Litvínov – Studénka Sledge 0:8 (kon.) | SHK Mustangové – Č.Budějovice 5:1 (kon.) | SOHO Olomouc – HC Sparta Praha Sledge 1:2 (0:1 po s.n.)
Karlovy Vary – Zlín sledge 4:5 (kon.)
po s.n. (0:1)
SOHO Olomoučtí Kohouti
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - -:-)
HC Sparta Praha Sledge
Neděle 24.09.2017, 11:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Česká para hokejová liga • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Hezké nedělní dopoledne, české sledgehokejová liga pokračuje druhým dnem v řadě dalším hracím dnem. Jedním z jeho zápasů bude i střetnutí mezi Olomoucí a Spartou. Utkání startuje v 11:30!
     
    SOHO Olomoučtí Kohouti
    Olomoucký sledge hokej loni nezažil jednu z povedenějších sezón. Kohouti totiž dokázali ze čtrnácti zápasů vyhrát jen třikrát, dvakrát nad Litvínovem a jednou nad českobudějovickým Motorem. V celkovém součtu z toho bylo šesté místo, které logicky znamenalo účast ve skupině o umístění. Hanáci se sice v první sérii play-out dokázali popasovat právě s Budějovicemi, v dvojzápase o konečné páté místo už ovšem na soupeře nestačili. Se Studénkou, která získala po základní části o devatenáct bodů více nakonec Kohouti překvapivě těsně, na pátou pozici to ovšem nestačilo.

    Nová sezóna by tak měla pro SOHO velkou zkouškou odolnosti, mnoho z týmu E.P.C. Management ligy zbrojí. V prvním kole ovšem přeci jen s prohrou neodešli, s výrazně početně oslabeným Motorem se moc nepárali, výhrou 3:0 ze sebe Kohouti snesli veškerý tlak na výsledky. V dalších kolech tak mohou jen překvapovat. Nejlepším střelcem týmu je zatím Miroslav Strašák se dvěma přesnými zásahy ze sobotního utkání.
     
    HC Sparta Praha (sledge)
    Sparta už jen díky svému názvu musí mít ty nejvyšší ambice. Poslední roky to však od Pražanů podobně jako od jejich hokejových či fotbalových kolegů to není to pravé ořechové. Titul získali sparťané naposledy před deseti lety, medaili pak v roce 2011. S výsledky tak není úplně spokojenost, což ví i velitel střídačky Jan Katauer, který tým vede druhým rokem. V předsezónních rozhovorech tak zaznívají od Sparty i lehké náznaky titulu. Podle loňské sezóny by byl ale tým od tohoto milníku hodně daleko, Pražané jen tak tak postoupili do play-off, kde navíc v semifinálové sérii s pozdějším mistrem ze Zlína nevstřelili ani jednu branku.

    Letošní sezóna nicméně radikální zlepšení Sparty neukazuje, v Pardubicích totiž podlehla mančaftu Pavla Kubeše 1:4, což dobrou psychickou pohodu do kabiny určitě nepřeneslo. O jedinou branku zápasu se postaral Miroslav Novotný.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    08.01.2017 Sparta x SOHO 2:1 (liga 2016/17)
    24.09.2016 SOHO x Sparta 2:5 (liga 2016/17)
    10.01.2016 Sparta x SOHO 12:0 (liga 2015/16)
     
    Úvodní sestavy:

    SOHO Olomoučtí Kohouti: Lepáček – Ferenčík, Stašák, Kardoš, Korman, Novák (C), Večeřek, Jedlička, Mikuš, Pabst, Gergely

    HC Sparta Praha (sledge): Vápenka – Raul, Frolík, Krupička Z., Krupička J., Mekleš, Novotný, Zapletal, Nachtigalová, Ohar, Pšenčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Olomoučtí se snažili dostat do útočné třetiny, jenže tato taktika jim nakonec příliš nevyšla. Zapletal zachytil přihrávku Nováka nakonec ještě střílel, Lepáček ovšem na nahození ze středního pásma našel odpověď v podobě jistého zákroku.
     
    01:31
    Sparta začíná pomaličku vytahovat růžky, Raul totiž na několikrát pálil z předbrankového prostoru, leč jeho snaha úspěšná nebyla. Olomouc měla několikrát velké štěstí v podobě jistých zákroků Lepáčka.
     
    02:07
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku zápasu! Po rychlé kombinaci Sparty už nedokázali Kohouti v obraně dostatečně rychle stínovat protihráče, čímž se JIŘÍ RAUL dostat do stoprocentní šance. Zkušený forvard se střelou pod horní tyčku mohl radovat z otevření skóre, Lepáček se po tomto pokusu natahoval jen marně. Asistence: Jan Zapletal, Zdeněk Krupička.
     
