Innsbruck – Znojmo 7:1 (kon.)
konec
HC TWK Innsbruck
7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Sobota 30.09.2017, 19:15 • Tiroler Wasserkraft Arena • bet-at-home ICE Hockey League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Po pětidenní pauze čeká Orly náročný hokejový program na kluzištích soupeřů. V sobotu zavítají do Innsbrucku, v neděli je pak přivítá italské Bolzano.
     
    INNSBRUCK

    Žraloci z Innsbrucku mají za sebou celkem turbulentní léto. Mužstvo totiž opustil dlouholetý kapitán Patrick Mössmer, Mario Huber, Nick Ross či Austin Smith. Výraznou obměnu zažilo i brankoviště, jelikož Andy Chiodo ukončil kariéru. Místo něj si vedení vytipovalo ex-znojemského gólmana Patrika Nechvátala, jenž se tak přidal k již tak početné české kolonii v Innsbrucku. Již od minulé sezóny totiž v klubu hrají Ondrej Šedivý a Lubomír Štach. Posledně jmenovaný se však na počátku sezóny zranil, a tak zatím nenastoupil ani do jednoho ligového zápasu.

    Vstup do aktuálního ligového ročníku se soupeři povedl velmi slušně. Na druhý Linz ztrácí jen dva body, když prohrál pouze dva duely z šesti možných. Spolehnutí je zejména na ofenzívu, která se postarala už o dvaadvacet přesných zásahů, což je druhé nejlepší číslo z celé soutěže. Tím spíše, že hned dvacet z nich padlo v rovnovážném počtu hráčů na ledě.

    "Třetí místo je příjemný průběžný výsledek, ale víme, že můžeme hrát ještě lépe. Dosavadní body jdou za naším skvělým gólmanem, který nás držel. Musíme ho svými výkony podpořit. Musíme prokázat, jak velmi nebezpečný tým pro soupeře jsme. Je v nás obrovský potenciál,“ vysvětluje obránce Jerémie Blain.
     
    ZNOJMO

    Znojemští hokejisté ve víkendových zápasech vybojovali čtyři body, což jim v stačí na průběžné třetí místo v tabulce. Pokud by zvládli sobotní duel, mohli by poskočit o stupínek výše těsně za Vídeň. Trenér Orlů Roman Šimíček však ví, že je venku nečeká nic jednoduchého: „Měli jsme dobrý začátek sezóny, ale to byl jen první krok. Musím pochválit našeho brankáře, který nám dává pocit bezpečí. Dva zápasy během čtyřiadvaceti hodin jsou velkou výzvou.“

    Orli budou postrádat gólmana Tomáše Halásze, jenž absolvoval drobnou operaci v dolní části těla. Dlouhodobě pak chybí útočník Adam Raška a Dominik Tejnor.
     
    Úvodní sestavy:

    HC TWK Innsbruck: Nechvátal (Swette) – Linder, Blain, Pedevilla, Wehrs, Saringer, Guimond – Bishop, Spurgeon, Lammers – Yogan, Clark, Wahl – Schramm, Schennach, Šedivý – Nussbaumer, Teschauer, Paulweber.

    Orli Znojmo: Schwarz (Pechek) – Stehlík, Pohl, Biro, Zajíc, Lattner, Bořuta, Šnajnar – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák – Špaček.

    Rozhodčí: Lemelin, Babić – Nemeth, Soos.
     
    Příjemný páteční hokejový večer. Jmenuji se Jakub Prchal a dnes vás provedu dnešním zápasem. Půjde rozhodně o zajímavý duel. Na domácí straně se totiž představí v brance ex-znojemský Patrik Nechvátal, v útoku pak Ondrej Šedivý.
     
    Oba týmy jsou na ledě a absolvují předzápasové rozbruslení.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše. Za několik sekund se může začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:51
    O první útočnou akci se postarali domácí hokejisté, ale následně ztratili kotouč v útočném pásmu. Hraje se ve středu hrací plochy.
     
    00:56
    První vhazování před Patrikem Nechvátalem. Jeho pozornost otestoval Tomáš Plíhal, ale nešlo o nic nebezpečného.
     
    01:45
    Zatím se hraje v klidném tempu. Ani jeden z týmů se nikterak nehrne do zakončení.
     
