Minnesota – Colorado 2:1 (kon.) | Detroit – Boston 5:1 (kon.) | Washington – Carolina 1:4 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | Buffalo – Toronto 1:3 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 2:1 (kon.)
St. Louis – Dallas 0:4 (kon.) | Chicago – Columbus 2:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:5 (1:2 po s.n.)
Edmonton – Winnipeg 6:2 (kon.) | Columbus – Nashville 3:5 (kon.) | Tampa – Florida 2:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Toronto Maple Leafs
Neděle 24.09.2017, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní zápas je u konce a domácí celek poslední třetinu nezvládl, takže doma padl s Torontem. Buffalo vstoupilo do třetí periody zle a po brance Kapanena prohrávalo – poté se nebylo schopno dostat do tlaku. Leafs drželi vedení a nakonec ho i pečetili díky brance do prázdné klece od Soshnikova. Jelikož na druhé straně gól nepadl, znamená to, že kanadský tým zvítězil nad svým soupeřem 1:3.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný start do neděle. (03:32:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Už je hotovo, domácí nemají šanci to stihnout a i dnes padnou s Torontem, které tak po domácí výhře porazí Buffalo i venku.
     
    58:50
    Toronto právě vstřelilo branku!
    A je dost možná hotovo, protože hosté se prosazují do prázdné branky! Díky důrazu spoluhráčů v obranné činnosti se dostal ve středním pásmu k puku NIKITA SOSHNIKOV a ten už neměl problém ho dopravit do odkryté klece, čímž pečetí výhru svého celku. Asistence: Erik Fehr a Kasperi Kapanen.
     
    58:39
    Toronto ale vyhodilo a tak se stále brání, Buffalo není schopno se dostat před Kaskisuem do větší šance.
     
    58:05
    A Sabres to zkoušejí s prázdnou brankou, do konce zbývají necelé dvě minuty!
     
    57:23
    Leafs ale i nadále hrají aktivně a nedostávají se pod tlak, který by si určitě Buffalo chtělo vytvořit – uvidíme, jestli hosté své hubené vedení udrží.
     
    56:29
    Zajcevovi utekl puk na modré čáře, ale jeho parťák Gardiner se dokázal vrátit a situaci napravit – Toronto tak drží puk a do konce zbývají necelé čtyři minuty.
     
    55:50
    Beaulieu si nepohlídal ofsajdovou linii a byl za modrou čárou dříve, než puk, takže se píská a bude se vhazovat pouze ve středním pásmu.
     
    55:09
    V posledních minutách se přeci jen dostává Buffalo do tlaku a teď měl Kaskisuo co dělat, protože odražený puk chtěl zasunout do branky Okposo, finský gólman ale svým betonem tento úmysl zmařil!
     
    54:14
    Fasching se dostal do dobré pozice, ale místo střely ještě hledal najíždějícího Larssona – ten byl ale nakonec pokrytý a tak zůstává gólman Toronta opět bez zásahu.
     
    53:28
    Ani teď to domácím nevyšlo, dostali se sice za branku kanadského soupeře, ale tam byla přesila obránců a puk se tak opět přesouvá daleko od Kaskisuoa.
     
    52:34
    A stále se hraje hlavně před brankou Buffala, které má dnes velké potíže s rozehrávkou a forecheckingem soupeře, který je opravdu hodně tvrdý.
     
    51:41
    Toronto má zápas opticky pod kontrolou, drží puk daleko od své branky a snaží se dostat do dalších šancí – teď si najel zpoza branky před Lehnera Fehr, puk ale pod betony gólmana Sabres neprotlačil!
     
    50:45
    Toronto hraje velice organizovaně a je složité se proti němu prosadit, navíc se ke střele dostal Rosen, který hraje velice dobrý zápas, ovšem jeho pokus dokázal Lehner vyrazit za branku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:55
    Do dobré šance se dostával Smith, ovšem puk mu v poslední chvíli trochu odskočil od hokejky a skončil za brankou, ze zakončení tedy nic nebylo.
     
    48:59
    Pominville se dostal po křídle do pásma, ale už asi neměl dost sil a tak volil pouze slabou střelu, kterou Kaskisuo celkem v pohodě zachytil do připravené lapačky.
     
    48:11
    Bozak vybojoval puk za brankou soupeře proti přesile a následně nabil na modrou Marinčinovi, tomu ale pokus nesedl a kotouč skončil pouze znovu za brankou.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 37. Fasching (Ristolainen) – 6. van Riemsdyk (Marner, Zajcev), 41. Kapanen (Carrick, Rosen), 59. Soshnikov (Fehr, Kapanen)


    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Beaulieu, Ristolainen, Guhle, Tennyson, Gorges, Antipin – Moulson, Eichel, Okposo – Kane, Reinhart, Pominville – Smith, Larsson, Fasching – Deslauriers, Criscuolo, Bailey
    Toronto Maple Leafs: Andersen (41. Kaskisuo) – Gardiner, Zajcev, Rosen, Carrick, Marinčin, Valjev, Paliotta, Liljegren – van Riemsdyk, Bozak, Marner – Grundstrom, Fehr, Kapanen – Rychel, Moore, Johnsson – Soshnikov, Smith, Clune
    thejrc.org