Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prodloužení nakonec přineslo vítězství Zlínu, který už neměl daleko třem bodům ve třetí periodě. Nakonec však došlo až jejich potvrzení vzrůstající formy v nastavené části, kde se hned po necelé minutě postaral o bod k dobru Antonín Honejsek. Oba mančafty se tak lehce posunou vpřed v celkové klasifikaci Tipsport extraligy. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:31:21)
     
    Střely celkem: Olomouc – 34, Zlín – 22
     
    Nejlepší hráči utkání: Jan Eberle (OLO) – Roberts Bukarts (ZLN)
     
    Konec zápasu.
    60:49 Antonín HONEJSEK - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    60:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani rozsekli zápas v prodloužení! Po rychlém přečíslení se dostal nebráněného prostoru ANTONÍN HONEJSEK, jenž už si věděl tváří tvář Konrádovi rady. Rychlá klička do beckhendu byla pro olomouckého brankáře nad jeho síly. Asistence: David Šťastný
     
    60:10
    Laš měl hned na startu prodloužení šanci po chybě Zlínských, jeho rána příklepem ale do brány nezamířila. Kašík ji vyrazil betonem mimo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nejprve přinesla zvýšení Zlínských na 3:2, jenomže aúřadovali i domácí, kteří se zásluhou Ostřížkovy rány z 51. minuty vrátili do skoro ztraceného zápasu. O konečném vítězi zápasu tak nakonec bude rozhodovat prodloužení, nebo samostatné nájezdy. Ty případně odstartují po pěti minutách hry tří proti třem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Oba týmy už spíš myslí na prodloužení, ani jeden z nich totiž nedokázal dostat puk přes clonu ve středním pásmu. Taktika už hraje v této chvíli své.
     
    Dnešní utkání sleduje 4565 diváků.
     
    58:24
    Štastný taktéž vyzkoušel pozornost strážce branky, avšak i on dopadl jako jeho bývalý spoluhráč Vlach před necelou minutou. Konrád jeho ránu od mantinelu bez problémů chytil do lapačky.
     
    57:50
    Zlín si vybírá svůj oddechový čas!
     
    57:50
    Vlach nebyl daleko rozhodnutí! Exzlínský forvard se dostal na levém křídlo do prostoru, kde nebyl relativně bráněn a okamžitě se rozhodl střílet. Jeho rána však moc neplechy nenatropila, Kašík ji dokázal chytit na hruď.
     
    56:26
    Štastný měl odvahu jít za bránu domácího týmu, jenomže to mu nebylo nic platné. Pod tlakem dvou beků Olomouce se poroučel na led, kde pod sebou nechal puk. Pro nemožnost jeho viditelnosti tak sudí vykazují hru do středního pásma.
     
    55:52
    Herman s už už dostával do zakončení na pravém křídle, jenomže pas z obrany byl přece jen příliš dlouhý. Puk tak skončil na zadním mantinelu, avšak olomoucký forvard u něj byl jako první. Icing se tak nepíská.
     
    54:35
    Ondrušek s Eberlem byli velice aktivní u Kašíkovy klece, jenomže ani jeden pokus nakonec k bráně doletět nedokázal. Berani stačili všechny střely zblokovat a dostat mimo bránu.
     
    53:42
    Zlínu se v tuto chvíli podařilo Kohouty zatlačit ke vlastní bráně, Konrád však byl pozorný. Domácí se tak mohou na chvíli zkonsolidovat.
     
    52:36
    Hosté se postupně dokážou vyhrabat z předchozí ne úplně poctivé defenzívy. V této chvíli naopak napínají veškeré síly do obrany, kde Hanáci nedostávají prakticky metr volného prostoru. Berani čekají na chyb soupeře.
     
    51:52
    Ostřížek s Holcem nebyli daleko dalšího obratu! Několik dorážek ovšem dokázal Kašík chytit na brankové čáře spolu se svými spoluhráči z obrany. Zlín měl v této chvíli velkou dávku štěstí.
    50:09 David OSTŘÍŽEK - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Olomouc se nakonec dostala znovu do zápasu, když dokázal Ondrušek vyzvat DAVIDA OSTŘÍŽKA na ofenzivní výlet do útočné třetiny. Zde se domácí forvard nerozpakoval a okamžitě pálil zápěstím. Puk proletěl přesně do šibenice. Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    49:22
    Herman se mohl protlačit do zakončení, jenomže v rozhodující moment udělal o jeden odraz bruslí více. Rána z úhlu už tak moc nebezpečná nebyla, Kašík však raději kotouč podržel, čímž hru přerušil.
     
