Sampdoria – AC Milán 2:0 (kon.) | Cagliari – Chievo 0:2 (kon.) | Crotone – Benevento 2:0 (kon.)
Hellas Verona – Lazio 0:3 (kon.) | Inter – Janov 1:0 (kon.) | Sassuolo – Bologna 0:1 (kon.)
Fiorentina – Atalanta BC 1:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
1:1 (1:0)
Atalanta Bergamo
Neděle 24.09.2017, 20:45 • Stadio Artemio Franchi (Florencie) • Italská Serie A • 6. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. Remo FREULER - 1:1
     
    90+4
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tribuny ztichly a jen nevěřícně přihlížejí gólové oslavě hráčů Atalanty, kteří si z Florencie odvezou bod. Cornelius po dlouhatánském centru sklepl hlavou balon pro REMA FREULERA a jeho přízemní dělovka zpoza vápna zaplula nechytatelně k levé tyči.
     
    86
    Na opačné straně zase pelášil kupředu Dias (ACF Fiorentina). Míč si ale předkopl daleko od nohy a vyběhnuvší Beriša ho schoval do svých rukavic.
    85. Castagne při pokusu o vyrovnání
     
    85
    Hostující tým prahne po vyrovnání a je to vidět! Sportiello musel řešit nepříjemnou situaci, když na něj zblízka vystřelil Castagne.
    83. Orsolini vystřihl takzvané nůžky
     
    83
    Mohlo být vyrovnáno! Po rohovém kopu se Orsolini (Atalanta Bergamasca Calcio) zkoušel prosadit akrobaticky a jím vystřižené "nůžky" nebyly vůbec tupé, když málem přestřihly horní část síťky.
     
    75
    Timothy Castagne (Atalanta Bergamasca Calcio) zezadu skolil Chiesu a nemůže se divit tomu, že za nešetrný zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    75
    Poslední výměna v týmu ACF Fiorentina: dohrál Cyril Théréau a místo něj se po trávníku proběhne Valentin Eysseric.
     
    71
    Celek Atalanta Bergamasca Calcio vystřídal naposledy: zraněný Josip Iličić pustil do hry Riccarda Orsoliniho.
     
    68
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: v doprovodu týmových lékařů odstoupil z utkání Cristiano Biraghi, zraněného spoluhráče nahradil Maximiliano Olivera.
    62. Gómez neproměnil penaltu
     
    62
    Na značku pokutového kopu si balon postavil Alejandro Gómez (Atalanta Bergamasca Calcio), ale svou šanci na vyrovnání nevyužil. Sportiello totiž odhadl směr střely a balon vyrazil.
     
    61
    Pozor! Iličić s odhodlaným výrazem ve tváři vnikl do vápna Fiorentiny a byl faulován. Penalta! Přestože se domácí hodně zlobí, verdikt rozhodčího už nezmění.
     
    58
    Gianluca Mancini (Atalanta Bergamasca Calcio) se doslova pověsil na záda Babacara a pro takové jednání neměl pochopení hlavní arbitr, který ze své kapsy okamžitě vytáhl žlutě zbarvený kartonek.
     
    53
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: hřiště opustil Giovanni Simeone a místo něj si přišel zahrát Khouma Babacar.
     
    51
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Jasmin Kurtić, přichází Andreas Cornelius.
     
    51
    Cristiano Biraghi (ACF Fiorentina) si vyšlápl na Castagneho a vyfasoval trest v podobě žluté karty.
    50. Iličić a jeho nebezpečná standardka
     
    50
    Co chybělo? Jen nepatrný kousíček! Iličić (Atalanta Bergamasca Calcio) z přímého volného kopu málem vymetl pravou šibenici.
     
    40
    Za faul mimo souboj o míč byl Federico Chiesa (ACF Fiorentina) potrestán žlutou kartičkou.
     
    30
    Rodící se protiakci domácích zastavil Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio) podražením Théréaua. Ptáte se na jeho trest? Samozřejmě žlutá karta.
     
    25
    Nucené střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: z trávníku odkulhal Rafael Tolói a na jeho místo přišel Gianluca Mancini.
    23. Freuler selhal v tutové šanci
     
    23
    Freuler se jako blesk z čistého nebe zjevil přímo před Sportiellem, toho však neprostřelil. Následuje roh, který rozehrají hosté.
     
    13
    Au, to muselo bolet! Leonardo Spinazzola (Atalanta Bergamasca Calcio) šlapákem atakoval Diase a stal se prvním potrestaným hráčem zápasu.
    12. Federico CHIESA - 1:0
     
    12
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Na tribunách je veselo! Radost domácích příznivců způsobil FEDERICO CHIESA a jeho nechytatelná rána, která z hranice šestnáctky zaplula přesně k pravé tyči.
    11. Sportiello vytáhl důležitý zákrok
     
    11
    Důležitý zákrok! Sportiello (ACF Fiorentina) zlikvidoval Kurtićovu ránu z rohu malého vápna a za vyražení míče na roh sklidil potlesk publika.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 12. Chiesa (Théréau) – 90+4. Freuler (Cornelius)

    Karty:   40. Chiesa (FIO), 51. Biraghi (FIO) – 13. Spinazzola (ABC), 30. de Roon (ABC), 58. Mancini (ABC), 75. Castagne (ABC)

    Neproměněná penalta: 62. A. Gómez (ABC), brankář Sportiello zneškodnil


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 22:11.
    ACF Fiorentina: Sportiello – Laurini, Ge. Pezzella, Astori (C), Biraghi (68. Olivera) – Veretout, Ca. Sánchez – Chiesa, Théréau (75. Eysseric), Bastiao Dias – Simeone (53. Babacar).
    Náhradníci: Drągowski – Milenković, Saponara, Eysseric, Cristóforo, Hagi, Olivera, Benassi, Babacar, Lo Faso, Gaspar, Hugo.

    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói (25. Mancini), Caldara, Palomino – Castagne, de Roon, Kurtić (51. Cornelius), Freuler, Spinazzola – A. Gómez (C), Iličić (71. Orsolini).
    Náhradníci: Gollini – Cristante, A. Masiello, Orsolini, Cornelius, Vido, Gosens, Haas, Mancini, Petagna, Bastoni, Hateboer.

    Rozhodčí: Pairetto – Ranghetti, Tasso
    thejrc.org