    01:59
    Jiří Beroun se natahoval po puku, ale rozehrávku soupeře nedokázal zastavit.
     
    02:30
    Orli drží kotouč za vlastním gólmanem.
     
    02:55
    Jeden z hostujících hokejistů nabral rychlost a po pravé straně pronikl do pásma a následně i zakončil. Střílel však pouze do středu branky.
     
    03:05
    Domácí poslali puk přes všechny čáry, čímž se vystavili zakázanému uvolnění. Následné buly před Nechvátalem však vyhráli.
     
    03:20
    Radek Číp se ihned po vhazování prezentoval střelou příklepem, ale našel pouze dobře nastavenou lapačku. Další vhazování před gólmanem Nechvátalem.
     
    04:50
    Lammers se protlačil mezi dva beky Orlů a zkusil nachytat Schwarze u pravé tyče, avšak také znojemský brankář prokázal skvělou formu na startu sezóny.
     
    05:30
    Lammers je teď hodně aktivní a snaží se s pukem kličkovat mezi bránícími hráči Znojma, ale ti byli na místě a vystavili mu razantní stopku, která znemožnila kanadskému forvardovi v pokračování akce.
     
    06:05
    Jednoduché nahození Orlů končí ve výstroji Nechvátala. Následuje komerční pauza.
     
    06:39
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Domácí Žraloci jdou do vedení. Po rychlém přečíslení se na levé straně dostal k puku MITCH WAHL a z první po zemi prostřelil Marka Schwarze, který se nestihl přesunout. Asistence: Andrew Yogan, Andrew Clark.
    06:39 WAHL - 1:0
     
    07:07
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Biro – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    08:00
    Orli se v oslabení dostali do přečíslení. Tomáš Plíhal se rozhodl vystřelit sám, ale Nechvátal puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    08:58
    Innsbruck kombinuje v útočném pásmu. Po rychlé přihrávce zpoza branky střílel Wehrs, ale kotouč se mu svezl po holi. Díky tomu nezamířil přesně, přesto šlo o nebezpečný pokus.
     
    09:07
    Orli jsou v plném počtu. Své první oslabení zvládli.
     
    10:05
    Yellow Horn si vyměnil puk s Němcem, avšak druhý jmenovaný nepochopil myšlenku, díky čemuž se Orli ocitli mimo útočné pásmo.
     
    10:28
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Pedevilla – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    10:45
    Znojemští hokejisté se tlačili do zakončení, ale jeden z obránců domácích vypíchl kotouč tak dobře, že skončil až na druhé straně ledové plochy. Orli musí znovu založit útočnou akci.
     
    11:30
    Orli stále nenašli recept na obranu středního pásma, kterou se prezentuje soupeř.
     
    12:20
    Antonín Bořuta vypálil od modré čáry a jeho prudká střela jen těsně minula branku, kterou hájí Patrik Nechvátal! To byla velmi slušná střela.
     
    12:49
    Orli tlačí soupeře v útočném pásmu, ale zatím nedokázali najít recept na ex-znojemského gólmana. Hrají však velmi dobře.
     
    14:28
    Domácí hokejisté jsou v plném počtu.
     
    15:05
    Innsbruck se dopustil ofsajdu, hra se tedy přesouvá do středního pásma.
     
    15:44
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Zajíc – 2 min. + 2 min., vysoká hůl).
     
    16:20
    Přestože Orli hrají dlouhé oslabení, dokázali vybojovat vhazování v útočném pásmu. Skvělá práce obranné čtveřice Znojma.
     
    16:32
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Spurgeon – 2 min., podražení).
     
    17:05
    Hraje se převážně ve středním pásmu. Oba týmy jsou ve čtyřech hráčích v poli. Po skončení trestu Spurgeona bude pokračovat minutová přesilovka soupeře Orlů.
     
    18:03
    Marek Schwarz vyrazil střelu, kterou na něj vyslal Bishop. Bude se vhazovat.
     
    18:20
    Blain vystřelil od modré čáry a puk jen těsně minul brankoviště.
     
    18:32
    Domácí v plném počtu.
     
    19:10
    Guimond dostal přihrávku od Lammerse a neváhal poslat puk přímo na Schwarze, ten však prokázal skvělý postřeh a jeho pokus zlikvidoval skvělým zákrokem vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Orli hráli vcelku dobrý hokej, přesto se do větších šancí dostávali pouze omezeně. To stejné se však dá říci o domácích, kteří však jednu možnost využili, a tak vedou po první dvacetiminutovce tím nejtěsnějším možným výsledkem. Druhá třetina bude rozhodně zajímavá!
     