    48:10
    Škůrek je zpět na ledě, Zlínu tato přesilovka úplně herně nevyšla. Naopak se mohl právě vracející se obránce Olomouce dostat ke střelbě, jenomže jeho pokus jistil Kašík.
     
    47:23
    Okál si najížděl do prostoru před bránou, jenomže zde nakonec pro něj místo nezbylo. Hanáci se nakonec jeho snaze o dorážku ubránili, čímž si drží v oslabení zatím čisté konto. Berani jsou dost pasivní.
     
    46:10
    Zlínu se naskýtá velice zajímavá možnost na zvýšení stavu. David Škůrek (OLO) si nepohlídal u mantinelu hokejku a poslal Veselého na hrazení. Rozhodčím tento krosček očím neušel.
     
    45:45
    Hanákům se nedá upřít snaha, jenomže ta se ve statistikách neobjeví. Berani tak zatím hrají ve velké pohodě a nepouštějí svého soupeře na dostřel, frustrace domácích stoupá.
     
    44:40
    Skladaný si sice nabruslil na osu hřiště, jenomže ani jeho snaha o vyrovnání úspěšná nebyla. Jeho pokus letěl asi metr nad horní tyč zlínské klece, Berani mohou rozehrávat.
     
    43:55
    Herman byl sice nabuzen aktuálním stavem, ale více než střelu z úhlu nepředvedl. Zlín hraje ve velké psychické pohodě.
    42:36 Roberts BUKARTS - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Další obrat dokonán! Olomoucká obrana se nechala ukolébat pomalejším tempem Beranů, jenomže právě to bylo to nejzrádnější. Na hranici kruhů se tak ROBERTS BUKARTS moc dlouho nezdržoval a okamžitě pálil na Konráda. Olomoucké družstvo je jako opařené. Asistence: Antonín Honejsek, David Štastný
    41:39 Pavel KUBIŠ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro domácí! Po rychlé akce vedené po levém křídle se dostal za obránce PAVEL KUBIŠ, který si již věděl rady s brankářem Konrádem. Rychlá klička nedala strážci brankoviště šanci na zákrok, a to ani poté, co se po puku vrhl tarzaním skokem. Asistence: Michal Popelka, Zdeněk Okál.
     
    40:35
    Olomoučtí hokejisté se hned od začátku třetí třetiny snaží o zvýšení aktivity, jenomže zatím to nejde úplně podle představ. Laš totiž svůj oblouček poslal přesně do míst, kde stál brankář Kašík. Berani tak mohou v klidu rozehrávat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 7, Zlín – 6
     
    Druhá třetina už byla od obou týmů více svázaná taktikou, čímž se ani jeden z mančaftů nedostal ke brankové příležitosti. Zlín se už se navíc více zmobilizoval v defenzivní fázi, čímž měla Olomouc dost sníženou možnost na zvýšení náskoku. naopak Berani byli v útoku velmi aktivní, což se potvrdilo v několika situacích. Rozhodnutí tak zřejmě padne až ve třetí třetině, která započne přibližně v 18:34.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Strapáč se dostal před poloodkrytou bránu, jenomže střela se mu svezla. Olomoucký forvard tak pálil jen vedle Kašíkovy klece.
     
    39:22
    Hosté už jsou zásluhou navrátivšího Řezníčka v plném počtu, Olomouc si v předchozí početní výhodě prakticky nepřipsala větší šanci. Berani dokázali velmi účelně bránit a blokovat všechny pokusy.
     
    38:30
    Matějíček málem vstřelil velice kuriózní branku. Konrád totiž až příliš vyjel z brány a jeho odehrání puku nebyli úplně nejvhodnější, když nahrál právě zlínskému obránci. Olomoucký brankář ale nakonec jeho nahození ze středního pásma vyrazil mimo.
     
    37:22
    Eberle ujížděl úplně sám na bránu, jenomže ještě před střelbou na bránu se rozhodl udělat kličku. V tom jej ovšem zastavil Dalibor Řezníček (ZLN), který si půjde odsedět menší trest za hákování.
     
    36:35
    Přesilovková kombinace Beranů je v této chvíli dost bezzubá, neboť se nedokáží popasovat s dobrou obrannou hrou Hanáků. Většina diagonálních přihrávek slouží jako kořist hokejek Olomouce.
     
