Tampa – Florida 2:4 (kon.) | Colorado – Minnesota 5:1 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:4 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 1:4 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Vegas Golden Knights
Pondělí 25.09.2017, 02:00 • Honda Center, Anaheim • Příprava NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Vegas Golden Knights již mají některé ze svých fanoušků na stadionu!

    Nezahálejí už ale ani fanoušci domácího celku!

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Gibson (Berra) – Fowler (A), Holzer, Larsson, Montour, Cooper, Welinski – Perry (A), Getzlaf (C), Rasmussen, Kašé, Steel, Ritchie, Tropp, Jones, Kopacka, Kossila, Sabourin, Fiore.

    Vegas Golden Knights: Fleury (Dansk) – McNabb, Miller, Garrison (A), Reinhart, Bischoff, Hunt – Thompson, Matteau, Carrier, Hýka, Bellemare (A), Kolesar, Haula (A), Pulkkinen, Tynan, Karlsson, Wong, Nosek.

    Rozhodčí: Kozari, Skilliter – Daisy, Wheler..
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Do první šance utkání se dostali hostující hráči Golden Knights, po vynikající souhře ale Garrison pálil pouze do betonů připraveného Gibsona.
     
    01:49
    Domácí Ducks se ani přes dlouhou chvíli v útočném pásmu ke střele nedostali a do brejku se tak mohou hrnout hosté z Vegas.
     
    02:15
    Nyní se o tvrdou ránu z otočky pokusil Max Jones, jeho nečekaná dělovka ale minula branku Fleuryho jen o pár centimetrů!
     
    03:12
    Hosté se nyní ocitli v přečíslení 3 na 2, vše ale vzal na sebe Erik Haula a tvrdou ránou minul prostor tří tyčí.
     
    03:37
    Po ráně Ryana Getzlafa se musel vytáhnout i brankář hostí Marc-André Fleury. Ten míč pohotově uklidil v lapačce a hra tak u něj bude pokračovat vhazováním.
     
    04:26
    Špatným přechodem do útočného pásma se domácí připravili o puk, ten jim sebral William Carrier, následně si poradil s obráncem, v situaci 1 na 1 s brankářem si ale neporadil!
     
    05:09
    Hráči Golden Knights jsou nyní více na puku, další nebezpečnou střelou z levé strany kluziště se prezentoval český reprezentant Tomáš Nosek, jeho ránu ale John Gibson viděl a bezpečně ji ukryl v lapačce.
     
    05:31
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Kašé – 2 min., držení protihráče).
     
    05:50
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A hosté využívají hned první přesilovou hru a dostávají se do brzkého vedení! Po souhře TJeje Tynana s Bradem Huntem, se k puku na levé straně kluziště dostal TEEMU PULKKINEN a jeho následná dělovka prošla až za záda Johna Gibsona, kterému taky dobře stínil Keegan Kolesar, který tak má na první brance také nějaké zásluhy! Asistence: Tj Tynan, Brad Hunt.
     
    07:40
    Hosté jsou nyní o mnoho aktivnější i v obranné fázi, jsou rychleji u mantinelů a to jim umožňuje lehce se dostávat k puku.
     
    08:55
    Hru ale částečně zrychlili i domácí borci, kteří se nyní usadili v útočném pásmu a nechtějí z něj ven!
     
    09:32
    Hráči Golden Knights byli dlouhou minutu a půl pod obrovským tlakem a tak není divu, že se osvobozují zakázaným uvolněním.
     
    09:40
    Po vhazování a následné střele, se semlela před Fleurym menší potyčka, která ale zřejmě nebude mít žádnou dohru u sudího.
     
    09:59
    Překvapit Johna Gibsona chtěl nenápadnou střelou ze střední vzdálenosti Stefan Matteau, brankář domácího Anaheimu se ale zaskočit nenechal.
     
    10:33
    Ondřej Kašé se pokusil o samostatný průnik obranou Vegas, jeho výlet ale skončil na posledním obránci a český hráč už u sebe žádného ze spoluhráčů neměl.
     
