Astana – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Beer Ševa 3:1 (kon.) | Lugano – FCSB 1:2 (kon.)
Kolín nad Rýnem – CZ Bělehrad 0:1 (kon.) | BATE – Arsenal 2:4 (kon.) | Salzburg – Marseille 1:0 (kon.)
Konyaspor – Guimarães 2:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Zorja Luhansk 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Hertha 1:0 (kon.)
Lazio – Waregem 2:0 (kon.) | Nice – Arnhem 3:0 (kon.) | Rosenborg – Vardar 3:1 (kon.)
Zenit – Real Sociedad 3:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Villarreal 0:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Dynamo Kyjev 2:3 (kon.)
Skënderbeu – Young Boys 1:1 (kon.) | Ludogorec – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Braga – Başakşehir 2:1 (kon.)
AEK Atény – Austria 2:2 (kon.) | AC Milán – Rijeka 3:2 (kon.) | Lyon – Atalanta BC 1:1 (kon.)
Everton – Apollon Limassol 2:2 (kon.) | Lok. Moskva – Zlín 3:0 (kon.) | Šeriff Tiraspol – Kodaň 0:0 (kon.)
konec
Olympique Lyon
1:1 (1:0)
Atalanta Bergamo
Čtvrtek 28.09.2017, 21:05 • Parc Olympique Lyonnais (Lyon) • Evropská liga • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga pokračuje dalšími skupinovými zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Lyon a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Olympique Lyon

    Olympique Lyon stále marně pomýšlí na mistrovský titul své domácí soutěže, avšak v konkurenci PSG a Monaka to má velmi složité. V loňské sezóně se do hry o titul navíc připojilo i Nice, které odsunulo právě Lyon až na čtvrtou příčku. Letošní ročník je z pohledu Olympique hodně kolísavý. Domácí celek dnešního utkání zvítězil pouze jedinkrát z posledních pěti střetnutí a navíc se momentálně nachází až na sedmé pozici. Jediné doposavadní pozitivum je střelecká forma. O tu se stará především dvojice Fékir – Díaz, která v domácí soutěži zatím nastřílela deset branek z třinácti možných.

    Lyon započal putování skupinou Evropské ligy remízou, s nevyzpytatelným Apollonem se rozešel smírně 1:1.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Na druhé straně stojí Evropou neostřílená Atalanta, která po dlouhých letech nahlédla do samostatné skupinové fáze Evropské ligy. Po snové minulé sezóně, se celek z Bergama ocitl zpět na svém tradičním tabulkovém postavení a tedy deváté příčce. Atalanta se v letošní sezóně opírá o střelecké schopnosti Argentince Alejandra Gómeze, který zatím nastřílel tři branky.

    Jak už jsem zmínil, Atalanta se po dlouhých letech dostala do pohárové Evropy a vstup do ní byl opravdu více než povedený. Everton působil v zápase dosti vlažným dojmem a z horké italské půdy si odvezl překvapivou prohru 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé – B. Traoré, Fékir, Aouar – Díaz.
    Náhradníci: Gorgelin – Cornet, Depay, Diakhaby, Ferri, Maolida, Rafael.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Beriša – A. Masiello, Caldara, Palomino – Hateboer, Cristante, de Roon, Freuler, Spinazzola – Petagna, A. Gómez.
    Náhradníci: Gollini – Castagne, Cornelius, Iličić, Gosens, Kurtić, Mancini..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzali fotbalisté Atalanty, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    S hracím předmětem se poprvé sžili také domácí hráči, kteří okamžitě zahájili kombinaci uprostřed hrací plochy.
     
    4
    Morel režíroval hru svého celku, přihrávku poslal na levou stranu na Mendyho, na kterého byl míč příliš dlouhý. Atalanta bude vhazovat.
     
    5
    Palomino se dostal k míči u levé postranní čáry, odkud poslal do šestnáctky nadýchaný centr. Ten pouze proletěl nad hlavami všech zúčastněných.
     
    6
    Díaz kombinoval na levém křídle s Aouarem, který nevrátil míč zpět bývalému hráči madridského Realu. Lyon už je znovu u balónu.
     
    7
    Francouzský celek je od úvodu utkání podle očekávání aktivnějším mužstvem. Aktivní je zejména levá strana hrací plochy.
     
    8
    Atalanta to po zisku míče chtěla zkusit rychlým protiútokem, Petagna ale celou akci uspěchal. Balón doputoval až k Lopesovi.
     
