Vítkovice – Mladá Boleslav 3:2 (2:1 po s.n.) | Liberec – Chomutov 1:4 (kon.) | Plzeň – Pardubice 10:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Sparta 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Sparta Praha
Neděle 24.09.2017, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z města pod Bílou věží vše. Přeji vám příjemný zbytek nedělního večera a pokud možno úspěšný vstup do nového pracovního týdne. Někdy brzy se na vás budu opět u některého z hokejových přenosů těšit, na počtenou. (19:31:34)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield HK – Lukáš Vopelka
    HC Sparta Praha – Jiří Černoch
     
    Střely v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 11 (33)
    HC Sparta Praha – 9 (29)
     
    Zápas mezi Hradcem a Spartou končí stejným výsledkem, jako jejich první vzájemný souboj z loňské sezóny. Pražané opět zvládli vyhrát na kluzišti protivníka 3:2 a odnášejí si všechny body. Nutno přiznat, že utkání by spíš slušela remíza, jelikož Východočeši byli dnes celku z hlavního města přinejmenším vyrovnaným soupeřem a v některých fázích měli převahu. Osud klání rozhodla situace z 54. minuty, kdy Uher přihrál do předbrankového prostoru na Jiřího Černocha, který se neukvapil a počkal, až si Sedláček lehne. Potom ho rychle objel a zasunul puk do brány za jeho betonem. Svěřenci Jiřího Kalouse se touto výhrou v tabulce posouvají mimo jiné také před Mountfield.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Mislav Rosandič se dostal ke střele od modré, ale přestřelil nejen gólmana, ale i samotnou svatyň Pražanů.
     
    59:19
    Sedláček spěchá na střídačku a Hradec to zkouší se šesti bruslaři v poli!
     
    58:38
    Cingel musel podstoupit tvrdý střet na útočné modré, který neustál a Sparta se vymaňuje z tlaku. Východočechům začíná docházet čas potřebný na vyrovnání.
     
    58:00
    Dnešnímu duelu přihlíží 5724 diváků!
     
    57:25
    Pražané ale hrají skvěle takticky a nepouštějí Lvy do vlastního pásma a už vůbec ne do ohrožení své klece.
     
    57:00
    Hradec je v plném počtu a pokusí se o závěrečný nápor i vyrovnání stavu.
     
    56:30
    Východočeši se dobře brání a dvakrát teď rychle za sebou poslali touš přes všechny čáry.
     
    55:43
    Hlinka se snažil přihrát z rohu do předbrankového prostoru. Pas mu byl zblokován, na podruhé se chytře rozmyslel a zkusil překvapit Sedláčka na bližší tyči. Gólman Lvů se svým betonem měl co dělat.
     
    55:25
    Hlinka kombinuje za bránou s Vránou, Pražané jsou pevně usazeni před Sedláčkem a hledají vhodný prostor pro zakončení.
     
    55:00
    Velká komplikace pro Hradec. Jaroslav Bednář nemohl jinak a fauloval unikajícího hráče Sparty. Inkasuje dvě minuty za podražení.
     
    54:33
    Následně se Jarůšek dostal ke střele od modré čáry, kterou ale zblokoval Černoch. Útočník Pražanů následně zvládl černou pryž také vyvést z pásma.
     
    54:06
    Cingel vybojoval kotouč pro Jarůška, který se s ním vydal po pravé straně vstříc bráně protivníka, ale beci Sparty ho vytlačili do rohu.
     
    53:46
    Klimek nahodil touš na bránu Hradce. Puk se odrazil od zadního mantinelu zpět před bránu, ale gólman Mountfieldu byl pozorný a schoval ho pod lapačku.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 15. Kukumberg (Jaroslav Bednář, Červený), 33. Vopelka (Kukumberg, Jarůšek) – 11. Říčka, 40. Zámorský (J. Hlinka), 51. Černoch (Uher, Kudrna)


    Mountfield HK: J. Sedláček (Rybár) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandić – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Červený – Jarůšek, Koukal (A), Zigo – Köhler (A), Kukumberg, Vopelka – J. Dvořák, Cingel, Šimánek.
    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna – Rousek.

    Rozhodčí: Hribik, Kika – Kajínek, Kis

    Diváci: 5724
    ocianews.com