Michalovce – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 3:2 (kon.) | Prešov – Trenčín 0:7 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (1:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Neděle 24.09.2017, 19:00Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu desiateho kola Fortuna ligy. Zemplín Michalovce nastúpi na domácej pôde proti DAC Dunajská Streda.

    Michalovce figurovali po deviatich kolách na ôsmej priečke so ziskom desiatich bodov a negatívnym skóre 8:10. Zemplínčania mali slabší vstup do nového ročníka, ale v posledných týždňoch pravidelne zbierajú body. V uplynulých piatich stretnutiach ich získali až deväť vďaka trom víťazstvám. Po návrate na domovský trávnik porazili Senicu 2:1 a Zlaté Moravce 2:0. Tretí triumf zaznamenali ešte v polovici augusta v Trenčíne, kde dosiahli cenný výsledok 2:1. Medzitým však dvakrát prehrali u súperov. Po reprezentačnej prestávke utrpeli porážku 0:2 v Ružomberku a počas aktuálneho týždňa ich zdolal bratislavský Slovan 1:3.

    Dunajská Streda bojuje o popredné priečky a pred zápasmi desiateho kola sa nachádzala na štvrtej pozícii s trojbodovou stratou na lídra z Bratislavy. Navyše má pozitívne skóre 14:10. Zverenci talianskeho trénera Rossiho prehrali v aktuálnej sezóne iba raz, keď stratili vedenie na trávniku nováčika z Nitry. Okrem tohto zakopnutia však päťkrát vyhrali a trikrát remizovali. Momentálne je DAC na víťaznej vlne, pretože v ostatných dvoch kolách zabodoval naplno. Futbalisti zo Žitného ostrova triumfovali minulý víkend v Zlatých Moravciach 3:2 a následne zvládli domáci duel so Senicou po výsledku 1:0.

    V prebiehajúcej sezóne slovenskej najvyššej súťaže pôjde o prvé meranie síl týchto tímov. V predchádzajúcom ročníku sa však Michalovce a Dunajská Streda stretli až trikrát. Klub z južného Slovenska dosiahol dve víťazstvá 2:1, keď sa presadil doma aj vonku. Východniari sa radovali ešte vlani v auguste po tesnom triumfe 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Božok – Grič – Koscelník, Žofčák (C), Turik, Šimčák – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Bednár, Kolesár, Regáli, Danko, Kolesár, Bragin.

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Pambou, Ljubicić (C), Kalmár – Čmelík, Pačinda, K. Vida.
    Náhradníci: Száraz – Ľupták, Ashiru, Koštrna, Divković, Malec, Kontár.

    Rozhodca: Somoláni – Tomčík, Pozor.
     
    Michalovce sú pripravené na príjemný futbalový večer. Trávnik v metropole Zemplína vyzerá byť v dobrom stave. Čaká sa už len na nástup oboch tímov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Somoláni dal hráčom pokyn k úvodnému výkopu, ktorý mali na starosti domáci futbalisti. Michalovce nastúpil v žltom, Dunajská Streda v čiernom.
     
    2
    Po faule na Čmelíka dostali hostia výhodu štandardnej situácie. Centrovanú loptu Pačindu z pravej strany domáci vytlačili na roh.
     
    3
    Rozohrávku prvého rohového kopu mal na starosti Zsolt Kalmár. Defenzíva Michaloviec odolala jeho centru.
     
    4
    Dunajská Streda sa môže aj v dnešnom stretnutí na východe republiky spoľahnúť na svojich fanúšikov, ktorí merali cestu do Michaloviec.
     
    5
    Hostia majú podľa očakávania väčšiu chuť podržať loptu na svojich kopačkách. Zemplínčania vyčkávajú na vlastnej polovici.
     
    6
    Michalovce sa chceli dostať dopredu postupnou kombináciou, ale vysoké napádanie súpera ich donútilo k chybe.
     
    7
    Vzápätí prišla ďalšia nepresnosť domácich v blízkosti vlastnej brány. Erik Pačinda získal loptu v pokutovom území, ale nedokázal si ju lepšie spracovať, aby mohol strieľať.
     
    8
    Aktivita hostí bola prerušená. Rozhodca na čiare bol blízko situácie a dal svojmu kolegovi pokyn, aby odpískal faul.
     
