Ottawa – New Jersey 1:8 (kon.) | Boston – Chicago 4:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 3:0 (kon.)
NY Rangers – Philadelphia 3:2 (po pr.) | Toronto – Montreal 5:1 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 5:2 (kon.) | Dallas – Colorado 2:4 (kon.) | Edmonton – Carolina 2:6 (kon.)
Arizona – Anaheim 4:6 (kon.)
konec
Boston Bruins
4:2 (3:1, 0:1, 1:0)
Chicago Blackhawks
Úterý 26.09.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Boston Bruins

    Hostující tým udělal přes léto jen minimum změn a tentokrát se nemusel smířit s odchodem žádného klíčového hráče. To by měl být dobrý základ k tomu, aby Boston vylepšil své konečné umístění z minulé sezóny, ve které skončil po základní části Východní konference na sedmém místě. Vyřazovací boje pro Bruins moc úspěšné ale nebyly, hned v prvním kole je totiž vyřadil budoucí finalista konference z Ottawy. Medvědi už za sebou mají čtyři přípravné duely, první tři z nich vyhráli, když postupně pokořili Montreal, Detroit a Philadelphii, naposledy však v odvetě nestačili na Red Wings.
     
    Chicago Blackhawks

    Jestřábi v minulém sezóně ovládli celou Západní konferenci, jenomže v play-off nedokázalo zvítězit ani v jednom zápase a po nejkratší možné sérii vypadlo s Nashvillem. Možná i proto se vedení rozhodlo udělat poměrně velké změny v podobě kádru. Ten opustili takoví hráči jako Johny Oduya, Artemij Panarin, Niklas Hjalmarsson, Marcus Kruger nebo zkušený zadák Brian Campbell, jenž se rozhodl ukončit kariéru. Místo těchto jmen do Chicaga přibyli dva navrátilci Patrick Sharp a Brandon Saad, kromě nich dorazil také Tommy Wingels, Anton Forsberg nebo Connor Murphy. K dispozici jsou také čeští nováčci – David Kämpf a Jan Rutta.
     
    Vzájemné zápasy

    02.04.2017 Chicago – Boston 2:3
    21.01.2017 Boston – Chicago 0:1
    03.04.2016 Chicago – Boston 6:4
    04.03.2016 Boston – Chicago 4:2
    22.02.2016 Chicago – Boston 2:6.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Subban (Chudobin) – O´Gara, McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Lauzon, Postma – Marchand, Bergeron, Bjork – Beleskey, Spooner, Pastrňák – Schaller, Kuraly, Backes – Fitzgerald, Nash, Acciari.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Delia) – Murphy, Franson, Forsling, Rutta, Gustafsson, Johnson – Hartman, Kämpf, Saad – Jurčo, Hinostroza, Bouma – DeBrincat, Kero, Hayden – Wingels, Dauphin, Tootoo.

    Rozhodčí: MacDougall, Hebert – MacPherson, Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    David Kämpf porazil na úvodním vhazování mnohem slavnějšího Bergerona, nicméně jeho spoluhráči poté špatně rozjeli útok a po icingu se bude vhazovat v útočném pásmu Bruins.
     
    00:37
    Další přerušení nastává kvůli ofsajdu Chicaga. Oba týmy posílají na led druhé formace, v té domácí nalezneme i Davida Pastrňáka.
     
    00:52
    Bruins právě vstřelili branku!
    A právě český supertalent hned v první minutě otevírá skóre zápasu! Spooner na obranné modré zboural Kera a tím založil útok domácího týmu. DAVID PASTRŇÁK nabral na pravé straně rychlost po přihrávce od Beleskeyho a z těžkého úhlu vystřelil přesně nad rameno Coreyho Crawforda! Asistence: Matt Beleskey, Ryan Spooner.
    00:52 David PASTRŇÁK - 1:0

     
    01:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak tohle je hodně nepříjemný začátek pro hosty a hlavně pro brankáře Crawforda! Ten propustil za svá záda nenápadnou střelu zápěstím, kterou od modré čáry vyslal JEREMY LAUZON. Asistence: Riley Nash, Tim Schaller.
    01:28 LAUZON - 2:0

     
    02:32
    Brandon Carlo rukou sklepl kotouč pro Bjorka, což bylo posouzeno jako přihrávka rukou. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    02:37
    Brad Marchand během vhazování zbytečně sekl Ryana Hartmana a inkasuje menší trest. Chicago tak může snížit v přesilovce.
     
