Benátky n/J – Prostějov 4:2 (kon.) | Vsetín – Slavia 2:5 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 2:3 (kon.)
K. Vary – Kladno 6:2 (kon.) | Kadaň – Motor ČB 1:2 (kon.) | Frýdek-M. – Havířov 2:3 (kon.)
Přerov – Ústí n/L 7:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
HC Slavia Praha
Pondělí 25.09.2017, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Vsetín vs. Slavia Praha – to je určitě pro fanoušky ledního hokeje utkání dvou legendárních klubů, které na scéně samostatného českého hokeje zanechaly výraznou stopu. Nyní se však oba kluby potkávají na úrovní druhé nejvyšší soutěže. Jde o konfrontaci po dlouhých deseti letech. Zatímco Slavia se do WSM Ligy dostala sportovní cestou, to když nezvládla na jaře 2015 baráž o udržení v nejvyšší soutěži, Vsetín si musel projít hokejovým restartem a postupně se drápat zpět do profesionálního hokeje, což se mu podařilo po deseti letech, kdy byl kontroverzně vyloučen z nejvyšší soutěže. V rámci 6. kola WSM Ligy půjde o duel celků, které mají stejný bodový zisk a oba se trápí v početních výhodách.
     
    HC Slavia Praha: Hokejisté z hlavního města určitě patří mezi širší skupinu největších favoritů celé soutěže. Start do WSM Ligy Slavií vyšel na jedničku, v domácí preiméře dokázala porazit Havířov 5:1. Jenže od té doby to v Edenu skřípe, proti Prostějovu ani proti Frýdku-Místku se Sešívaní gólově neprosadili. Ještě že se svěřencům trenérů Razýma a Srdínka podařilo zvítězit v Kadani 6:3.

    Domácí nezdary touží Slávisté napravit právě na vsetínském Lapači. Tým pražské Slavie bodově táhne prostějovská posila Lukáš Krejčík (4+2). Nejplatnějším hráčem Pražanů je pak obránce Jiří Drtina (1+3). Slavia zatím nemá jasnou jedničku, oba brankáři Dominik Frodl i Patrik Polívka dostali v dosavadním průběhu soutěže přibližně stejný prostor a tak je otázkou, kdo bude střežit slávistickou branku na Lapači.

    Slavia Praha se podobně jako Vsetín trápí v početních výhodách, ve statistikách WSM Ligy ji v tomto ohledu patří až 12. pozice těsně před Vsetínem. V hlavním městě si určitě vstup do soutěže představovali jinak, momentálně se Pražané nachází na 10. příčce se ziskem šesti bodů.
     
    VHK ROBE Vsetín: Valaši se po skvostném vstupu do soutěže trochu zadrhli. Po vítězství nad Ústí nad Labem a Karlovými Vary schytali zelenožlutí debakl v Kladně 1:7, který se dost možná odrazil i do domácího utkání proti přerovským Zubrům, které Vsetín prohrál 1:3. Valachy sráží podobně jako Pražany špatná efektivita v přesilových hrách a náleží jim v tomto ohledu až 13. pozice, horší jsou už jenom Litoměřice.

    Právě Litoměřice byly posledním soupeřem vsetínských hokejistů. Valaši na ledě v severních Čechách ani do početní výhody nedostali, naopak museli čelit deseti přesilovkám domácích, z toho dvěma dvojnásobným. Oslabení Valachům vyšla na jedničku. Utkání na severu Čech bylo dlouho vyrovnané a zaslouženě skončilo remízou, v prodloužení se však radovali domácí Kališníci.