    9
    Hosťujúci kapitán Marin Ljubicić urobil veľkú chybu pri rozohrávke. Nebol pod tlakom a napriek tomu nepresne prihrával spoluhráčovi.
     
    10
    Michalovce dali gól! Domáci futbalisti skórovali hneď z prvej strely do priestoru brány. Po rohovom kope sa dostala lopta k SADAMOVI SULLEYOVI, ktorý ju dokázal pretlačiť do siete. Do šestnástky úspešne centroval kapitán Igor Žofčák.
    10. Sadam SULLEY - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    11
    Dunajská Streda bola v doterajšom priebehu stretnutia lepšia, tvorila hru, ale paradoxne inkasovala. Pre nezaujatého diváka to však nemusí byť na škodu.
     
    12
    Hostia chceli rýchlo reagovať na nepriaznivý vývoj stretnutia. Vidov center ale nebol presný a navyše smeroval do ofsajdu.
     
    13
    Michalovce takisto odpovedajú ofenzívnou hrou. Dvakrát po sebe centroval z pravej strany Martin Koscelník, no obrana DAC bola pripravená.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina priniesla zaujímavý futbal z oboch strán. Michalovce aj Dunajská Streda sa chcú prezentovať atraktívnou hrou a fanúšikov to zatiaľ baví.
     
    16
    Michalovce sa stiahli do hlbokého bloku. So všetkými hráčmi sú natlačení v území asi tridsať metrov od vlastnej brány.
     
    16
    Hlavný rozhodca prvýkrát siahol do kapsičky a vytiahol žltú kartu pre Yvesa Simona Pamboua (Dunajská Streda), ktorý fauloval Milana Šimčáka.
     
    17
    Sadam Sulley takmer zase potešil domácich fanúšikov. Na hranici šestnástky si pripravil loptu na strelu, ale jeho tvrdý projektil smeroval priamo do Maceja.
     
    19
    Vidíme druhú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Aliaksandr Sviarčinskij (Michalovce) fauloval v strede ihriska a jeho zákrok neušiel pozornosti hlavného arbitra.
     
    20
    Yves Simon Pambou stiahol na trávnik prenikajúceho Turika a tento zákrok si určite zaslúžil žltú kartu. Hosťujúci legionár však dostal jednu pred chvíľou a rozhodca nechcel vylučovať.
     
    21
    Michalovčania si vypracovali rohový kop. Nenápadná strela z diaľky bola zrazená mimo brány a nasleduje domáca štandardka.
     
    22
    Obrovská šanca hostí. Po rýchlom prechode do útoku sa ocitol v blízkosti domácej brány Lukáš Čmelík, ale nedokázal prekonať pozorného Matúša Kiru ani na dvakrát.
    22. Čmelík sa nepresadil ani na dvakrát
    Zdroj: www.huste.tv
     
    24
    Lukáš Čmelík bol zase stredobodom pozornosti. Tesne pred šestnástkou ho Michalovčania zastavili na hranici pravidiel, no nebude z toho priamy kop pre DAC.
     
    25
    Dunajská Streda je v doterajšom priebehu zápasu aktívnejšia, ale ťažko sa presadzuje v blízkosti michalovskej brány.
     
    26
    Michalovčania dokážu výborne prepínať z obrany do útoku a naopak. Vedia sa stiahnuť do hlbokej defenzívy, no hneď vzápätí vyrážajú dopredu.
     
    28
    Domácim sa dobre otvoril priestor na pravom krídle, no Igor Žofčák preváhal ideálny moment na center. Následne neuspeli ani jeho spoluhráči.
     
    29
    Neubehla ani polhodina hry a hlavný rozhodca vytiahol už tretiu žltú kartu. Milan Šimčák (Michalovce) ju uvidel po nedovolenom zákroku v strede poľa.
     
    30
    Sadam Sulley je dnes osamotený na hrote útoku. Napriek tomu odvádza výbornú robotu a dokáže sa presadiť aj bez výraznejšej podpory svojich kolegov.
     
    31
    Vzrušenie v radoch domácich fanúšikov bolo zbytočné. Michalovčania nemohli pokračovať v ofenzívnej akcii, pretože stáli v ofsajde.
     