    35:09
    Zlín dostane velice zajímavou příležitost na vyrovnání, Jakub Herman (OLO) skočil ve vlastním obranném pásmu na chytrost soupeře a hasil zlínskou příležitost faulem. Sudí jej vyhodnotili jako podražení.
     
    34:37
    Domácí jsou pod obrovským presem svěřenců kouče Svobody. Domácí navíc začínají ztrácet jistotu na rozehrávce, což by se jim mohlo v brzké době vymstí. Zatím však obstáli bez úhony.
     
    33:38
    Ondrušek je znovu ve hře, Kohouti obstáli další oslabení bez úhony. Zlín může litovat velké množství nedohraných šancí, které vešly vniveč.
     
    32:35
    Hanáci se s velkou pílí brání, jenomže v této chvíli tlak Zlína nabírá na pravých obrátkách. Konrád má ve velkém množství případů obrovské štěstí.
     
    31:38
    Olomouc bude hrát na krátký čas ve třech, Jiří Ondrušek (OLO) si půjde sednout za hákování ve středním pásmu.
     
    30:55
    Na ledě se strhla pořádná strkanice před zlínskou brankou. nakonec z toho vyšli lépe právě hosté, kteří se musí jen bez pavla Kubiše (ZLN, který si půjde sednout za krosček. Jan Eberle a Tomáš Houdek (oba OLO) si odsedí trest za hrubost.
     
    29:48
    Kašík předvedl spektakulární zákrok! Proti Vyrůbalíkově ráně vytáhl zákrok a lá Hašek, čímž rozvášnil hostující fanoušky. Olomoučtí se drží oprávněně za hlavy.
     
    29:26
    Olomouc čeká přesilovka, Dalibor Řezníček (ZLN) si půjde za faul u vlastní brány sednout na trestnou lavici. Pro domácí se naskýtá velmi zajímavá šance.
     
    29:20
    Skladaný pádil sám na branku, jenomže ani jeden z jeho blafáků nevyšel! Kašík předvedl dva fantastické zákroky betony.
     
    28:41
    Okál je zpět ve hře, domácí tak svou další přesilovku logicky nezužitkovali. Stejný hráč se navíc objevil v šanci, jenomže tváří tvář Konrádovi neudržel stabilitu a spadl na led.
     
    28:17
    Vlach přihrál na mezikruží Eberlemu, jenomže tomu rána nesedla. Puk tak zaletěl místo mezi tři tyče na zadní mantinel, hosté si mohou oddechnout.
     
    27:15
    Vyrůbalík dostal puk přesně v momentu, kdy se celý bránící diamant zlínské formace pro oslabení přesunoval. Olomoucký kapitán ovšem ještě malý moment vyčkal, což ho stálo zřejmě větší šanci. Místo toho trefil Honejska.
     
    26:41
    Skladaný už už natahoval ke střele, jenomže nakonec ze všeho plánovaného vzešlo. Těsně před vypuštěním jej poslal k ledu Zdeněk Okál (ZLN), který je za svůj zákrok vyloučen.
     
    25:55
    Zlín je na koni. Většinu soubojů neprohrává, bojuje, maká na sto procent. Hanáci tomuto fenoménu jen těžko čelí. Ve většině případů totiž jsou právě těmi pomalejšími hráči s méně přesnou přihrávkou.
     
    24:49
    Jakub Galvas sice obdržel puk na pravém křídle, jenomže nebyl důsledný. Zlínu se tak povedlo na malou chvíli vyhodit puk do středního pásma.
     
    23:28
    Olomouci se nedaří v těchto chvílích dostat zpět do útočné třetiny, neboť její kombinace není úplně nejlepší. I proto tak mohl Illo ukázat něco ze svých dovednosti získaných v zámoří, avšak pod tlakem olomouckých beků nakonec z brejku nic nevytěžil.
     
    22:17
    Jakoby by předchozí teze pozbyla pravdivosti, Vyrůbalík spolu se čtvrtým útokem předvedli v útočné třetině neuvěřitelně nebezpečnou situaci, při které měli zlínští pořádnou dávku štěstí. Kašík byl při mnoha situacích jen rád, že ho kotouč trefil. Brance však hosté přece jen zabránili.
     
    21:26
    Berani i nadále svého soupeře nepřestávají presovat, Olomouc totiž nejeví známky toho, že by se ráda dostala do útoku, Zlín je v této fázi zápasu jednoznačně aktivnější.
     