    03:05
    Kämpf s Fransonem vypálili zpoza levého kruhu, jenže ani jeden z nich neměl přesnou mušku, aby ohrozil zatím nezaměstnaného Subbana.
     
    03:40
    Jestřábi se po vhazování vrátili do pásma, Erik Gustafsson svou střelou od modré poprvé protáhl Subbana, který zasáhl pravým betonem.
     
    04:16
    Dobrá kombinace Chicaga vedla k další střele, o kterou se tentokrát postaral Rutta a poté také Gustafsson.
     
    04:36
    Domácí branka teď je ostřelovaná ze všech pozic, prudká střela Hinostrozy ale letěla mimo tři tyče.
     
    04:37
    Domácí v plném počtu.
     
    05:25
    Chicagu nabídnutá přesilovka pomohla dostat se do zápasu, i po skončení početní výhody se hraje před Subbanem.
     
    05:52
    Bruins dostali puk aspoň k červené čáře, čehož oba týmy využily k prostřídání.
     
    06:37
    Čtvrtá formace Blackhaws se nedokázala usadit v útočném pásmu. Do něj naopak vyrazili domácí, ale Fitzgerald nevystřelil přesně z voleje.
     
    07:17
    Luke Johnson rovněž minul branku při střele od modré, Chicago ale zůstává na dostřel Subbanovy klece.
     
    07:23
    Ryan Fitzgerald uštědřil krosček Davidu Kämpfovi, který pro Jestřáby vybojoval druhou přesilovou hru. Čisté konto Malcolma Subbana bude po reklamní pauze znovu v ohrožení.
     
    07:49
    O´Gara zablokoval pokus Fransona a Boston vzápětí vyhodil puk do bezpečí, kde ho navíc dojel Noel Acciari a pošetřil pár sekund.
     
    08:05
    Carlo nic nevymýšlel a opět odpálil kotouč mimo obranné pásmo domácího výběru.
     
    08:37
    Hosté už se usadili v útočném pásmu, kde marně hledali skulinku u levé tyče branky Malcolma Subbana.
     
    09:00
    Kotouč velkou rychlostí vyletěl mezi diváky, kteří tak nečekaně získali cenný suvenýr z tohoto duelu.
     
    09:23
    Domácí v plném počtu.
     
    09:24
    Blackhawks si úplně nepohlídali Fitzgeralda, který vyjel z trestné lavice a hned dostal přihrávku do úniku, při němž zprava našel jen lapačku Crawforda.
     
    09:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi ustáli dvě oslabení a po něm sami navýšili náskok na 3:0! Gustav Forsling udělal chybu při vyvážení kotouče do bezpečí, o což se výraznou měrou zasloužil napadající Bergeron. Ten zleva bekhendem chytře přihrál do volnějšího prostoru před branku a tam se parádní ranou z první prosadil ANDERS BJORK. Jednadvacetiletý Američan si v přípravě hodně hlasitě říká o místo v sestavě Bruins! Asistence: Patrice Bergeron.
    09:46 Anders BJORK - 3:0

     
    11:05
    Beleskey dal hit Murphymu a získal puk na domácí hole. Ke střele se ale neodhodlal a raději rozjel kombinaci v útočném pásmu.
     
    11:55
    Schallerova spolupráce s Partrňákem úplně nezafungovala, do útoku se dostali hosté, jenže Forsligova střela od modré byla sražená mimo branku.
     
    12:23
    Sean Kuraly po další chybě v hostující rozehrávce pálil z dobré pozice v mezikruží, ale švihem poslal puk mimo tři tyče.
     
    12:56
    Bjork ve středním pásmu udělal několik otoček kolem vlastní osy a proti třem dokázal aspoň nahodit k brance Chicaga.
     
    13:23
    Riley Nash prchl po levém mantinelu a sjel si až před brankoviště, kde bekhendem nenašel recept na Crawforda.
     
    13:45
    Acciari stihl dojet nikým nehlídaný kotouč a dostal se za hostující obranu, která při bekhendovém zakončení musela spoléhat až na Coreyho Crawforda.
     