    Další třetina začne přibližně v 20:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Orli se ihned nastěhovali do útočného pásma, avšak střela z hole Bartoše nebyla příliš přesná. Přesto Nechvátal raději ukryl kotouč do své výstroje a přerušil hru.
     
    20:59
    Další vhazování před Patrikem Nechvátalem. Přestože Orli vyhráli, nedokázali puk udržet na modré čáře.
     
    21:40
    O rozruch se nyní postarala druhá formace Orlů. Račuk za brankou s pukem hledal volného spoluhráče, ale nenašel jej. Proto kotouč poslal do brankoviště, kde se snažil dorážet Plíhal. Nechvátal se však zorientoval.
     
    22:10
    Orli ve druhé třetině tlačí soupeře, který se v dosavadním průběhu třetiny nedokázal dostat ze sevření.
     
    22:56
    Nyní se ale hostům nepovedla rozehrávka. Rozhodčí píská zakázané uvolnění a nařizuje vhazování v obranném pásmu Orlů.
     
    23:05
    Po vhazování se puk díky dobrému zákroku Pohla dostal do středního pásma.
     
    23:21
    Spurgeon vypálil na Schwarze, jenž ale kotouč viděl. Díky tomu zareagoval včas a mohl si vybrat, jakým způsobem puku zastaví v pokračování za brankovou čáru. Nakonec raději přerušil hru.
     
    24:15
    Schennach nabral rychlost a sám se rozhodl zakončit v prostoru mezi kruhy, ovšem pokud chtěl přemýšlet nad gólem či gólovou oslavou, musel by lépe zamířit...
     
    25:40
    Lattner se napřáhl a od modré čáry prověřil gólmana Nechvátala, který byl opět připravený.
     
    26:45
    Linder střílel od modré, ale jeden z hostů dokázal kotouč zablokovat do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    27:40
    Znojemští hokejisté jsou jednoznačně lepším týmem. Ve druhé třetině téměř v kuse okupují branku Patrika Nechvátala, ovšem nedaří se jim střelecky...
     
    28:35
    Jiří Beroun skvěle napadal rozehrávkou a odměnou mu bylo vybojování puku na úrovni brankové čáry, ovšem následně jej zdvojili dva domácí hráči, a tak přišel o útočné pásmo. O puk nikoliv.
     
    29:30
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Přestože jsou Orli jasně lepším týmem, inkasují podruhé v zápase a soupeř jim odskakuje na rozdíl dvou branek. Znojemská obrana udělala chybu při rozehrávce, k čemuž ji dobrým napadáním donutil Bishop. Následně zpoza branky přihrál na volného KEVINA WEHRSE, jenž osamocený mezi kruhy propálil Marka Schwarze. Asistence: Hunter Bishop, John Lammers.
    29:30 WEHRS - 2:0
     
    30:35
    Orli se nadále snaží prostřelit gólmana Nechvátala, ale nedaří se jim koncovka. Herně jsou jasně lepším týmem.
     
    31:05
    Po střele Bořuty nás čeká vhazování v obranném pásmu Innsbrucku.
     
    31:25
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Stehlík – 2 min., podražení).
     
    32:09
    Pedevilla vypálil v přesilovce příklepem od modré čáry a způsobil tím obrovský zmatek v brankovišti. Naštěstí pro Znojmo však Lammers, Spurgeon, ani Clark nedokázali najít puk včas. Nebezpečná situace.
     
    33:05
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Tak to už je velmi nepříjemné pro znojemské hokejisty, kteří v oslabení inkasují potřetí. O hlavní problém pro hosty se postaral domácí Yogan, jenž skvěle našel z prostoru od mantinelu MITCHE WAHLA, který stál v pravém kruhu, a ten zamířil naprosto přesně. Pro Wahla jde o druhý dnešní zásah. Asistence: Andrew Yogan, Andrew Clark
    33:05 WAHL - 3:0
     
    33:45
    Orli dokázali puk posunout pouze přes všechny čáry, díky čemuž se dostávají pod tlak ve svém pásmu. Už by potřebovali vystřídat...
     
