Frankfurt – Stuttgart 2:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Mohuč 1:1 (kon.)
Mönchengladbach – Hannover 2:1 (kon.) | Hamburg – W. Brémy 0:0 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:2 (1:2)
Borussia Dortmund
Sobota 30.09.2017, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a u Bundesligy zase někdy napočtěnou! (17:29:35)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 23:12.
     
    Je konec! Borussia Dortmund udržela své hubené vedení a porazila Augsburg 2:1. O všem rozhodl již první poločas, kde Borussia vstřelila dvě branky. Prosadili se Andrij Jarmolenko a Šindži Kagawa. Na straně domácích vstřelil jedinou branku Caiuby, v závěru utkání neproměnil penaltu Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Rozhodčí nechal hru pokračovat ještě o několik desítek sekund déle. Augsburgské snažení před brankou bylo ukončeno po faulu na Maximiliana Philippa.
     
    90+6
    Poslední akce utkání skončila v rukavicích Romana Bürkiho. Centr od levé lajny nebyl ničím, co by švýcarského brankáře nějak ohrozilo.
     
    90+4
    Hra se přerušuje kvůli Sokratisovi Papastathopoulosovi, jenž byl loktem trefen do hlavy. Sergio Córdova byl tím, kdo řeckého tvrďáka zasáhl. Uvidíme nejspíše poslední nákop Dortmundu.
     
    90+3
    Po odkopu přes polovinu hřiště se do vápna hnal Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský smolař dne byl ovšem na hranici pokutového území o míč obrán, pokračuje se útokem Augsburgu.
     
    90+2
    Augsburskou arénou to nyní jen zahučelo! Alfred Finnbogason dostával nadýchaný míč na penaltu, který se mu ovšem nepovedlo zasáhnout. Balon tak skončil těsně vedle branky.
     
    90+1
    Až do vápna se proháčkoval hostující Pierre-Emerick Aubameyang. Následnou přihrávkou na zadní tyčku oslovil Philippa. Ten ale na nabídku nakonec nedosáhl.
     
    90
    Na druhé straně další pokus Caiubyho. Ten si narazil míč o Piszczeka a zakončoval. Levačkou míč ovšem poslal jen nad branku přihlížejícího Bürkiho.
     
    89
    Nadýchaný centr na zadní tyčku dostával americký reprezentant Christian Pulisic. Ten se dostal do zakončení, hlavičkou ovšem míč poslal jen nad branku.
     
    87
    Daniel Opare šel do skluzu a následně protestoval. Nemohlo to tak skončit jinak, než udělením žluté karty pro krajního obránce Augsburgu.
     
    86
    Do zakončení se dostal Caiuby, který střílel z vápna. Míč trefil z voleje, ale branku o několik metrů nakonec přepálil. Opět se bude odkopávat od branky švýcarského brankáře.
     
    85
    Hra pokračovalo odkopem od branky Romana Bürkiho, který s rozehrou logicky nespěchá. Čeká nás posledních pár minutek, Augsburg bude tlačit anebo se o to aspoň bude pokoušet.
     
    83
    Hosté nyní v pěti postupovali do vápna, tam se jim ale zakončení nedostalo. Bránící hráč celou situaci přečetl a zastavil pronikání hostujícího celku.
     
    82
    Augsburg má poslední chvilky na vyrovnání aktuálního stavu. Nyní dostával přihrávku za obranu Finnbogason, pokračovat ovšem nemohl díky ofsajdu.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Šindži Kagawa, přichází Ömer Toprak.

    David Panuška

    Branky: 11. Caiuby (Max) – 4. Jarmolenko, 23. Kagawa (Jarmolenko)

    Karty:   62. Caiuby (AUG), 75. Heller (AUG), 78. Ku (AUG), 87. Opare (AUG) – 73. Toljan (DOR)

    Neproměněná penalta: 79. Aubameyang (DOR), brankář Hitz zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 23:12.
    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, R. Khedira (38. Ku), Hinteregger, Max – Heller (80. Thommy), Baier, Caiuby – Finnbogason, Gregoritsch (67. Córdova).
    Náhradníci: Luthe – Stafylidis, Schmid, Ku, Córdova, Thommy, Danso.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Bartra, Toljan – Dahoud (57. G. Castro), Weigl, Kagawa (81. Toprak) – Jarmolenko (63. Philipp), Aubameyang, Pulisic.
    Náhradníci: Weidenfeller – Zagadou, Sancho, Şahin, Philipp, G. Castro, Toprak.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
    thejrc.org