Montreal – Florida 3:1 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Detroit – Toronto 2:4 (kon.)
Carolina – Washington 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 0:3 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Toronto Maple Leafs
Sobota 30.09.2017, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! LEO KOMAROV dostal kotouč a ten z dálky poslal přesně do nikým nehlídané klece. Asistence: Zach Hyman, Ron Hainsey.
     
    59:05
    Přesilovka 6 na 4 trvala jen krátkou chvíli. Tomáš Tatar při snaze získat puk u krátkého mantinelu podrazil Browna a zbytek třetí třetiny bude sledovat jen z trestné lavice.
     
    58:51
    James van Riemsdyk inkasuje menší trest za nesportovní chování. Domácí si okamžitě vyžádali oddechový čas a po něm nechali odkrytou branku, aby mohli poslat na led šest hráčů do pole.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (James van Riemsdyk – 2 min., sekání).
     
    50:41
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., vysoká hůl). Následuje třetí přesilovka v řadě pro Toronto.
     
    48:31
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Jonathan Ericsson – 2 min., krosček).
     
    46:35
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Mike Green – 2 min., sekání).
     
    45:55
    Nylanderova zadovka našla hokejku Matthewse, který mu přihrávkou přes Daleyho puk vrátil do vyložené šance, jenže Howard se rychle přesunul a zaskvěl se parádním zákrokem proti střele Austona Matthewse!
     
    42:26
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Patrick Marleau – 2 min., hákování).
    40:37 Auston MATTHEWS - 2:3
     
    40:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Kanadský tým se vrací do vedení! Gardinerova rozehrávka prošla až do útočného pásma Toronta, kde DeKeyser trochu neohrabaně odehrál puk do strany, odkud William Nylander neomylně našel AUSTONA MATTHEWSE a ten si nikým neobtěžován metr před brankovištěm počínal jako starý mazák, když bekhendem zavěsil pod břenvo. Asistence: William Nylander.
    39:29 Luke GLENDENING - 2:2
     
    39:29
    Detroit právě vstřelil branku!
    Krátce před druhou pauzou je stav opět vyrovnaný! Andersen nerozehrál ideálně po svém výletu k zadnímu mantinelu. Dobrý forčekink Bootha dostal kotouč ke Streetovi, po jehož přihrávce z pravé strany se bekhendovou dorážkou vlastní střely z předbrankového prostoru prosadil LUKE GLENDENING. Asistence: Ben Street.
     
    35:08
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Ben Street – 2 min., sekání).
     
    29:06
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Trevor Daley – 2 min., sekání).
     
    25:50
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Matt Martin – 2 min., podražení).
    23:22 William NYLANDER - 1:2
     
    23:22
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Zničehonic se hosté vrací do vedení! Jake Gardiner z levého mantinelu nahodil směrem na branku, před kterou kotouč šikovně protečoval do branky WILLIAM NYLANDER. Howard si na puk sáhl a výrazně jej zpomalil, nicméně v jeho cestě za brankovou čáru nezabránil. Asistence: Jake Gardiner.
    13:09 Gustav NYQUIST - 1:1
     
    13:09
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla zcela zaslouženě vyrovnávají! Tomáš Tatar s porcí štěstí a přispěním váhajících protihráčů udržel puk pro Detroit, Zetterberg ho pak přihrávkou z levého křídla předložil svému krajanovi GUSTAVU NYQUISTOVI a ten se prosadil přesně mířenou střelou zápěstím. Asistence: Henrik Zetterberg.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Calle Rosen – 2 min., nedovolené bránění).
    03:49 Mitchell MARNER - 0:1
     
    03:49
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle bylo opravdu krátké posezení Nyquista na trestné lavici! Jake Gardiner krátce po vyhraném buly přihrál podél modré čáry na MITCHELLA MARNERA, jehož dělovku zpoza pravého kruhu zastavila až síť za bezmocným Howardem. Asistence: Jake Gardiner, James van Riemsdyk.
     
    03:42
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Gustav Nyquist – 2 min., hákování).
     
    01:25
    První střela Red Wings neměla vůbec špatné parametry! Anthony Mantha po svém úniku napálil tyčku za již překonaným Andersenem!

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 14. Nyquist (Zetterberg), 40. Glendening (Street) – 4. Marner (Gardiner, van Riemsdyk), 24. Nylander (Gardiner), 41. Matthews (Nylander), 60. Komarov (Hyman, Hainsey)


    Detroit Red Wings: Howard (McCollum) – Hicketts, Green, Ericsson, Ouellet, DeKeyser, Daley – Street, Nyquist, Sheahan, Booth, Tatar, Mantha, Zetterberg, Glendening, Frk, Helm, Nielsen, Larkin.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (Kaskisuo) – Hainsey, Zajcev, Rielly, Rosen, Gardiner, Borgman – Hyman, Marleau, Martin, Marner, Moore, J. van Riemsdyk, Brown, Nylander, Matthews, Bozak, Kadri, Komarov.

    Rozhodčí: Kozari, Luxmore – Kovachik, Shewchyk
    thejrc.org