    34:02
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Innsbruck začíná na ledě dominovat a odměnou mu je čtvrtá branka v síti Marka Schwarze. Tyler Spurgeon se zmocnil puku na levém křídle a naznačil střelu. Marek Schwarz proti němu vyjel, protože se snažil zmenšit střelecký úhel. Na to však kanadský útočník zareagoval tak, že rychle objel branku a zasunul kotouč k pravé tyči. Asistence: Hunter Bishop, John Lammers.
    34:02 SPURGEON - 4:0
     
    34:02
    Kouč Orlů Roman Šimíček si k sobě svolává hráče. Orli prohrávají o čtyři branky, přestože nehráli špatný hokej.
     
    35:55
    Ofsajd Orlů. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    36:25
    Znojemští se po delší odmlce opět usadili v útočném pásmu.
     
    37:05
    Marek Schwarz zlikvidoval pokus od modré čáry a následně rychle rozehrál kotouč ke svým spoluhráčům.
     
    37:14
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Pedevilla – 2 min., napadení).
     
    37:45
    Yellow Horn hezky hledal svého spoluhráče křížnou přihrávkou na úroveň levého kruhu pro vhazování, ale puk neprošel.
     
    38:35
    Znovu Yellow Horn. Tentokrát sám zakončil, ale jeho prudká střela zápěstím mířila pouze do betonů Patrika Nechvátala, který se zdá být ve velké pohodě.
     
    39:14
    Domácí v plném počtu.
     
    39:51
    Pěkná akce před závěrem druhé třetiny. Radim Matuš vyhrál bruslařský souboj na pravém křídle a našel před brankou Petra Mrázka, který z první trefil pouze Nechvátala!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina by se dala hodnotit celkem kladně, nebýt třech inkasovaných branek v síti Marka Schwarze. Orli hráli dobrý hokej, měli i několik dobrých příležitostí, ale domácí jim dali lekci z produktivity. Znojemští se musí zlepšit ve finální fázi, pokud ještě pomýšlejí na vyrovnání.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Domácí Innsbruck je v úvodu třetí části aktivnější. Hru však brzdí poměrně hodně nepřesností.
     
    41:45
    Domácí hráč byl v pásmu dříve než puk, a tak rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    42:05
    Orli mají možnost snížit stav zápasu. Schennach (INS) odchází na trestnou lavici na dvě minuty za podražení.
     
    42:20
    Yellow Horn vystřelil z pravého kruhu pro vhazování, ale těsně minul branku.
     
    42:35
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Csamangó – 2 min., hákování).
     
    42:57
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Blain – 2 min., sekání).
     
    43:30
    Orli v přesilovce 4 na 3 nebezpečně kombinovali před Nechvátalem. David Bartoš následně celou akci zakončil, ale Patrik Nechvátal vytáhl skvělý zákrok!
     
    43:55
    Jeden z domácích hráčů se dostal do samostatného úniku a střílel pod lapačku Marka Schwarze, ten ale nedal útočníkovi šanci a celou akci vyřešil naprosto ukázkově!
     
    44:22
    Schennach ihned po příchodu na led znovu fauluje a tentokrát si půjde sednout na čtyři minuty za faul kolenem. Orli budou hrát dvojnásobnou přesilovku.
     
    45:07
    Orli právě vstřelili branku!
    Orli sehráli přesilovku skvěle. COLTON YELLOW HORN si několikrát narazil s Pohlem a následně prudce vypálil příklepem. Nechvátal nestihl zareagovat. Pěkná střela kanadského ostrostřelce a nejproduktivnějšího hráče Orlů. Znojemští pokračují v přesilové hře. Asistence: Jan Pohl.
    45:07 Yellow HORN - 4:1
     
    46:01
    Orli hrají velmi dobře. Nyní se v přesilovce dostali do další nebezpečné situace, kterou nakonec zakončoval Račuk, ovšem Nechvátal svůj tým podržel.
     
    46:30
    Zmatek v brankovišti Patrika Nechvátala! Orli tlačí svého soupeře, ale ani jeden ze členů druhé přesilovkové formace nedokázal dostat puk za brankovou čáru. Obrovská škoda pro hosty.
     
    47:22
    Innsbruck je kompletní. Pokračuje se v pěti na obou stranách.
     