    32
    Lukáš Čmelík stiahol na trávnik rozbehnutého Igora Žofčáka a domáci fanúšikovia si ihneď pýtali žltú kartu. Hlavný arbiter na to nereagoval.
     
    33
    Zemplínčania nevyužili štandardnú situáciu. Centrovaná lopta Igora Žofčáka síce našla hlavu voľného Petra Kavku, no ten nemieril presne.
     
    34
    Martin Koscelník bol zastavený v postupe dopredu. Rozhodca na čiare videl ofsajd a ihneď zdvihol zástavku.
     
    36
    Dunajská Streda nevyužila sľubnú príležitosť na vyrovnanie. Lukáš Čmelík sa presadil na ľavom krídle, presnou prihrávkou našiel v šestnástke Erika Pačindu, ale hosťujúci útočník nedokázal zakončiť razantnejšie.
    36. Pačinda trafil iba Kiru
    Zdroj: www.huste.tv
     
    37
    Na trávniku vidíme viacero nepresností na oboch stranách. Hráčom často odskakuje lopta od nohy a potom dochádza aj k nepríjemným zákrokom.
     
    38
    Dunajská Streda skúša šťastie centrovanými loptami, ale dnes figuruje na hrote nevysoký Erik Pačinda, ktorý nemá nárok v hlavičkových súbojoch.
     
    39
    Jakub Grič poslal prudkú strieľanú prihrávku do pokutového územia. Brankár Patrik Macej bol rád, že loptu napokon nikto nezasiahol.
     
    40
    Erick Davis dostal tvrdý zásah priamo do tváre a momentálne nemôže pokračovať v hre. Chvíľku sa nebude hrať.
     
    41
    Panamský krajný obranca musel byť ošetrený priamo na trávniku. Nič vážne to však nebolo, len zostal otrasený po zásahu loptou.
     
    42
    Miroslav Božok rozohral štandardnú situáciu z pravej strany. Loptu však zakrútil priamo na brankára Maceja, ktorý ju schoval v rukaviciach.
     
    44
    Dunajská Streda dala gól! Domáci si nepostrážili vedenie a v závere úvodného dejstva úplne zbytočne inkasovali. Defenzíva Zemplínčanov si nedala pozor na rozbehnutého ERIKA PAČINDU, ktorý zakončil svoj brejk presnou strelou priamo do siete.
    44. Erik PAČINDA - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    45
    V závere riadneho hracieho času musel skákať do vzduchu Patrik Macej, ktorý ukryl loptu pred dobiedzajúcim Sadamom Sulleyom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Michalovce prekvapil hostí v desiatej minúte, keď sa presadil po rohovom kope legionár Sadam Sulley, ktorý dotlačil loptu do siete. Dunajská Streda chcela vyrovnať, ale dlho sa jej to nedarilo. Až v úplnom závere úvodného dejstva využil zaváhanie zemplínskej defenzívy Erik Pačinda a prekonal bezmocného Kiru.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hosťujúci tréner urobil cez prestávku jednu zmenu. Z ihriska odišiel žltou kartou napomínaný Yves Simon Pambou, ktorého nahradil Branislav Ľupták.
     
    47
    Milan Šimčák hľadal prudkou prihrávkou v pokutovom území Sadama Sulleya, ale domáci hrotový útočník sa nepretlačil do koncovky.
     
    49
    Michalovčania pokračujú v ofenzíve. Z hranice pokutového územia vypálil Igor Žofčák, ktorého pokus bol zblokovaný.
     
    50
    Patrik Macej zastavil aktivitu domácich futbalistov. Center Milana Šimčáka ukryl do náručia a loptu vykopol na polovicu ihriska.
     
    51
    Lukáš Čmelík predviedol sympatický návrat do obrany. V sklze zastavil loptu, ktorá smerovala na rozbehnutého Milana Šimčáka.
     
    52
    Zsolt Kalmár sa pretlačil cez viacerých brániacich hráčov a bol faulovaný. Hostia rozohrajú štandardku približne od rohovej zástavky.
     
    53
    Odrazená lopta sa dostala v šestnástke k voľnému Zsoltovi Kalmárovi, ale maďarskému futbalistovi nevyšla strela.
     
    55
    Striedanie Dunajskej Strede zatiaľ vôbec nepomohlo. V priebehu desiatich minút druhého polčasu si vypracovala šancu na zmenu skóre.
     
