se mu nepodařilo.
     
    56
    Znovu se aktivnější hráči Alkmaaru dostali před branku hostů, kde střílel Friday, ale balón skončil za pomoci hostů za zadní čárou.
     
    57
    Další rohový kop pak zahrál Marko Vejinović, ale opět se nikdo k míči v pokutovém území nedostal.
     
    58
    Svensson si převzal míč a sám s ním uháněl na polovinu hostů, tam zpětnou přihrávkou hledal Marka Vejinoviće, ale druhý jmenovaný ho nestihl.
     
    59
    Po dalším obléhání hostující branky se po střele Fridayho činil obránce Excelsioru Milan Massop a brankář hostů bude mít další odkop.
     
    60
    Hicham Faik z dvaceti metrů odehrál volný přímý kop, ale míč hodně zvedl a ten tak skončil jen vysoko nad domácí brankou. Marco Bizot tak bude mít také odkop.
     
    61
    Alireza Jahanbakhsh střílel na hostující branku, míč byl ale hosty sražen za zadní čáru a pro domácí je tu další rohový kop.
     
    62
    Marko Vejinović ho zahrál laxním způsobem a poslal balón přímo do rukavic brankáře Excelsioru. Hosté tak budou mít další odkop od své branky.
     
    63
    Fred Friday byl těsně před hostující brankou a z otočky se snažil vystřelit. Balón však zakopli hosté za zadní čáru a je z toho další roh.
     
    64
    Ovšem domácí s ním znovu dobře nenaložili a hosté neměli problém dostat míč pod svoji kontrolu a už s ním vyrážejí směr domácí branka.
     
    65
    Dobrým obranným zákrokem se prezentoval Jonas Svensson a domácí fotbalisté míří za dalším útokem.
     
    65
    Nic z toho ovšem nebylo a obraz hry je tedy stále stejný.
     
    66
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Zakaria El Azzouzi, přichází Mike van Duinen.
     
    67
    Fred Friday byl znovu hodně nebezpečný v pokutovém území, ale obrana hostů mu sebrala míč a míří s ním na opačnou stranu.
     
    68
    Domácím utekl míč po tom, co ho z pravé strany rozehrál Ron Vlaar a nabídl tak hostům další rychlý přechod do útoku.
     
    69
    Přihrávku na Marka Vejinoviće vyslal Fred Friday, ale druhému jmenovanému se ho nepodařilo dobře zpracovat a rázem tak o balón přišel.
     
    70
    Jonas Svensson obral hosty o míč a hned s ním běžel směrem dopředu. Tam ho poslal na Freda Fridayho, ale tentokráte ho nezpracoval.
     
    71
    Alireza Jahanbakhsh centroval míč z pravé strany do velkého vápna, ale Khalid Karami nastavil svoji nohu a vložil ji do jeho centru.
     
    72
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Jinty Caenepeel, přichází Desevio Payne.
     
    73
    Na vysoký míč po střele domácích si chtěl vyskočit Fred Friday, jenže brankář hostů ho špičkou kopačky poslal mimo ohrožení vlastní branky!
    73. Kristinsson poslal míč do bezpečí po akci domácích.
     
    74
    Domácím se prostě dnes vůbec nedaří koncovka. V další šanci se ocitl Fred Friday, ale jeho přízemní rána končí na obranném zákroku Jurgena Mattheije.
     
    75
    Jdeme do poslední patnáctiminutovky a hráči Alkmaaru se stále snaží dobývat branku hostů, zatím je to ale stále marné.
     
    76
    A to i nyní po rohovém kopu, kde se v pokutovém území vytvořila skrumáž, ale v ní se zorientoval brankář Ögmundur Kristinsson a hned si převzal míč do své moci.
     
    77
    Jeremy Helmer poslal míč po zemi na hostující branku, ale ani z této situace se skóre nemění. Hosté tak v klidu odkopli míč do bezpečí.
     
