Sampdoria – AC Milán 2:0 (kon.) | Cagliari – Chievo 0:2 (kon.) | Crotone – Benevento 2:0 (kon.)
Hellas Verona – Lazio 0:3 (kon.) | Inter – Janov 1:0 (kon.) | Sassuolo – Bologna 0:1 (kon.)
Fiorentina – Atalanta BC 1:1 (kon.)
konec
Hellas Verona
0:3 (0:2)
S. S. Lazio
Neděle 24.09.2017, 15:00Italská Serie A • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zajímavý duel hostí severoitalská Verona. Místní Hellas přivítá hosty z hlavního města a bude se mocně snažit, aby Římany vyprovodil domů bez bodů. Proti tomu bude stát S.S. Lazio. Orlům v neúplné tabulce náleží až sedmá příčka a to je pro hladový celek málo. Po překvapivé úvodní remíze s nováčkem SPAL 2013 (0:0) se vyznavači blankytné modři rozstříleli a připsali si trojici výher v řadě včetně potupné demolice napumpovaného AC Milán 4:1. Stejný výsledek se shodou okolností urodil i v předcházejícím pátém kole v konfrontaci s Neapolí. Pro Římany však bohužel v opačném gardu. Svěřenci trenéra Inzaghiho mají tedy spoustu motivace revanšovat se příznivcům za krutou porážku. A kdy také jindy, než proti nevýraznému Hellasu?
    Modro-žlutí v pěti zápasech vstřelili jediný gól a s dvěma body za bezbrankové remízy se krčí na 18. – tedy sestupovém – místě tabulky. Do karet jim tak hraje snad jen to, že se Lazio musí potýkat s marodkou v obraně.
    Sezóna je samozřejmě ještě na startu a cílová páska daleko v nedohlednu. I tento zápas však napoví mnohé o tom, zda se veronští budou na konci ročníku poroučet o soutěž níž. Pro klub, jenž sotva v květnu oslavil návrat na scénu Serie A, by to bylo jistě nemilé rozloučení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas právě začal. Domácí nastupují v modro-žlutých dresech, Římané zvolilo kombinaci bílé a blankytně modré.
     
    1
    Hra začala značně aktivně. Po "překopávané" u levé postranní čáry končí centr Veronských vzhazováním Lazia.
     
    2
    Na levé straně se pokusil prosmíknout Lukaku. Obrana jeho pokus však vystihla, u míče dál zůstávají hráči hostí. Lazio ted nepouští soupeře vůbec k balonu.
     
    3
    Zajímavou přihrávku vymyslel Lulič, střela Cira Immobileho však skončila daleko od branky domácích.
     
    4
    Snad poprvé jsou u míče pořádně domácí fotbalisté. Fossati vybídl své spoluhráče zajímavým centrem, obránce Radu však náběh pohlídal.
     
    5
    Hráči Lazia si trpělivě nahrávají v okolí středového kruhu a hledají skulinku v obraně soupeře. Modro-žlutý val zatím drží.
     
    6
    V akci se opět objevil velmi aktivní Lukaku. Belgický fotbalista se pokusil odcentrovat, místo přihrávky však vybojoval roh.
     
    8
    Následná situace brankáře Nicolase přišil neohrozila. Ze skrumáže hráčů to byl totiž právě on, kdo se zmocnil míče a mohl rozehrát.
     
    9
    Lulič nyní doslova vykoupal protihráče u postranní čáry, příliš však váhal s centrem. Následné pobídnutí od Luise Alberta pak nenašlo jeho kolegu v útoku, nýbrž brankáře domácích.
     
    12
    Další pokus Jordana Lukakua! Centr jen o pár centimetrů minul hlavičkujícího spoluhráče a obrana Hellasu odvracela na roh. Ten již žádné ohrožení domácí svatyně nepřinesl. Lazio začíná útočit opět odzadu.
     