    14:05
    Beleskey nabil Pastrňákovi, jehož golfák z pokleku letěl hodně vedle a pouze vyděsil diváky za krátkým mantinelem.
     
    14:50
    Na druhé stráně nepřesně zamířil i John Hayden, který tvrdě vypálil zpoza kruhů.
     
    15:27
    Backes posunul puk lehce dozadu k modré čáře, jenže O´Gara jen nahazoval a netrefil nikoho, kdo by mohl tečovat.
     
    16:00
    Brandon Saad si vylámal zuby na Subbanovi. Bjork poté čistě vypíchl puk Gustafssonovi a jel na Crawforda, jemuž dnes obránci vůbec nepomáhají. Americký gólman už poněkolikáté zabránil jasnému gólu Bruins a kotouč skončil až v ochranné síti.
     
    16:36
    Po reklamní přestávce se znovu hraje. Opět se tak děje v útočném pásmu Bostonu, kde zadáci Jestřábů vůbec nestíhají.
     
    17:23
    Carlo u obranné modré na hranici pravidel dohrál Hinostrozu, rozhodčí rozhodně mohli vylučovat za nedovolené bránění, ale nechali pokračovat ve hře.
     
    17:42
    Wingels předal puk Dauphinovi, jehož střela z nulového úhlu se k mírnému překvapení odrazila až od brankové konstrukce!
     
    18:19
    Matt Beleskey se nádherně uvolnil od dvou hráčů a z mantinelu si nabruslil do pravého kruhu, odkud Crawforda ale nepřekonal.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Pěkná hostující akce v ponechané výhodě zmírňuje jejich manko po první třetině! Franson roztáhl hru do levého kruhu, odkud Gustafsson z první posunul puk před sebe na BRANDONA SAADA a ten šikovně protečoval puk k bližší tyči, kde Subban nechal velkou díru. Asistence: Erik Gustafsson, Cody Franson.
    19:13 Brandon SAAD - 3:1

     
    19:40
    Marchand nejprve přenechal puk Bjorkovi, který o něj ale přišel. Marchand ho zase vybojoval a předal Bergeronovi, jehož rána postrádala přesnost.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Cody Franson – 2 min., podražení). Bruins vstoupí do druhého dějství v početní výhodě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, do které domácí Boston vletěl v obrovském tempu a hodně tím překvapil hosty z Chicaga. Corey Crawford se ve svém brankovišti ještě ani pořádně nerozkoukal a už dvakrát vytahoval puk z brány, když jej v první minutě překonal Pastrňák a o chvíli později také Lauzon. Jestřábi se probudili až díky dvěma přesilovkám, ale z několika šancí snížit nedokázali a v desáté minutě naopak kapitulovali potřetí, o což se zasloužil Bjork. Crawford pak čelil několika dalším solidním příležitostem Medvědů, ale čtvrtou branku nepustil. Jeho spoluhráči poprvé skórovali těsně před přestávkou, když Subbana překvapil Saad a stanovil aktuální podobu skóre 3:1 pro Boston.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    David Pastrňák nešikovně najel na hokejku Subbana. Hráči Chicaga ale byli hodně daleko a nemohli zabojovat o volný puk.
     
    20:43
    Spoonerova střela z levé strany nenadělala zkušenému brankáři v brankovišti Hawks žádné potíže.
     
    21:24
    Pastrňák měl během několika sekund tři dobré šance. První z nich Crawford vychytal, při druhé jen přihrával a nakonec zleva vypálil těsně nad!
     
    21:40
    Patrice Bergeron pálil příklepem z pravého kruhu, ovšem Corey Crawford byl i v tomto případě na svém místě včas.
     
    21:56
    Hosté v plném počtu.
     
    22:26
    Backes se u mantinelu nepříjemně srazil s Dauphinem, oba se ale rychle oklepali a pokračují v boji.
     
    23:50
    Zdvojený Spooner v rohu útočného pásma kotouč neudržel, Murphy jej vyvezl alespoň k vzdálenější modré čáře.
     
    24:17
    David Pastrňák dnes hraje velký zápas. Nyní nabral rychlost ujel všem obráncům. Jeden z nich jej jednoznačně fauloval, ale rozhodčí vylučovat nebudou.
     
    24:46
    Tak učinili až na druhé straně, když spatřili podražení autora druhé branky Jeremyho Lauzona.
     
