Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
po prodl.
HC Olomouc
3:4 (2:1, 0:0, 1:2 - 0:1)
Berani Zlín
Neděle 24.09.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:49 Antonín HONEJSEK - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    60:49
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani rozsekli zápas v prodloužení! Po rychlém přečíslení se dostal nebráněného prostoru ANTONÍN HONEJSEK, jenž už si věděl tváří tvář Konrádovi rady. Rychlá klička do beckhendu byla pro olomouckého brankáře nad jeho síly. Asistence: David Šťastný
     
    60:10
    Laš měl hned na startu prodloužení šanci po chybě Zlínských, jeho rána příklepem ale do brány nezamířila. Kašík ji vyrazil betonem mimo.
     
    57:50
    Zlín si vybírá svůj oddechový čas!
     
    57:50
    Vlach nebyl daleko rozhodnutí! Exzlínský forvard se dostal na levém křídlo do prostoru, kde nebyl relativně bráněn a okamžitě se rozhodl střílet. Jeho rána však moc neplechy nenatropila, Kašík ji dokázal chytit na hruď.
     
    51:52
    Ostřížek s Holcem nebyli daleko dalšího obratu! Několik dorážek ovšem dokázal Kašík chytit na brankové čáře spolu se svými spoluhráči z obrany. Zlín měl v této chvíli velkou dávku štěstí.
    50:09 David OSTŘÍŽEK - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    50:09
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Olomouc se nakonec dostala znovu do zápasu, když dokázal Ondrušek vyzvat DAVIDA OSTŘÍŽKA na ofenzivní výlet do útočné třetiny. Zde se domácí forvard nerozpakoval a okamžitě pálil zápěstím. Puk proletěl přesně do šibenice. Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    46:10
    Zlínu se naskýtá velice zajímavá možnost na zvýšení stavu. David Škůrek (OLO) si nepohlídal u mantinelu hokejku a poslal Veselého na hrazení. Rozhodčím tento krosček očím neušel.
    42:36 Roberts BUKARTS - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Další obrat dokonán! Olomoucká obrana se nechala ukolébat pomalejším tempem Beranů, jenomže právě to bylo to nejzrádnější. Na hranici kruhů se tak ROBERTS BUKARTS moc dlouho nezdržoval a okamžitě pálil na Konráda. Olomoucké družstvo je jako opařené. Asistence: Antonín Honejsek, David Štastný
    41:39 Pavel KUBIŠ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    41:39
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak tohle je studená sprcha pro domácí! Po rychlé akce vedené po levém křídle se dostal za obránce PAVEL KUBIŠ, který si již věděl rady s brankářem Konrádem. Rychlá klička nedala strážci brankoviště šanci na zákrok, a to ani poté, co se po puku vrhl tarzaním skokem. Asistence: Michal Popelka, Zdeněk Okál.
     
    38:30
    Matějíček málem vstřelil velice kuriózní branku. Konrád totiž až příliš vyjel z brány a jeho odehrání puku nebyli úplně nejvhodnější, když nahrál právě zlínskému obránci. Olomoucký brankář ale nakonec jeho nahození ze středního pásma vyrazil mimo.
     
    37:22
    Eberle ujížděl úplně sám na bránu, jenomže ještě před střelbou na bránu se rozhodl udělat kličku. V tom jej ovšem zastavil Dalibor Řezníček (ZLN), který si půjde odsedět menší trest za hákování.
     
    35:09
    Zlín dostane velice zajímavou příležitost na vyrovnání, Jakub Herman (OLO) skočil ve vlastním obranném pásmu na chytrost soupeře a hasil zlínskou příležitost faulem. Sudí jej vyhodnotili jako podražení.
     
    31:38
    Olomouc bude hrát na krátký čas ve třech, Jiří Ondrušek (OLO) si půjde sednout za hákování ve středním pásmu.
     
    30:55
    Na ledě se strhla pořádná strkanice před zlínskou brankou. nakonec z toho vyšli lépe právě hosté, kteří se musí jen bez pavla Kubiše (ZLN, který si půjde sednout za krosček. Jan Eberle a Tomáš Houdek (oba OLO) si odsedí trest za hrubost.
     