    15
    Zucilini zahrál rukou a máme tu první nebezpečně vyhlížející standardní situaci. Centr od pravé čáry skončil hlavičkou přímo do náruče brankáře Nicolase.
     
    16
    A příležitost i na druhé straně! Marco Parola podrazil protihráče a výsledkem je mimo nebezpečné situace i žlutá karta.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Marco Parolo (S. S. Lazio).
     
    16
    Romulův pokus však skončil v římské zdi. brankář hostí si tak zatím na míč nešáhl.
     
    19
    Osmělovat se začínají i Veronští. Romulův průnik vyústil v odvrácený centr, a ten zase v první roh domácích. Zahrávat bude právě naturalizovaný Brazilec ve veronských službách.
     
    20
    Nic nebezpečného však nevyklouzil a hrát mohou zase hosté, než si po nepřesnosti musel faulem pomoci Lucas Leiva.
     
    21
    Hodně se teď zlobí Romulo a s ním snad všichni fanoušci na stadionu! Tvrdý souboj s však rozhodčí jako nepovolený neposoudil. Hra pokračuje dál.
     
    22
    Lucas Leiva zajímavě vybídl Immobileho k úniku. Italský střelec si však vypomohl faulem a tak se míče ujme brankář Nicolas.
     
    24
    A je tady penalta!
    24. Penaltový zákrok
     
    24
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Marusic se rozhodl vyzkoušet štěstí, prosmýkl se do vápna soupeře a nestíhající obránce neměl jinou možnost, než jej srazit. Pokutový kop! Míče se ujal CIRO IMMOBILE a tvrdou ranou vybídl Nicolase, ať si zaloví ve vlastní síti.
    24. Ciro IMMOBILE - 0:1
     
    27
    O odpověď se pokoušejí domácí. Romulův pronik byl odvrácen jen na rohový kop, jež si útočník opět sám rozehraje.
     
    28
    Centr to byl ovšem poněkud přetažený, takže žádný hráč v tmavě modré neměl nárok zakončit.
     
    29
    K dobrému míči se dostal Adam Marusic, jeho okamžitý centr byl však odvrácen. Chvíli po něm to takřka ze stejného místa zkoušel Parolo. Také se stejným výsledkem.
     
    30
    Luis Alberto se nádherně zbavil protihráče a nabídl Lukakuovi příležitost k finálnímu centru. Belgický bek ovšem nenašel spoluhráče a do protiútoku spěchali domácí, taktéž však selhali.
     
    32
    Marusic se tvrdě opřel do Souprayena a poslal obránce soupeře k zemi. Tohle zavánělo kartou.
     
    34
    Lazio rozhodně neubralo nic na aktivitě, s vysokým pressingem a agresivitouvšak přicházejí také domácí, kteří by rádi smolný penaltový moment odčinili.
     
    35
    Pokoušel se o to, Zaccagni, jenže si příliš nerozuměl v Bearzottim a tak nadějná narážečka končí v autu.
     
    37
    A Veronští se skutečně snaží. Veškerá pokusy Romula i Zuciliniho o centr do šestnácky hostů však končí na kopačkách pozorné obrany.
     
    38
    S krásnou pobídnou teď na opačné straně přišel Marusic. Stopku mu vystavil až brankář Nicolas svým výběhem.
     
    39
    Immobile se téměř dostal ke střele z dobré pozice, na poslední chvíli však zakročil Fossati, což se nelíbilo kapitánu hostí Luličovi, který v zápětí poslal běhavého záložníka k zemi.
     
    41
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Další branka na ose Marusic – Immobile. Italský snajpr CIRO IMMOBILE převzal přihrávku, doslova se probil přes protihráče, aby pak střelou k levé tyči dnes podruhé překonal brazilského brankáře.
    41. Ciro IMMOBILE - 0:2
     
    43
    Odpovědět nyní může Verona. Má k dispozici dobrou příležitost z volného kopu ve vzdálenosti pětadvaceti metrů. Marco Fossati to zkouší přímo a albánský brankář Strakosha se teď musel opravdu předvést, aby tuhle pumelice vytěsnil nad břevno branky hostí!
     