    03:15
    Sparta i nadále tlačí, když Kohouty dostává jednoduchými přihrávkami po křídlech do velmi staženého bloku, Lepáček zatím odolává jen silou vůle a velké dávky štěstěny.
     
    04:50
    Sparta si poprvé vyzkouší přesilovku, Radim Mikuš (OLS) si půjde sednout za faul na polovině hřiště, který byl sudími vyhodnocen jako napadení.
     
    05:36
    Kohoutům se podařilo dostat se z vlastní obranné třetiny k bráně soupeře, kde na Vápenku pálí jednu střelu za druhou. Prozatím jim však schází primární vlastnost pro úspěšnost takovéto snahy – přesnost. Nicméně Sparta tak při početní výhodě zatím moc nebezpečná není.
     
    06:50
    Mikuš je zpět na ledě, Pražané nabídnutou výhodu v druhou branku zápasu nezužitkovali. Olomouc byla naopak ve svém oslabení nebezpečnějším týmem.
     
    07:23
    Domácí se při přechodu modré čáry dopustili až příliš veliké snahy o rychlost v kombinaci, sudí tak správně odpískali ofsajdové postavení Nováka. Vhazovat se bude ve středním pásmu,
     
    08:45
    Hanáci vydatně presují, jenomže tato taktika zatím nic navíc nepřináší. Ferenčík sice měl dvě dobré příležitosti, jenomže sni jedna neskončila v prostoru mezi třemi tyčemi. Vápenka je dnes dost nevytížen.
     
    09:38
    Olomouci se i nadále nedaří v ofenzivní fázi své hry, Sparta je totiž prozatím výrazně pozornější a trpělivější. Důsledek je nejvíce patrný na světelné tabuli.
     
    10:42
    Raul byl při napadání výrazně aktivnější, což zřejmě Komana dost překvapilo. Nakonec však uspěl přece jen hráč Kohoutů, neboť si na soupeře počíhal v pravý okamžik a situaci vyřešil s grácií.
     
    11:41
    Olomoučtí měli obrovskou šanci na srovnání! Před bránou Vápenky totiž dokázali vytvořit takový tlak, že se Sparťané museli doslova vtlačit na brankovou čáru. Střílející Ferenčík s Kormanem však šťastnými střelci nebyli.
     
    12:35
    Kohoutům narůstá sebevědomí, když se jim proti Pražanům povedlo dosáhnout na několik zajímavých možností. Prozatím však hosté pokračují v dobré defenzivní práci, což je pro Hanáky zatím nepřekonatelná překážka.
     
    13:09
    Olomouc si zahraje první přesilovku zápasu, Jan Frolík (SPS) si půjde sednout za nedovolené bránění, kterým se provinil v rohu své obranné třetiny.
     
    14:18
    A znovu Kohouti! Vápenka měl znovu obrovské penzum práce na vlastním brankovišti, kde řádilo duo Novák, Korman. Ani jeden se však nedokázal z předbrankového prostoru prosadit, stejně tak i Ferenčík, který pálil jen do clonících těl.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodu první třetiny byli výrazně aktivnější Pražané, avšak postupem času se i domácí dostávali do tlaku. I přes to ovšem Sparta dokázala vytěžit jednobrankový náskok, který platí i doposud. Další vývoj tak skýtá velmi napínavou zápletku.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:25
    Kohouti i po konci přesilové hry vydatně tlačí na soupeřovu obrannou zeď. Pabst s Večeřkem ovšem nakonec úspěch nezískali, Vápenka byl při obou šancích na správném místě.
     
    16:51
    Lepáček předvedl fantastické zákroky! Raul už už dostával puk do sítě, jenže olomoucký brankář se ještě stačil roztáhnout přes brankovou čáru. Po přerušené hry následuje vhazování znovu před domácí brankou.
     
    17:48
    Sparta je výrazně v této fázi utkání dravější, z Kohoutů jejich předchozí nadšení jakoby dost vyprchalo, čímž se dostávají pod velký pres Sparty.
     
    18:44
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti se dostávají v vyrovnání! Po krásné průnikové nahrávce Jedličky za záda Raula se dostal do samostatného úniku MILOŠ VEČEŘEK, který si už tváří tvář Lepáčkovi věděl rady. Rychlá klička do forhandu byla nad síly golmana Sparty. Asistence: Radek Jedlička.
     
    19:38
    Pražané se pokoušejí o brankovou odpověď, prozatím však bez valnějšího účinku. Krupička totiž svůj pokus z mezikruží poslal mimo tři tyče.
     
    20:27
    Spartě se ani nadále nedaří procházet do olomouckého vápna, Olomouc je v této fázi zápasu aktivnějším týmem, hlavně co se týče ofenzívy.
     