    9
    Olympique je směrem dopředu hodně aktivní. Traoré ale neadresoval přesnou narážečku Ndombelemu.
     
    10
    Spinazzola uklidnil rozháranou pasáž hry, míč raději vrátil až na svého obranného kolegu Palomina, který roztáhl hru na pravou stranu.
     
    11
    Akce netrvala vůbec dlouho. Míč se otřel o jednoho z hostujících hráčů a posléze skončil za autovou čárou. Mendy se chystá k provedení autového vhazování.
     
    12
    Petagna se přetahoval s Ndombelem, úspěšnější byl nakonec domácí středopolař, který okamžitě vysunul Traorého. Bývalý hráč Ajaxu pálil zhruba metr vedle.
     
    13
    Lyon zahrával rohový kop, který nebyl zahrán zrovna ideálně. V záklonu hlavičkoval Tousart, který dle očekávání nezamířil přesně.
     
    14
    K další střele se opět propracoval Traoré, který obešel jednoho z protihráčů a následně vypálil vysoko nad horní konstrukci.
     
    15
    Slušnou střeleckou navštívenku vyprodukoval Díaz, který udělal s míčem pár kroků a poté vypálil tvrdě k tyči. Beriša měl velké problémy.
     
    16
    K exekuci rohového kopu se postavil Aouar, který opět našel spoluhráče. Tentokráte to byl Marcelo, který hlavičkoval slabě doprostřed branky.
     
    17
    Lyon začíná svírat svého soupeře. Kombinace na malém prostoru vyústila v střílený centr, který hosté s trochou štěstí dokázali odvrátit.
     
    18
    Poté to zkoušel Fékir, který si přichystal balón na levou nohu a poté vyprodukoval zajímavý centr. Berišha balón vyboxoval daleko ze šestnáctky.
     
    19
    Při pohledu na stadion nám jistě neunikne fakt, že se na hrací plochu snáší vydatné množství srážek. To určitě neprospívá atraktivitě utkání.
     
    24
    Na hrací ploše se neděje nic nového. Stále sledujeme dominantní výkon Lyonu, který ale zatím nevedl k žádné vstřelené brance.
     
    25
    Po delší době to zkoušela také Atalanta, která se po krátké kombinaci dostala k centru. Spinazola na zadní tyči Hateboera, který trestuhodně minul branku.
    25. Hateboer selhal v šanci.
     
    26
    Mendy se dokázal dostat kolem Masiella a poté vyprodukoval prudký centr. Fékir ani Díaz se ale k zakončení nedokázali dostat.
     
    27
    Lyon je stále u hracího předmětu, nicméně je to ve velké vzdálenosti od Berišovy svatyně. Míč je momentálně na kopačce Fékira.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Bryan Cristante (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    28
    Gomez se marně dožadoval odpískání nedovoleného zákroku. Dle argentinského útočníka si Tete pomáhal rukama, pokračuje se ale ve hře.
     
    29
    Nyní to s požadavkem zkoušeli pro změnu domácí, kteří dle jejich názoru uviděli hraní rukou uvnitř pokutového území. Ani tentokráte se nebude pískat.
     
    30
    Lyon si vytvořil slušnou palebnou pozici z přímého kopu. Míč si postavil Díaz, jehož razantní bombu reflexivně vyráží Beriša.
     
    31
    Logicky tak následoval rohový kop, který opět skončil zakončením. Tentokráte do vzduchu vyskočil Tete, jenž trochu překvapivě orazítkoval spojnici.
    31. Tete hlavičkoval do konstrukce.
     
    32
    Také italský zástupce v Evropské lize si vybojoval standardní situaci. Gomézova rozehrávka mířila do ohně, nakonec byl ale máván ofsajd.
     
    33
    S agresivitou to přehnal hostující záložník de Roon, po jehož faulu se bude opět konat standardka. Tentokráte to bdue z pravé strany.
     
    34
    Míč ještě nedopadl na hrací plochu a je pískáno. Rozhodčí správně uviděl Marcelův útočný faul, Berišha tak bude vykopávat od své branky.
     
    35
    Hra je v posledních minutách kouskována. Hned dvojice hostů ostře sestřelila Tousarta a hlavní sudí pochopitělně píská.
     
    36
    Mendy se vydal na útočný výpad, oslovil Aouara, který mu míč vrátil. Levý obránce zakončoval střelou ve skluzu, která se došourala pár čísel vedle tyče.
     