    45+1
    Domácí obdržený gól spíš nažhavil, než deprimoval, a rozjíždí tak před koncem poločasu další akci.
    S jejich počínám však nesouhlasí hlavní rozhodčí, jenž hráče posílá do šaten.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Samuel Souprayen, přichází Alessio Cerci.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Moise Kean.
     
    47
    Hned dvě změny pro oživení ofenzívy zvolila Verona, na hřiště se podívají útočníci Moise Kean a Alessio Cerci. Přesto měl největší šanci v úvodu poločasu Alberto z Lacia. Jeho střela z první vypadala velice nebezpečně, nakonec ale končí mimo tři tyče.
     
    49
    I na počátku druhého dějství dnešního představení se připomenul u levé lajny Jordan Lukaku. Ani teď však nedotáhl akci do zakončení či centru.
     
    52
    Tvrdě nyní šel do souboje s autorem dvou gólů Moise Kean a po zásluze vidí žlutý kartónek.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Moise Kean (Hellas Verona FC).
     
    53
    Na druhé straně zahrozili hosté, situaci si však pohlídala veronská obrana. Tu se v zápětí pokusil překvapit Lukaku, ani jeho střela však neprošla až k cíli.
     
    55
    V dobývání soupeřovi tvrze pokračují Římané. Další Lukakův centr propadl až k Marusicovi a následně se krásnou ranou prezentoval Lulic!
     
    56
    Gólman Nicolas si s ránou však bez problému poradil a kousat naopak mohl Moise Kean, kterému se nepodařilo probít přes obranu v bílo modrém.
     
    57
    Lazio nyní zahrává dvojici rohů hned po sobě, ani jeden však zvlášť nebezpečný nebyl a naopak Nicolás mohl nastartovat slibný protiútok domácích, jenž zmařil až včasný zákrok hostujících beků.
     
    60
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Immobile vyslal nádherně přesnou přihrávku přímo na kopačku ADAMA MARUSICE, který utěšenou ranou mezi nohy překonal Nicolase! Černohorský bek tak jen potvrzuje svůj perfektní výkon.
     
    62
    Když už to vypadalo, že se Verona nadechuje k něčemu velkému, přišel tenhle chirurgicky přesný protiútok a Lazio rázem vede o tři branky.
     
    63
    A Římané očividně nemají dost! Z hlouby pole se zjevil Luis Alberto, rychle si narazil se spoluhráčem, prosmýkl se mezi soupeři a... jen ta střela končí mimo bránu. Až do zakončení udělal všechno skvěle.
     
    65
    Ke střele zpoza vápna se dostal Kean. Pokus mladičkého útočníka však byl zblokovaný a Strakosha s nímneměl téměř žádnou práci.
     
    66
    Potrestat nemohoucnost soupeře se opět rozhodl Ciro Immobile. přihrávku Alberta sice převzal, ale pak si jej vzal do parády Romulo, aby mu ukázal, že dva góly snad stačí.
     
    68
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jordan Lukaku, přichází Alessandro Murgia.
     
    69
    Do nadějné příležitosti se nyní mohl dostat Parolo. Načechraný centr však vůbec nezvládl a míč tak končí v autu. Římany to ovšem mrzet nemusí. Téměř vzápětí mají míč opět jen pro sebe a mohou plánovat další útok.
     
    71
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Mattia Valoti, přichází Lee Seung-woo.
     
    71
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Felipe Caicedo.
     
    72
    71. minuta přinesla výměny na obou stranách. Veronští mají tedy pro dnešek dostřídáno.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Adam Marušić (S. S. Lazio).
     