    11:12
    Následovat bude komerční přestávka.
     
    11:12
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Pulkkinen – 2 min., hákování).
     
    11:29
    První střelu v přesilové hře vypustil ze své hole Ryan Getzlaf, jeho dělovka ale minula prostor Fleuryho svatyně.
     
    12:30
    Domácí hráči Ducks se nyní nemohou dostat do pomyslného diamantu a začít kombinovat, obranná čtverka Vegas stále rychleji dostupuje soupeře.
     
    12:59
    Nyní se ale Marc-André Fleury rozhodně zapotil, nejprve měl problémy se střelou Ritchieho, poté se z ničeho nic ocitl v mezikruží Sam Steel, ale i s jeho dělovkou si dokázal brankář Golden Knights poradit!
     
    13:12
    Hosté v plném počtu.
     
    13:50
    Hosté se nyní snaží uklidnit hru a zřejmě i trochu vydechnout, kombinací ve svém obranném pásmu si tvoří volný prostor po celém hřišti.
     
    14:49
    Jacob Larsson se nyní pokusil o střelu z mezikruží, vynikající Marc-André Fleury byl ale dobře připraven na svém místě a jeho dělovku zneškodnil.
     
    15:45
    Domácí se nyní snaží ještě před koncem úvodní periody něco s výsledkem udělat, další ránu z jejich hole ale kryje vynikající Fleury.
     
    16:50
    Hráčům Anaheimu hatí jejich útočnou snahu nepřesné kombinace, ze kterých se k puku lehce dostávají soupeři z Vegas. Ti jsou ale na přechodu do útočného pásma pomalejší.
     
    17:34
    Nyní už ale musel zasahovat domácí ochránce svatyně Gibson, který si bezpečně poradil s ránou z pravé strany kluziště, vyslanou zřejmě od Pulkkinena.
     
    17:40
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    A hosté se dostávají již do dvoubrankového vedení, což je po mírném tlaku domácích celkem překvapivé! Po vyhraném buly Kolesára se dostal k puku William Karlsson, ten posunul puk na JAKEA BISCHOFFA, který si najel do středu kluziště a následnou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě! Rána byla možná lehce tečována. Asistence: William Karlsson, Keegan Kolesár.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Kolesár – 2 min., hákování).
     
    19:09
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Jones – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:30
    Domácí hráči si zkazili přesilovou hru už minutu po ní, při hře 4 na 4 už žádné větší nebezpečí ani z jedné strany nehrozí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je za námi a hráči Vegas Golden Knights ji zaslouženě, po přesvědčivém výkonu, vyhrávají poměrem 2:0! Nejprve se už po necelých šesti minutách trefil na úkor přesilové hry Pulkkinen a něco málo přes dvě minuty do konce jej napodobil Bischoff. Domácí si i přes velký tlak a mnoho šancí nedokázali tvořit žádnou stoprocentní, jejich snahu ale také hatí zatím výborně chytající Marc-André Fleury.
     
    Střely: 8 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 3:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Druhou periodu začínají hráči Vegas Golden Knights přesilovou hrou, zatím se ale kromě střely Tynana k ničemu většímu nedostali.
     
    21:10
    Domácí v plném počtu.
     
    21:36
    Domácí hráči přežili oslabení v úvodu druhé třetiny bez nějakých větších problémů a nyní se hrnou do útočného pásma.
     
    22:10
    Jejich nájezd do útočného pásma ale přerušil správně signalizovaný ofsajd a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    22:34
    Hru nyní přerušuje brankář John Gibson, který chytil puk do lapačky po nájezdu několika hráčů do jeho brankového území.
     
    22:45
    Vhazování se naklonilo k domácím borcům, následně se pokusil překvapit Fleuryho Andy Welinski, brankář Vegas se ale nachytat nenechal a dělovku soupeře vyrazil.
     
    22:58
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Karlsson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    24:30
    Hostům už zbývá pouze necelá půl minuta z oslabení a za dosavadní dobu se dokázali tlaku domácího Anaheimu, i s nutnou dávkou štěstí, ubránit.
     