    21:09
    Před bránou Sparty došlo k menšímu konfliktu a pošťuchování, na trestnou lavici tak zamíří hráči z obou týmů, konkrétně David Korman (OLS) a Jan Zapletal (SPS).
     
    22:40
    Pabst se dostal do samostatného úniku, jenomže svou tutovku nevyužil. Jiří Krupička s Raulem se stačili vrátit a olomouckého hráče vynulovat. Vápenka se k tomu navíc přičinil výborným zákrokem.
     
    23:09
    Korman i Zapletal jsou znovu na hrací ploše, oba týmy tak už hrají v plném počtu. Sparta je v těchto okamžicích lehce produktivnějším mančaftem.
     
    24:38
    Novotný s Raulem byli ve správný čas na správném místě, jenže nepočítali zřejmě s Novákem. Akce Pražanů tak rychle končí, Kohouti se totiž stačili vrátit a situaci poctivě ubránit.
     
    25:49
    Večeřek vyzkoušel střelbu od mantinelu, jenže puk nabral dost neobvyklou trajektorii. Jeho pokus tak letěl dost nepřesně, za bránou si jej už pohlídal pozorný Jiří Krupička.
     
    26:42
    Jedlička se snažil dostat kotouč k Novákovi, avšak tato snaha byla momentálně nemožná. Sparta je v obraně velmi pozorná.
     
    27:55
    Olomoučtí se natlačili před bránu protivníka, nicméně zde už působil velmi sebevědomě Raul. Novák tak nesvedl proti tomuto soupeři zhola nic, pro přidržení puku pod masou těl sudí hru přerušují.
     
    28:16
    Novotný byl při přijmutí přihrávky už za modrou čárou, rozhodčí tak hru vykazují zpět do středního pásma. Pražané se teď v kombinaci dost trápí.
     
    29:19
    Novák se po pasu Kormana dostal do střelecké pozice, ale jeho rána brankové parametry neměla. Puk proletěl těsně vedle tyče a narazil na zadní hrazení.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla dost vyrovnaný průběh hry, postupem času už však otěže začala přejímat Olomouc. Tento vývoj se také potvrdil na skóre, domácím se podařilo vyrovnat, což následně pokračovalo i pokračují dominancí nad pražským družstvem. Aktivita Sparty postupem času klesala a nebyla daleko od další obdržené branky. Rozhodnutí však zřejmě padne až ve třetí třetině, která odstartuje v cca 12:37.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:26
    Sparta se hned od začátku třetí třetiny snaží o zvýšení aktivity s soupeřově pásmu, Zapletal se Zdeňkem Krupičkou ovšem nakonec puk za brankovou čáru nedostali. Lepáček byl u své pravé tyče včas.
     
    31:38
    Korman pálil okamžitě po přechodu modré čáry, jenomže na Vápenku jeho rychlost střelby nestačila. Golman hostů si přízemní pokus bez sebemenších problémů pohlídal.
     
    32:04
    Spartu čeká další přesilová hra, Miroslav Stašák (OLS) půjde za faul u mantinelu na trestnou lavici.
     
    32:45
    Ferenčík se dostal ke střelbě z mezikruží, jenomže mířil přesně doprostřed brány. Vápenka tak sebemenších potíží zasahuje lapačkou, Spartě se i tak v přesilové hře moc nedaří.
     
    33:43
    Domácí jsou pod tlakem, Pražané začínají ukazovat, že mají i silné stránky. Kohouti se v posledních sekundách museli spoléhat hlavně na velkou dávku štěstí.
     
    34:04
    Stašák je zpět na ledě, Spartě se nabídnutou početní výhodu využít nepodařilo. Domácí si tak mohou na malou chvíli oddechnout.
     
    35:21
    Novotný se Zapletalem se snažili zneutralizovat obranné šiky domácích, jenomže tato snaha až tak nevyšla. Lepáček se totiž při obou pokusech vyznamenal velmi slušnou fazónou.
     
    36:05
    Pabst se zčistajasna ocitl před bránou Pražanů, což okamžitě využil ve střelbu na bránu. Vápenka však dokázal na ránu směřující do šibenice ještě fantasticky dosáhnout ramenem, tato tutovka tak brankou nekončí.
     
    37:44
    Krupička byl v útočné třetině velmi aktivním hráčem, když dokázal donutit k chybě i Večeřka. Svou šanci nicméně ke gólovému konci nedotáhl, Kohouti se stačili ubránit.
     
    37:59
    Olomouc dostává k dispozici další přesilovku, za útočný faul v rohu dostává dvouminutový trest Miroslav Novotný (SPS), který si stačil přidržet protihráče.
     