    75
    Opět na sebe upozornil Marusic, jehož práce za hranicí pravidel byla potrestána žlutou kartou. Verona z následné situace však nevytěžila zhola nic a na statistice "držení míče" opět honí procenta hosté.
     
    77
    Velké sousto si teď ukrojil Lulič. Průnikem po levé straně se pokusil dostat do vápna, ale jeho počínaní na poslední chvíli zarazil Caracciolo.
     
    79
    Šanci ohrozit branku Strakoshi nyní bude mít Verona z přímého kopu. Centr byl sice odražen, ale k následnému voleji se tak dostal mladičký Seung-Woo. Naneštěstí pálil vysoko nad.
     
    81
    S agresivitou to teď přehnal Fossati. Do Parola zajel oběma nohama a tohle rozhodčí rozhodně trpět nebude.
     
    81
    Nápaditý centr vymyslel Korejec Seung-Woo, jeho spoluhráč z útočné řady se však hlavou neprosadil podle svých představ a u míče jsou zase hosté.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází David Di Gennaro.
     
    84
    Třetí změna proběhla i v táboře hostí. Oba týmy tak dohrají utkání v současných sestavách.
     
    85
    Verona se stále nevzdává. Aktivitou hýří zejména Romulo. Ani teď se mu však nepodařilo nalézt spoluhráče uvnitř šestnáctky.
     
    86
    Opět se nám připomněl Moise Kean! Ač se zbavil obránce, na střelu neměl mnoho času a tak i tento pokus zpoza pokutového území končí kdesi v kotli diváků.
     
    88
    Další akce sedmnáctiletého útočníka. Po průniku středem hřiště mu však nevyšla narážečka se spuluhráčem a výsledkem je pouze další neúspěšný roh.
     
    90
    Rozhodně se nedá říci, že by Verona závěr utkání vypustila. Domácí jsou nyní u míče, nicméně obrana soupeře je pozorná.
     
    90
    Hlavní sudí dnes prodlouží utkání o 2 minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná akce Verony nepřinesla nic nebezpečného a rozhodčí Irrati svým hvizdem dává na vědomí, že nic dalšího se tu dneska už neurodí.
     
    Viděli jsme, troufnu si tvrdit, bojovné ofenzivní představení římského Lazia, které si prakticky bez problémů poradilo s veronským Hellasem. Domácí rozhodně nevsadili na bojácný, zatažený výkon. Naopak hráli sebevědomě a předvedli několik světlých momentů. Jenže fotbalovým um byl zkrátka hmatatelnější u jejich soupeřů. Tři body tak pro dnešek putují do Věčného města a ve Veroně půjdou spát rozmrzelí další porážkou.
    Tímto se s vámi loučím a přeji krásný nedělní večer. (17:00:08)

    Jaroslav Galba

    Branky: 24. Immobile (pen.), 41. Immobile (Marušić), 60. Marušić (Immobile)

    Karty:   52. Kean (VRN), 81. Fossati (VRN) – 16. Parolo (LAZ), 74. Marušić (LAZ)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 8:13.
    Hellas Verona: Nícolas – Souprayen (46. Cerci), Heurtaux, Caracciolo, Bearzotti – Zaccagni (46. Kean), B. Zuculini, Fossati – Valoti (71. Lee Seung-woo), Pazzini, Rômulo.
    Náhradníci: Coppola, Silvestri – Bianchetti, Marcel Büchel, Cáceres, Cerci, Verde, Fares, Kean, Kumbulla, Laner, Lee Seung-woo.

    S. S. Lazio: Strakoša – Patric, Luiz Felipe, Radu – Marušić, Parolo, Lucas Leiva (84. Di Gennaro), Lulić, J. Lukaku (68. Murgia) – Alberto (71. F. Caicedo) – Immobile.
    Náhradníci: Vargić, Guerrieri – F. Caicedo, Di Gennaro, Maurício, Murgia, Palombi.
    thejrc.org