    Vsetín má stejný počet bodů jako Slavia, na 12. příčku ho sráží horší skóre. V domácím prostředí by Vsetínští chtěli navázat na vydařený start do soutěže a pražský celek na svém ledě porazit. Vsetínskou produktivitu táhne Radim Kucharczyk se ziskem šesti kanadských bodů. Nejvytíženějším hráčem Valachů je Jakub Teper. Trenéři Dopita s Jenáčkem se již plně mohou spolehnout na uzdraveného kapitána Radima Hrušku, jenž se v Litoměřicích uvedl vstřelenou brankou. Brankoviště proti Slavii Praha by měl dle předpokladů střežit velezkušený Luboš Horčička.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Hryciow, Dundáček – Březina, Hruška, Kucharczyk – Markovič, Vávra, Slováček – Finsterle, Pokorný, Hořanský – Karafiát, Šilhavý, Kajaba.

    HC Slavia Praha: Frodl (Vecka) – J. Drtina, J. Novák, Ryzák, Kasík, Kolařík, A. Růžička – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Kubica, Šagát, M. Kadlec – Jankovský, Šafránek, M. Ondráček – Krliš, Furch, Šmerha.

    Rozhodčí: Obadal, Doležal – Bryška, Novák.
     
    Dobrý večer ze Vsetína, místní stadion Na Lapači se opět mohutně zaplnil a potemnělá hala očekává nástupu hráčů. Vsetín se s pražskou Slavií dnes střetává po deseti letech, tentokrát však na úrovni WSM Ligy. Obě mužstva potřebují bodovat, aby udržela kontakt s první polovinou tabulky a především s elitní osmičkou.

     
    Pražané nastupují na led, jejich příchod na ledovou plochu doprovází hlasitý pískot.
     
    A nyní už za doprovodu vsetínské hymny a světelných efektů přichází na led domácí mužstvo Vsetína.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Úvodní buly bylo vhozeno, proti domácímu kapitánovi uspěl Nedvídek a Slavisté jsou u kotouče ve svém obranném pásmu.
     
    00:55
    Vsetín se snažil založit útočnou akci, Janáček hledal Vávru, ale kotouč doputoval až pod rukavici brankáře Frodla, jenž přerušil hru.
     
    01:18
    Valaši se snažili udržet útočné pásmo, do slibné pozice se zpoza branky dostával Vávra, byl však včas odzbrojen.
     
    01:18
    První vyloučení utkání na obou stranách, za Vsetín Janáček, dvě minuty hrubost, stejný trest platí i pro hostujícího Ondráčka.
     
    01:46
    Protiútok Valachů vedl Frolo, jeho rána poprvé v utkání zaměstnala brankáře Frodla.
     
    02:10
    Domácí obránce Hryciow si musel při bráněné Doležala pomoci faulem a putuje na trestnou lavici za podražení.
     
    02:20
    Slavia hraje přesilovou hru ve čtyrech proti třem, Vsetín hned vyhazuje.
     
    02:41
    Doležal pálil po přihrávce Nováka, ale branku netrefil.
     
    03:05
    Ke střele se tentokrát z levého kruhu odhodlal Drtina, Šurý vyráží.
     
    03:24
    Doležal nyní poslal kotouč přes šíří pásma na Drtinu, ten vylepšil pozici pro Krejčíka, jenž mohl zakončit do prázdné branky, ale byl odzbrojen Frolem.
     
    03:43
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané jdou na Lapači do vedení! Sešivaným se podařilo využít početní výhodu, když od modré čáry propálil Šurého JIŘÍ DRTINA. Asistence: Jan Novák.
     
    04:34
    Slavia nadále u kotouče, střelu od modré nyní vyslal Jankovský, Šurý zasahovat nemusel.
     
    05:10
    Valaši se snažili znovu usadit v pásmu soupeře, Pražané vyhazují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    05:23
    Finsterle poslal přihrávku na Pokorného, jenž už mohl zakončovat, ale v klíčovém okamžiku mu sjel kotouč z hole, následně vypálil Ostrčil, ovšem mimo branku.
     
    06:02
    Ostrčil se nyní vydal s kotoučem hluboko do pásma Pražanů, nakonec zvolil zakončení z ostrého úhlu, Frodl si chvíli nebyl jistý, kde je puk, ale nakonec jej našel ve své výstroji.
     