    25:18
    Gustafssonova střela zpoza pravého kruhu nemohla projít přes několik clonících hráčů. O pár sekund dříve se neprosadil ani český bek Jan Rutta.
     
    25:42
    Gustafsson pálí o sto šest, jenže pouze jeden ze čtyř pokusů došel až k Subbanovi, jenž betony zasáhl.
     
    26:07
    Saad poslal puk do levého kruhu, kde jeden z jeho spoluhráčem netrefil branku ze střely bez přípravy.
     
    26:37
    I ve druhé třetině se hraje v obrovském tempu. Hartman teď našel v mezikruží Saada, ale zblízka nepokořil mladého brankáře Bostonu.
     
    26:46
    Domácí v plném počtu.
     
    27:38
    Grzelczyk šikovně nahazoval puk do míst, kde nikdo nebyl, ale řítil se tam Bergeron, jenž ze vzduchu přihrávku nezpracoval a Crawford mohl být relativně v klidu.
     
    28:01
    Postavení mimo hru v podání Chicaga zastavuje časomíru. Následuje krátká reklamní pauza a zasloužený oddech pro oba týmy.
     
    28:25
    Zakázané uvolnění Bostonu vrací hru před Subbana, který bude sledovat vhazování po své levé ruce.
     
    28:51
    Stejný prohřešek i na opačné straně. Bergeron a Kämpf se staví na vhazování v blízkosti třikrát pokořeného Crawforda.
     
    29:25
    Ten si musel dávat pozor na puk, který letěl k jeho pravé tyči, ale nakonec narazil na američanův beton.
     
    29:51
    Lauzonovo nahození spustilo další řadu soubojů o puk u zadního mantinelu. Jestřábi si poradili a jsou venku z obranného pásma.
     
    30:16
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestřábi snižují na jednobrankový rozdíl! Zničehonic se po parádní přihrávce od Kera ocitl v úniku JOHN HAYDEN, který se dostal před Acciariho i McAvoye a zakončil přesně pod břevno. Rozhodčí na první pohled gól nepostřehli, neboť se puk ihned odrazil zpět do hry, ovšem kontrola u videa všechno rozluštila. Asistence: Tanner Kero, Luke Johnson.
    30:16 John HAYDEN - 3:2

     
    30:50
    Rychlou odpověď Bostonu nepřipustil Crawford, jenž za svá záda nepustil puk vystřelený z hokejky Davida Backese.
     
    31:12
    Matt Beleskey si narazil puk se spoluhráčem stojícím na brankové čáře a vypálil zpoza pravého kruhu. Bohužel pro domácí tým ale nepřesně.
     
    31:41
    Pastrňák proletěl středním pásmem a přepadl přes obráncovu hokejku. Ani teď se vylučovat nebude.
     
    32:03
    Jan Rutta a jeho střela od modré proletěla kousek vedle od Subbanovy klece. Tlak Chicaga ale ještě trvá.
     
    32:44
    Domácí pětka už je hodně dlouho na ledě a stále nemůže odjet na střídačku, která je ve druhé třetině vzdálená od obranného pásma.
     
    33:13
    Nakonec si domácí přece jenom poradili a aspoň na pár sekund dostali hru do středního pásma tak, aby mohli na led naskočit čerstvé síly.
     
    33:55
    DeBrincatova přihrávka přes celé útočné pásmo mířila na modrou, kde jeho spoluhráči přeskočil puk přes hokejku do středu hřiště.
     
    34:14
    Bruins se konečně dočkali přesilové hry. Za podražení Fitzgeralda putuje na trestnou lavici obránce Erik Gustafsson.
     
    34:25
    Pastrňákova prudká přihrávka na Marchanda mířila do ofsajdu. Jinak by se dalo pískat také zakázané uvolnění.
     
    34:56
    Bergeron přijal od Pastrňáka přihrávku do pravého kruhu, ale střelou bez přípravy nenašel skulinku v postoji Crawforda.
     
    35:26
    Bergeron dal hodně těžkou přihrávku na Spoonera, puk jim utekl do středního pásma a musí vyklidit prostor před brankou Chicaga.
     
    35:55
    Bjork ve velké rychlosti projel po ose hřiště za útočnou modrou, ale tam už narazil na pozorné zadáky v bílých dresech, kteří nenechali Boston usadit v útočné třetině.
     
