Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Everton – Burnley 0:1 (kon.) | Newcastle – Liverpool 1:1 (kon.)
konec
Newcastle United
1:1 (1:1)
Liverpool FC
Neděle 01.10.2017, 17:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (19:31:13)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:6.
     
    Je konec, Liverpool se dnes nevyvaroval další ztráty, ze St James' Parku si totiž odvedl pouze bod za remízu 1:1. Vzhledem k průběhu utkání ale musíme podotknout, že dnes jsme vítěze nepoznali zaslouženě. Hrála se velice vyrovnaná partie, příliš fotbalové krásy k vidění nebylo. První velkou šanci si vypracovali hosté, když Wijnaldum hlavičkoval do tyče, o chvíli později už Liverpool zásluhou parádní rány Philippeho Coutinha vedl. Newcastlu se ale ještě před odchodem do šaten podařilo vyrovnat, za Mignoletova záda doputoval šťastný pokus, který měl na svědomí Joselu. Druhý poločas už přinesl jen jednu vážnější příležitost, když se sám před Elliotem ocitl Sturridge, tíhu okamžiku ale neunesl.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Centr od Ritchieho se zpět do pokutového území pokoušel vrátit Mohamed Diamé, Gomez ale jeho přihrávku tečoval na roh. Po jeho rozehrávce to byl právě střídající hráč Newcastlu, kdo se dostal do zakončení z hranice penaltového puntíku, Mignolet si ale věděl rady.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Ayoze Pérez, přichází Mohamed Diamé.
     
    90
    Domácí se konečně vymanili ze sevření svého oponenta, Matt Ritchie si u postranní čáry došel pro faul od Lovrena. Následovat tak bude rozehrávka přímého kopu v podání Newcastlu. Dočkáme se gólu v samotném závěru utkání?
     
    89
    The Reds se snaží ze všech sil. Alberto Moreno dostihl míč krátce před jeho přechodem do zámezí a zajímavým centrem jej poslal do míst, kam si seběhl Oxlade-Chamberlain, jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla.
     
    88
    Po Ellitově výkopu a Matipově nepovedené hlavičce se k míči dostal Ayoze Pérez, který si všiml lehce vyběhnutého Mignoleta, a proto z uctivé vzdálenosti zkusil své štěstí, branku soupeře ale o pořádný kus překopl.
     
    87
    Alberto Moreno vymyslel povedenou kolmici na v posledních minutách hodně aktivní Coutinha, toho ale dále nepustil ve skluzu zasahující Jamaal Lascelles. Liverpool se ale i nadále zdržuje v Elliotově bezprostřední blízkosti, tak uvidíme, jestli z tlaku hostí něco vzejde.
     
    86
    Z něj sice Liverpoolští nic nevytěžili, jejich tlak ale neustal. Do pokutového území The Magpies naopak přilétl další balon od Coutinha, na který si naběhl Dominic Solanke, v zajímavé příležitosti ale mezi tři tyče nezacílil.
     
    85
    Těsně před sprintujícím Coutinhem se podařilo míč odkopnout pozorně bránícímu Yedlinovi. Po autovém vhazování se individuálně pokoušel prosadit Roberto Firmino, který pro své kolegy vybojoval alespoň rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    83
    Kloppova družina sice v posledních minutách má optický tlak, co se týče kreativity v konečné fázi útočných akcí, jsou dnes hráči Liverpoolu poněkud jaloví. Nyní se zmohli na chabou hlavičku Roberta Firmina, se kterou neměl Elliot problém.
     
    82
    O chvíli později byl faulován Jordan Henderson, a Liverpool tak rozehrával další standardní situaci. Philippe Coutinho se rozumně rozhodl pro centrovaný balon, ten se ale stal snadnou kořistí pro hlavičkujícího Jamaala Lascellese.
     
    81
    Veškeré ofenzivní akce The Reds z posledních minut započaly u Joëla Matipa. Kamerunský stoper tentokráte volil přihrávku na Alberta Morena, k jehož skákavé nabídce se prodral Firmino, zpracování mu ale nevyšlo podle představ.
     
    80
    Po jeho rozehrávce se u zadní tyče k hlavičce ze záklonu dostal Dejan Lovren, po jehož pokusu míč padal do malého vápna, tam ale celou situaci pro Newcastle zachránil Jonjo Shelvey. Nápor ze strany hostí ale stále pokračuje.
     
    79
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joselu, přichází Dwight Gayle.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Joselu – 29. Coutinho

    Karty:   55. Ayoze Pérez (NEW) – 58. Joe. Gomez (LIV)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:6.
    Newcastle United: Elliot – Yedlin, Lascelles (C), Clark, Manquillo – Shelvey, Merino (74. Hayden) – Ritchie, Ayoze Pérez (90+1. Diamé), Atsu – Joselu (79. Gayle).
    Náhradníci: Darlow – Gámez, Lejeune, Diamé, Hayden, Jacob Murphy, Gayle.

    Liverpool FC: Mignolet – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Wijnaldum, Henderson (C), Coutinho – M. Salah (84. Oxlade-Chamberlain), Sturridge (74. Firmino), Mané (74. Solanke).
    Náhradníci: Karius – Klavan, Milner, Can, Oxlade-Chamberlain, Firmino, Solanke.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Scott Ledger, Constantine Hatzidakis

    Diváci: 52 303
    thejrc.org