    06:09
    Střela Frola od modré neudělala slávistickému brankáři příliš velké problémy.
     
    06:29
    Z protiútoku se na Šurého řítil osamocený Doležal, ale obránce Dundáček jej čistě odzbrojil a výsledkem byla posunutá branka Vsetína.
     
    07:10
    První formace Vsetína dokázala Pražany uzavřít v jejich obranném pásmu, ale nedokázala střelecky ohrozit Frodlovu branku.
     
    08:17
    Ryzák se snažil nahodit kotouč na Šurého, ale trefil hokejku Pokorného, jenž zmařil pokus slávistického obránce.
     
    08:44
    Šilhavý nyní vybojoval kotouč u mantinelu, mohl jej ještě přihrát Kajabovi, ale zvolil střelu, branku však vysoko přestřelil a kotouč od mantinelu putuje so středního pásma.
     
    09:12
    První početní výhodu v utkání si vyzkouší Vsetín. Dvě minuty za hákování fasuje slávistický útočník Krejčík.
     
    09:21
    Slavia se osvobozuje.
     
    09:56
    Dundáček trefil pouze blokujícího Kubicu, jenž následně zblokoval i přihrávku Ostrčila, kotouč tak putuje do středního pásma a Pražané mohou vystřídat.
     
    11:01
    Vsetín znovu nedokázal vytvořit přesilovkovou formaci, navíc na druhé straně zahrozil Jankovský.
     
    11:17
    Tentokrát si početní výhodu zahraje pražská Slavia, vsetínská lavička dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odsedí Finsterle.
     
    11:37
    Frolo nedokázal vyhodit kotouč, na modré čáře jej zachytil Novák, nabil na ránu Drtinovi, jenž trefil tyč!
     
    12:19
    Vsetín se osvobozuje, Slavisté začínají od vlastní branky.
     
    12:45
    Vsetínu se znovu daří dostat kotouč do středního pásma.
     
    13:10
    Valaši se nyní statečně vydali ve čtyrech do útoku, Šilhavý vybojoval střeleckou pozici pro Tepera, ten však nemířil přesně.
     
    13:17
    Vsetín kompletní.
     
    13:50
    Další vyloučení v dnešním utkání, tentokrát na straně Slavie, dvě minuty za nedovolené bránění odsedí na lavici hanby Šagát.
     
    14:09
    Po přihrávce Janáčka pálil od modré čáry Teper, Frodl měl však na jeho ránu perfektní výhled a střelu zneškodnil.
     
    14:17
    Slavia dokázala dostat kotouč mimo obranné pásmo, Vsetín musí začít až od vlastní branky.
     
    14:44
    Dundáčkova střela trefila Nedvídka a kotouč se odráží zpět k Šurému.
     
    15:39
    Vsetínu se v početní výhodě nedaří, Slavia opět vyhazuje.
     
    15:50
    Bída vsetínských přesilovek pokračuje, hosté v plném počtu.
     
    16:12
    Z pravého kruhu vypálil Hořanský, Frodl zasáhl svým betonem.
     
    16:18
    U střídačky Slavie byl nyní tvrdě sražen Krejčík, byl k němu přivolán i zdravotník, Krejčík se zvedá těžce, doufejme, že bude v pořádku.
     
    17:06
    Březina se nyní snažil projít k brance kličkou přes Ryzáka, ten však vsetínského hráče nepustil a pomohl svému brankáři.
     
    17:30
    Na druhé straně se Ryzák dostal i do střeleckého pokusu, Šurý vyrazil.
     
    18:24
    Od Tepera se kotouč odráží na lavičku Vsetína, bude se vhazovat po levici brankáře Šurého.
     
    18:40
    Kadlec nyní zpoza branky našel Kubicu, jenž byl před Šurým zcela sám, v tutové šanci však selhal a brankář Vsetína nemusel ani zasahovat.
     