    36:14
    Hosté v plném počtu.
     
    36:47
    Corey Crawford neměl problém se zachycením plachtícího kotouče, jenž na něj poslal jeden z obránců Bruins.
     
    37:04
    Nastřelení Fransona se snažil dojet Tomáš Jurčo, který zřejmě startoval z ofsajdové pozice. Následuje buly u modré čáry.
     
    37:38
    McAvoyovi utekl puk v obranném pásmu, z následného souboje u zadního mantinelu ale vzešel vítězně právě on a napravil své zaváhání.
     
    38:32
    Další ofsajd Blackhaws přerušuje hru.
     
    38:50
    Matt Grzelcyk dnes moc vidět není. Teď se však uvedl přízemní střelou od modré, kterou musel zastavovat až připravený Crawford.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Bergeron si v rychlosti dal puk z bekhendu na forhend, ale Crawford následnou střelu hokejku vyrazil. Následoval pokus Grzelcyka, který však byl sražený.
     
    39:37
    Ještě jeden ofsajd domácího týmu. V prostřední části se už asi nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina zápasu Bostonu a Chicaga plynula ve vynikajícím tempu. Boston své šance ale nevyužil a od 31. minuty vede už jen o jedenu branku, když se podařilo snížit Haydenovi. Zbytek druhé části už byl o něco klidnější, Bruins pokračovali v převaze a palbě na branku, nicméně Crawford se po rozpačitém úvodu rozchytal k velmi slušnému výkonu.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 17 – 12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    43:18
    Nashův tvrdý hit na Dauphina vyprovokoval šarvátku mezi Murphym a Acciarim. Čároví rozhodčí se mezi tyto dva ale velmi rychle vložili a rychle je od sebe odtrhli. Oba hráči dostávají jen menší tresty.
     
    44:10
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí opět vedou o dva góly! Pastrňákovu první střelu zablokoval Rutta, druhou vyrazil Crawford, ale po vzniklém závaru u brankoviště kapituloval z dorážky PATRICE BERGERONA. Asistence: David Pastrňák, Charlie McAvoy.
    44:10 Patrice BERGERON - 4:2

     
    44:44
    Gustafssonova špatná rozehrávka zavinila zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    45:20
    Z útočného snažení Blackhawks nic nebylo, kotouč rozvlnil jen ochrannou síť a rozhodčí museli znovu přerušit hru.
     
    45:51
    Chvíli po ofsajdu Chicaga se hra přestěhovala před Crawforda, jenž nemusel zasahovat proti nepřesnému pokusu Fitzgerald
     
    46:42
    Sledujeme trochu vlažnější pasáž hry, která se nedá srovnávat s divokou první polovinou zápasu.
     
    47:57
    Malcolm Subban zvedl diváky ze sedadel několika fantastickými zákroky! V jednu chvíli byli u jeho brankoviště hned tři nepokrytí protihráči, ale domácího brankáře nepřekonali.
     
    48:59
    Pastrňák proti Crawfordovi neuspěl, americký gólman ránu z pravého kruhu vyrazil a Hawks rychle přešli do útoku, který Bouma zakončoval pro změnu do pozorného Subbana.
     
    49:10
    Rutta dnes poněkolikáté vypálil od modré, ale ani teď neměl moc štěstí, protože trefil jen Matta Beleskeyho.
     
    51:02
    Rob O´Gara padl do rány De Brincata a zablokoval ji. Protiakci Bruins pak zastavil odpískaný ofsajd.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:46
    Schaller se natlačil do brankoviště, ovšem přes Corey Crawforda puk neprotlačil. Následoval další ofsajd Bostonu.
     
    52:05
    Crawford výborně zareagoval na Gustafssonovu teč střely od modré čáry a levým betonem na poslední chvíli vykopl puk do bezpečí.
     
    52:29
    Spooner si sjel z pravého mantinelu až na osu hřiště, odkud místo střely ještě hledal Pastrňáka, ale ten přihrávku nezpracoval.
     
    53:00
    Zakázané uvolnění Chicaga zabraňuje hostům střídat.
     
    53:32
    Dauphin se uvolnil ke střele na malém prostoru v mezikruží, Subban levou rukou zasáhl a nepustil kotouč do sítě.
     