    24:58
    Hosté v plném počtu.
     
    25:41
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Místo snížení domácích na jednu branku je tu navýšení vedení Golden Knights už na tříbrankové! Griffin Reinhart nahodil puk na bránu Gibsona a povedenou tečí jej za jeho záda uklidil TOMÁŠ HYKA, který se tak prosadil ve všech dosavadních výherních utkáních Vegas! Asistence: Griffin Reinhart.
     
    27:07
    Domácí se opět nastěhovali do útočného pásma, jejich kombinační hře ale chybí nějaký nápad a v první případě pořádná střela, bez které branku rozhodně nedají.
     
    28:50
    Hosté jsou stále rychlejší a důraznější v osobních soubojích a to je to, co hře Anaheimu chybí. Lehce se tak dostávají k puku u mantinelu.
     
    29:04
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Hunt – 2 min., sekání).
     
    29:38
    A mohlo být sníženo na rozdíl dvou branek! Cam Fowler si najel až do středu kluziště, odkud poslal ránu zápěstím na Fleuryho svatyni. Ten má ale své tyče postavené dobře, ta po jeho levé ruce totiž odrazila puk mimo nebezpečí!
     
    30:37
    Domácí se v této přesilové hře konečně odhodlali střílet, až na jednu nastřelenou brankovou konstrukci se ale jejich rány nesou mimo.
     
    31:52
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A nakonec sníženo máme! Krásnou kombinaci, i když se štěstím, předvedli domácí hráči Anaheimu. Max Jones vybojoval puk na pravé straně kluziště, přihrávkou našel u brány postaveného a zároveň ale obsazeného Dennise Rasmissena, ten s velkým štěstím našel takovým bouchnutím do puku SCOTTA SABOURINA, který si parádně přehodil puk na backhand a střelou pod horní tyč snižuje stav! Asistence: Dennis Rasmussen, Max Jones.
     
    33:00
    Domácí hráče vstřelená branka rozhodně nakopla, nyní ale uklidňují hru ve svém obranném pásmu.
     
    34:54
    Nyní se hráči Ducks nemohou dostat ze svého obranného pásma, kde jsou jen diváky kombinační hry Vegas. Té ale chybí pořádná střela.
     
    35:40
    Stále jsou na puku hosté z Vegas, jejich útočná snaha je podpořena velkou dravostí jak na puku, tak v osobních soubojích.
     
    35:59
    Jsou to ale nyní domácí, kteří se dostávají do obrovských šancí! Další z nich ale končí pouze na brankové konstrukci, zřejmě po ráně z hole Fioreho!
     
    37:11
    Hraje se opravdu velmi rychlý hokej nahoru a dolů, další ze střel Golden Knights se celkem nepříjemně odrazila od mantinelu za brankou přímo před Gibsonovu Svatyni a ten se po nájezdu několika hráčů zvedá z ledu jen těžce.
     
    38:23
    Oba celky nyní hru celkem zklidnili a zřejmě šetří síly do poslední části. Tomu také dopomohl Marc-André Fleury, který přerušil hru chycením puku do lapačky.
     
    38:44
    Nyní vidíme tvrdé hity od hráčů obou týmů, na ty je radost se dívat, jelikož hru oživí o sto procent!
     
    39:36
    Domácí se ještě museli bránit kombinační hře soupeře na jejich obranném pásmu, nakonec se ale osvobozují vyhozením puku, který zastavil brankář Fleury.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je také minulostí a dočkali jsme se v něm opět dvou krásných branek! Nejprve ve 26. minutě navýšil vedení Vegas Tomáš Hyka povedenou tečí po nahození Reinharta a 6 minut na to se prosadili i domácí, konkrétně Scott Sabourin, který si nádhernou parádičkou udělal prostor a zavěsil pod víko Fleuryho branky! Do kabin se tak jde za stále dvoubrankového vedení Golden Knights.
    A ještě jednou nádherná branka Scotta Sabourina ze 32. minuty!