    19:29
    Střela Šafránka skončila na víku branky Vsetína, odtud si však kotouč stáhl Ryzák a dopravil jej do sítě, následně se do něj pustil Frolo a oba hráči svedli tvrdý pěstní souboj.
     
    19:29
    Zdá se, že vítězem souboje se stal Ryzák, Frolo putuje na ošetřovnu a rolbaři musejí dokonce z ledové plochy odstranit stopy krve.
     
    19:29
    Vsetínské publikum dává jasně najevo, co si o Ryzákovi myslí, ten má na to však svou reakce a svými gesty spíše provokuje nažhavené tribuny.
     
    19:29
    Jak Frolo, tak i Ryzák už si v dnešním utkání nezahrají, oba dostávají pětiminutový trest + osobní trest do konce utkání. Navíc budou Slávisté mít výhodu početní výhody, protože ještě před pěstním soubojem rozhodčí signalizoval trest Ostrčila, toho čeká dvouminutový pobyt na trestné lavici.
     
    19:43
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané se ještě před koncem první třetiny stihli prosadit a dostávají se do dvoubrankového vedení, navíc se jim podařilo využít přesilovou hru. Kombinaci Slavistů zakončil přesnou střelou od modré čáry JAN NOVÁK. Asistence: Jiří Drtina, Zdeněk Doležal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině jsou na vsetínském Lapači spokojenější hosté z Prahy. Valaši se snažili v úvodu dostat Slávisty pod tlak, ale jejich plány vzali za své, když se Sešívaní dostali do početní výhody. Přesilovou hru sice Slavia nevyužila, ale dokázala se udržet v útočném pásmu a skóre otevřel Jiří Drtina. Vsetín měl také možnost dvou početních výhod, ale navázal na své trápení z předešlých utkání a neprosadil se. V závěru první třetiny se před Šurým strhla pěstní potyčka, za kterou by se nemuseli stydět ani v NHL. Následně se ovšem Slavisté dokázali prosadit podruhé a nadělit tak Vsetínu branku do šatny. Zda se domácí dokáží oklepat a vrátit do utkání, na to nám dá odpověď druhá třetina, která vypukne přibližně v 18:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní buly druhé třetiny pro vsetínského Hrušku, kotouč se následně dostal z obranného pásma Valachů na zakázané uvolnění.
     
    20:51
    Březina byl nyní v útočném pásmu velmi aktivní a vysloužil si faul slávistického kapitána Jana Nováka, ten fasuje dvě minuty za hákování.
     
    21:08
    Kubica nyní dokázal vybojovat kotouč a osvobozuje Slavii.
     
    21:26
    Vsetín bude mít nyní jedinečnou příležitost jít do kontaktu, Kolařík nešťastně napálil kotouč a ten vyletěl mimo ledovou plochu, rozhodčí zcela správně pískají zdržování hry.
     
    21:55
    Po přihrávce Kucharczyka vypálil z první Teper, Frodl však s přehledem jeho ránu zachytil a Slávisté mohou v přerušené hře pohodlně vystřídat.
     
    22:05
    Střela Dundáčka měla takovou razanci, že se od zadního mantinelu dostala zpět na hůl vsetínského obránce, jenže ten zkazil přihrávku na Tepera a Vsetín přichází o útočné pásmo.
     
    22:57
    Kotouč se nyní několikrát objevil v předbrankovém prostoru Slavie, ale nikdo ze Vsetínských jej nebyl schopen usměrnit do branky.
     
    23:17
    Slavii se nyní podařilo vyhodit a zdá se, že krušné chvíle na Lapači ustojí.
     
    23:26
    Vsetín opět vyšel v přesilové hře naprázdno, Pražané jsou v plném počtu.
     
    23:53
    Šafránek nyní vyvezl kotouč a do přečíslení dva na jednoho se řítil společně s Jankovským, druhý jmenovaný obdržel kotouč a vystřelil, Šurý se však stačil včas přemístit a podržet Vsetín.
     
    25:00
    Kubica vypálil z levého kruhu, Šurý měl zakrytý výhled, ale střelu vyrazil.
     
