Florida – Tampa 5:2 (kon.) | Philadelphia – Boston 5:1 (kon.) | Detroit – Chicago 2:4 (kon.)
Nashville – Columbus 3:4 (1:2 po s.n.) | St. Louis – Minnesota 2:3 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:1 (kon.)
Vegas – Colorado 2:4 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:0 (kon.) | Los Angeles – Arizona 4:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
5:1 (2:0, 2:0, 1:1)
Boston Bruins
Pátek 29.09.2017, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu už je to všechno, mějte se fajn. (03:54:10)
     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (PHI) 0+1, 2 střely, čas na ledě 16:14
    Jakub Voráček (PHI) 1+1, 2 střely, čas na ledě 14:34
    Michal Neuvirth (PHI) do utkání nezasáhl
    David Krejčí (BOS) 1+0, 1 střela, čas na ledě 15:15
    David Pastrňák (BOS) 0+1, 4 střely, čas na ledě 17:25.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jakub Voráček (PHI) 1+1
    2. Travis Konecny (PHI) 1+1
    3. Claude Giroux (PHI) 0+2.
     
    Je dobojováno! Souboj mezi Philadelphií a Bostonem končí na první pohled přesvědčivou výhrou domácího týmu. Celé utkání rozhodly výkony brankářů, Rask kapituloval hned v první půlhodině hned čtyřikrát, zatímco Alex Lyon předvedl vynikající výkon a s jednatřiceti zákroky na kontě je zaslouženě jedním z nejoslavovanějších mužů Flyers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    DeBrusk s Backesem se ještě snažili něco vymyslet. Puk se nepředvídatelně odrazil ze zadního mantinelu před branku, ale další z hráčů v bílém ho zblízka nedostal za dnešní hvězdu Alexe Lyona.
     
    59:26
    Domácí v plném počtu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Read v pádu vyhodil puk do bezpečí. Boston je tak hodně daleko od branky soupeře a jen složitě už bude odvracet druhou prohru 1:5 v přípravě.
     
    58:07
    V závěru ještě jedna početní výhoda pro Boston. Zahájila ji rána z voleje v podání Davida Pastrňáka, jenž číhá v roli ostřelovače v levém kruhu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    57:26
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (trest ve hře – zdržování hry / porušení postupu vhazování). Trest odpyká Jori Lehterä.
     
    56:54
    Jeden z hráčů zasáhl puk vysokou holí, což rozhodčí postřehli a po odpískání nařídili buly u modré čáry poblíž Subbana.
     
    56:08
    David Krejčí na ose hřiště přenechal puk Pastrňákovi, který se sice dostal do složitého úhlu, ale i tak zleva nahodil na Lyona, jenž se překvapit nenechal.
     
    55:13
    Giroux zničehonic zrychlil domácí útok a pasem z levého mantinelu našel přijíždějícího Voráčka, jenž z dobré pozice vypálil z první nepřesně.
     
    53:56
    Charlie McAvoy na pravé straně dojel nikým nehlídaný puk a z úhlu ho poslal na Lyona, který jej vyrazil a poté úspěšně čelil i dorážce Vatrana.
     
    53:07
    McQuaid musel hrát po dojetí volného puku. Ten ztratill v nebezpečném prostoru, ale Provorov zleva vypálil do hrudníku Subbana, jenž po svém nástupu zasahoval snad vůbec poprvé.
     
    52:31
    David Pastrňák potáhl puk po levém mantinelu a přihrávkou pod sebe našel Carla. Jeho střela letěla na branku, ale za Lyona si cestu nenašla.
     
    52:03
    A další zákrok pro čtyřiadvacetiletého rodáka z Minnesoty, který tentokrát schoval ve výstroji Millerovu střelu od modré čáry.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Konecny (Couturier, Patrick), 20. Voráček (Gudas, Giroux), 25. Manning (Voráček, Giroux), 29. Simmonds (Morin), 45. Couturier (Konecny, Provorov) – 41. Krejčí (Agostino, Pastrňák)


    Philadelphia Flyers: Lyon (Neuvirth) – Gudas, Provorov, Manning, Morin, Gostisbehere, Sanheim – Konecny, Couturier, Lehterä, Laughton, Weise, Read, Giroux, Weal, Filppula, Patrick, Voráček.
    Boston Bruins: Rask (41. Subban) – Postma, Carlo, O´Gara, McQuaid, McAvoy, Miller – Bjork, Forsbacka-Karlsson, Bergeron, Backes, Heinen, Krejčí, Kuraly, Marchand, Vatrano, DeBrusk, Pastrňák.

    Rozhodčí: MacDougall, Furlatt – Alphonso, MacPherson
    thejrc.org