     
    Další třetina začne přibližně v 3:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Poslední periodu začali aktivněji opět hosté, jejich šanci ale zastavil John Gibson, který ukryl puk v lapačce a přerušil hru.
     
    41:20
    Tlak v útočném pásmu nyní vyvinuli domácí hráči, Golden Knights se osvobozují vyhozením puku, který ale jeden z obránců Ducks bezpečně dostihne.
     
    42:36
    John Gibson nyní zaváhal s rozehrávkou puku za vlastní brankou a daroval jej tak hostům. Nakonec se ale hráči Vegas zřejmě lekli nabídnuté šance a zpomalili hru.
     
    43:41
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ritchie – 2 min., sekání).
     
    44:50
    Za více než minutu přesilové hry se hosté do pořádné šance nedostali, navíc se do samostatného nájezdu mohl vrhnout Jack Kopacka, po následném zaváhání na středu kluziště byl ale čistě o puk obrán.
     
    45:25
    Vyloučení v týmu Vegas Golden Knights (Tynan – 2 min., sekání).
     
    45:41
    Domácí v plném počtu.
     
    46:25
    Domácí hráče ještě čeká celá minuta přesilové hry, za její dosavadní dobu si ale nedokázali vytvořit ani jednu šanci.
     
    47:08
    Tentokrát jim přechod do útočného pásma překazil ofsajd a vhazovat se tak bude na polovině kluziště.
     
    47:25
    Hosté v plném počtu.
     
    47:58
    Vynikající zákrok nyní předvedl brankář Vegas, Marc-André Fleury se vrhl proti střele jednoho ze soupeřů, musel se přitom přesunout přes celou šíři branky a nakonec s pukem ve výstroji skončil až v pravém kruhu!
     
    48:33
    Vynikajícím pasem přes celou šíři kluziště vybídl Carrier Erika Haulu, ten už byl sám před Johnem Gibsonem, kterého ale následnou technickou střelou mezi betony nepřekonal!
     
    50:10
    Nyní se hraje především ve středním pásmu, ani jeden z týmů si nechce dovolit nějakou chybu. Inkasovaná branka by domácím zhatila jakékoli šance na dobrý výsledek, hostům by zase zkomplikovala tažení za třemi body, které již mají na dosah.
     
    50:42
    Následuje komerční přestávka.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:12
    Obrovské chyby domácích hráčů Anaheimu v rozehrávce, mají za důsledek častou ztrátu puku. Hosté tak mohou rozjet další útočnou kombinaci v obranném pásmu soupeře.
     
    51:44
    Hra je opět na chvíli přerušena, puk se po tečované střele dostal mimo kluziště a vhazovat se bude před Fleurym.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Welinsky – 2 min., podražení).
     
    52:15
    Hosté si opět oslabením komplikují jakoukoli snahu o zvrat v utkání. Hosté je nyní zavřeli v jejich útočném pásmu a kombinací si postupně vytváří lepší pozice ke střelám.
     
    53:20
    Těch bylo sice dost, ani jedna z nich se ale do prostoru tří tyčí nevlezla a přesilová hra tak Golden Knights zřejmě přijde na prázdno.
     
    53:52
    Domácí v plném počtu.
     
    54:25
    Do obrovské šance se řítili dva hostující hráči, ti ale přečíslení 2 na 1 nevyřešili vůbec dobře.
     
    54:41
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Hosté střílí další branku a zřejmě si pojišťují vítězství v dnešním utkání! Anaheim otevřel obranu, kde nechal jediného hráče. Chybu v kombinaci v útočné třetině vyčíhl Stefan Matteau, který poslal do samostatného úniku PIERRE-EDOUARDA BELLEMARA a ten si parádní kličkou poradil s brankářem a následně mu puk prostrčil mezi betony! Asistence: Stefan Matteau.
     
    55:50
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Ritchie – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Anaheim Ducks (Holzer – 2 min., nesportovní chování).
     
    56:30
    Domácí se po prvé v oslabení 3 na 5 osvobozují vyhozením na útočnou polovinu.
     