    29:26
    Olomouc čeká přesilovka, Dalibor Řezníček (ZLN) si půjde za faul u vlastní brány sednout na trestnou lavici. Pro domácí se naskýtá velmi zajímavá šance.
     
    29:20
    Skladaný pádil sám na branku, jenomže ani jeden z jeho blafáků nevyšel! Kašík předvedl dva fantastické zákroky betony.
     
    26:41
    Skladaný už už natahoval ke střele, jenomže nakonec ze všeho plánovaného vzešlo. Těsně před vypuštěním jej poslal k ledu Zdeněk Okál (ZLN), který je za svůj zákrok vyloučen.
     
    22:17
    Jakoby by předchozí teze pozbyla pravdivosti, Vyrůbalík spolu se čtvrtým útokem předvedli v útočné třetině neuvěřitelně nebezpečnou situaci, při které měli zlínští pořádnou dávku štěstí. Kašík byl při mnoha situacích jen rád, že ho kotouč trefil. Brance však hosté přece jen zabránili.
     
    18:59
    Berani ukazují svou sílu! Rna Freibergse letěla těsně vedle tyče, Konrád se za ní jen ohlédl. Olomouc se však pro tuto chvíli osvobozuje.
     
    18:21
    Zlín se také dočkal početní výhody. Jiří Ondrušek (OLO) se provinil proti pravidlům za vlastní bránou, kde se neudržel a podrazil protihráče. Rozhodčí mu ukazují jasný verdikt, minimálně dvouminutový pobyt na trestné lavici.
     
    14:10
    Na ledě jsme teď viděli přehlídku šancí! Nejprve se po chybné olomoucké přihrávce dostali do tutovek Sedláček s Okálem, jenomže ani jeden neuspěl. Prvý jmenovaný pálil těsně vedle, nejlepší zlínský střelec pak jen do Konráda. V opačném gardu pak Ševci byli u své brány, Eberle totiž po samostatném úniku trefil tyč!
     
    09:38
    Pro Zlín přichází další nepříjemnost, kapitán Ondřej Veselý (ZLN) je za lehké seknutí ve středním pásmu vyloučen na dvě minuty na trestnou lavici.
    09:15 Vilém BURIAN - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Na řadu přichází obrat! Eberle se dostal do samostatného úniku, jenomže na jeho ránu byl ještě Kašík připraven. Puku se chopil VILÉM BURIAN, jehož střela pod víko z otočky byla pro zlínského brankáře už nechytatelná. Asistence: Jan Eberle, Roman Vlach.
    04:18 Marek LAŠ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady vyrovnání! Po několika střeleckých pokusech na Kašíkovu bránu se puk dostal přímo k MARKU LAŠOVI, který stál v pravý okamžik na pravém místě. Kašíkovi tak dostal puk přesně do místa, kam už nemohl lapačkou dosáhnout. Do sítě si navíc jeho dorážku dotečoval i zlínský obránce. Bez asistence.
     
    03:02
    Olomouc čeká první přesilovka, Martin Matějíček (ZLN) si půjde sednout za faul před vlastní brankou. Rozhodčí jeho zákrok vyhodnotili jako sekání.
    02:22 Roberts BUKARTS - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:22
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dočkali branky! Po velmi neočekávaném odrazu puku na kruhy se Ševci dokázali dostat do střelecké pozice, když Štastný nabil ROBERTSI BUKARTSOVI přesně na hůl. Rána prošla nad rameno Konráda přímo do sítě. Asistence: David Šťastný.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Laš, 10. Burian (Eberle, R. Vlach), 51. Ostřížek (Ondrušek) – 3. Roberts Bukarts (Šťastný), 42. Kubiš (Popelka, Okál), 43. Roberts Bukarts (Honejsek, Šťastný), 61. Honejsek (Šťastný)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Dujsík – Buc, J. Knotek (A), Laš – Eberle, R. Vlach, Burian – Skladaný, Herman, Holec – Ostřížek, Mráz, Strapáč.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Žižka (A), Valenta – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý (C) – Okál, Popelka, Kubiš (A) – Rihards Bukarts, Fryšara, Illo.

    Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Zíka, Klouček

    Diváci: 4565
    thejrc.org