    20:20
    Honejsek s Matějíčkem se snažili nadvakrát propálit blok před Konrádem, jenomže ani jednou se jim to nepovedlo. Ondrušek už navíc míří zpátky na led, přesilovka hostí tak zůstane nevyužita.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 13, Zlín – 7
     
    První třetina přinesla dosti atraktivní a dynamický hokej. Hned od začátku se totiž oba týmy snažili, seč to mohlo, aby se dostali jako první do vedení. Tím úspěšnějším byl Zlín, když Roberts Bukarts využil zaváhání Olomouckých. Koouti se však přece jen zlepšili a zvýšili přesnost kombinace. Odměnou jim bylo nejen vyrovnání, ale i obrat, který dokonal po kombinační lahůdce Vilém Burian. Na světelné tabuli tak svítí i po mnoha dalších tutovkách skóre, které se líbí více domácím. Zlín však není daleko, druhá třetina tak skýtá parádní zápletku. Pokračujeme přibližně v 17:49.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Zlínu se v této přesilovce moc nedaří, po dlouhé váhání a kombinaci se nakonec sice rozhodli Ševci ke střele, jenomže ta byla dosti nepřesná. Vyrůbalík tak může vyhodit kotouč až ke Kašíkově bráně.
     
    18:59
    Berani ukazují svou sílu! Rna Freibergse letěla těsně vedle tyče, Konrád se za ní jen ohlédl. Olomouc se však pro tuto chvíli osvobozuje.
     
    18:21
    Zlín se také dočkal početní výhody. Jiří Ondrušek (OLO) se provinil proti pravidlům za vlastní bránou, kde se neudržel a podrazil protihráče. Rozhodčí mu ukazují jasný verdikt, minimálně dvouminutový pobyt na trestné lavici.
     
    17:48
    Houdek pálil po nahrávce Hermana sice těsně nad ledem, ale Kašíkovi nadělala jeho rána dost velké problémy. Zlínský brankář puk v lapačce neudržel, pouze jej vyrazil do rohu hřiště. Olomoucký tlak i nadále trvá.
     
    16:28
    Roberts Bukarts se zjevil po chybě v olomoucké rozehrávce na mezikruží, avšak nakonec úspěchu nedosáhl. Houdek mu v poslední chvíli skočil do tyče.
     
    15:35
    Berani se snaží dostat do olomoucké obranné třetiny, jenomže v této chvíli to vypadá jako dost nemožná cesta. Hanáci jsou totiž natlačeni v obranném bloku a nikoho k bráně nepouštějí.
     
    14:10
    Na ledě jsme teď viděli přehlídku šancí! Nejprve se po chybné olomoucké přihrávce dostali do tutovek Sedláček s Okálem, jenomže ani jeden neuspěl. Prvý jmenovaný pálil těsně vedle, nejlepší zlínský střelec pak jen do Konráda. V opačném gardu pak Ševci byli u své brány, Eberle totiž po samostatném úniku trefil tyč!
     
    13:14
    Roberts Bukarts se objevil na levém křídle přesně u tyče Konrádovy brány, ale svou možnost přece jen využít nedokázal. Olomoucký brankář si prostor u brankové konstrukce dokázal pohlídat a vytěsnil kotouč nad horní tyč do ochranné sítě.
     
    12:48
    Strapáč se Škůrkem obdrželi v rohu tvrdé hity od Fryšary, avšak vše v rámci pravidel. Rozhodčí se tak správně nenechali zviklat tlakem tribun, které si přály další přesilovku svého mančaftu.
     
    11:38
    Veselý je zpět na ledě, Olomouc tentokráte svou přesilovou hru nevyužívá. Zlín si tak může alespoň pro tuto chvíli oddechnout a zkonsolidovat své řady.
     
    10:25
    Vlach hledal před bránou jemnou žabičkou Skladaného, nicméně tato varianta nakonec neuspěla. Matějíček stál na správném místě a přihrávku protečoval do rohu.
     
    09:38
    Pro Zlín přichází další nepříjemnost, kapitán Ondřej Veselý (ZLN) je za lehké seknutí ve středním pásmu vyloučen na dvě minuty na trestnou lavici.
    09:15 Vilém BURIAN - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Na řadu přichází obrat! Eberle se dostal do samostatného úniku, jenomže na jeho ránu byl ještě Kašík připraven. Puku se chopil VILÉM BURIAN, jehož střela pod víko z otočky byla pro zlínského brankáře už nechytatelná. Asistence: Jan Eberle, Roman Vlach.
     
    08:25
    Vlach zkoušel nadvakrát pálit na zlínskou branku, jenomže ani v jednom z případů neuspěl. Proti svému bývalému spoluhráči Liboru Kašíkovi byl prostě krátký.
     