    57:10
    Z přesilové hry 5 na 3 zbývá hráčům Vegas už pouze něco málo před půl minuty a i přes časté střely se skóre nemění!
     
    57:50
    Domácí v plném počtu.
     
    58:00
    Domácí přežili dvojnásobné oslabení, které trvalo celé dvě minuty a nyní se mohou snažit alespoň o snížení.
     
    58:30
    Místo toho ale přicházejí časté ztráty puku z holí hráčů Anaheimu a hostů tak nedělá problém ani rychlý přechod do útočného pásma.
     
    59:00
    Poslední minuta do konce utkání!
     
    59:13
    Po střele jednoho z domácích hráčů a následném přerušení hry brankáře Fleuryho, který puk schoval v lapačce, se bude vhazovat právě před brankáře Vegas.
     
    59:36
    Anaheim právě vstřelil branku!
    A máme tu ještě to zasloužené snížení stavu! O střelu z obrovského úhlu se pokusil po přihrávce Sabourina Sam Steel, puk po jeho ráně ale dlouho nemohl najít Marc-André Fleury. Následně kolem něj projel GIOVANNI FIORE a doklepl jej až do sítě! Asistence: Sam Steel, Scott Sabourin.
     
    Konec zápasu.
     
    Tohle přípravné utkání je již minulostí a všechny 3 pomyslné body si z něj zaslouženě odváží hráči Vegas Golden Knights. Po přesvědčivém výkonu se ani není čemu divit.

    Do třetí třetiny šli domácí pouze s dvoubrankovým mankem, které by vzhledem k časté střelbě, nemuselo být nepřekonatelným. Ale bylo! V 55. minutě se to manko totiž ještě navýšilo a Bellemare dal veškerým nadějím Ducks konec. 25 sekund před koncem utkání se ještě se štěstím prosadil Fiore, to už ale bylo vše, co se v tomto zápase událo.
     
    3 hvězdy utkání

    1.Teemu Pulkkinen (Vegas Golden Knights) 1+0
    2.Scott Sabourin (Anaheim Ducks) 1+1
    3. Cam Flower (Anaheim Ducks) 0+0
    Hosté viditelně nejsou spokojeni s rozdělením tří nejlepších hráčů utkání. :)

     
    česká stopa

    Tomáš Hyka (VGK) --- 1+0 --- +/- 1 --- čas na ledě 12:59.

    Tomáš Nosek (VGK) --- 0+0 --- +/- 0 --- 1 hit --- čas na ledě 21:10.

    Ondřej Kašé (ANA) --- 0+0 --- +/- 0 --- 1 hit --- 2 minuty trest --- čas na ledě 16:18.
    Tomáš Hyka!

     
    Statistiky

    Střely bránu: 28 – 30
    Přesilové hry: 0/5 – 1/6
    Trestné minuty: 12 – 10
    Hity: 19 – 17
    Bloky: 12 – 13
     
    Tohle je pro tento přípravný duel ode mně vše, díky za pozornost , přeji vám dobrý start do nového týdne a někdy příště, třeba u NHL, na počtenou. (04:58:22)

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 32. Sabourin (Rasmussen, Jones), 60. Fiore (Steel, Sabourin) – 6. Pulkkinen (Hunt, Tynan), 18. Bischoff (Karlsson, Kolesár), 26. Hyka (Reinhart), 55. Bellemare (Matteau)


    Anaheim Ducks: Gibson (Berra) – Fowler (A), Holzer, Larsson, Montour, Cooper, Welinski – Perry (A), Getzlaf (C), Rasmussen, Kašé, Steel, Ritchie, Tropp, Jones, Kopacka, Kossila, Sabourin, Fiore.
    Vegas Golden Knights: Fleury (Dansk) – McNabb, Miller, Garrison (A), Reinhart, Bischoff, Hunt – Thompson, Matteau, Carrier, Hýka, Bellemare (A), Kolesar, Haula (A), Pulkkinen, Tynan, Karlsson, Wong, Nosek.

    Rozhodčí: Kozari, Skilliter – Daisy, Wheler.
    ocianews.com