    37
    Olympique začíná opět výrazně svírat svého protivníka. Hosté nyní pouze běhají kolem balónu, který nemohou dostat na své kopačky.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    39
    Beriša mohl po další nepřesné střele zůstat v klidu. Tentokráte to po rychlém průniku k šestnáctce zkusil Ndombele, míč se stočil daleko od branky.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    43
    Vypadá to, že branku v prvním dějství neuvidíme. Stále sice vidíme poměrně jednoznačnou záležitost, stav je ale stále bezbrankový.
     
    44
    Domácí Ndombele dokázal ještě před hvizdem vybojovat rohový kop. Fékirova rozehrávka dopadla na hlavu Teteho, jehož hlavička z místa nenadělala Berišovi žádné problémy.
     
    45
    Lyon právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali! BERTRAND TRAORÉ si počíhal na Fékirův centr, který nejdříve zakončil přesně do Beriši. Míč se ale odrazil zpět k domácímu křídelníkovi, který už měl snadnou práci.
    45. Bertrand TRAORÉ - 1:0
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Lyonu, kteří po brance z konce poločasu vedou těsně 1-0. Francouzský celek je výrazně aktivnější, což bylo v poslední minutě prvního dějství korunováno vstřelenou brankou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Timothy Castagne.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní slovo si vzali tentokráte domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    48
    Úvod druhého poločasu se nese v poklidném duchu. Oba celky se poprvé sžili s hracím předmětem, jako poslední Fékir, který byl poslán k zelenému pažitu.
     
    49
    Traoré chtěl vysunout parťáka Fékira, který si dělal prostor až moc okatě. Je pískání, Bergamo okamžitě rozehrála standardní situaci.
     
    50
    Gomez ukázal své rychlé nohy, když si to namířil kolem postranní čáry. Následně zkoušel centr, který v poklidu odkopl Marcelo.
     
    51
    Atalanta zahrávala ještě rohový kop, který mířil na přední tyč. Tam bylo hned několik hráčů, jako poslední se míče dotkl de Roon.
     
    52
    Mendy se ujal autového vhazování poblíž rohovému praporu. Tentýž hráč dostal přihrávku zpět, poté ale nedokázal nahrát přesně.
     
    53
    Míč je momentálně až u brankáře Lopese, který se s ničím nerozpakoval a následně poslal míč zpět po zemi na pravou stranu.
     
    54
    Olympique se dostal k zakončení, konkrétněji to byl Aouar, který tak trochu kostrbatě pálil na Berišu. Jeho střela se bude počítat mezi ty hodně nezdařilé.
     
    55
    Velmi důležitý obranný zákrok předvedl Marcelo, který náramně čistým skluzem odzbrojil Gomeze. V opačném případě by se hosté dostali do loženky.
     
    56
    Celek z Bergama se vrací zpět s nepořízenou. Nicméně sympatická pasáž italského celku. Míč je momentálně u Lopese, který bude vykopávat.
     
    57
    Aktivní Tete se vydal a další útočný výlet, přihrávku pod sebe ale nasměroval pouze na nohu protihráče.
     
    57
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! K exekuci přímého kopu se postavil ALEJANDRO GÓMEZ, který cvičeným signálem parádní bombou propálil bezmocného Lopese.
    57. Alejandro GÓMEZ - 1:1
     
    58
    Máme tak opět vyrovnáno, oba celky tak začínají odznovu. Nutno dodat, že vyrovnávací branka byla poměrně zasloužená, Atalanta totiž byla poslední minutky aktivnější.
     
    59
    Střed hrací plochy navíc patří hostujícím fotbalistům. Na hrací ploše se nyní v bolestech svíjí jeden ze zúčastněných, chvilku se tak hrát nebude.
     
    61
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Josip Iličić.
     
    62
    Spinazzola se jako hurikán vyřítil do šestnáctky, kde se ale jako poslední dotkl balónu. Lopes si již staví balón, následně ho odkopne na druhou stranu hřiště.
     
    63
    Střídající Iličič si rovnou okusil tvrdost terénu, neboť byl faulován. Atalanta okamžitě rozehrála až na znuděného Berišu.
     
    64
    Lyon je v posledních minutách naprosto bezzubý. Nevyšlo to ani po levé straně, kde Aouar fauloval jednoho z protihráčů.
     
    65
    Vcelku nenápadný Fékir převzal balón za šestnáctkou, uvolnil se kolem Masiella a následně trefil pouze nohu bránícího hráče.
     