    25:20
    Slavia si svou aktivitou v útočném pásmu vynutila faul, dvě minuty za sekání pro Tepera.
     
    25:54
    Od hole Kucharczyka se kotouč odrazil do hlediště a kombinace Slávie je tak přerušena, oba celky střídají a vhazovat se bude před Šurým.
     
    26:23
    Dundáček podruhé za sebou osvobozuje Vsetín.
     
    27:04
    Tentokrát poslal kotouč do bezpečí Janáček.
     
    27:25
    Vsetín nyní vyrazil do přečíslení dva na jednoho, Vávra si vyměnil kotouč se Slováčkem, ale v tutové příležitosti Vávra kotouč netrefil, vsetínská druhá formace následně rozpoutala před Frodlem peklo.
     
    28:07
    Slavii nyní osvobodil Krejčík, vyvezl kotouč a vystřelil, trefil však pouze boční síť.
     
    28:52
    Janáček nepřesný v rozehrávce, ještěže se kotouč odrazil od hole Jankovského na střídačku hostů, jinak by měl Vsetín velké problémy.
     
    29:54
    Slavia se nyní zdržela v útočném pásmu, Kadlec nahodil kotouč na branku Vsetína, kde číhal Šagát, Šurý se však včas zorientoval a kotouč přikryl v rukavici.
     
    30:07
    Doležal nyní s kotoučem obkroužil vsetínskou branku, dostal se do střelecké pozice, Šurý použil svou vyrážečku a střelu zneškodnil.
     
    30:41
    Vsetín se nemůže vymanit ze slavistického sevření.
     
    31:05
    Ondráček poslal střílený kotouč z ostrého úhlu, ten si následně našel cestu opět na slávistické hole.
     
    32:09
    Vsetín je v rozehrávce nepřesný, zelenožlutým se teď vůbec nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    32:54
    Vsetínská čtvrtá řada nyní dokázala dostat hru do obranného pásma Slavie, střelecky však nezahrozila.
     
    33:19
    Čas nyní utíká rychle, jsme svědky dlouhé hry bez přerušení.
     
    34:35
    Stále se hraje bez přerušení, hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    35:28
    Novákovi se nyní nepodařilo ideálně poslat kotouč do středního pásma, trefil Slováčka, jenž se ocitl v tváří v tvář slávistického brankáře, trefil však Frodla do hrudi a možnost ke skórování nevyužil.
     
    36:09
    Slavia na druhé straně útočila v přečíslení tři na jednoho, ale sama se o možnost navýšení náskoku připravila vlastní nepřesností, stále se hraje bez přerušení.
     
    37:01
    Až nyní se po dlouhé pasáži přerušuje, rozhodčí píská zakázané uvolnění Vsetína.
     
    37:25
    Hořanský po přechodu do útočného pásma pálil z pravého křídla, ale minul.
     
    37:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané jdou do tříbrankového trháku. Třetí branka v síti Vsetína se ocitla po totožné situace jako dvě předchozí. Na modré čáře napřáhl JAN NOVÁK a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jaroslav Kasík, Václav Jankovský.
     
    38:00
    Slavia stále usazena v útočném pásmu.
     
    38:25
    Po přihrávce Nedvídka se ke střele dostal Šmerha, Šurý tentokrát úspěšně kryje.
     
    39:04
    Zakázané uvolnění Slavie, hra se stěhuje před Frodla.
     
    39:25
    Střela Hryciowa zblokována, Slavia znovu posílá kotouč na zakázané uvolnění.
     