    78
    Helmer byl opět aktivní před hostující brankou, ale jeho následná střela skončila mimo tři tyče.
     
    79
    Na druhé straně zahrozil Luigi Bruins, ale autor zatím obou branek se k hattricku nedostal. Rázem se tak hra otáčí znovu před branku hostů.
     
    80
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Kevin Vermeulen, přichází Ali Messaoud.
     
    81
    Marko Vejinović zahrál volný přímý kop, dokázal prostřelit hostující zeď a balón pak orazítkoval levou tyč branky hostů z pohledu brankáře Ögmundura Kristinssona!
    81. Vejinović orazítkoval tyč hostující branky z volného přímého kopu.
     
    83
    Brankář hostů si nyní sáhl na střelu z úhlu, kterou vyslal Fred Friday a hned balón odkopl do bezpečí. Hosté tak stále drží dvoubrankový náskok i v závěrečném domácím tlaku.
     
    84
    Svenssonovu dělovku odkopl pryč z vlastního území Mike van Duinen a pomohl tak svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    86
    Domácí stále tlačí hosty v jejich blízkosti, ale ani jedna střela se znovu neujala. Pro hráče Alkmaaru je snad dnes branka zakletá.
     
    86
    Na druhé straně zlikvidoval centr Khalida Karamiho z pravé strany domácí brankář a hosté se tak ke třetí trefě nedostali!
    86. Bizot zlikvidoval centr Karamiho z pravé strany.
     
    87
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Jonas Svensson, přichází Dabney dos Santos.
     
    87
    Hráči Alkmaaru se nadechli k poslednímu tlaku a po střele Freda Fridayho se znovu prezentoval skvělým zákrokem hostující Ögmundur Kristinsson.
     
    88
    Domácí znovu vybojovali rohový kop, ale z této standardní situace opět nezapršelo. A nepovedlo se jim to ani z dalšího rohu, tentokráte z druhé strany.
     
    89
    Míč mají v moci hosté a jen tak ho nepustí. Domácí už mají opravdu velmi málo času k tomu, aby se zápasem ještě něco udělali.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase tři minuty navíc.
     
    90+1
    Klubko těl z hostujících hráčů nyní odvrátilo vzdušnou střelu Alireziho Jahanbakhsha a znovu tak hosté překazili souhru domácího týmu.
     
    90+2
    Ögmundur Kristinsson pak pokazil svým zákrokem další ránu Alkmaaru a vypadá to vypadá, že se domácím už nepodaří vsítit ani čestnou branku.
     
    90+3
    Alireza Jahanbakhsh z rohu velkého vápna vyslal jedovku, kterou odvrací obrana Excelsioru. Ta se znovu prezentovala velmi dobře a udržela tak čisté konto hostů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec udrželi své vedení o dvě branky až do konce utkání a ze hřiště Alkmaaru si odvezou všechny tři body. Naopak domácí, i když byli ve druhé části hry lepším týmem, nevsítili ani gól a na svém hřišti tak zůstanou bez jediného bodu.
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 26:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:10.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:38:55)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 2. Bruins (pen.), 8. Bruins (pen.)

    Karty:   8. Vlaar (ALK)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 6:5. Rohy: 26:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:10.
    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson (87. dos Santos), Vlaar (C), S. Wuytens, Ouwejan (46. Friday) – Til, Vejinović, van Overeem (46. Helmer) – Jahanbakhsh, Weghorst, M. Seuntjens.
    Náhradníci: Coutinho – van Eijden, Hatzidiakos, Midstjö, Helmer, dos Santos, Friday.

    SBV Excelsior: Kristinsson – Karami, Mattheij, Faes, Massop – Faik, Vermeulen (80. Messaoud), Koolwijk (C) – Caenepeel (72. Payne), El Azzouzi (66. van Duinen), Bruins.
    Náhradníci: Zwarthoed, Havekotte – O'Neill, Burnet, Payne, Hadouir, Messaoud, Haspolat, van Duinen.

    Rozhodčí: Blom – Schaap, van Zuilen
    thejrc.org