    07:28
    Strapáč mohl mířit do útočného pásma, jenomže lob za obranu byl příliš dlouhý. Žižka tak puk bez problémů dostává pod svou kontrolu.
     
    06:41
    Hermanova formace v této chvíli děla na ledě velký nesoulad ve zlínské defenzívě. Jedna více nebezpečnější přihrávka za druhou teď dělají asi velké starosti lodivodům Beranů. Kašík však na ťukec Skladaného s Holcem našel recept.
     
    05:28
    Jakub Galvas ukázal na svůj mladý věk parádní zkušenost, zbavil se Okála i Popelky a protlačil puk do středního pásma. Mora se tak může pro tento okamžik zkonsolidovat a vystřídat.
    04:18 Marek LAŠ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady vyrovnání! Po několika střeleckých pokusech na Kašíkovu bránu se puk dostal přímo k MARKU LAŠOVI, který stál v pravý okamžik na pravém místě. Kašíkovi tak dostal puk přesně do místa, kam už nemohl lapačkou dosáhnout. Do sítě si navíc jeho dorážku dotečoval i zlínský obránce. Bez asistence.
     
    03:02
    Olomouc čeká první přesilovka, Martin Matějíček (ZLN) si půjde sednout za faul před vlastní brankou. Rozhodčí jeho zákrok vyhodnotili jako sekání.
    02:22 Roberts BUKARTS - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:22
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dočkali branky! Po velmi neočekávaném odrazu puku na kruhy se Ševci dokázali dostat do střelecké pozice, když Štastný nabil ROBERTSI BUKARTSOVI přesně na hůl. Rána prošla nad rameno Konráda přímo do sítě. Asistence: David Šťastný.
     
    02:05
    Honejsek byl v ráži při průniku po pravém křídle, jenomže nepočítal s výskytem Jakuba Galvase. I tato šance tak končí mimo bránu Olomouce.
     
    01:14
    Kubiš ujížděl po levém křídle na osamoceného Vyrůbalíka, a měl dokonce možnost ještě přihrávat na Okála, který by pálil do prázdné brány. Nakonec však zvolil možnost střely k tyči, nicméně nakonec zvolil špatnou variantu. Konrád jeho střelu dostal betonem nad bránu.
     
    00:25
    Zínu se hned na začátku utkání podařilo natlačit do své útočné třetiny, Sedláček ovšem pálil hodně nepřesně. Na druhé straně se pak v protiútoku objevil Jan Eberle, avšak olomoucký bomber také neuspěl. Jeho ránu vytěsnil Kašík do ochranné sítě. Utkání začalo velmi svižně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva míří za potlesku tribun na ledovou plochu, za malou chvilku startujeme.
     
    Obě mužstva už jsou v kabinách, hrací plocha se ještě naposledy před startem zápasu upravuje.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Ostřížek, Mráz, Strapáč.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Žižka (A), Valenta – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý (C) – Okál, Popelka, Kubiš (A) – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Zíka, Kouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hlavními rozhodčími dnešního zápasu jsou pánové René Hradil a Roman Svoboda. Jako čároví jsou pak svazem delegováni Michal Zíka a David Klouček.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    31.08.2017 Olomouc x Zlín 2:3 (příprava)
    08.08.2017 Zlín x Olomouc 2:1 (příprava)
    17.03.2017 Olomouc x Zlín 4:2 (play-out TELH 16/17)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    22.09.2017 Olomouc x Mountfield 1:3
    17.09.2017 Litvínov x Olomouc 0:3
    15.09.2017 Olomouc x Liberec 3:0

    Aukro Berani Zlín
    22.09.2017 Zlín x Litvínov 3:2
    17.09.2017 Jihlava x Zlín 3:2
    15.09.2017 Zlín x Kometa 0:4
    Kmenový hráč Zlína Filip Chytil na kempu NY Rangers zaujal!

     
    Aukro Berani Zlín
    Pro Zlínské nastává letos jedna z nejklíčovějších sezón. Klub z Baťova města prošel výraznou proměnou, od složení kádru, vlastnické struktury, až po celkovou identitu. Prozatím se to však příliš pozitivně neprojevuje. V prvním kole sice Ševci uhráli dva body na ledě Vítkovic, následně se už ale trápili. A to dost. Konkrétně čtyři zápasy v řadě, během níž se dvakrát doma nedokázali vůbec střelecky prosadit.