    66
    Kouskování hry pokračuje. Tentokráte se nedovoleným zákrokem prezentoval hostující Masiello, který se okamžitě vrátil na své výchozí postavení.
     
    67
    Celek z Bergama přispěchal s dalším rohem. Gómezův centr do vápna se opět neujal, podobně na tom byl následný rychlý protiútok Lyonu.
     
    68
    Hodně nenápadný je zejména domácí kanonýr Díaz. Letní posila z Realu Madrid nedostává potřebné míče, které by vedli k nějakému zakončení.
     
    69
    Právě dominikánský útočník chtěl vyvrátit má slova. Míč totiž obdržel na malé vápno, kde po otočce vyprodukoval slabý projektil.
     
    70
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Myziane Maolida.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Memphis Depay.
     
    71
    Díaz najednou hýří aktivitou. Domácí útočník se s trochou štěstí dostal do zakončení, které na poslední chvíli zablokoval jeden z protihráčů.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Josip Iličić (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    73
    Tak tohle už je cvičená záležitost! Centr od rohového praporku totiž mířil opět na Teteho, jehož hlavičku odhlavičkoval z malého vápna Hateboer.
     
    74
    Směrem dopředu to po kratší prodlevě zkusila také Atalanta, avšak pouze na malou chvíli. Míč se totiž nastěhoval až na Berišovu kopačku.
     
    75
    Ndombele chtěl přenést hru na Teteho, který ale podcenil souboj s Masiellem. Hostující obránce pustil míč za svá záda a jeho tábor tak bude vhazovat.
     
    76
    Mendy utrpěl v nějakém souboji menší zranění, domácí zadák tak pouze kulhá. Mezitím se do slušného brejku žene Traoré.
     
    77
    Senzační Beriša! Tete posílal na penaltový puntík přízemní balón, který srazil jeden z hostů málem do vlastní sítě.
     
    82
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky. Stav je stále nerozhodný a jakákoliv branka může mít pro druhý tým fatální následky.
     
    83
    Lyon opět začíná zlobit. Fékir popostčil balón na rychlonohého Mendyho, jehož následný centr byl opět sražen. Roh pro Olympique.
     
    84
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Centr opět v poklidu odvrátili fotbalisté Atalanty, kteří už jsou s míčem obydleni na druhé straně hřiště.
     
    85
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází Maxwel Cornet.
     
    86
    Caldara sice nezasáhl balón, k hracímu předmětu se nedostal ani Traoré. Hosté tak rozjedou další útočnou akci od svých zadáků.
     
    87
    Čas kvapí a kvapí, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Určitě se dočkáme také několikaminutového nastavení.
     
    88
    Oba týmy se tlačí za vedoucí brankou, jenomže pokaždé se jedná o nepřesný centr. Nyní musel zasahovat Marcelo, který odvrátil nepříjemný míč.
     
    89
    Hezky to zamýšlel střídající Maolida, který zasekl balón a následně se rozhodl vypálit. Střelu zablokoval jeden z hostů a následně se ještě otřela právě o domácího útočníka.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Dle herního projevu obou mužstev to už nevypadá, že bychom se měli dočkat ještě nějaké branky. Běží nastavený čas a balón je ve středu hrací plochy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí smírnou remízou 1-1 a oba celky si tak připisují po bodu. Za domácí se na konci prvního poločasu prosadil Traoré, za Atalantu se prosadil hezkou brankou Gómez. Sledovali jsme vcelku vyrovnané utkání, kterému určitě remíza sluší.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:17.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:57:27)

    David Suchý

    Branky: 45. B. Traoré (Fékir) – 57. A. Gómez (Freuler)

    Karty:   27. Cristante (ABC), 38. de Roon (ABC), 72. Iličić (ABC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:17.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé – B. Traoré (85. Cornet), Fékir, Aouar (70. Depay) – Díaz (70. Maolida).
    Náhradníci: Gorgelin – Cornet, Depay, Diakhaby, Ferri, Maolida, Rafael.

    Atalanta Bergamo: Beriša – A. Masiello, Caldara, Palomino – Hateboer, Cristante (46. Castagne), de Roon, Freuler, Spinazzola – Petagna (61. Iličić), A. Gómez.
    Náhradníci: Gollini – Castagne, Cornelius, Iličić, Gosens, Kurtić, Mancini.
    thejrc.org