    38:55
    Krupička nezužitkoval obrovskou tutovku! Na Lepáčka se už sparťanský forvard valil zhola sám, když procpal kotouč i přes Nováka, jenomže olomoucký golman zůstal i tak nepřekonán. Slovenský strážce branky předvedl spektakulární zákrok na brankové čáře.
     
    39:59
    Novotný je zpět na ledě, Sparta se dokázala i přes několik šancí Olomouce bez problému ubránit.
     
    40:15
    Večeřek měl na hokejce rozhodnutí, jenomže ve stoprocentní tutovce podobně jako Krupička na druhé straně selhal. Svou střelu mířil příliš vysoko nad horní tyč.
     
    40:48
    Sparta si vybírá oddechový čas!
     
    41:21
    Ferenčík sice vydatně pádil do útočné třetiny, jenomže přihrávka od obránců byla i na něj přece jen příliš rychlá. Rozhodčí tak pískají icing Olomouce.
     
    42:30
    Na obou družstvech je už vidět velká nervozita, na ledě je totiž vidět velké množství laciných chyb. Závěr zápasu už dělá s psychikou hráčů své.
     
    43:11
    Jedlička pálil okamžitě po přijmutí přihrávky na modré čáře, jenomže ránu mu bez potíží chytil Vápenka. Dojíždějící Novák už tak dorážet ani nestíhal. Puk už byl pod kontrolou brankáře Pražanů.
     
    43:41
    Domácí mančaft si vybírá oddechový čas!
     
    44:42
    Novák s Ferenčíkem už už směřovali k brance, nicméně oba dva si nevyhověli. Sparta tak dokázala tuto situaci ubránit beze ztráty korunky.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Na řadě jsou za nerozhodnutéto stavu hned nájezdy, prodloužení se v tomto zápase hrát nebude.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Ferenčík se ke gólu nedostal, kličku nedotáhl do konce.
     
    1. série
    0:0
    Zapletal také nevyužil svůj nájezd, dostal se příliš blízko Lepáčkovi.
     
    2. série
    0:0
    Jedlička svou kličku nezvládl, střelou mířil o pár metrů vedle levé tyče.
     
    2. série
    0:0
    Krpička mířil těsně nad horní tyč.
     
    3. série
    0:0
    Stašák zamířil také těsně vedle.
     
    3. série
    0:0
    Raul byl sice rychlý, ale na Lepáčka to nestačilo. Klička do forhandu mu nevyšla.
     
    4. série
    0:0
    Raul ani napodruhé neuspěl, Lepáček byl při bránění pozornější.
     
    4. série
    0:0
    Pabst také neuspěl, nedokázal využít dobré rychlosti a pálil jen do Vápenky.
     
    5. série
    0:0
    Jiří Krupička také není šťastným exekutorem.
     
    5. série
    0:0
    Večeřek mířil jen do betonu Vápenky.
     
    6. série
    0:1
    Zdeněk Krupička dává jako první hráč nájezd! Lepáček se za střelou do šibenice jen ohlédl.
     
    6. série
    0:1
    Novák je neúspěšný, o vítězi je rozhodnuto.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha (sledge).
    Autorem vítězné branky je ZDENĚK KRUPIČKA.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání: Eduard Lepáček (OLS) – Jiří Raul (SPS)
     
    I přes zvýšenou snahu olomouckého družstva se ve třetí třetině nakonec k rozhodující brance nedošlo, o výsledku tak musel rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem sparťanský Zdeněk Krupička, jenž tak rozhodl o jednom bodu navíc ve prospěch svého mančaftu. Kohouti si naopak po včerejší výhře připisují pouze jeden bod. Ode mě je to ze sledge hokeje vše, přeji hezký zbytek dne, (13:28:58)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 19. Večeřek (Jedlička) – 3. Raul (Zapletal, Krupička), rozh. náj. Krupička

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ferenčík (OLS)
    0:0   Zepletal (SPS)
    2. série:
    0:0   Jedlička (OLS)
    0:0   Krupička (SPS)
    3. série:
    0:0   Stašák (OLS)
    0:0   Raul (SPS)
    4. série:
    0:0   Raul (SPS)
    0:0   Pabst (OLS)
    5. série:
    0:0   Krupička J. (SPS)
    0:0   Večeřek (OLS)
    6. série:
    0:1   Krupička Z. (SPS)
    0:1   Novák (OLS)


    SOHO Olomoučtí Kohouti: Lepáček – Ferenčík, Stašák, Kardoš, Korman, Novák (C), Večeřek, Jedlička, Mikuš, Pabst, Gergely
    HC Sparta Praha Sledge: Vápenka – Raul, Frolík, Krupička Z., Krupička J. (C), Mekleš, Novotný, Zapletal, Nachtigalová, Ohar, Pšenčík

    Rozhodčí: Doleček, Cik
    thejrc.org