    Opory, které měly celý mančaft táhnout navíc očekávání neplnily. Bratři Bukartsové se totiž i díky tomu, že nastupovali v jedné lajně nedokázali popasovat s bratrskou sounáležitostí a v případě ostřejšího zákroku an toho druhého tvrdě opláceli. Výsledek? Stali se z nich jedni z nejtrestanějších hráčů celé soutěže, místo bodů kanadských tak získávali jen jednu trestnou minutu za druhou. Efekt byl dost pro celý mančaft krutý, poslední místo v tabulce a dost pesimistická nálada.

    Zvrat však přece jen ještě přišel. V posledním extraligovém kole totiž Berani zabrali, z čehož se svěřencům Roberta Svobody naskytla příležitost pro zlomení dvou prokletí. První branka v domácím prostředí plus navíc první vítězství v extraligovém ročníků. Účtování po těsně výhře nad Litvínovem ovšem nebyl až tak růžový, Zlínu i nadále patří poslední místo tabulky. V podobném duchu je i individuální pořadí jednotlivých hráčů týmu, Roberts Bukarts je s bilancí tří gólů a čtyř asistencí okolo čtyřicáho místa, na nejlepšího střelce kabiny stačí Zdeňku Okálovi jen dvě branky.
     
    HC Olomouc
    Byl to zápas hrůzy. Pro mnohé fanoušky nejsmutnější zážitek za poslední léta. Olomouc se ve třetím kole nejenže nedočkala své první výhry v sezóně, v Plzni utržila takový debakl, jaký celá extraliga dlouho, ale dlouho nezažila. Z Kohoutů se stali hadroví panáci, kteří byli pro Indiány jen kužely na ledě. Brankář Konrád by sice honem rychle vystřídal, jenomže dvojka Matoušek neměla dobře nasazenou výzbroj. Konečný účet poté přišel ještě o pár hodin dříve. Zřejmě i vlivem prohry 0:10 se rozhodl ukončit kariéru dlouhodobě laborující útočník Jiří Řípa, který byl výrazně spjat s novodobou historií klubu.

    Tato sprcha ovšem zabrala na správném místě a ve správný čas. Po dvou dnech volna totiž Hanáci zabrali a svůj výkon výrazně proměnili. Rozjetý Liberec totiž na domácí půdě k ničemu nepustili a zvítězili 3:0. Stejný Branislav Konrád, který lovil v předchozím zápase ze sítě puk hned desetkrát tak vychytal nulu. A hned další zápas jakbysmet! Tentokrát totiž schytal na domácí půdě menší debakl Litvínov. Svěřenci kouče Venery tak mířili do výšin. Pád do realistických výšin jim však dal hned páteční zápas.

    S hradeckým Mountfieldem sice první dvě třetiny hráli na výhru, jenomže závěr Kohoutům nevyšel, čímž jen potvrdili, že na tohoto soupeře si prostě nevěří. Tři branky Východočechů v závěru utkání rozhodly o konečném výsledků v neprospěch Hanáků. I tento výsledek nakonec přinesl Hanákům reálný pohled na věc – předposlední místo v aktuálním pořadí soutěže. I díky těmto výsledkům tak ještě před zmíněným zápase přišel do Olomouce možný budoucí tahoun. Slovák Richard Mráz měl namířeno do KHL, jenomže nakonec po vypovězení smlouvy ze strany Novokuzněcku zamířil do Česka. Poslední sezóny působil čtyřiadvacetiletý hokejista ve Zvolenu.

    Právě on by měl zvednou produktivitu Kohoutů, ta je totiž zatím velice průměrná. Nejlepším mužem v kanadském bodování je František Skladaný (1+3), střelcem pak Vilém Burian s třemi brankami.
     
    Hezké nedělní odpoledne, nejvyšší česká hokejová soutěž pokračuje po jednodenní přestávce další šesticí utkání. Jedním ze součástí 7. kole Tipsport extraligy bude bude i duel mezi Olomoucí a Zlínem. Utkání startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Laš, 10. Burian (Eberle, R. Vlach), 51. Ostřížek (Ondrušek) – 3. Roberts Bukarts (Šťastný), 42. Kubiš (Popelka, Okál), 43. Roberts Bukarts (Honejsek, Šťastný), 61. Honejsek (Šťastný)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Ostřížek, Mráz, Strapáč.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Žižka (A), Valenta – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý (C) – Okál, Popelka, Kubiš (A) – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Zíka, Klouček

    Diváci: 4565
    thejrc.org