    56
    Domáci futbalisti často hľadajú svojimi prihrávkami Sadama Sulleya. Mladý útočník dnes už raz skóroval a na hrote je aktívny.
     
    57
    Oba tímy sú teraz nepresné vo finálnej fáze svojich akcií. Brankári nemajú veľa práce a predovšetkým sa starajú o rozohrávku.
     
    58
    Domáci kouč uskutočnil prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Na lavičku odišiel Milan Šimčák, na jeho miesto prišiel Martin Regáli.
     
    59
    Martin Koscelník sa sympaticky rozbehol po pravej strane, ale rýchlosť mu robila problémy pri práci s loptou, a tak ju napokon stratil.
     
    60
    Michalovčania využili krátke prerušenie hry na druhé striedanie. Po hodine skončil Igor Žofčák, ktorého nahradil Stanislav Danko.
     
    61
    Do zostavy svojho tímu zasahuje aj tréner DAC Marco Rossi. Taliansky lodivod stiahol dole Kristophera Vidu, ktorého vymenil Marko Divković.
     
    62
    Zsolt Kalmár predviedol vydarenú individuálnu akciu, ktorú zakončil strelou z hranice šestnástky. Matúš Kira bol však pripravený a bez problémov zasiahol.
     
    63
    Domácich divákov rozrušilo to, že Kalmár strieľal v momente, keď ležal na trávniku Sadam Sulley. Od hostí to nebolo športové gesto, no hralo sa ďalej.
     
    64
    Hostia zahodili veľkú príležitosť. Zsolt Kalmár ideálne našiel v pokutovom území Marka Divkovića, ktorý si loptu dokázal spracovať a zblízka namieril iba tesne vedľa.
    64. Divković nevyužil možnosť skórovať
    Zdroj: www.huste.tv
     
    66
    Momentálne sledujeme slabšiu pasáž zápasu. Oba tímy si vybrali čas na krátky oddych.
     
    67
    Michalovce sa v druhom dejstve nedokázali presadiť v útočnej fáze. Sadam Sulley na hrote už nepôsobí čerstvým dojmom a trápili ho aj kŕče.
     
    69
    Dunajská Streda je v posledných minútach aktívnejšia a chce tri body, pretože strata na trávniku Michaloviec by nebola v klube vítaná.
     
    71
    Dunajská Streda dala gól! ERICK DAVIS dokonale zaskočil domáceho brankára. Získal odrazenú loptu na ľavej strane a bez váhania ju poslal smerom do siete. Kira nebol dobre postavený, takže nedokázal zasiahnuť.
    71. Erick DAVIS - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    72
    Michalovce sa uspokojili s remízou a boli čoraz pasívnejšie. Teraz potrebujú zlepšiť svoju hru a na nápravu skóre majú ešte približne dvadsať minút.
     
    73
    Sadam Sulley dal o sebe vedieť po dlhšom čase. Hrotový útočník Michaloviec sa uvoľnil na hranici pokutového územia a jeho delovka skončila na nohe Patrika Maceja.
    73. Macej v šanci vychytal Sulleya
    Zdroj: www.huste.tv
     
    75
    Anton Šoltis použil posledného žolíka z lavičky. V dnešnom stretnutí dohral Sadam Sulley, ktorého vystriedal Vladislav Bragin.
     
    76
    Davisov center bol zblokovaný, no lopta našla voľného Lukáša Čmelíka, ktorého ďalekonosný pokus nemal potrebnú presnosť.
     
    77
    Michalovciam sa postupne kráti čas na vyrovnanie či obrat skóre. Zatiaľ to v podaní domácich nevyzerá najlepšie.
     
    78
    Marko Divković využil veľa priestoru na rýchly protiútok. S loptou prišiel až do šestnástky, no jeho strela bola zablokovaná.
     
    79
    Domáci futbalisti ohrozili dunajskostredskú bránu, ale Patrik Macej bez problémov zasiahol a následne rozohral akciu svojho tímu.
     