    48:10
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Yellow Horn – 2 min., sekání).
     
    49:10
    Innsbruck se nastěhoval před Marka Schwarze a kombinuje. Zatím se příliš nedostává k nebezpečným střelám.
     
    50:02
    Velmi solidní prací v oslabení se prezentoval Bořuta, který dokonce vystřelil a získal vhazování v útočném pásmu.
     
    50:10
    Yellow Horn je na ledě. Orli můžou pokračovat v útočných choutkách.
     
    51:45
    Csamangó se dostal do zakončení, když se silově natlačil před posledního bránícího hráče, ale nedokázal překonat Nechvátala.
     
    52:20
    Ránu Antonína Bořuty zblokoval jeden z obránců Žraloků...
     
    54:03
    Čeká nás další reklamní přestávka. Innsbruck se snaží bránit výsledek, což je při tříbrankovém rozdílu vcelku logické.
     
    54:20
    Lammers se zjevil úplně osamocený před Markem Schwarzem, který ale reflexivně kotouč vyrazil! Skvělý zákrok znojemského gólmana.
     
    54:59
    Guimond vystřelil od modré čáry, ale Schwarz si připsal dobrý zákrok.
     
    55:06
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Innsbruck se usadil v útočném pásmu a ihned po vhazování se zmocnil puku JOHN LAMMERS, jenž projel znojemskou obranou až do prostoru mezi kruhy, odkud vystřelil přesně pod lapačku Marka Schwarze. Asistence: Tyler Spurgeon.
    LAMMERS - 5:1
     
    56:05
    Zápas už se pouze dohrává. O výsledku je pravděpodobně rozhodnuto.
     
    56:40
    Orli se usadili v útočném pásmu a ještě se pokusí alespoň kosmeticky upravit skóre.
     
    56:44
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok Innsbrucku znamená další gól v síti Marka Schwarze. HUNTER BISHOP nic nevymýšlel a z levého křídla vystřelil přesně do horní části branky. Asistence: John Lammers.
    BISHOP - 6:1
     
    57:41
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Žraloci dnes ukazují, jak jednoduchý hokej může být. Clark poslal přihrávku přes celou délku útočného pásma na dobře postaveného MITCHE WAHLA, který z první prostřelil gólmana a slaví hattrick! Asistence: Andrew Clark.
    WAHL - 7:1
     
    58:05
    Domácí si dělají se znojemskou obranou co chtějí. Orli už jen čekají na závěrečný hvizd.
     
    58:35
    Znojemští pouze poslali kotouč do středního pásma a míří střídat. Dnešní zápas je rozhodnutý.
     
    59:16
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Lammers – 2 min., krosček).
     
    59:58
    Před Nechvátalem létají pěsti. Do šarvátky se zapojila téměř celá formace Orlů i Žraloků.
     
    Konec zápasu.
     
    Konec. Orlům se dnešní zápas v Innsbrucku výsledkově vůbec nepodařil a do Bolzana, kde se představí již zítra večer, odjíždí bez zisku bodu. O výsledku rozhodla především druhá třetina, ve které domácí nastříleli tři branky. Významnou měrou se na výhře podílela trojice hráčů Wahl, Lammers a Bishop. Jediný gól Znojma dal Yellow Horn v přesilovce.
     
    To je ode mne vše, přeji příjemný zbytek večera. (21:37:31)

    Jakub Prchal

    Branky a nahrávky: 7. Wahl (Yogan, Clark), 30. Wehrs (Bishop, Lammers), 34. Wahl (Yogan, Clark), 35. Spurgeon (Bishop, Lammers), 56. Lammers (Spurgeon), 57. Bishop (Lammers), 58. Wahl (Clark) – 46. Yellow Horn (Pohl)


    HC TWK Innsbruck: Nechvátal (Swette) – Linder, Blain, Pedevilla, Wehrs, Saringer, Guimond – Bishop, Spurgeon, Lammers – Yogan, Clark, Wahl – Schramm, Schennach, Šedivý – Nussbaumer, Teschauer, Paulweber.
    HC LERAM Orli Znojmo: Schwarz (Pechek) – Stehlík, Pohl, Biro, Zajíc, Lattner, Bořuta, Šnajnar – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák – Špaček.

    Rozhodčí: Lemelin, Babić – Nemeth, Soos
    thejrc.org