    39:34
    Ani Dundáček nebyl se svou střelou úspěšný, Vsetín musí znovu vyklidit útočné pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství dokázali Sešívání vyhrát 1:0. Vsetínští působili v prostředním dějství hodně zataženě a hra se odehrávala převážně v jejich obranném pásmu.Valachům nepomohla ani dvojnásobná početní výhoda. Dnešní utkání ve Vsetíně zdánlivě připomíná to poslední s Přerovem. Slavia se po kombinaci v útočném pásmu dostala do tříbrankového vedení, když se Janu Novákovi podařilo podruhé v dnešním utkání prostřelit Šurého. Vsetín bude mít v kabině určitě o čem přemýšlet, pokud chce s dnešním nepříznivým stavem ještě něco udělat. Závěrečná perioda odstartuje na Lapači přibližně v 19:16.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Vsetín se snažil v úvodu třetí třetiny nastěhovat do útočného pásma, Slávisté však nepovolili zelenožlutým příliš dlouhý pohyb.
     
    40:50
    Od modré vypálil Kasík, Šurý vyrazil.
     
    41:15
    Na druhé straně dostal dvakrát nabito Teper, obě jeho rány byl zblokovány.
     
    41:52
    Pokorný vypálil z levého křídla, Frodl vyrazil a Ondráček následně poslal kotouč do středního pásma.
     
    42:30
    Doležal zavezl kotouč do útočného pásma, z mezikruží vystřelil a od Šurého betonu se kotouč odrazil do ochranné sítě, vhazuje se před vsetínským brankářem.
     
    43:00
    Vsetín znovu nepřesný v přechodu do útočného pásma, Slavia úspěšně odráží vsetínské vpády.
     
    43:16
    Březina zkoušel zakončit bekhendem zpoza branky, Frodl vyrazil a kotouč putuje mimo obranné pásmo Pražanů.
     
    43:51
    Možnost pro Vsetín, s útočnou aktivitou to přehnal Šagát a putuje na trestnou lavici, dvě minuty nedovolené bránění.
     
    43:58
    Kotouč se však dostal na hůl slávistického Ondráčka a ten vyváží puk do bezpečí.
     
    44:15
    Slavia znovu vyhazuje.
     
    44:36
    Po přihrávce Vávry pálil Ostrčil, Frodl vyrazil hokejkou a Slavia následně vyhazuje.
     
    45:13
    Březina možnost vystřelit prováhal, kotouč se však svezl do předbrankového prostoru, kde se snažil dorážet Hruška, ale Frodl vše vyřešil včas.
     
    45:38
    Po ráně Tepera byl Frodl dezorientovaný a Pokorný to zkoušel z otočky, trefil však Frodla.
     
    45:51
    Slavia Praha hraje v plném počtu.
     
    46:44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané navyšují své vedení, ZDENĚK DOLEŽAL si nabruslil s kotoučem do mezikruží, odkud vyslal přesnou ránu k tyči a pojistil slávistický náskok. Asistence: Lukáš Nedvídek, Jiří Drtina.
     
    47:39
    Slavia si zatím ve třetí třetině počíná výborně, Vsetín se nedostává do nebezpečných situací a Pražané pohodlně kontrolují svůj náskok.
     
    48:43
    Vsetínští fanoušci vytrvale svůj tým podporují, Vsetín se snaží dopředu něco vymyslet, ale Sešívání dobře pokrývají prostor na ledě.
     
    49:27
    Ránu Hryciowa nyní zblokoval Šmerha, Valaši znovu hledají cestu do útočného pásma.
     
    50:13
    Vsetínská kombinace v útočném pásmu nepřesná, kotouč putuje až k Šurému.
     
    50:33
    Dnešní utkání sleduje 3108 diváků.
     
    51:19
    Vsetín je směrem dopředu neškodný, hráčům nejde upřít snaha, ale kombinace jsou nepřesné.
     
    51:40
    Finsterle nyní upaloval do přečíslení 2 na 1 s Hořanským, chtěl svému spoluhráči poslat přihrávku otočkou, ale kotouč mu sjel z hole a Slavia se opět zmocnila puku.
     
    52:53
    Ani dlouhý pas Ostrčila na Šilhavého neprošel, rodící se nebezpečí zachytil na vlastní modré čáře obránce Novák.
     