    80
    Patrik Macej mal opäť prácu, no vyriešil ju bez toho, aby zaváhal. Center z pravej strany schoval do rukavíc.
     
    81
    Vladislav Bragin si urobil minimum priestoru na strelu, no loptu poslal iba do hráčov v čiernom, takže Macej situáciu pokojne sledoval z diaľky.
     
    83
    Videli sme posledné striedanie v dnešnom zápase. Záverečné minúty strávi na trávniku Kristián Koštrna, ktorý vymenil Lukáša Čmelíka.
     
    84
    Pačinda s Ľuptákom mohli zaútočiť do otvorenej obrany, ale zvolili radšej hru na istotu a sériou prihrávok získali čas.
     
    85
    Martin Regáli si potiahol loptu z ľavej strany viac do stredu, prudko vystrelil približne z dvadsiatich metrov, no minul bránu.
     
    86
    Vladislav Bragin bojoval o loptu na hrote, ale počínal si nedovolene, keď stiahol na trávnik obrancu Tomáša Huka.
     
    87
    Bragin dostal dobrú prihrávku do behu, ale nebol na ňu ideálne pripravený. Loptu pred ním schoval Patrik Macej.
     
    88
    Michalovce chcú ešte zmeniť nepriaznivý stav, ale v útoku im chýba nápad aj väčšia individuálna kvalita. Preto to skúšajú centrami zo strán.
     
    89
    Marin Ljubicić zvolil strelu zo strednej vzdialenosti, ktorá mu vôbec nesadla. Kapitán hostí napálil loptu na ochrannú sieť za bránou.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavil nad rámec riadneho hracieho času ešte tri minúty. Michalovce majú k dispozícii posledných 180 sekúnd.
     
    90+1
    Dunajská Streda kontroluje záverečné minúty dnešného stretnutia. Snaha domáceho tímu neprináša gólové príležitosti.
     
    90+2
    Patrik Macej sa neponáhľa s rozohrávkou a získava sekundy pre DAC. Dunajská Streda kráča za troma bodmi z trávnika Michaloviec.
     
    90+3
    Stanislav Danko vystrelil z diaľky, ale jeho prekvapujúce zakončenie ocenili diváci iba posmeškami, pretože nemieril presne.
     
    90+3
    V úplnom závere stretnutia prišla ešte jedna žltá karta. Hlavný rozhodca Somoláni ju ukázal Miroslavovi Božokovi (Michalovce).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda sa udržala v popredí tabuľky, keďže dnes vydolovala tri body na pôde Michaloviec. V metropole Zemplína neodohrala jednoduchý duel. Už v desiatej minúte totiž inkasovala z kopačky Sadama Sulleya, ktorý sa presadil po rohovom kope. Futbalisti DAC boli v zápase tvorivejší, ale do šancí sa dostávali ťažko. Napriek tomu v závere úvodného dejstva vyrovnal po chybe domácej defenzívy Erik Pačinda. Druhý polčas bol opatrnejší. Ani jeden z tímov nemal jednoznačnú prevahu, no šťastie sa usmialo na favorita zo Žitného ostrova. O zisku troch bodov pre Dunajskú Stredu rozhodol Erick Davis.

    DAC je po desiatich kolách na tretej priečke s trojbodovou stratou na lídra z Trnavy, Michalovce klesli na deviate miesto. (20:55:34)

    Tomáš Lengyel

    Branky: 10. Sulley (Žofčák) – 44. Pačinda, 71. Davis

    Karty:   19. Sviarčinskij (MIC), 29. Šimčák (MIC), 90+3. Božok (MIC) – 16. Pambou (DUN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 15:19.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Sviarčinskij, Kavka, Carrillo, Božok – Grič – Koscelník, Žofčák (C) (60. Danko), Turik, Šimčák (58. Regáli) – Sulley (75. Bragin).
    Náhradníci: Bieszczad – Bednár, Kolesár, Regáli, Danko, Kolesár, Bragin.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Živković, Šatka, Huk, Davis – Pambou (46. Ľupták), Ljubicić (C), Kalmár – Čmelík (83. Koštrna), Pačinda, K. Vida (61. Divković).
    Náhradníci: Száraz – Ľupták, Ashiru, Koštrna, Divković, Malec, Kontár.

    Rozhodčí: Somoláni – Tomčík, Pozor.
    bahis siteleri