    54:04
    Tanner Kero zadovkou oslovil Jana Ruttu, jenž vystřelil zápěstím, ovšem Subban jeho pokus nadzvedl až nad mantinely.
     
    54:13
    Marchand uloupil puk hostujícím obráncům, kteří zaváhali na útočné modré. Útočník Bostonu ale nemohl jet přímo na branku, protože mu kotouč vypíchl do strany rychle se vracející Jan Rutta.
     
    54:38
    Odražený puk se ocitl před DeBrincatam, jenž ho z osy hřiště poslal rovnou na branku, nicméně tu Subban znovu uchránil.
     
    55:25
    Hayden to měl hodně daleko k přihrávce od Gustafssona, jenž znovu zavinil icing Blackhawks. Všemu předcházel nepřesný pokus Seana Kuralyho.
     
    56:12
    Connor Murphy se zapojil do útoku a jako obránce se zjevil z brankářova pohledu u levé tyče, zblízka na Subbana ale nevyzrál.
     
    57:18
    Rutta pomohl získat puk na hostující hokejky a za Crawfordem čeká na prostřídání.
     
    57:30
    Hostující branka je prázdná, hosté zkusí zdramatizovat zápas v šesti hráčích do pole!
     
    57:46
    Kero po spolupráci se Saadem vystřelil z levého kruhu, jenže Subban neměl zakrytý výhled a připsal si snadný zákrok.
     
    58:04
    Subban nedokázal přesně rozehrát poté, co jel za branku za nahozeným kotoučem. Chicago se tak udrželo v útočné třetině, ale Kerovu střelu z pravého bodu pro vhazování srazil Bergeron do ochranné sítě.
     
    58:37
    Carlo s O´Garou získali puk u krátkého mantinelu, ovšem jejich spoluhráči ho pak nedostali mimo obrannou třetinu Bostonu, jenž je pod velkým tlakem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:13
    Vyhození Carla znamená, že hostující šance na vyrovnání znovu rapidně klesají. Moc času na vstřelení dvou branek Jestřábi už nemají.
     
    59:14
    Riley Nash je vyloučen za držení Tomáše Jurča. Chicago po oddechovém čase určitě zkusí variantu šest na čtyři
     
    59:36
    Forsling přihrávkou přes osu nabil na střelu Fransonovi, který ale o hodně minul a domácí pak kotouč vyhodili.
     
    59:56
    Hartmanovu přihrávku na modrou čáru jeden z jeho spoluhráčů nezachytil a puk vyletěl až k opuštěné brance Hawks.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Chicago vstupovalo do třetí třetiny s jednobrankovým mankem, které se zvětšilo po střele Pastrňáka a gólové dorážce Bergerona. Od té doby už útočili jenom hráči Blackhawks, kteří si vytvořili chvílemi až drtivý tlak, jenomže snížit nedokázali a z TD Garrden si tak odvezou porážku 2:4.
     
    Střely na branku: 23 – 26.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. David Pastrňák (BOS) 1+1
    2. Patrice Bergeron (BOS) 1+1
    3. Malcolm Subban (BOS) 24 zák., 2 góly, 92,3%.
     
    Československá stopa v utkání:
    David Pastrňák (BOS) 1+1, 5 střel, čas na ledě 17:53
    Jan Rutta (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:54
    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:49
    Tomáš Jurčo (CHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:51.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:45:28)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 1. Pastrňák (Beleskey, Spooner), 2. Lauzon (Nash, Schaller), 10. Bjork (Bergeron), 45. Bergeron (Pastrňák, McAvoy) – 20. Saad (Gustafsson, Franson), 31. Hayden (Kero, Johnson)


    Boston Bruins: Subban (Chudobin) – O´Gara, McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Lauzon, Postma – Marchand, Bergeron, Bjork – Beleskey, Spooner, Pastrňák – Schaller, Kuraly, Backes – Fitzgerald, Nash, Acciari.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Delia) – Murphy, Franson, Forsling, Rutta, Gustafsson, Johnson – Hartman, Kämpf, Saad – Jurčo, Hinostroza, Bouma – DeBrincat, Kero, Hayden – Wingels, Dauphin, Tootoo.

    Rozhodčí: MacDougall, Hebert – MacPherson, Pancich
    thejrc.org