    53:23
    Pokorný zkoušel bekhendem zamířit mezi nohy, Frodl včas sklep betony, kotouče se znovu ujali jeho spoluhráči.
     
    54:24
    Po delší době jsme svědky přerušené hry, Kadlec poslal kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    54:43
    Vsetínští si nyní vůbec nerozuměli v rozehrávce a z toho mohl těžit Šagát, trefil však připraveného Šurého.
     
    55:22
    Střelu Ondráčka lapil Šurý ve své lapačce, vhazovat se bude po levici vsetínského brankáře.
     
    55:22
    Slavia si zahraje ještě přesilovou hru, dvě minuty za vysokou hůl fasuje Karafiát.
     
    55:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se na Lapači ujímají již pětibrankového vedení! Třetí přesilovou hru v utkání využil ZDENĚK DOLEŽAL, když využil přihrávky Šagáta a poslal kotouč za bezmocného Šurého. Asistence: Martin Šagát, Jiří Drtina.
     
    56:37
    Vsetínská snaha o protiútok končí postavením mimo hru.
     
    57:30
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se přeci jen dočkali čestného úspěchu! Ve signalizované výhodě se k brance řítil Markovič, jeho pokus ještě Frodl vyrazil, ale na dorážku RADIMA HRUŠKY již nestačil. Asistence: Jaroslav Markovič.
     
    58:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Lapač bouří v krátké chvílí podruhé. Protiútok Vsetína vedl DAVID BŘEZINA, jenž vyslal z pravého kruhu přesnou střelu, která skončila až za zády Frodla. Asistence: Jaroslav Markovič, Ondřej Slováček.
     
    58:02
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:13
    Vávra přenechal kotouč Šilhavému ten vypálil a protáhl brankáře Frodla.
     
    58:40
    Hryciowa na modré čáře odzbrojil Doležal, přihrál do jasné pozice Nedvídkovi, proti jeho střele se však vytáhl vsetínský brankář Šurý, jenž reflexně zasáhl svou lapačkou.
     
    58:57
    Zakázané uvolnění Slavie.
     
    59:02
    Třetí branku Vsetína měl na holi po přihrávce Finsterleho Pokorný, ale v rozhodující chvíli mu byl kotouč vypíchnut slávistickým obráncem.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    David Březina (VSE)

    Dominik Frodl (SLA)
     
    Slavia Praha dnes na Lapači vybojovala tříbodové vítězství. Sešívaní předvedli na Valašsku zlepšenou efektivitu v přesilových hrách, která rozhodla o vítězství Pražanů. Valaši se naopak budou muset nadále na přesilové hry zaměřit, neboť v úvodu soutěže právě tato disciplína rozhoduje utkání. Vsetínské tribuny přesto děkují svým hráčům za bojovnost, Valaši se snažili hrát až do konce a skóre alespoň kosmetický upravili. Naopak skupinka fanoušků z Prahy si se svým týmem užije děkovačku. Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek večera. (19:51:59)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 58. Hruška (Markovič), 59. Březina (Markovič, Slováček) – 4. J. Drtina (J. Novák), 20. J. Novák (J. Drtina, Z. Doležal), 38. J. Novák (Kasík, Jankovský), 47. Z. Doležal (Nedvídek, J. Drtina), 56. Z. Doležal (Šagát, J. Drtina)


    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Horčička) – Frolo, Ostrčil, Teper, Janáček, Hryciow, Dundáček – Březina, Hruška, Kucharczyk – Markovič, Vávra, Slováček – Finsterle, Pokorný, Hořanský – Karafiát, Šilhavý, Kajaba.
    HC Slavia Praha: Frodl (Vecka) – J. Drtina, J. Novák, Ryzák, Kasík, Kolařík, A. Růžička – L. Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Kubica, Šagát, M. Kadlec – Jankovský, Šafránek, M. Ondráček – Krliš, Furch, Šmerha.

    Rozhodčí: Obadal, Doležal – Bryška, Novák

    Diváci: 3108
    thejrc.org